pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:178/291)

Pasztet wielkanocny 464

pasztetu to jednoczesnie symatyczny i smaczny podarunek wielkanocny.   Składniki: (na 7-8 foremek o wymiarach 25x10cm) 1kg rozbefu (wołowina) 1kg świeżego boczku 1kg karkówki 1kg szynki 1/2kg wątróbki wieprzowej 5 białych cebul duży seler korzeniowy liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty 5 bułek pszennych 7 jajek 2 szt. gałki muszkatołowej sól, pieprz czarny mielony   Sposób przygotowania: Mięsa(...)masy mięsnej dodajemy 7 jajek, zmielone dwie gałki muszkatołowe oraz do smaku sól i świeżo mielony czarny pieprz. Masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 200 stopniach C przez około 1,5 h. Z wymienionej ilości składników powstaje około 7-8 foremek o wymiarach 25x10cm. Pasztet można z powodzeniem zamrozić. Może tez stanowić świetny upominek

Pyry na Gaz
Wiosenny przekładaniec z młodą kapustą, wieprzowiną i ziemniaczkami 178

mięsko duszone w soczystych warzywach i pyszne rumiane ziemniaczki. A wszystko to upieczone razem w jednym naczyniu. Rewelacyjny obiad z piekarnika.     Składniki: ok 500g karkówki lub szynki wieprzowej pół młodej kapusty 1 marchew 1/3 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, chilli (szczypta), curry, majeranek, tymianek 3-4 łyżki oleju ok 1 kg młodych ziemniaków(...)kapustę, mięso i marchew. Całość zalewamy bulionem i mieszamy. Na wierzchu układamy ziemniaczki *** *** Z wierzchu potrawę posypujemy suszonymi lub świeżymi ziołami *** *** Danie przykrywamy lub umieszczamy w foliowym rękawie do pieczenia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C – z termoobiegiem lub 200’C – funkcja góra-dół i pieczemy przez około 75 minut . Około 10 -15 minut przed końcem pieczenia

Blog z Apetytem
Kalafior pieczony z pulpecikami 358

pięknie wygląda. Jeżeli przygotujecie danie z podanych przeze mnie przepisów to proszę podzielcie się swoją opinia w komentarzach za co bardzo dziękuję. Pulpety 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 kajzerki 1 łyżeczka musztardy sól pieprz 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki oliwy Mięso włożyć do miski wbić jajko, dodać namoczoną w wodzie kajzerkę i odciśniętą , musztardę sól i pieprz(...)posolonej wodzie. Odcedzić na sicie i wyłożyć go do naczynia żaroodpornego. Pomiędzy niego ułożyć pulpeciki. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą solą i pieprzem. Wlać na zapiekankę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut. kalafior pieczony z pulpecikami

O kuchni z uczuciem
ZAPIEKANKA Z BRUKSELKI I MIĘSA MIELONEGO POD SEROWO-ŚMIETANOWĄ PIERZYNKĄ (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 203

jest naprawdę wyśmienita, bardzo sycąca i jak zwykle u mnie robi się praktycznie sama Składniki: 500 g brukselki 350 g łopatki wieprzowej 350 g karkówki wieprzowej 100 g podgardla wieprzowego 20 g smalcu ( u mnie smalec gęsi ) 200 g śmietany 30% 300 g sera żółtego sól pieprz gałka muszkatołowa opcjonalnie inne przyprawy Brukselkę umyć, zdjąć wierzchnie liście, odciąć twarde końcówki(...)ułożyć ugotowaną odcedzoną brukselkę. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na brukselkę wylać śmietanę i całość posypać startym serem. Piec przez ok 20 minut pod przykryciem w temperaturze 180℃ a następnie odkryc i zapiekać jeszcze przez 10-15 minut. Smacznego! — BTW całości: 1920 g, 4643 kcal

Ola la LCHF
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 186

szklanki bułki tartej łyżka kaszy manny niecała łyżka soli ok. 0,5 łyżeczki  mielonego kminku i pieprzu łyżeczka przyprawy do mięs ok. 10-16 plasterków szynki wieprzowej użyłam gotowanej ok. 6-10 plastrów sera żółtego ok. 100 g gotowanego boczku w plasterkach (mi wystarczyło, ale można ew. kupić trochę więcej) WYKONANIE: Mięso mieszamy z jajkiem, bułką, manną i przyprawami(...)folii  mięso rolujemy, zaklejamy końce. Delikatnie odkładamy roladę na bok, a na folii układamy boczek. Na środek boczku  dajemy roladę i  ponownie  zawijamy w folię. Pieczemy w folii 25 minut w 180 stopniach C. Wyciągamy mięso i odwijamy. Dopiekamy jeszcze w 230 stopniach ok. 20 minut aż z boczku wytopi się tłuszcz i będzie przypieczony

Pani na deser
Pieczone żeberka 140

SKŁADNIKI:  żeberka wieprzowe marchew cebula 3 liście laurowe       Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki syropu klonowego pół łyżeczki soli morskiej łyżeczka rozmarynu łyżka octu balsamicznego łyżka octu jabłkowego 3 ząbki czosnku, starte 1 cm imbiru, starty WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie łączymy. 2. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. 3. Wkładamy(...)odstawiamy do lodówki na 12h. 5. Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folia aluminiową. 6. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 30 min. 7. Po tym czasie ściągamy folie i pieczemy jeszcze 20-30 min, do zrumienienia. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU

Atlas Smaków
POLICZKI WIEPRZOWE ZAPIEKANE W SYROPIE Z KARMELIZOWANEGO CZOSNKU Z GRZYBOWYM KASZOTTO I PUDREM PIETRUSZKOWYM 186

następie podlewamy zrobionym wcześniej bulionem/wywarem z suszonych grzybów i gotujemy do miękkości. Na koniec zdejmujemy z palnika, dodajemy łyżeczkę masła i doprawiamy do smaku solą, pieprzem. POLICZKI WIEPRZOWE: Policzki wieprzowe oczyszczamy błonek, osuszamy ręcznikiem papierowym i osmażamy na odrobinie oliwy z obu stron na lekko złoty kolor. Układamy w naczyniu żaroodpornym. SYROP Z KARMELIZOWANEGO CZOSNKU: Do rondelka wlewamy oliwę, dodajemy(...)wkładamy do nagrzanego na 150C piekarnika na ok. 1 godz. ( do 1h 20 min ). – dużo zależy od mocy i jakości piekarnika oraz wielkości policzków. Po mniej więcej połowie pieczenia obracamy je, podlewamy odrobiną delikatnego bulionu oraz marynatą i pieczemy dalej. Policzki mają być delikatne, soczyste a pod dotknięciem widelca mają się rozpadać. Ps. na spód piekarnika włóżmy naczynie

Ostra na Słodko
Pieczarki faszerowane po bolońsku 356

dzisiejszy obiad proponuję pyszne faszerowane pieczarki.  Są szybkie i łatwe do przygotowania. Koniecznie musicie je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 8 dużych pieczarek, 400g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 50g masła, 2 plasterki sera żółtego, olej, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z pieczarek odkrawam trzonki. Trzonki oczyszczam i kroję w małą kostkę(...)kapeluszach wypełniam przygotowanym farszem. Ser żółty kroję w paski. Kawałki sera układam na wierzchu pieczarek. 3. Pieczarki układam w naczyniu żaroodpornym. Obok rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pieczarki piekę 35 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zapiekanka z cukinii 191

były za małe, dlatego wymyśliłam zapiekankę podaną w kokilkach.  Składniki na 2 kokilki o śr. 11cm: 2 cukinie (u mnie mała i średnia) 25 dag mięsa mielonego wieprzowego 2-4 plastry sera żółtego (zależy od wielkości) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku Przyprawa do kuchni włoskiej Kamis ½ szklanki przecieru pomidorowego Bazylia Oregano Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Cukinię(...)smażyć do miękkości. Pod koniec dodać przecier pomidorowy. Całość doprawić bazylią i oregano. Mięso wyłożyć do kokilek. Przykryć drugą połową cukinii. Posypać startym serem żółtym lub ułożyć plastry. Piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Gotowanie w garnku bułgarskim 79

