pieczenia - 22046 przepisów (strona:653/1470)

780. Dyniowa muffina. 208

Muffina dyniowa z gorzką czekoladą i daktylami, ciepłe mleko Składniki: 55g przesianej mąki 80 pure z dyni hokkaido jajko 30ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta(...)cynamonu, soli coś do osłodzenia gorzka czekolada daktyle Suche składniki mieszamy ze sobą. W drugiej miseczce miksujemy mokre. Łączymy obie miseczki, dodajemy czekoladę i daktyle, przekładamy ciasto do foremki/papilotki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min

More food, love and dreams
Anielski tort. 1705

cukier. Następnie dodajemy żółtka, zmniejszając obroty miksera do minimum dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (sam spód) i pieczemy ok 40 min w temp 160 stopni do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy biszkopt i studzimy. Kiedy jest chłodny odkrawamy brzegi i wyjmujemy biszkopt, który jak wystygnie całkowicie kroimy

Malinowe Pocałunki
Cynamonowe palmiery 310

Boki, wzdłuż dłuższych krawędzi, zwinąć do środka. Kroić na plasterki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem a następnie lekko przygnieść dłonią. Piec 15 minut w temperaturze 200°C. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę. Wystudzić na kratce. Smacznego

Złote przepisy
Szpinakowe roladki z ciasta filo 263

drugi po czym na całej powierzchni rozsmarowujemy farsz. Zwijamy jak roladę po czym kroimy ostrym nożem na 10 części. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Brownies z brzoskwiniami 413

czekolady- gorzkiej 85 gr kakao 225 gr masła 450 gr brązowego cukru 5 jajek 110 gr self raising mąki* 2 puszki brzoskwiń *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Wykonanie: Brzoskwinie odcedzić z soku. Podsuszyć ręcznikami papierowymi. W rondlu rozpuścić masło, czekoladę I kakao. Po rozpuszczeniu odstawić do lekkiego schłodzenia. W misce(...)Dodajemy mąkę nie przerywając ubijania. Brzoskwinie pół brzoskwiń pokrojonych w cząstki dodajemy do ubitego ciasta. Mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka. Dodatkowo :) bita śmietana i lody waniliowe: Resztę brzoskwiń dodajemy  jako dodatek do ciasta, które podajemy z lodami i bitą śmietana. Polecam

Smaki Edyty
Filety z łososia pieczone na rozgrzanym kamieniu solnym 278

bazylię i oregano. Himalajski Kamień Solny rozgrzewamy w grillu przez około 15 minut na dużej mocy. Po tym czasie grilla wyłączamy a na rozgrzany kamień wykładamy przygotowane łososia i pieczemy na rozgrzanej soli przez około 15-20 minut. Więcej o himalajskim kamieniu solnym możecie znaleźć na stronie DYNAMIC Centrum Grilla Filety z łososia pieczone na rozgrzanym kamieniu solnym(...)post from: naRuszcie.pl The post Filety z łososia pieczone na rozgrzanym kamieniu solnym appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Grillowanie kurczaka na rożnie – Włoski kurczak z rożna, kurczak Huli Huli oraz kurczak z sosem z melasy i cherry 285

grillowania na rożnie (z kośćmi lub bez) powinny być mocno związane. Niektóre modele grilli firmy Broil King są wyposażone w tylni palnik rożna. Jest to najwydajniejsza metoda grillowania pieczeni i drobiu na rożnie. Jako, że ogień umieszczony jest za mięsem nie ma zagrożenia zapaleniami. Włoski kurczak z rożna Składniki: 2 całe kurczaki około 1,5 kg każdy do przyprawy: ½ szklanki(...)zewnątrz. Mieszaninę starać się tak rozprowadzać aby jak najwięcej wmasować w okolice piersi, najlepiej pod skórę. Odstawić go na 20 minut do marynowania. Kurczaka umieścić na rożnie i piec z użyciem tacki ociekowej. Co 20 minut nacierać kurczaka pozostałą mieszaniną. Kurczak z rożna z sosem z melasy i cherry Składniki: 1 cały kurczak sól i pieprz ¼ szklanki melasy ½ szklanki sosu

naRuszcie
Ciasto z jabłkami i ptasim mleczkiem 956

cukrem na sztywną pianę. Stale ubijając dodawać po 1 żółtku. Dodać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać szpatułką.  Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec około 25 min w 170st. Ostudzić. Masa jabłkowa:  1kg jabłek,  szklanka cukru,  1/4 szklanki wody,  1/2 łyżki żelatyny.  Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać

Z miłości do słodkości
Kajzerki z makiem 271

papierem do pieczenia. Gotowe bułeczki posmarować lekko roztrzepanym białkiem, oprószyć makiem i naciąć. Odstawiamy do wyrośnięcia na 45 minut - jednak nie dłużej, by kajzerki nie straciły swojej konsystencji. Piec w piekarniku nagrzanym na 225 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 15-17 minut. Studzić na kratce

Delicious Titbits
CYTRYNOWY KURCZAK 208

Ostawiamy na kilka godzin do lodówki.Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, do srodka wkładamy połowę cytryny, druga połówkę przekrawamy na pół, obkładamy obok kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 ok. 80 minut. W połowie pieczenia odwracamy na druga stronę. Upieczonego podajemy z plastrami cytryn

Z Majeczką w kuchni
JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE 244

Super ciasto łączące delikatność biszkoptu i smakowitość jabłek, przełamane nutką cytryny. Polecam bo naprawdę pyszne.   Składniki: 6 jajek 3/3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia litr dżemu jabłkowego 3 galaretki cytrynowe polewa czekoladowa różowy cukier na posypkę cynamon laska  Skworcu.pl laska wanilii(...)Skworcu.pl Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę, stopniowo dodajemy żółtka, ubijamy. Dodajemy pomału cukier, miksujemy cały czas, dodajemy mąkę z proszkiem, miksujemy na gładko.Wylewamy na blachę 24x35, pieczemy 25 minut. Studzimy. Biszkopt przekrawamy na pół. Dżem wkładamy do garnka dosypujemy galaretki,zagotowujemy do wrzenia ciągle mieszając żeby galaretki się rozpuściły.Dodajemy starkowany cynamon, ok 2-3  łyżeczek

Z Majeczką w kuchni
TARTA Z GRANATEM 202

tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić. Mascarpone zmiksować z mlekiem i jajkami. Wylać na ciasto, piec 25 minut w 180 st. Na upieczone ciasto wyłożyć gęsto granat

Z Majeczką w kuchni
TARTA ZE SZPINAKIEM 190

dodać, szczyptę soli,jajko,zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię. Odłożyć na 30 min dolodówki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 20 min w 180 st. Wystudzić. Szpiank wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy przeciśnięty pzez praskę czosnek,doprawiamy(...)solą i pieprzem. Dusimy az do wyparowania płynu. Jajka rozkłócamy dodajemy do nich śmietanę, mieszamy doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy uduszony szpinak, dobrze mieszamy, wylewamy na spód do tarty, pieczemy ok 35 minut

Z Majeczką w kuchni
KACZKA Z JABŁKAMI I POMARAŃCZAMI 828

obieramy, tez na ćwiartki dzielimy, dobrze mieszamy owoce z ziołami, faszerujemy nimi kaczkę, spinamy wykałaczkami, wkładamy do naczynia zarodoodpornego , pieczemy 1 godz 15 miut, po tym czasie zdejmujemy pokrywke naczynia i zumieniami kaczkę jeszcze ok 20 minut. Przez cały okres pieczenia podlewamy kaczkę bulionem wymieszanym z czwórniakiem co 15 minut a potem wytwarzającym się sosem. Podajemy z pomarańczami

Z Majeczką w kuchni
PAPRYKOWY KURCZAK 217

Taki kurczak robi się praktycznie sam, a smakuje wybornie. Lubię piec kurczaka szczególnie w niedzielne popołudnie, wtedy mogę krócej stać w kuchni i  więcej czasu poświęcić całej rodzinie :) Składniki: kurczak ok. 1,5 kg sól do natarcia kurczaka pieprz do natarcia kurczaka- u mnie kolorowy świeżo mielony młynek Kamis papryka słodka- 4 łyżki papryka ostra - 1 łyżka Wykonanie: Kurczaka(...)soba obie papryki, oprószamy nimi kurczaka, po czym wklepujemy żeby kurczak wchłonął przyprawy. Odstwiamy pod przykryciem do lodówki na min. 2 godziny. Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem pól godziny, po tym czasie przewracamy kurczaka na drugą stronę. Pieczemy kolejne pól godziny, po czym odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut do zrumienienia skóry. Podajemy z całymi

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania