rozwałkować pozostałe ciasto i pokroić na paski o szerokości 1 cm. Na musie jabłkowym ułożyć przeplataną kratkę, zachowując odstępy około 3 cm (fot.4) . Żółtko wymieszać z mlekiem, posmarować kratkę. Piec około 20 minut, do momentu aż ciasto ładnie się nam zarumieni. Dla miłośników nieco słodszej wersji polecam po upieczeniu pokrycie kratki lukrem, przygotowanym z cukru pudru i wody. Smacznego
Świat CiastaSkładniki na krem: 9 żółtek 240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do dekoracji 1/2 szklanki wody Składniki na poncz
Świat Ciastawsypać owoce wymieszane z cukrem trzcinowym (fot.4) . Jeżeli używamy owoców mrożonych, to rozmrozić je i odsączyć dokładnie na sicie. Tak przygotowane koszyczki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10-14 minut w temperaturze 200°C w piekarniku z termoobiegiem lub 215°C w piekarniku bez termoobiegu. Najlepiej podawać je na świeżo z kilkoma kleksami gęstej śmietany
Świat CiastaSkładniki: 600 g twarogu 300 g białej czekolady 330 g śmietany kremówki 30% (350 ml) 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 150 g herbatników 70 g
Świat CiastaCiasto wyłożyć na blachę. Obrzeża zrobić pogrubione. Wylać sos na placek i rozsmarować łyżką. Następnie wyłożyć wszystkie pokrojone (według uznania) składniki. Posypać grubą warstwą sera. 4. Gotową pizze piec w 200C przez ok. 20-25 minut ;) Smacznego ;) Michał
Gotuj Z Muzykąrozsmarować olej. Pozypać dokładnie mąką. 4. Odrywamy od ciasta mniejszą część i formujemy ciasto w formę "bułeczki" . I tak do momentu kiedy zabraknie ciasta ;) 5. Bułeczki pieczemy przez 25 minut. 6. Gdy uważasz , że bułeczki są za mało słodkie posyp je cukrem pudrem ;) SMACZNEGO :D !!! Miłego słuchania i gotowania Michał
Gotuj Z Muzykąstopniowo dodawać do masy obie mąki , mieszając delikatnie łyżką. Po dokładnym wymieszaniu się składników wylać masę na przygotowaną tortownicę. Nastawić piekarnik na 160C i piec biszkopt przez ok.40minut. Przed wstawieniem biszkoptu to piekarnika, należy pozbyć się powietrza , uderzając tortownicą (kilka razy) o blat/podłogę . Wyjąć biszkopt z piekarnika i zostawić do wystygnięcia. 2.Kremy
Gotuj Z Muzykąusmażoną cebulę z kiełbasą i wszystko to mieszamy łyżką. Następnie przyprawiamy masę pieprzem i solą oraz dodajemy sporą ilość majeranku. Następnie wylewamy ziemniaki na posypaną bułką tartą blachę. Babkę pieczemy przez ok.1h w 180 C . 2. Sos: Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, nie mieszamy. Dopiero gdy dodamy mleko zaczynamy mieszać tak długo dopóki masa będzie jednolita
Gotuj Z Muzykąodrobinę solimy: Następnie wykładamy usmażonego kurczaka: Później pieczarki z cebulą: Na koniec wykładamy resztę ziemniaków i polewamy to wszystko sosem beszamelowym: 4. Wstawiamy naczynie do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 40 minut. Po tym czasie wykładamy i zajadamy ;) A tu ode mnie przyjemna dla ucha pioseneczka ;) Udanego tygodnia Michał
Gotuj Z Muzykąstopniowo dodawać do masy obie mąki, kakao oraz starkowaną gorzką czekoladę, mieszając delikatnie łyżką. Po dokładnym wymieszaniu się składników wylać masę na przygotowaną tortownicę. Nastawić piekarnik na 160C i piec biszkopt przez ok.40minut. Przed wstawieniem biszkoptu do piekarnika, należy pozbyć się powietrza , uderzając tortownicą (kilka razy) o blat/podłogę . 2.Krem Budyń robimy według przepisu na opakowaniu. Po wystygnięciu ucieramy
Gotuj Z Muzykąłyżką. 2. Nastawiamy piekarnik na ok. 180 C. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Łyżką wykładamy masę na blachę (1 łyżka=1 ciasteczko) . Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 10 minut. I ciastka gotowe ;) Dziś udostępniam (moim zdaniem) perfekcyjną piosenkę. Odkryłem niedawno folkowy zespół "Crystal Fighters" a dokładniej Ich piosenkę "FOLLOW" , słucham ją non stop
Gotuj Z Muzykąobieramy, kroimy w kosteczkę i mieszamy z pozostałymi składnikami. Arkusz ciasta filo smarujemy roztrzepanym jajkiem, układamy nadzienie. Rolujemy z strudel. Układamy na blaszce. Wierzch smarujemy jajkiem. Formujemy trzy sztuki. Pieczemy 35 minut!. Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNIsię do wałkowania, dlatego umieszczam ją w lodówce na około dwie godziny (można więcej). Po tym czasie stolnicę podsypuję mąką, wałkuję ciasto na grubość 1 cm i wykrawam ciasteczka. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut, należy uważać by ciasteczka się nie przypaliły. Orzechowe pierniki będą potrzebowały kilku dni by mogły zmięknąć, gdyż po upieczeniu będą dość
Mango Papajasiebie. Zwijamy je w rulon ( nie bardzo ciasny! ) Rulon przekrawamy na 2 części uzyskując w ten sposób różyczki. Każdej różyczce rozchylamy lekko płatki i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 15minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Upieczone możemy zamoczyć w czekoladzie lub posypać cukrem pudrem
Ostra na Słodko