WSZYSTKIE ARTYKUŁY GOTOWANIE SMAŻENIE PIECZENIE X gotowanie w garnku bułgarskim Gotowanie w garnku bułgarskim - Tradycyjne smaki i aromaty. Poznaj tę charakterystyczną metodę gotowania i przygotuj wyjątkowe dania CZYTAJ WIĘCEJ Co to jest Garnek Bułgarski? Gotowanie w garnku bułgarskim to nie tylko proces kulinarzny, ale także podróż w świat tradycyjnych smaków i aromatów. W tym artykule poznamy tę charakterystyczną(...)klasyczne danie bułgarskie przygotowywane z mięsa (często jagnięciny), warzyw, ryżu i przypraw. Gotowane w garnku, gyuvetch ma intensywny smak i aromat. Kavarma: Kavarma to potrawa z mięsa (najczęściej wieprzowego) duszonego z warzywami i przyprawami. Gotowana w garnku bułgarskim nabiera głębokiego smaku. Domatnik: To faszerowane pomidory, często z mięsem i ryżem, gotowane w garnku bułgarskim. Charakteryzuje się delikatnym smakiem pomidorów

Podstawy Gotowania
Ogórkowa na żeberkach i wiejskie bułeczki – dwa przepisy 195

lokalnych, zaufanych hodowców. Więcej możecie przeczytać np. tutaj . Nie będę się już powtarzać, tylko napiszę krótko POLECAM! Przepis na ogórkową na żeberkach Składniki: około 300-400 g żeberek wieprzowych Martika około 2 l wody warzywa: 2 marchewki, 2 małe pietruszki, kawałek selera, kawałek pora (lub zamiennie 1 cebula opalona na palniku), 4-5 średniej wielkości ziemniaków 2 liście laurowe(...)odstawiamy na około 1 godzinę do podwojenia objętości.   Po tym czasie na blacie podsypanym mąką formujemy 8 bułeczek. Bułeczki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdej bułeczki lekko nacinamy, naciągamy palcami, szarpiemy nieco, tak by powstały charakterystyczne pęknięcia i naciągnięcia. Bułki odstawiamy jeszcze na około 25 minut do napuszenia.   Piekarnik nagrzewamy

Słodkie okruszki
Klopsiki w pysznym sosie teriyaki z sałatką z ogórka 117

nabiera zupełnie innego charkteru - lekko słony, kwaskowy, bardzo orzeźwiający. To jest moja ulubiona sałataka do wszelkich dań azjatyckich.   Klopsiki w sosie teriyaki  Klopsiki: 500 gr mięsa mielonego wieprzowego 2 rozgniecione albo drobno posiekane ząbki czosnku 1 jajko 5 łyżek bułki tartej kawałek imbiru ( ok 5 cm) - starty łyżka sosu sojowego dwie posiekane cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem pieprz(...)podania: ryż ( najlepiej jaśminowy), szczypiorek Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Składniki na klopsiki przełożyć do miski i dobrze wymieszać ( najlepiej ręką). Uformować małe kulki. Klopsiki wyłożyć na blachę do pieczenia pokrytą folią lub papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika . Piec ok 30 minut aż się zarumienią ( w połowie pieczenia można przewrócić). Ugotować ryż i zrobić sałatkę

Smaczny zeszyt
Klopsiki w sosie bolońskim z makaronem 183

czasu. Dlatego dziś danie, które przygotowałam z pomocą Pomysłu na... Winiary. Tak powstały Klopsiki w sosie bolońskim z pełnoziarnistym makaronem . Składniki: - 500 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki wieprzowej) - 1 opakowanie Winiary Pomysł na... Klopsiki w sosie bolońskim - 1 puszka krojonych pomidorów - 1 mała cebula dodatki: - makaron pełnoziarnisty gniazda wstążki Forma: naczynie żaroodporne Przygotowanie: Danie przygotowałam według przepisu, który(...)opakowaniu z przyprawą. Całość zalewam powstałym pomidorowym sosem. Zamykam worek specjalnym zamknięciem i przekładam do naczynia żaroodpornego. Tak przygotowane klopsiki wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika: 190 °C Czas pieczenia: 35 minut W czasie pieczenia gotuję  makaron. Gotowe danie wyciągam z piekarnika, przecinam nożyczkami róg woreczka i wszystko przekładam do czystego naczynia. Serwuję na ciepło klopsiki

Kuchnia co dnia
Bakłażan faszerowany wołowiną i pomidorami 171

natki pietruszki smakuje wyśmienicie. Składniki na 2 porcje: 2 bakłażany 3 pomidory 1 cebula 2 łyżki oliwy 3 łyżki masła sól, pieprz 500 g mielonej wołowiny (lub mięsa wołowo-wieprzowego) 1 szklanka wody posiekana natka pietruszki 1. Bakłażana przekroić na pół, wydrążyć. Posolić i odstawić na 30 minut. Po tym czasie wypłukać i dokładnie osuszyć. 2. Na patelni rozgrzać oliwę(...)przez 30 minut. 6. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Bakłażana nafaszerować mięsem. Na wierzch ułożyć pokrojonego w plasterki pomidora. 7. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wlać 1 szklankę wody. Piec 20 minut. 8. Podawać gorące, obficie posypane natką. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie

Moja Galeria Smaku
"Czułe" mięsne ciastko jałowcowe 160

czym dolewamy wodę. Dorzucamy do masy rozmiażdżony w moździeżu jałowiec i całość dokładnie ugniatamy. Wyrobione ciasto odstawiamy na pół godziny do lodówki. Farsz: 300g grubo zmielonego mięsa z łopatki wieprzowej 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula ze szczypiorem 2 drobiowe serca twardy ser żółty sól, pieprz, ostra papryka w proszku Do mięsa wrzucamy zmiażdżony czosnek i doprawiamy je solą, pieprzem(...)serduszko. Zamykamy ciastko pozostawioną masą, którą wykrawamy w koło za pomocą odpowiedniej wielkości naczynia. Dokładnie sklejone ciastka smarujemy białkiem i wstawiamy na przedostatni poziom nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut i podajemy ciepłe, posypane szczypiorkiem, najlepiej z sosem cygańskim lub pomidorowym

Kuchenna Kontrrewolucya
Schab z morelami 203

Zapraszam was dziś na solidną porcję mięsa :)   Schab faszerowany suszonymi morelami z puree z buraka - 1kg schabu wieprzowego - garść suszonych moreli - zioła (tymianek, oregano, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory) - świeżo mielony pieprz, sól - łyżka sosu sojowego - łyżka sosu worcester - łyżka oleju - łyżka masła Na puree: - 5 buraków - 1 mandarynka dodatkowo: chrzan biały tarty + czarnuszka Schab przecinamy(...)czasie rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni C, a schab wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Na około układamy owoce: jabłka, suszone morele oraz garść kaparów. Pieczemy dwie godziny. Przed końcem pieczenia możemy zwiększyć nieco temperaturę, by schab ładnie się przyrumienił.   Buraki gotujemy w wodzie: umyte i w łupinach. Gdy będą miękkie studzimy, po czym obieramy i blenudjemy

