pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:77/134)

Lazania z filetem z kurczaka i pieczarkami. 133

czasie gdy sos się dusi na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki i dusimy je do miękkości i lekkiego zrumienienia. Lekko solimy i przekładamy do sosu, dokładnie mieszamy. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 6. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy w niej pierwszą warstwę makaronu, następnie

Izabelawkuchni
Zapiekanka wiejska 947

paski. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, paprykę, kiełbasę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy do ugotowanego makaronu i dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut

Bajeczna Kuchnia
Bakłażan faszerowany 138

swój ulubiony sos lub ketchup. Bardzo lubimy w domu wszelkie warzywa zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z tortellini 200

rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać paprykę pokrojoną w kostkę. Smażyć jeszcze  około 3-4  minuty. Wszystko wymieszać z tortellini i przełożyć do naczynia do zapiekania. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Polać po wierzchu zapiekanki

O kuchni z uczuciem
40 pomysłów na letnie obiady 168

żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Kurczak po myśliwsku w pomidorach 100

makaronem, ryżem, ziemniakami puree lub pieczywem. Kurczak po myśliwsku sprawdzi się jako niezbyt pracochłonny obiad, ale równie dobrze można go zaserwować na  wystawną kolację. Kurczak po myśliwsku z pieczarkami i pomidorami to także idealne rozwiązanie dla użytkowników wolnowarów i miłośników sloow food. Duszony w niskiej temperaturze smakuje rewelacyjnie. Przygotowany z dodatkiem wytrawnego czerwonego lub białego wina kurczak po myśliwsku(...)szklista.  Dodajemy pieczarki i posiekany drobno czosnek i smażymy około 10-15 minut,. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory, paseczki papryki, koncentrat pomidorowy, wino i przyprawy. Dusimy pod przykryciem około 2 godzin na jak najmniejszym ogniu. Około 10 minut przed końcem dodajemy oliwki i ewentualnie kapary. Uwaga: Kurczaka po myśliwsku w pomidorach można też zapiekać w piekarniku zamiast

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierś z kurczaka pod pierzynką warzywną / Baked Chicken Breast with Vegetables 81

fantastycznie pasuje do wszelkich zapiekanych dań z serem. Jeśli nie wykorzystacie całego sosu do wysmarowania kurczaka, możecie go podać osobno do obiadu - świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą.  Pierś z kurczaka z piekarnika z warzywami może być przygotowana z Waszymi ulubionymi dodatkami. U mnie to papryka i cebula, ale możecie też wykorzystać pieczarki, włoszczyznę, cukinię, pomidory pozbawione(...)przygotowanie: Każdą pierś przekroić tak, by powstały cztery kotleciki. Każdy oprószyć przyprawami, smażyć do zarumienienia na niewielkiej ilości tłuszczu (powinny być wciąż surowe w środku). Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na patelnię po kurczaku wrzucić drobno pokrojoną cebulę i czerwoną paprykę. Smażyć do miękkości, pod koniec dodając posiekany czosnek. Doprawić solą, pieprzem i ziołami.  Przygotować beszamel: w rondelku rozpuścić

Lekcje w kuchni
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 137

szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem uniwersalnym Łowicza z dodatkiem sera Naleśniki szpinakowe 1 jajko pół opakowania mrożonego lub świeżego rozdrobnionego szpinaku 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej 3 łyżki oleju mąka pszenna sól Farsz filet z kurczaka 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 marchewka 6-7 pieczarek sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra(...)Naleśniki szpinakowe nafaszerować kurczakiem z warzywami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować sosem uniwersalnym jasnym. Na wierch ułożyć porcję startego sera i zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Artykuł Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Mini zapiekanki z pieczarkami i boczkiem wędzonym 243

mini zapiekanki z pieczarkami i boczkiem wędzonym. Takie przekąski możemy przygotować sobie wcześniej, a krótko przed przyjęciem wstawić do piekarnika i upiec. Dodatki możemy zmieniać własnego uznania lub w zależności od tego, co mamy w lodówce. Gwarantuję, że wasi goście będą zachwyceni takimi zapiekankami! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki : 1 rolka ciasta francuskiego 250 g pieczarek 1 cebula 100 g boczku(...)Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Na patelni lub w rondelku roztopić masło, dodać cebulę. Zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki, doprawić solą, pieprzem. Smażyć do odparowania płynu. Zdjąć z ognia. Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić na 12 kwadratów. Każdy kwadrat posmarować ketchupem. Na to położyć plasterek boczku i łyżkę pieczarek. Całość posypać pokrojoną mozzarellą. Jajko wbić

Danka Pichci
Tosty bez chleba o smaku pizzy 835

sól, pieprz Opcjonalnie łyżeczka koncentratu pomidorowego Odrobina proszku do pieczenia/sody Dodatki: pieczarki, papryka, pomidor, oliwki, kukurydza, ser pleśniowy  Składniki połączyć i wymieszać dokładnie dodając wody dla uzyskania konsystencji jogurtu Warzywa i ser posiekać drobno i dodać do masy Porcje przygotowanej masy wykładać do opiekacza do kanapek i zapiekać, czas dostosować do pożądanego stopnia przypieczenia

HealthyCreations
Kurczak w liściach kapusty 82

Składniki: ·        12 liści kapusty włoskiej ·        1 filet z kurczaka ·        20 dag pieczarek ·        2 jajka ·        2 łyżki bułki tartej ·        Sól(...)oleju. 6.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 7.    Również doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.    Do naczynia wbijamy jajka. 9.    Dodajemy bułkę tartą. 10.                     Przekładamy pieczarki i dokładnie mieszamy

Kulinarna Chwila
FIT PIZZA NA SPODZIE Z CIECIERZYCY 66

Składniki: (na 4 porcje) - ciecierzyca – 2 puszki (500 g) - jaja – 4 szt. - pieczarki (200 g) - papryka czerwona - 2 szt. małe (237 g) - oliwki czarne – 1 słoiczek (164 g) - ser mozarella – 1 kula (125 g) - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Wykonanie: Ciecierzycę zblendować z jajami i proszkiem do pieczenia i odrobiną soli himalajskiej (1/2 łyżeczki) na gładką masę. Przelać do formy(...)pozostałe składniki. Paprykę czerwoną pokroić w paseczki, pieczarki i oliwki w plasterki, ser zetrzeć na tarce. Pieczarki poddusić na patelni, dodać paprykę i dusić pod przykryciem, na sam koniec dodać część oliwek i podduszać jeszcze chwilę. Wyjąć z piekarnika wstępnie podpieczony spód, wyłożyć podduszony farsz. Posypać równomiernie serem mozarella i pozostałymi oliwkami. Zapiekać w piekarniku 30 min. 1 porcja

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Jajka zapiekane w kurzej skorupce 179

drobniutką kosteczkę. Pieczarki oczyścić, cebulkę obrać. Kroimy w drobniutką kosteczkę pieczarki ,cebulkę , natkę pietruszki oraz plastry sera .Wszystko łączymy z pokrojonymi jajkami przyprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Z farszu formujemy kulki wkładamy do skorupek, posypujemy bułką tartą i wiórkami masła. Jajka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 180 st C aż bułka się zrumieni

kgwjanczewo
NADZIANA BEZGLUTENOWA CIABATTA 144

cebulę i czosnek.  Dodajemy pokrojoną w małe kawałeczki kiełbasę. Dodajemy pieczarki pokrojone w małe kawałki - smażymy ok 3-4 minut. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, słodką papryką. Teraz zajmujemy się naszą ciabatta - wyciągamy jej "środek" tworząc wgłębienie.  Faszerujemy nasze bułki, układamy na blachę i posypujemy serem Zapiekamy do momentu roztopienia się sera - ok 10 minut, 180 stopni

BezglutenowaIzabela
Grzanki 144

rozmaite dodatki. Po prostu otwieramy lodówkę i wyciągamy co mamy: wędlinę, pieczarki, ryby oraz dowolne warzywa. Przede wszystkim musimy posiadać bułkę. Najlepiej bagietkę, ale również każda inna bułka pokrojona w plastry nadaje się znakomicie. Wystarczy posmarować lekko masłem lub margaryną, a nawet posmarować patelnie lub blachę do zapiekania w piekarniku zwykłym olejem. Najsmaczniejsze są z dodatkiem masła czosnkowo - ziołowego

Kulinarne przemyslenia