pieczarki - 22435 przepisów (strona:206/1496)

Kartoflanka z pieczarkami 109

Pożywna i warzywna zupa z ziemniaków z dodatkiem pieczarek smażonych na maśle w lubczyku i słodkiej papryce z aromatem delikatnej śmietany i musztardy. W takie dni jak teraz, chłodnych i zimowych taka rozgrzewająca zupa jest jeszcze bardziej atrakcyjna:) Bez dodatku mięsa, lecz dzięki odpowiedniemu dodaniu warzyw i połączniu przypraw smakuje wybornie i niezwykle aromatycznie. Drugie danie się już nie zmieści(...)Składniki: 1 kg obranych już ziemniaków i pokrojonych w kostkę 0,4 kg pieczarek obranych i pokrojonych w cienkie talarki 2 l wody 2 pietruszki 4 marchewki połowa selera 1 średnia cebula z łupinką (nie obieramy jej, a jedynie myjemy) 1 obrana cebula i pokrojona drobno połowa pora 2 liście laurowe 4 ziela angielskie sól, pieprz, słodka papryka, łyżka vegety

Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczane na ostro big size 152

typowe placki na ostro . Ziemniaki zmiksowałam z cebulą, solą i pieprzem, więc już same placki są pikantne i smaczne. Ale ja wolałam podać z pieczonym kurczakiem i sosem z pieczarek. Rukola dodaje daniu dodatkowej pikantności. Placki ziemniaczane na ostro to szybki obiad , zwłaszcza, że ja zmiksowałam ziemniaki w malakserze stosując nóż do krojenia zamiast wkładki do tarcia. O wiele lepiej(...)duże placki 800 g ziemniaków 2 jajka 1 mała cebula 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki białego pieprzu 125 g pszennej mąki masło klarowane lub olej do smażenia Sos z pieczarek 250 g pieczarek 1 mała cebula 250 creme fraiche 100 ml śmietanki 1 łyżka masła klarowanego sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżka natki pietruszku Dodatkowo porcja pieczonego kurczaka garść

codojedzenia
Wołowina z pieczarkami i komosą 106

Wołowina z pieczarkami i komosą Dzisiejszy post z dedykacją dla tych, którzy lubią mięso. Soczysta wołowina, podana z pieczarkami w maślanym sosie z komosą ryżową. Danie bardzo proste i szybkie do zrobienia. Idealne dla całej rodziny. Nie wymaga od Nas żadnych szczególnych uzdolnień. Najważniejsze to aby kupić ładny kawałek mięsa, pamiętajcie, że mięso wołowe powinno mieć delikatne przerosty tłuszczu(...)tłuszcz nadaje mu kruchość, a podczas smażenia soczystość i smak. Ale już tyle razy o tym pisałam, że na pewno wiecie ;-) SKŁADNIKI: - 350 g rostbefu wołowego - 500 g pieczarek - 2 szalotki - 2 ząbki czosnku - 3 -4 łyżki masła - gałązka rozmarynu - komosa ryżowa - sól i pieprz Komosę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Wołowinę kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie tłuczkiem rozbijamy. Nastawiamy

SMYKWKUCHNI
Pieczarki smażone z octem balsamico i pieprzem syczuańskim 168

Lubicie grzyby? my wszelakie, czy to leśne czy pieczarki albo boczniaki. Tym razem przygotowałam pieczarki smażone, podkręcone pieprzem syczuańskim, dzięki temu mają swój jedyny i niepowtarzalny smak. Smażone pieczarki można zajadać samodzielnie albo do obiadu, jako dodatek. Ja podałam z ziemniakami ale tutaj pełna dowolność. Zapraszam gorąco do skorzystania z przepisu. A Wy jakie pieczarki lubicie? czy może inne grzyby(...)Pieczarki smażone z octem balsamico i pieprzem syczuańskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa krem z pieczarek z bezglutenowymi grzankami 165

ZUPA KREM Z PIECZAREK Z BEZGLUTENOWYMI GRZANKAMI Przepis prosty, szybki w przygotowaniu, a co najważniejsze krem wychodzi bardzo smaczny w połączeniu z bezglutenowymi, gryczanymi grzankami, które są doskonałym rozwiązaniem dla osób będących na diecie bezglutenowej. Składniki: - 0,5 kg pieczarek; - 1 łodyga selera naciowego, - 2 marchewki; - 1 pietruszka; - 1 cebula; - 1 łyżka oliwy - 2 ząbki czosnku; - liść laurowy; - 1 łyżka(...)chleba gryczanego - przepis tutaj -> KLIK . Sposób przygotowania: - w pierwszej kolejności przygotowujemy bulion - do garnka z wodą dodajemy marchewki, pietruszkę, seler naciowy, sól oraz liść laurowy; - na patelni podsmażamy pieczarki, pokrojony czosnek oraz cebulę - pieczarki nie muszą być pokrojone, gdyż i tak w następnej kolejności będą zmiksowane; - warzywa w gotowym bulionie miksujemy - dodajemy po tym podsmażone warzywa z patelni (pieczarki

MintTaste
Keto leczo z piersią z indyka 162

zjeść zaraz po przygotowaniu. Uważaj, żeby za długo nie dusić cukinii – rozgotowana traci smak. Jeżeli kupisz cukinie z pestkami, które Ci przeszkadzają, to możesz je wydłubać. Jeżeli chodzi o pieczarki, to ładne pieczarki możesz dusić wraz ze skórką (dodatkowego błonnika nigdy dość). Składniki: masło - 28g (2 łyżki) cebula - 1 pieczarki - 1kg papryka czerwona - 600g cukinia - 3 sztuki pomidor - 600g pierś(...)łyżka) kostka grzybowa - 3 szt (opcjonalne) pieprz cayenne - wg uznania sól himalajska/morska - wg uznania Sposób przygotowania: W garnku rozpuść masło. Pokrój cebulę w kosteczki wrzuć do garnka. Pokrój pieczarki i wrzuć do cebuli. Ładnych pieczarek nie musisz obierać ze skórek. Paprykę umyj i też pokrój na małe kawałki. Dorzuć do garnka. Gdy wszystko pokroisz możesz dorzucić 3 kostki grzybowe. Potrawa

Keto Przepisy
Sałatka z marynowanymi pieczarkami 178

oprócz sałatki z mortadeli ) jest to najlepsza sałatka jaką zrobiłam. Na dodatek jest też bardzo szybka w przygotowaniu. Oryginalną wersję poniższego przepisu znajdziecie na blogu ala-piecze.blogspot.com Sałatka z marynowanymi pieczarkami Przygotuj miski, nóż i deskę do krojenia, sitka, łyżkę, garnek, papierowe ręczniki. Przygotuj składniki: 1 słoik marynowanych pieczarek (270g), ½ puszki kukurydzy, białą część z 1 mniejszego pora, 3 jajka(...)łyżkę posiekanego koperku, 1-2 łyżki majonezu, sól, kolorowy pieprz. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Pieczarki i kukurydzę przełóż na sitka i dobrze odsącz z zalewy. 3-4 pieczarki odłóż do dekoracji, a resztę pokrój w kostkę. Z pora zdejmij wierzchnie liście. Przekrój go wzdłuż na pół, dobrze umyj i wysusz. Por pokrój

blog.moje-pasje.info
Tarta brokułowa z pieczarkami i szwedzkim serem 142

Dawno nie piekłam tarty, postanowiłam więc nadrobić zaległości. Lubicie tartę brokułową? Ja bardzo! Tarta brokułowa z pieczarkami i szwedzkim serem västerbotten spełniła moje wszelkie oczekiwania. Västerbotten przypomina nieco cheddar. Jest ostry, mocno dojrzały…Lubię sery ze smakiem. Dlatego kupuję je wyłącznie w butikach z serami. Tam mogę spróbować ser, a przede wszystkim uzyskać jakąś rekomendację. Wchodząc do butiku(...)mąki grahamki 2 łyżki sezamu 150 g masła, zimnego 2 łyżki wody ½ łyżeczki soli Nadzienie 250 g brokułu 100 g sera västerbotten 10 cm pora 250 g pieczarek 1 łyżka masła 4 jajka 300 ml mleka sól i pieprz do smaku Pokrój zimne masło i posiekaj z mąką i solą. Kiedy już zaczną się tworzyć grudki dodaj wodę i zarób

codojedzenia
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI 158

razem zapraszam na pyszne i bardzo proste zapiekanki. Wspaniały pomysł na ciepłą i smaczną przekąskę na obiad lub kolację. Oprócz pieczarek możemy dodać  ulubione dodatki, wszystko kwestia naszego pomysłu. Smacznego :) SKŁADNIKI NA OK. 8 MAŁYCH BUŁECZEK : 0,5 kg pieczarek 1 cebula olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie ok. 30 dag żółtego sera bułki dodatki: keczup(...)dowolne dodatki :) WYKONANIE : Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. W tym czasie myjemy i kroimy  pieczarki , po czym dodajemy do cebuli. Smażymy do momentu, aż pieczarki będą miękkie, co jakiś czas mieszamy, aż wyparuje cała woda. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Piekarnik nagrzewamy, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, bułki przekrawamy

Pani na deser
Tagliatelle Lubella z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym 137

Taki makaron robię często, bo moje dzieciaki go bardzo lubią. Tagliatelle Lubella z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym Składniki: 500 gram makaronu Fale Tagliatelle Lubella 1 podwójna pierś z kurczaka 40 dkg pieczarek 1 cebula 4 ząbki czosnku 10 dkg żółtego sera olej do smażenia 2 szklanki śmietany 18 % przyprawa do makaronu sól pieprz bazylia oregano Cebulę kroimy(...)półtalarki i podsmażamy, dodajemy drobno pokrojone pieczarki i podsmażamy, jak pieczarki będą już prawie usmażone to dodajemy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy doprawiamy do smaku pieprzem, solą i zdejmujemy z ognia. Piersi z kurczaka kroimy na drobne paseczki i podsmażamy. Dodajemy do kurczaka śmietanę i smażymy aż sos zacznie gęstnieć, dodajemy pieczarki z cebulą i czosnkiem, doprawiamy do smaku pieprzem

Kuchnia u Bietki
Pasztet z pieczarek i soczewicy 109

Próbowaliście kiedykolwiek pasztetu z pieczarek i soczewicy? Jest naprawdę pyszny! Domowe pasztety są nie tylko pyszne, ale dużo zdrowsze niż te ze sklepu, które są nafaszerowane różnymi szkodliwymi substancjami. Upieczony pasztet może leżeć w lodówce przez kilka dni, także będziemy mieli pyszny dodatek do pieczywa na cały tydzień. Miłego kucharzenia :-)  Składniki: pieczarki 350 g, soczewica czerwona 1,5 szklanki(...)szklanki osolonej wody. Następnie soczewicę łączymy z kaszą i olejem i miksujemy na gładką masę. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki. Smażymy do momentu aż pieczarki odparują całą wodę. Pieczarki łączymy z soczewicą i kaszą. Dodajemy sos sojowy, zioła oraz sól i pieprz do smaku. Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Następnie

kulinarne odsłony pati
Sos pieczarkowy 128

Składniki – porcja dla dwóch osób: 1 cebula, 3 – 4 ząbki czosnku 3 duże pieczarki grillowe, 1,5 szklanki wody 3 łyżeczki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz do smaku, kilka gałązek lubczyku. Krok 1 Cebulę, czosnek i lubczyk kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Krok 2 Cebulę smażmy na złoty kolor, następnie dodajemy pieczarki i smażmy jeszcze(...)przez 5 minut. Krok 3 Dodajemy 1 szklankę wody oraz lubczyk i całość gotujemy pod przykryciem do miękkości pieczarek. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Krok 4 Mąkę rozrabiamy w 1/2 szklance wody i dodajemy do sosu dokładnie mieszając. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

Coś bym zjadła
Sos tatarski 125

Idealny sos tatarski? A może jako sałatka? To już zdecydujcie sami. Pewne jest, że dobrze smakuje i chętnie sięga się po dokładkę! Koniecznie spróbujcie !  Składniki: 300 g pieczarek 1 cebula 5-6 ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 1/2 płaska łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Wrzucamy do garnka z gotującą się wodą(...)gotujemy przez około 30 minut. Po tym czasie zlewam wodę, a pieczarki umieszczam na sicie, aby woda ściekała. Kiedy już pieczarki ostygną kroję je w drobną kostkę i wkładam do miski. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. Ogórkom odkrajamy końcówki i również kroimy w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę i ogórki wrzucamy do miski z pokrojonymi pieczarki. Przygotowujemy

Gotuj z Mąką
Pieczarki faszerowane bazyliowym pesto i serem pleśniowym 117

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na aromatyczną przystawkę w postaci pieczarek faszerowanych bazyliowym pesto z dodatkiem sera camembert i słonecznika. Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy: - 1 opakowanie pieczarek do grillowania (5 szt.) - 1 opakowanie świeżego pesto bazyliowego (120 g) - 1 opakowanie sera pleśniowego camembert (120 g) - garść nasion słonecznika - sól i pieprz - olej 1. Pieczarki obieramy, płuczemy i osuszamy, a następnie(...)układamy  w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. 2. Tak przygotowane oprószamy solą oraz pieprzem, po czym nakładamy do nich porcję pesto. 3. Pieczarki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut. 4. 5 minut przed końcem pieczenia na grzyby dodajemy porcję sera pleśniowego i ponownie wstawiamy do piekarnika. 5. Gotowe pieczarki posypujemy nasionami słonecznika. SMACZNEGO! :) Pesto

Bez Cebuli
Kurczak Cacciatore 444

Włoskie danie- kurczak Cacciatore, czyli kurczak duszony na patelni, zatopiony w sosie pomidorowym, z pieczarkami i oliwkami. Podajemy go z makaronem, ryżem lub bagietką. Danie aromatyczne, pyszne i bardzo proste do zrobienia. Składniki: 6 udek z kurczaka (około 700 g) sól pieprz oliwa z oliwek, do smażenia- kilka łyżek 2 cebule 250 g małych pieczarek 4 ząbki czosnku(...)udka obsmażamy na gorącej oliwie. Powinny się lekko zarumienić. Po obsmażeniu odkładamy je na talerz. Na tą samą oliwę wrzucamy cebulę pokrojoną w półkrążki. Solimy ją i podsmażamy. Dodajemy pieczarki pokrojone na połówki lub ćwiartki. Pieprzymy je i obsmażamy około 10 minut. Z pieczarek musi odparować  woda, a one same powinny się lekko przyrumienić.  Pieczarki często mieszamy

Smak mojego domu