Sajkofanka smaku
Musztardowe Kotleciki 95

mielone, proponuję kotlety mielone z papryką z sosem musztardowym i pieczarkami.   12 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki na kotlety: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 cebula mała ·        1 jajko ·        2 łyżki bułki tartej(...)kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 1.    Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków i pieczemy 20 minut w 180 ° C. 2.    Cebule obieramy, kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju. Następnie układamy na pieczonych ziemniakach. 3.    Majonez mieszamy razem

Kulinarna Chwila
Papryka faszerowana 120

gołąbków – farsz taki sam. Najlepiej ją zrobić teraz kiedy paprykę mamy świeżą i pachnącą słońcem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka faszerowana Składniki 7 czerwonych papryk 800 g mielonej łopatki wieprzowej 1 szkl. ryżu 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli 1 spora cebula garść natki pietruszki 0,5 l passaty pomidorowej sól pieprz 1 łyżeczka rozmarynu świeży lub suszony Instrukcje Paprykę(...)wierzch układamy plastry pomidora i plastry mozzarelli. Przykrywamy czapeczkami. Passatę pomidorową doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przelewamy na spód naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy godzinę. Uwagi Artykuł Papryka faszerowana pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem 187

proste w przygotowaniu i zarazem bardzo smaczne ziemniaczki, faszerowane mięsem mielonym z dodatkiem cukinii i marchewki, zapiekane z serem Składniki: – 6 dużych ziemniaków – 500g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) – 1 średnia cebula – 100g marchewki – 100g cukinii – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 2 łyżki majonezu – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie(...)zostawiając około 5mm brzegi. Wydrążony miąższ zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do farszu i wszystko dokładnie wymieszać. Ziemniaki napełnić farszem i wyłożyć na blachę, wyścieloną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Po 20 minutach posypać serem, startym na drobnych oczkach i zostawić w gorącym piekarniku na 5-10 minut

Smaki Armine
Polędwiczki i ziemniaczki w orientalnym sosie 132

wieprzowina z ziemniaczkami. Ale przygotowana w trochę inny sposób z  lekko orientalnym sosie.  Polędwiczki i ziemniaczki w orientalnym sosie składniki: 3 - 4 dużych ziemniaków 200 g polędwicy wieprzowej Sos: 2 łyżeczki sosu sriracha 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka octu z białego wina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polędwiczki i ziemniaczki w orientalnym(...)Ziemniaki przekładamy do miski, doprawiamy słodką papryką, curry i bazylią. Układamy obok polędwicy. Mięso smarujemy smarujemy sosem, ziemniaki również, ale uważajmy aby ziemniaki nie były zbyt mocno nasiąknięte sosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Mięso pozostawiamy na parę minut aby odpoczęło przed pokrojeniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Pieczarki faszerowane 158

smakoszom. Jeżeli chcecie kupić bardzo dobrą wędlinę dla dziecka, jeszcze taką, którą to dziecko będzie chciało zjeść ze smakiem, to postawcie właśnie na zrazówkę. Piękny kawałek mięśnia z szynki wieprzowej w delikatnych przyprawach. Rozpływa się w ustach, a wykorzystana do różnego typu dań jest taką kropką nad przysłowiowym "i", mimo swojego delikatnego smaku. Jak przygotować pieczarki? Pieczarki faszerowane z piekarnika(...)nią odrobinę cebuli, łyżeczkę serka, a także szczyptę startego sera żółtego. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Postępujemy tak z każdą pieczarką. Tak przygotowane pieczarki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni C przez 10 minut. Gotowe pieczarki ozdabiamy pomidorkiem koktajlowym lub papryczkowym i liśćmi rukoli. Smacznego! Wioleta Gargula

