jajka -60 g mozzarelli -1 duży pomidor -parę pieczarek -pół papryki czerwonej -łyżeczka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, następnie dusimy do miękkości na maśle. 2. Pomidora kroimy drobno w kostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni. 3. Mozzarellę kroimy w kostkę. 4. Do naczynia nakładamy(...)warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka. 5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza: 349 kcal
zdrowo i aktywniekostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni. 3. Mozzarellę kroimy w kostkę. 4. Do naczynia nakładamy warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka. 5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza: 349 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuzaoszczędzić sporo czasu. Oto pyszna zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią. Rewelacyjna i bardzo sycąca. Polecam, palce lizać! Zapiekanka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią – składniki (na 4-5 porcji): około 400g makaronu (ja użyłam makaron świderki, 3 kolory), 500g piersi z kurczaka, 300g pieczarek, 1 średnia cukinia, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, 400g passaty pomidorowej (można zastąpić zblendowanymi(...)oraz czosnek. Cukinię kroję w kostkę, a pieczarki siekam w plasterki. Makaron gotuję al dente w lekko osolonym wrzątku. Następnie rozgrzewam na patelni oliwę z oliwek i podsmażam cebulkę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaję także kurczaka i przesmażam, aż mięso zmieni kolor. Zdejmuję z patelni. Później, na tej samej patelni przesmażam pieczarki oraz cukinię do momentu, aż warzywa zmiękną
Natka Pietruszkimakaronu jest łatwa w przygotowaniu, smaczna i syta. Polecam na szybki obiad. SKŁADNIKI : 300- 500 g makaronu świderki ( w zależności lie jest osób ) 500 g pieczarek 500 g piersi z kurczaka 1 duża cebula przyprawa dowolna do mięsa sól i pieprz do smaku 3 jajka 150 ml śmietany 30 % 200 g żółtego sera(...)Pokrojonego kurczaka podsmażamy na oleju z przyprawami, cebulą i pieczarkami. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy kurczaka z pieczarkami i mieszamy. W miseczce mieszamy jajka ze śmietaną, solą, pieprzem i częścią sera. Wylewamy całość na makaron i lekko mieszamy. Na wierzch rozsypujemy resztę sera. Zapiekankę zapiekamy w piekarniku ( termoobieg ) około 25 minur, temperatura 180 % C. Podajemy
Kulinarne Fantazje Mariolikorzystamy z gotowego. Cebulkę siekamy drobno i dusimy na odrobinie oleju. Pieczarki szatkujemy i dodajemy do cebulki. Dusimy. Uduszone pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego. Zalewamy nim ugotowany al dente makaron. Mieszamy, wsypujemy parmezan, u mnie nawet dwie garście, mieszamy. Dodajemy świeżej bazylii siekanej drobno. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek , wykładamy makaron i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w 160 stopniach
Z Kuchni Do KuchniPrzygotowanie: Filety oczyszczamy, porcjujemy, przekładamy do miski, zalewamy sokiem pomidorowym. Do filetów wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki, grzyby shimeji, kukurydzę wraz z zalewą, posiekany czosnek, pokrojone w paski papryki, drobno posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy rosół drobiowy. Składki mieszamy. Zapiekamy 45 minut (termoobieg
R'n'G Kitchenkruchy, warto włożyć go do lodówki na kilka godzin. Podsmażamy indyka na oleju na złocisty kolor. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do indyka i dusimy przez około 10 minut. Następnie dodajemy śmietankę, masło doprawiamy i dusimy, aż sos zgęstnieje. Indyk zapiekany z warzywami Świetny sposób na szybki i aromatyczny obiad. Sprawdzi się również dla osób, które
Kuchcik gotujenaleśniki. Farsz: Czosnek przepuszczamy przez praskę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy świeży lub mrożony szpinak. Dodajemy pokrojone pieczarki, czosnek oraz przyprawy. Mieszamy co jakiś czas aż do całkowitego odparowania wody. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki. Zwijamy i układamy obok siebie w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Obficie posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 25 minut. Smacznego
Kuchnia w czekoladzieoleju i doprawiamy przyprawami. Podpiekamy aż całkowicie płyny odparują. Odkładamy na talerz. Do ostudzonych pieczarek wbijamy jajko, dodajemy część startego sera i masę mieszamy. Na każdy kotlet rozkładamy po plastrze pomidora, na to po łyżce farszu pieczarkowego i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 % C, aż ser się rozpuści. Podajemy ciepłe jako danie
Kulinarne Fantazje MarioliKurczaka obieramy z kości i skórek, drobno rozdrobnimy. Por przecinamy wzdłuż, kroimy w paseczki, pieczarki szatkujemy a ser ścieramy. Do rozdrobnionego mięsa dodajemy wszystkie pokrojone składniki, sól, pieprz, majonez i ketchup, dokładnie mieszamy masę. Bagietki przecinamy wzdłuż, nakładamy obficie farsz i zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Natomiast chleb tostowy z farszem można zapiec w opiekaczu do momentu
Kulinarne Fantazje Mariolipokrojoną w kostkę pierś, posolić, popieprzyć i dusić ok 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojone pieczarki i paprykę. Dusić dalsze 10 minut. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ryż, na to warzywa z mięsem, posypać kukurydzą i startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Takie w sumie nic, a zapiekanka wyszła naprawdę
Pani domowamasła,zeszklić posiekaną cebulę,wymieszać z mąką.Rozprowadzić bulionem,gotować,aż sos zgęstnieje.Do sosu wrzucić pieczarki,wymieszać.Dodać roztrzepane ze śmietaną jajka,przyprawić do smaku.W żaroodpornym naczyniu układamy połowę makaronu,polewamy połową sosu,układamy kotlety.polewamy resztą sosu,przykrywamy resztą makaronu.Posypujemy serem i zapiekamy ok.30 min.w 190 st.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipieczarki - doprawiamy solą, pieprzem i smażymy do momentu aż cała woda odparuje - odstawiamy do ostygnięcia. Następnie pieczarki dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, sos chili, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50 minut. Podajemy z kaszą jaglaną i ulubioną sałatką
Moje-pitraszeniepieprzem. Z lodówki wyjąć wcześniej przyprawionego kurczaka. Pod skórkę każdego kawałka upchnąć 1-2 łyżki przesmażonych pieczarek. