śmietaną w proporcjach: 1 jajko + 3-4 łyżki śmietany. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zalać tym mięso i marchew w kokilkach. Piec w temperaturze 180-190 stopni przez około 15 minut. Jajko ze śmietaną powinno ściąć się i wyraźnie oddzielić od ścianek kokilek. Podawać z ulubionym sosem, posypane ziołami. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennawytrawnie - hulaj dusza wyobraźnio :) Zapiekanki na bazie makaronu są chyba najszybsze, bo wystarczy ugotować makaron, dołożyć do niego garść dodatków, zalać czymś i do pieca. Obiad w zasadzie robi się sam ;) Składniki: makaron - dowolny ulubiony, szynka - użyłam szynki zrazowej NATURA ZMNove , duży kubek gęstej, kwaśnej śmietana , 2-3 keczupu , mała łyżeczka mąki pszennej , mała
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj chcę Was zaprosić na puree ziemniaczane. Proste, szybkie i pyszne. Danie, które może być dodatkiem na przykład do pieczeni, ale także stanowić samodzielne danie. Odpowiednio podane może być również ciekawą dekoracją nakrytego do obiadu stołu. Bo kto powiedział, ze ziemniaki muszą być prosto z wody i podane w mało ciekawy sposób? Do puree najlepsze są ziemniaki gotowane w mundurkach
Codzienna kuchnia niecodziennamargaryny aromat pomarańczowy bakalie Ser utrzeć z tłuszczem i żółtkami. Dodać cukier, następnie bakalie i aromat. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie połączyć. Wyłożyć na warstwę maku. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto w środku jest dobrze upieczone. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennamasłem i wysypujemy bułką tartą. Pokrojone kawałki zwiniętych naleśników układamy na sztorc w foremkach. Górę posypujemy utartym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190-200 stopni i pieczemy do zrumienienia się sera. Podajemy gorące z ciągnącym się, albo chrupiącym serem :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaniego. Tak przygotowane ciasto kroić na kilkucentymetrowe kawałki. Kawałki skręcać "na kokardkę". Takie drożdżówki układać na blasze wyłożonej papierem i odstawić do ponownego podrośnięcia na około 20-30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni przez niecałe pół godziny - do lekkiego zrumienienia. Jeszcze lekko ciepłe smarować lukrem przygotowanym z cukru pudru utartego z sokiem z cytryny. Lukier powinien być gęsty
Codzienna kuchnia niecodziennabułeczki, lekko spłaszczać górę i nakładać w to miejsce nadzienie, a na nie owoce. Brzegi bułeczek posmarować mlekiem i odstawić do ponownego wyrośnięcia na około pół godziny. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Bułeczki powinny być lekko zrumienione. te drożdżówki naprawdę są w środku puszyste Moje owoce były bardzo kwaśne, dlatego postanowiłam drożdżówki polać
Codzienna kuchnia niecodziennaciasto wyłożyć warstwę pasztetu wyrównując go w foremce. Na pasztecie ułożyć warstwę serka topionego, a na nim plastry pieczarek. Całość posypać kruszonką z resztki surowego ciasta. Piec w temperaturze 190 stopni do zarumienienia się. Podawać najlepiej na ciepło, choć na zimno tez są pyszne
Codzienna kuchnia niecodziennaminut. Po tym czasie kładziemy kurczaka na rozgrzanego grila elektrycznego lub patelnię grilową lub po prostu na zwykłą patelnię, tylko w tym ostatnim przypadku należy uprzednio skropić ją olejem. Pieczemy kurczaka aż się lekko zarumieni. Pomidora i ogórka kroimy na plastry, cebulę na cienkie krążki. W kubeczku łączymy ketchup z majonezem. Bułki przekrawamy na dwie połowy. Kładziemy pomidora, ogórka
Anielska Kuchnia Anipuree. Całość mieszamy z 1/2 przygotowanego sera. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowane mięso a na wierzch ziemniaki. Polewamy kilkoma łyżkami mleka i posypujemy pozostałym żółtym serem. 5. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach
Szefowa kuchniformy , nakryć i czekać, aż urośnie do krawędzi formy. Kiedy już osiągnie wysokość naciąć ciasto na krzyż, posmarować mlekiem. Piec najpierw 10 min, w temperaturze 200 stopni. Następnie przez 40 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad
W kuchennym oknie Ewypiekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki i zapełnienie brzucha mojego smakosza :) Ulubiona sałatka z tuńczykiem . Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha! Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy 1 cebula
NA MOIM TALERZU/cukier i szczyptę soli. Masło roztopić z czekoladą i przestudzić. Dodać jajko. Połączyć mokre składniki z suchymi. Dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem. Formować małe kulki i rozpłaszczać na blaszce. Piec w 170 stopniach przez ok. 15 minut. Wychodzi ok. 2 blaszki dużych ciastek. Jedno duże ciacho ma ok. 100 kcal (kaloryczność liczona ze stewią) CIASTECZKA NA INSTAGRAMIE! Podobne z cyklu
Czarnawisienkaciasto i schłodzić kilka godzin w lodówce lub godzinę w zamrażalniku. - Porcje wałkować na koło, wycinać trójkąty (Gwiazda), nakładać powidło i zwijać rogaliki - Posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem i piec 15 minut w 160 st. z termoobiegiem, góra, dół. ZDROWIE W NADZIENIU: ORZECHY: są doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, a wiec regulują metabolizm i zapobiegają gromadzeniu się zbędnej tkanki tłuszczowej
Wypisz Wymalujwszechstronnym zastosowaniu, jak cebula. To jedna z najcenniejszych przypraw, niezastąpiony składnik wielu potraw, a także samodzielny surowiec wysoko cenionych dan - zupy cebulowej, specjalności kuchni francuskiej, czy wykwintnej jarzyny do pieczonych mięs. Doskonałą przyprawą, łatwą w użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków
Klaudynkowa kuchnia