Przepis na : śniadanie
Ciepłe śniadanie na chłodne dni. Nikt się mu nie oprze :) Składniki: Na jeden omlet: 2 jajka 1 duża kromka chleba lub 2 mniejsze 3 łyżki mleka 2 łyżki startego sera żółtego 2 pieczarki duże 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz 1 łyżka margaryny 2 łyżki oleju rzepakowego Sposób przygotowania: 1. Chleb kroimy na małe kwadraciki i smażymy na łyżce margaryny na złoty kolor. Pieczarki kroimy i również przysmażamy, ale bez dodatku tłuszczu. 2. Jajka wbijamy do kubeczka, dodajemy mleko, rozbijamy. Dod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...