pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:85/377)

Klops w śmietanie. 180

mleku, dokładnie odcisnąć, zemleć w maszynce lub rozdrobnić widelcem, dodać do mięsa mielonego. Dodać pozostałe składniki posiekany koperek, jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować równy wałek, owinąć go folią aluminiową lub pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 35 minut w temperaturze 180- 200 C. Upieczony klopsik odwinąć, włożyć do brytfanny

Przepisy i porady kulinarne
Marynaty do mięs z grila. 150

oliwek łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki bazylii, przyprawa do kurczaka knorra, 1/3 łyżeczki chili mielonej sól, biały pieprz, przyprawa Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorra Wymieszać, natrzeć mięso, odstawić na 3-4 godz. Tak przygotowane mięso posypujemy jeszcze ulubioną przyprawą do grilla tuż przed pieczeniem. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Faszerowane pieczarki 159

Cebulę obrać, pokroić,   przesmażyć razem z pieczarkami na tłuszczu.  Mięso mielone przełożyć do miski , dodać wegetę, pietruszkę i przesmażoną cebulkę z pieczarkami, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem.  Przygotowaną masą mięsną,  faszerować kapelusze pieczarek.  Pieczarki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.  Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez 35 minut.  Następnie posypać

Kuchnia Danusi
Karkówka z grilla 173

zmiażdżone ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 płaska łyżeczka ostrej mielonej papryki sól, pieprz Sposób wykonania: 1.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje

Kuchnia domowa Ani
Wontony z pieczoną kaczką i warzywami 195

będzie super! Choć polecamy Wam też upieczenie z tego przepisu samej kaczki, bo jest absolutnie przepyszna! Mocno się powstrzymywaliśmy od wyjadania mięsa kiedy szykowaliśmy farsz! Palce lizać! Składniki: ok. 1,6 kg kaczka, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 2/3 łyżeczki nasion kozieradki, 1 łyżeczka pieprzu seczuańskiego, 1 łyżeczka imbiru, 1/3 łyżeczk płatków chili, 1 łyżeczka tajskiej pasty(...)piec ok. dwóch - dwóch i pół godzin.*  Wystudzoną kaczkę podzielić na kawałki i posiekać drobno nożem. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach, seler naciowy i kapustę pekińską drobno pokroić. Z warzywami mamy dwie opcje - w przypadku kiedy chcemy je gotować na parze możemy seler czy marchewkę np. przesmażyć delikatnie na tłuszczu z pieczenia kaczki

Plate of Joy
Schab ze słoika w pikantnej panierce 1195

schab pieczony w przyprawach . Schab ze słoika w pikantnej panierce  Czas przygotowania:   wraz z peklowaniem 17-18 godzin Składniki: 1 kg schabu 15 g soli do peklowania 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1/2 łyżeczki mielonego jałowca 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy w miseczce, po czym nacieramy nimi mięso. Mięso wkładamy do wyparzonego słoika (u mnie o pojemności 1700 ml z szerokim otworem), dokładnie zamykamy i wkładamy do lodówki na 12 godzin Po tym czasie słoik wstawiamy do wysokiego garnka

Kulinarne przygody Gatity
Mazurek z mincemeat 171

Mincemeat to nie mielone mięso, ale mieszanka bakalii. Jak dla mnie najważniejsza jest tutaj świeża żurawina, która w połączeniu ze słodkimi rodzynkami i przyprawami jest przepyszna. Polecam! CIASTO KRUCHE: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% szczypta proszku do pieczenia MASA MINCEMEAT: 1/4 szklanki(...)cukru trzcinowego 1/4 szklanki wina czerwonego półsłodkiego 200 g świeżej żurawiny 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki goździków mielonych 100 g rodzynek 50 g suszonej żurawiny sok z 1 pomarańczy 1 łyżka likieru amaretto 1 łyżka ekstraktu z wanilii POLEWA CZEKOLADOWA: 50 g czekolady gorzkiej 2 łyżki śmietanki kremówki 30 Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, proszkiem

https:KKuchniaMniam
Grecka Moussaka z bakłażanami 217

przygotujecie to danie, to na pewno na nim nie poprzestaniecie. Ja przepadłam. SKŁADNIKI (ok. 8 porcji) 2 bakłażany oliwa  oliwek sól  sos mięsno- pomidorowy 500g mielonego mięsa ( np. z indyka) 500 ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka cukru kilka gałązek świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego gałka muszkatołowa cynamon sól pieprz(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy solą i skrapiamy delikatnie oliwą. Przekręcamy na drugą stronę i robimy to samo. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 min. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulkę, oregano, cynamon i gałkę muszkatołową ( po ok. 1/2 łyżeczki).  Na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy do momentu

DefinicjaSmaku
Muffiny na chandrę i depresję! 163

orzechy, a następnie zbijamy je młotkiem do mięsa :) tak najłatwiej i najszybciej ).Migdały mielimy i dodajemy do ciasta razem z orzechami włoskimi.Czekoladę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy na sam koniec do ciasta - mieszamy lekko - Ciasto na muffiny nie lubi zbyt długiego wyrabiania:)Przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy 25`C w 180`C. Studzimy

Słodkie Przyjemności
Pasztet tradycyjny 174

rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić cebulę. Gdy się zeszkli dołożyć wątróbkę. Podsmażyć razem. Odstawić do ostudzenia. Wystudzone mięso zmielić 3 razy przez maszynkę razem z ugotowanymi warzywami, tymiankiem i majerankiem. Wywar z gotowania zachować. Otrzymaną masę doprawić gałką muszkatołową, mielonym zielem angielskim, mielonym pieprzem i solą.* Dodać trochę wywaru z gotowania, żeby masa miała mazistą konsystencję. Białka ubić(...)mięsną dokładnie wyrobić z żółtkami. Dodać białka, wymieszać. Formy na pasztet posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masę przełożyć do formy do ⅔ wysokości. Piec w 170°C przez ok. 90 minut. Smacznego! * Żeby sprawdzić,czy mięso jest dobrze doprawione,można uformować małą kulkę i usmażyć na patelni. Powinna mieć wyraźny aromatyczny smak

Pełny talerz
Kopytka z dyni z szałwią i mięsem mielonym w pomidorach 163

Składniki na farsz: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 1 słoiczek sosu pomidorowego (300g) - sól, pieprz, chili Składniki na ok. 40 sztuk kopytek. Składniki na 3-4 porcji. Jeżeli nie mamy puree z dyni to bierzemy 1 kg surowej, obieramy kroimy w kostkę i pieczemy w piekarniku ok. 20 minut(...)miksujemy i dusimy jeszcze w garnku aby jak najwięcej wody odparowało. Jak puree będzie za wodniste to ciasto na kopytka będzie za rzadkie i klejące. W międzyczasie przygotowujemy sobie mięso. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy posiekany czosnek a po chwili mięso. Jak mięso się usmaży to dodajemy sos pomidorowy

Kuchenne Wariacje
Udka z kaczki z kolendrą, zieloną pietruszką i owocami 156

kaczki. Robiłam je drugi raz w życiu, wyszły duuużo lepsze niż za pierwszym. Mięso miękkie, soczyste, aromatyczne. Zainspirowałam się przepisem z książki kucharskiej Zosi Cudny, autorki bloga Make Cooking Easier, przepisy na cztery pory roku. Wyszło obłędnie. Przepis zmieniłam po swojemu. W oryginale była receptura na pieczony udziec z indyka z gruszkami, pomarańczami i świeżym tymiankiem. Ja przygotowałam udka(...)żaroodpornego, dodać posiekane suszone owoce. Składniki do marynaty wymieszać na jednolitą masę i polać mięso, przykryć i odstawić do lodówki na całą noc. Na następny dzień do mięsa dodać ziele angielskie, liść laurowy, kilka gałązek pietruszki i kolendry. Podlać 1/2 szklanki wody. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok 1 godzinę. Po godzinie dodać gruszkę pokrojoną w ćwiartki

Trufelkowo
Makowiec na cieście ucieranym czyli poWeekendowe Łakocie odc.162 145

ciasto samo w sobie jest bez problemowe. Spróbujcie jeśli lubicie mak tak jak ja!   Makowiec na cieście ucieranym masa makowa: 200 g maku, najlepiej mielonego po 50 g mielonych lub siekanych migdałów i orzechów włoskich 500 ml mleka 180 g cukru 2 łyżki miodu ziarenka z 1 laski wanilii skórka starta z jednej cytryny(...)zalewamy nim mak. Gotujemy często mieszając na małym ogniu ok. 15 (30 jeśli mamy niemielony mak) minut.  Mak odcedzamy na gęstym sitku i mielimy w maszynce do mielenia mięsa przynajmniej 2 razy, z najdrobniejszym sitkiem, jeśli   używamy  maku niemielonego . Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy zmielony mak, migdały, skórkę cytrusową, cukier, miód i resztę składników

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurczak Tandoori 259

Popularne danie kuchni indyjskiej. Pieczone mięso z kurczaka uprzednio marynowane w jogurcie z dodatkiem wielu przypraw, które nadają mu ciekawego pikantnego smaku. Jako dodatek polecam raitę ogórkową np. z TEGO przepisu. Składniki: 4 pałki lub podudzia z kurczaka 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku 1-2 małe suszone chilli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala(...)skórę, lekko ponacinać mięso i umieścić w misce.  Dodać starty imbir, czosnek, chilli i paprykę, sól, garam masala i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.  Następnie dodać jogurt naturalny, ponownie wymieszać. Przykryć miskę folią i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin a najlepiej na całą noc.  Wyjąć z lodówki godzinę przed pieczeniem. Piekarnik nagrzać

wyzwania kuchenne