MamaOskarka
Schab w migdałowej skorupce 182

zdrowe. N atomiast s korupka migdałowa jest lekko słodkawa, co przełamuje smak mięsa. Czas wykonania: 2 h (+ 12 h marynowania) Ilość porcji: 8 – 10 kawałków Składniki: 1 kg schabu wieprzowego bez kości 1 pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, por, seler) 1 cebula sól, pieprz Marynata: 350 ml białego wina 10 ziarenek czarnego pieprzu 3 goździki 3 łyżki miodu Skorupka migdałowa(...)lekko podlać marynatą. Całość piec 1 godzinę 3o minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas podlewając mięso winną marynatą. Skorupka migdałowa: Masło rozpuścić, wystudzić. Dodać lekko pokruszone płatki migdałowe, posiekany chleb tostowy, miód oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. 15 minut przed końcem pieczenia, wyłożyć na mięso skorupkę

KuchniaWeDwoje.pl
Karkówka doskonała wolno pieczona 250

później piekł w piekarniku kilka godzin, zużywając przy tym nieprawdopodobne ilości prądu. Po tym, jak nasze kuchenne królestwo wzbogaciło się o wolnowar, skrócił się czas marynowania, a wydłużył czas pieczenia. Na szczęście nasz Crock-Pot zużywa o wiele mniej prądu niż piekarnik, a ze względu na pojemność pomieści nawet duże porcje mięsa. Stażu małżeńskiego nam przybywa, lat zresztą też(...)Pawłowi około 15 minut plus oczywiście czas marynowania i powolnego duszenia. Składniki ilość przypraw jest podana w przybliżeniu, możecie ją modyfikować zgodnie z własnymi upodobaniami. 2,5 kg karkówki wieprzowej 3 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki mielonego pieprzu 6 dużych ząbków czosnku czosnek  3-5 łyżek majeranku 1,5 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej, ostrej lub pół na pół) olej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak faszerowany pieczarkami i suszonymi pomidorami 240

wyluzowanego ) kurczaka. Efektowne danie. Wymaga trochę pracy, ale warto, szczególnie gdy biesiadnikom smakuje. Moi byli zadowoleni i to było najważniejsze. Składniki: 1 kurczak ½ kg mięsa wołowego mielonego ½ kg mięsa wieprzowego mielonego ½ kg pieczarek Suszone pomidory ze słoika ( połowa ) Pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Czerwony delikat do mięs 1 łyżka oleju 2 jajka Wykonanie: Kurczaka luzujemy ( przecinamy przez środek piersi(...)jednolitą masę. Kurczaka zszywamy ( od szyi )i tworzymy coś w rodzaju  worka. Wypełniamy go farszem. Zszywamy do końca. Kurczaka na zewnątrz przyprawiamy czerwonym delikatem. Pozostawiamy na około godzinę. Pieczemy w temperaturze 190 o C przez około 2 godziny ( zależnie od wagi, 1kg =1 godzina ). Przyrumieniamy z jednej strony ( od strony piersi ), obracamy przyrumieniamy z drugiej strony. Ponownie obracamy

Smaki Ewy
Rolada drobiowo - wieprzowa 236

zimno. Moja rodzinka uwielbia wędlinki które sama przygotowuje w domu, niż te sklepowe, a ja lubię eksperymentować w kuchni Rolada drobiowo - wieprzowa  SKŁADNIKI: kurczak- 1 szt mięso mielone wieprzowe -0,5 kg pieczarki -300 g cebula -1 szt jajka - 2 szt sól i pieprz tłuszcz przyprawa do kurczaka  Przygotowanie Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając(...)cebulę. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Galantyna wieprzowo-drobiowa 185

Galantyna z nową przyprawą do kurczaka Kamis, od razu smakuje lepiej. Galantyna wieprzowo-drobiowa SKŁADNIKI: kurczak- 1 szt mięso mielone wieprzowe -0,5 kg pieczarki -300 g cebula -1 szt jajka - 2 szt sól i pieprz tłuszcz przyprawa do kurczaka Kamis Przygotowanie Z kurczaka usunąć kości, następnie skórę naciąć wzdłuż, zaczynając od piersi udka i mięso z piersi rozciąć(...)cebulę. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi