pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:79/377)

Karkówka pieczona w cebuli 339

Kawałki karkówki marynowane, a następnie upieczone w rękawie do pieczenia razem z dużą ilością cebuli. Mięciutkie i aromatyczne mięso na obiad, które nie wymaga dużego nakładu pracy, bo wszystko piecze się w piekarniku. Obok mięsa mogą piec się również zawinięte w folię aluminiową ziemniaki i cały obiad będzie gotowy :) 1 kg karkówki 1 kg cebuli 1 szklanka gęstego przecieru(...)pokrojoną w piórka cebulą. Wszystko razem wymieszać i odstawić na około 3 godziny w chłodne miejsce. Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez 2 godziny. Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: cebula , marynata , przecier pomidorowy , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Pieczeń siekana 138

bułka tarta do obsypania pieczeni, Odkąd zaczęłam przeglądać stare książki kucharskie, cały czas zaskakują mnie przepisy, które w nich znajduję, swoją prostotą i smakiem. Do takich przepisów należy pieczeń siekana z książki z roku....no, właśnie. Nie umiem podać autora, tytułu oraz daty jej wydania, ponieważ okładka i pierwsze, oraz ostatnie strony nie przetrwały do dnia dzisiejszego(...)skoro często używana, to musiała komuś dobrze służyć. Bułkę namoczyć w bulionie. Cebulę posiekać i poddusić na maśle. Słoninę drobno pokroić. Mięso posiekać, ja robię to w malakserze. Mięso siekane ma inną strukturę niż mięso mielone. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, podduszoną cebulą, pokrojoną słoniną, jakiem. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim mięso

królestwo garów
Pieczeń rzymska (klops) z mięsa i ryby 253

marnuje, bo można śmiało ją zjeść również na kanapce :) U mnie dziś nieco odmienna wersja bo z mielonej ryby i mięsa. Składniki: 75 dag  świeżej ryby (wg uznania, ja użyłam karpia) 1 cebula 3 czerstwe bułki 20 dag mięsa wołowego mielonego 6 jajek 1 szklanka mleka 1 łyżka musztardy sól i pieprz do smaku(...)bułki, następnie połączyć z rybą, mięsem, dodać dwa jajka, musztardę i przyprawy do smaku. Wyrobić ręką masę bardzo dokładnie. Połowę masy rybnej przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej połową boczku. Następnie położyć cztery ugotowane jajka, przykryć resztą masy a na górze ułożyć resztę boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Smakuje zarówno

Tradycyjna Kuchnia
Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe 198

dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę(...)steków, nadając im w ten sposób piękny połysk i cudowny, głęboki aromat". ->  Marco Pierre White, ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr  Składniki bulion drobiowy [woda, mięso kurze (0,2%)] sól tłuszcz palmowy cukier ekstrakt drożdżowy tłuszcz kurzy (2,0%) marchew (1,4%) aromaty (w tym jęczmień) por (0,9%) substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego natka

ClauditteMissCooking
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 160

Dobrze doprawiony, idealny na świąteczny stół ale nie tylko.  Przygotowanie takiego pasztetu to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Taki pasztet piekę zazwyczaj na święta, jednak teraz do świąt zostało jeszcze trochę czasu a mnie naszła ochota na domowy pieczony pasztet, więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw i foremek aluminiowych z zestawu  "Domowy pasztet(...)rosołu razem z wątróbką i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Farsz wymieszać z żółtkami jaja, namoczoną w rosole bułką, połową szklanki rosołu, solą, pieprzem i przyprawą do pasztetu. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać je z przygotowanym wcześniej farszem na pasztet. Tak przygotowane mięso przełożyć do  foremek aluminiowych  (wyszły

Zrób to smacznie
Roladki z kurczaka 265

nawet moje nie jedzące zazwyczaj mięso dziecko pokusiło się na kilka kęsów. Czas przygotowania: 45 minut (w tym 25 minut pieczenia) Ilość porcji: 3 Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka ¼ selera Kawałek białego pora 1 cytryna 2 ząbki czosnku Klika plastrów szynki długodojrzewającej Kilka gałązek tymianku Oliwa Świeżo mielony pieprz i sól Piersi(...)niezbyt cienkie plastry. W miseczce mieszamy oliwę, sól i pieprz. Dorzucamy do tego listki tymianku oraz ścieramy skórkę z cytryny. Do powstałej marynaty wyciskamy 2 ząbki czosnku. Następnie nacieramy mięso i pozostawiamy by przeniknęło przyprawami. Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy oraz kroimy w słupki.  Białą część pora kroimy w paseczki.  Na każdym płacie mięsa układamy z jednego końca

