pieczenia - 22046 przepisów (strona:992/1470)

Świąteczne drożdżowe ciasteczka. 318

patent to: smaruję wierzch ciastek białkiem i kładę tą stroną w cukier, delikatnie przyciskam. Dzięki temu cukier jest na całym ciastku.) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Pierwsza zupka z królika - po 6 miesiącu 268

koperek polędwiczki z królika łyżeczka oliwy z oliwek Co robić? 1. Marchewkę, pietruszkę i batata dokładnie umyć, obrać i pokroić na równe kawałki i gotować do miękkości. 2. Polędwiczki piec w 180 C przez 20 minut(bez żadnych przypraw, soli itd) lub ugotować w oddzielnym garnku. 3. Ugotowane warzywa zmixować z wodą w której się gotowały - trzeba ocenić czy zużyć

Matka Żywicielka
Kruche ciasto z truskawkami 242

łyżką cukru,1 minutę podgrzewać mieszając. Wlać kisiel rozmieszany z 2 łyżkami wody i całość podgrzewać ciągle delikatnie mieszając, aż kisiel zgęstnieje. Odstawić. Ciastem wyłożyć dno formy i piec 20 minut w temp.200 stopni. Białka ubić z cukrem i sokiem z cytryny . Na upieczony spód wyłożyć truskawki i ubitą pianę w dekoracyjny sposób. Wstawić do piekarnika jeszcze na 10 minut

Kulinarny karnet Christophera
Smarties cookies 168

paczki orzeszków i zagnieść. Ciasto lekko rozwałkować , wykrawać dowolny kształt. Na każdym ciasteczku ułożyć po 3 orzeszki . Ciasteczka można także zrobić ręką nabierając po kawałeczku ciasta i rozpłaszczyć . Piec w temp. 180 stopni około 15 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pasztet z dzika 199

składniki będą już zmielone wkładamy je do dużej miski, dodajemy jajka i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremek, na wierzchu układamy plasterki słoniny.  Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut

Kulinarne przygody Gatity
Makowiec świąteczny 265

cukrem i margaryną. Do maku dodać olejek i ubitą pianę z 3 białek. Dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto drożdżowe ułożyć na stole, posmarować białkiem, wyłożyć masą i zawinąć w roladę. Piec do złotego koloru. Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10233

WojnaNaSmaki.pl
Kurczak faszerowany pieczarkami 1387

pieczarkami. Gdy trochę ostygną dodajemy bułkę tartą. Zimnym farsz nakładamy w rozłożonego kurczaka.  Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach, później 50 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Drobiowy pasztet z pomarańczą / Chicken pate with orange 230

pasztet). Lekko schłodzoną galaretkę wylewamy na pasztet, dodajemy plasterek pomarańczy i wkładamy pasztet do lodówki do ścięcia. ***** We wash and dry livers, we cut the shallots. We put a piece of butter on a pan, we put the shallots and add the garlic and thyme. We fry until the onion has softened. Then, we put the liver and pour

Projekty ze smakiem
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 358

ciasto z budyniem nie będzie mdłe. Dżemik truskawkowy: Na łyżce masła podsmażamy truskawki z cukrem aż do uzyskania dosyć gęstej masy. Wykładamy na wierzch drożdżówki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min. w 180 st. C. Filed under: Ciasta , Ciasto francuskie , Desery

kuchcikownia
Wiem, co jem- wędliny domowe 233

pewno warto poświecić trochę czasu i zrobić wędliny domowe. Polecam kilka przepisów. Rolada schabowa Pasztet domowy Schab pieczony Szynka z szynkowara SMACZNEGO   Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
109. Przekąska a'la suflet czyli: wytrawne, mini "ciasta" z parmezanem i dynią 348

Kolejno dodajemy pokrojone dodatki oraz starty ser, doprawiamy do smaku i finalnie delikatnie mieszamy.  Dno i boki foremek żaroodpornych natłuszczamy masłem. Wypełniamy je masą nieco ponad 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na środkowej półce od 30-35minut - do zauważalnego przyrumienienia powierzchni oraz wyrośnięcia (do tzw "suchego patyczka"). Najlepiej smakuje na ciepło - smacznego! (: (function

Symfonia Smaków
Ecie plecie - chałka 182

Chałka z kruszonką.. Jest to jeden z moich ulubionych przepisów wielorazowego użytku. Po tym jak nauczyłam sie piec chleb na zakwasie uznałam, że pora pójść krok dalej i upiec chałkę. Okazało się to banalne. Wystarczył dobry przepis i... maszyna do chleba ;) W maszynę wrzucam składniki i ustawiam na wyrabianie i wyrastanie ciasta, reszta to już pikuś bo miły

Z butelką mleczka w tle
Pierniczki 192

Piernikowe wspominki... z serii wspominek przypomnienie Bożego Narodzenia 2011. Tym razem piekłyśmy pierniczki :) Po raz pierwszy upiekłam też wtedy  Mississippi-Mud-Cake czekoladowy do granic możliwości, ale jakże pyyyszny

Z butelką mleczka w tle
Wypasione crumble jabłkowe 303

zdjęć ślinić .... :) Do brytfanki wrzucilam resztki ugotowanej kaszy jaglanej, na to obrane i pokrojone jabłka, na to sos truskawkowy dla słodkości, na to kruszonke, na to płatki owsiane. Do pieca na 30 miut mniej wiecej w temperaturze 180-190 stopni. Żeby było bardziej all inclusive serwowałam ze śmietanką zebraną z mleka od zaprzyjaźnionej krowy z cukrem waniliowym. PYSZNOŚCI!!!! P.S. kruszonki

Z butelką mleczka w tle

Proponowane wyszukiwania