pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:80/134)

Grillowany mielony z pieczarkami i zapieczonym ziemniakiem 199

sałat pomidorki cherry ocet balsamiczny biały pieprz kiełki jarmużu Przygotowanie: Pieczarki i czosnek drobno posiekaj - wrzuć do miski, dodaj mięso i cebulę. Całość dopraw i uformuj kotleta. Ziemniaka obierz, pokrój na mniejsze części i gotuj 5 min od momentu zagotowania wody. Odcedź, przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp przyprawą i zapiekaj ok. 15 min w piekarniku - opcja grill (ok. 240 stopni

Alutka-Gotuje
Kurczak Caprese z piekarnika 1320

smaczne jak klasyczna włoska sałatka Caprese z pomidorów i mozzarelli. Zapiekamy piersi z kurczaka z pomidorami i mozzarellą. Wystarczy piersi kurczaka naciąć nożem, w każde nacięcie włożyć plaster pomidora i mozzarelli. Wszystko skropić oliwą wymieszaną z bazylią i upiec. Kurczak Caprese podajemy z różnymi dodatkami. Ja podałam ze smażonymi pieczarkami i pieczonymi ziemniakami. Prosty i sycący obiad dla 2 osób

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 347

serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera , aby uzyskać jednolity sos. Do naczynia żaroodpornego wkładamy roladki i zalewamy przygotowanym sosem , wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do czasu kiedy roladki będą soczyście miękkie ok. 30 minut

Różne smaki w kuchni
FRITTATA 286

Frittata czyli jajeczna masa zapiekana z warzywami, serem, szynką lub z czymkolwiek zapragniesz. Popularne danie serwowane we Włoszech i Hiszpani. Sycące, a zarazem lekkie i delikatne. W sam raz na śniadanie jako niezły zastrzyk energii! SKŁADNIKI : jajka – 4 sztuki ziemniak – 1 duża sztuka pieczarki – 2 sztuki kukurydza – 2 łyżki szpinak – garść czarne oliwki – 4 sztuki ser – 2 plasterki szynka

kuchniabellissima.wordpress.com
PIZZA PO GRECKU NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 148

Cukinię myję, kroję w kostkę, dwa rodzaje papryki również. Pieczarki obieram kroję w ćwiartki. Warzywa podsmażam na odrobinie oleju z dodatkiem soli, oregano i bazylii. Ciasto smaruję ketchupem, rozkładam na nim 4 plastry sera, następnie salami, fetę pokrojoną w kostkę i podsmażone warzywa.  Całość przykrywam pozostałym serem żółtym. Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach. Po wyjęciu posypuję świeżą

JejKuchnia
Gołąbki z pieczarkami 312

wody. • Połączyć ryż z pieczarkami, przyprawić solą, pieprzem i dodać natkę pietruszki. • W każdym liściu kapusty zciąć grubą główną żyłkę i kłaść w tej okolicy dużą łyżkę farszu i zwijać gołąbki. • Gotowe obsmażyć na oleju z każdej strony i ułożyć w naczyniu do zapiekania. • Podlać 1 szklanką bulionu, przykryć

To co kocham
Tartletki z jajkiem i bekonem 130

Smażyć kilka minut, dodać pokrojone w niezbyt grube plasterki pieczarki, przesmażyć. Doprawić pieprzem i szczyptą tymianku.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tartletki. Wbić jajka, jeżeli są zbyt duże, można odlać nieco białka, wypełnić farszem, zalać łyżką śmietany i posypać niewielką ilością pokruszonej fety.  Zapiekać około 15 minut. Podawać natychmiast. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Rolady z karkówki z kapustą kiszoną i pieczarkami 169

można wypłukać jeśli jest za kwaśna, poszatkować i dodać do pieczarek. Na patelnie dolać olej, zmniejszyć ogień. Całość doprawić solą i pieprzem i podsmażyć. Kapustę odłożyć do wystygnięcia. Na plastry karkówki nakładać po dużej porcji farszu z kapusty, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, zalać 0,5 litra wody i dorzucić kostkę rosołowa. Przykryć

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KARKÓWKA Z GRZYBAMI I CEBULKĄ 215

całości, robić w plastrach  panierowaną jak kotlet, zapiekać, smażyć, dusić na wiele sposobów.  Robię ją dość często bo moja gorsza połowa za nią przepada :)  Tym razem wybór padł na karkówkę z grzybami i cebulą, bo takiej nie zamieszczałam jeszcze na blogu:) Składniki: 1 kg karkówki 250g pieczarek 3 cebule sól pieprz majeranek cząber 1 ząbek czosnku olej

Walijskie Pichcenie
Najlepsza zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami 685

przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego sera, dodajemy pieczarki i całość mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą. Na wierzch kładziemy wiórki masła. Zapiekamy 25 minut w temp. 200 st. C. Na ostatnie

chwile dla mnie
Zapiekanka ziemniaczana po chłopsku 104

swoją zapiekankę.   Danie typu zero waste. Składniki: 150 g kalafiora 4 ziemniaki 1 marchew 200 g boczku wędzonego 1 cebula 150 g ugotowanej golonki  150 g pieczarek 3 kiełbasy śląskie 100 g sera roquefort 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietany 18% 1 łyżka mąki  sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior(...)kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na kawałki. Kiełbasy kroimy w grube talarki. Wszystko dusimy przez kilka minut. Studzimy. Mleko mieszamy ze śmietaną i mąką. Podgrzewamy dodając sera. Mięso i warzywa mieszamy z sosem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do naczynia i zapiekamy 45 min. w temp

R'n'G Kitchen
Lasagne Bazyliszek 159

opakowania makaronu Lasagne ·        10 liści kapusty włoskiej ·        Cebula ·        15 dag pieczarek ·        ½ kostki masła ·        1 szklanka mleka ·        4 łyżki ketchupu(...)drobno kroimy i prużymy z pokrojonymi pieczarkami, doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.   Wykładamy grzyby na kapustę. 9.   Pozostał nam do zrobienia sos, rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i stopniowo wlewamy mleko, doprawiamy pieprzem oraz gałką i solą. 10.    Sosem polewamy zapiekankę i posypujemy startym żółty serem. 11.    Zapiekamy 20 minut

Kulinarna Chwila
Bagietki zapiekane z jajecznicą 103

jakoś je zagospodarować. Ostatnio zrobiłam na śniadanie jajecznicę zapiekaną w podłużnych bagietkach. Do zrobienia takich zapiekanek możemy dowolną wędlinę, jaką mamy w lodówce.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 bagietki o długości 20 cm około 80 g szynki 100 g żółtego sera startego 3 łyżki śmietanki 30% 4-5 pieczarek 2 jajka 1 cebula 1 łyżka oleju garść posiekanego

Danka Pichci
KOTLETY PO ZBÓJNICKU + FILMIK 136

FARSZ :  300 g pieczarek  1 spora cebula 1 papryka czerwona 2 ogórki kiszone 4 łyżki oleju 2 duże łyżki ketchupu sól, pieprz do smaku 2 kulki mozzarelli                                                             PRZYGOTOWANIE(...)Pieczarki szatkujemy, cebulę, paprykę, ogórki i 1 mozzarelle kroimy w kostkę.  Drugą mozzarellę ścieramy na tarce.  Pieczarki, cebulę i paprykę podpiekamy na oleju aż płyny odparują. Doprawiamy do smaku, następnie dokładamy ogórka i chwilkę podpiekamy. Farsz przekładamy do miseczki i jak przestygnie dodajemy pokrojoną mozzarellę. Na kotlety nakładamy po łyżce farszu, wierzch posypujemy tartą mozzarellą.  Kotlety zapiekamy

Kulinarne Fantazje Marioli