Kolizje Smaków
Klopsiki wesołe żółwiki 191

zrobić ogonki.  Tak przygotowane żółwiki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.  Po tym czasie wyjąć blaszkę i ułożyć na żółwikach krateczkę z sera żółtego imitującą skorupkę żółwika . Pieczemy kolejne 20minut.  Najlepiej sprawdzić mięso nakłuwając klopsiki jeśli nie wycieka różowy płyn powinny być gotowe

W garach u Gosi
Boczek rolowany, peklowany, pieczony w niskiej temperaturze. Domowa wędlina na kanapki. 312

czosnku mielongo - 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej - 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej - 0.5 łyżeczki pieprzu mielonego - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka kminku mielonego - 2 litry wody  Do natarcia - 2 łyżki papryki czerwonej mielonej - 2 łyżki czosnku mielonego - 2 łyżki majeranku - 2 łyżki kminku mielonego Dodatkowo siatka wędliniarska(...)czasie mięso wyjmuję z zalewy, płuczę pod zimną bieżącą wodą, osuszam przy pomocy papierowych ręczniczków. Zawijam ściśle wnętrzem do środka, przekładam do siatki wędliniarskiej lub z powodu jej braku obwiązuję sznurkiem bawełnianym, na kształt zgrabnej rolady. Roladę nacieram czosnkiem, papryką, majerankiem i kminkiem mielonym. Przekładam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni celsjusza i piekę 1,5 - 2 godziny

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet kapuściano-fasolowy 140

maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, odcedzoną fasolę i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać nasiona sezamu, słonecznika, mielony len i posiekaną natkę pietruszki. – Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. – Masę przełożyć do natłuszczonej keksówki lub jednorazowej, aluminiowej. – Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku

To co kocham
KARCZEK PIECZONY W WINIE 270

Karczek pieczony w ciemnym, wytrawnym winie jest wyjątkowo smaczny, kruchy i delikatny. Wino zmiękcza mięso podczas pieczenia przez co pieczeń staje się wyjątkowo krucha. Przepis na takie mięso jest na prawdę rewelacyjny(...)karczku wieprzowego 250 ml czerwonego, wytrawnego wina  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu  1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki kolendry mielonej  nić do zwinięcia mięsa  liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu

Kulinarne Fantazje Marioli
Kolorowa pieczeń 234

ładniki:       - 800g mielonej wieprzowiny- 500g mielonej wołowiny- 3 kolorowe papryki- 3 szalotki bananowe- pęczek dymki- 4 jajka- 7 łyżek tartej bułki- główka czosnku- 4 łyżki startego sera (dałam cheddar)- sól, pieprz- rozmaryn,tymianek,gałka muszkatołowa,  chilli,papryka słodka,papryka wędzona- 2 łyżki masła- 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania formy- olej kokosowy Mięso na pieczeń kupuję

mojewypiekiinietylko
Kurczak z czosnkiem i kuskusem 390

uwaga to skórka, która nie jest chrupiąca - ale tego można było oczekiwać , mięso raczej się dusi niż piecze. Jeżeli nie oczekujemy chrupiących skór - polecam! składniki 1 cały kurczak (1 1/2 do 2 kg), podzielony na 6 do 8 sztuk i osuszony  Gruba sól i pieprz mielony 1 łyżka  oliwa z oliwek 1 średnia cebula ,przekrojona na pół(...)dodać pozostałe składniki, plus 1 szklanka bulionu z kurczaka. Przykryć i piec w temperaturze 180 - 190 stopni C, aż kurczak jest miękkie, około 40 minut. Uwaga: Kurzyne robiłam w wolnowarze, więc metoda w piekarniku nie była przetestowana. Dałam znaczne wiecej czosnku, wrzuciłam też nieobrane ząbki do naczynia z mięsem. Myślę, że można dać trochę mniej mąki - nie 1/3 tylko

Stare Gary
Szarpana wieprzowina (Pulled Pork) 159

papierowym i wysmarować musztardą, a następnie natrzeć mieszanką przypraw. Przełożyć mięso do naczynia, wlać około 1/2 szklanki wody, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 4 godziny, po tym czasie przełożyć mięso do innego naczynia i rozdzielić ("poszarpać") widelcem na małe kawałki. Można je polać niewielką ilością sosu z pieczeni lub wymieszać z sosem

wyzwania kuchenne
Zapiekanka gołąbkowa na szybko 134

Powrót z pracy, brak pomysłu na obiad…a tutaj szybkie przygotowanie, samo się piecze i włala! Gotowe ;) Zapewniamy…obiad z przygotowaniem, to 60 min. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1 puszka pomidorów krojonych z zalewą 400 g mięsa mielonego z kurczaka 100 g ryżu 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie N Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy

R'n'G Kitchen
Papryki faszerowane mięsem ,kaszą i cukinią. 293

minutach odcisnąć z niej wodę. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę na złoty kolor, dodać mięso mielone i przyprawy do smaku ,dodać odsączoną z wody cukinię .Smażyć jeszcze 2 minuty ,dodać koncentrat pomidorowy ,ugotowaną wcześniej kaszę ,wymieszać i napełnić farszem umyte i przekrojone wzdłuż papryki . Piec około 20 minut w 180 stopniach ,podawać gorące z keksem z jogurtu greckiego .Smacznego

Ladylaura.
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 252

wyjmowanie kości z kurczaka. Mięso doprawiamy sola i przyprawą do kurczaka. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, podpiekamy na leju aż płyny odparują.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą i pieczarki. Dokładnie mieszamy. Na wytrybowanego kurczaka rozkładamy całe mięso mielone, upychamy je również w udka.  Mięso w miejscu przecięcia(...)grzbiecie) spinamy wykałaczkami, następnie całego kurczaka owijamy dratwą, aby nadać jemu ładny kształt. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 % C.  Upieczonego kurczaka wyjmujemy, studzimy, wyciągamy nici i kroimy w plastry. Tak przygotowanego kurczaka, po całkowitym ostudzeniu można podać z pieczywem jako zastępstwo wędliny. Smacznego.           Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 216

Składniki: 60dag mięsa mielonego, 5 jaj, bułka tarta, cebula, sól, pieprz, majeranek, trzy ząbki czosnku, duża garść zielonej pietruszki (może być mrożona). Przygotowanie: 4 jajka ugotować na twardo. Jajko, garść bułki tartej, cebulę pokrojoną w kostkę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku(...)wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje na kanapki.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Gołąbki z młodej kapusty 198

mięsne gołąbki z dodatkiem surowej salsiccia, coś nowego, coś pysznego! Gołąbki mega duże, pieczone na blasze podane z sosem kurkowym i młodymi ziemniaczkami. Nic tylko jeść! Gołąbki z młodej kapusty Składniki: 16 dużych gołąbków 1 duża młoda kapusta 400 ml ryżu 500 g mielonego mięsa 300 g surowej salsiccia 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku

codojedzenia
szybkowar-pieczeń mielona z kiszonym ogórkiem... 175

szklanki, woda 1/4 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z pieprzem, kucharkiem, jajkami, pokrojonymi w kostkę ogórkami, cebulą, tartą bułką z 1/4 szklanką wody z masy uformować 2 podłużne pieczenie, posypać je tartą bułką na patelni rozgrzać olej i zrumienic każdą pieczeń

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem (106 kcal) 163

stanie się miękki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze dwie minuty. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy szpinak, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa formujemy kotleciki wielkości mandarynki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok pół godziny

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami i mięsem mielonym 158

żaroodpornego wlać odrobinę oliwy (bądź oleju), następnie ułożyć plasterki z ziemniaków, dodać połowę mięsa mielonego, połowę pomidorów i zalać odrobiną sosu. Ponownie przykryć ziemniakami, resztą mięsa, pomidorami i od razu dodać pozostałe plasterki ziemniaków, a także pomidorów. Wszystko zalać sosem śmietanowo-serowym. Piec około 30 minut

Ugotować
Cebulowy naan i wołowe kofty 164

Składniki: 400g mielonego mięsa 2 cebule ząbek czosnku jajko sól, pieprz papryka, imbir natka pietruszki 2 starte ziemniaki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 4 kubki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki so li 1 saszetka suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru pudru 4 ły żeczki cebuli granulowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kminku

Gaździnka warzy
Meksykańskie klopsiki z piersi indyka (na parze) (porcja - 440 kcal) 180

wkładamy do piekarnika (zimnego). Ustawiamy termoobieg i 200 stopni, od tej chwili pieczemy 25 min. 2. Gdy papryka się upiecze, ściągamy z niej skórkę i kroimy na cieniutkie, małe kawałki (jak na zdjęciu; klopsiki mają w przekroju ok 4 cm) 3. Do mielonego mięsa z piersi indyka dodajemy połówkę jajka, bułkę tartą, kukurydzę, paprykę i przyprawy. Dokładnie mieszamy

Malowane smakiem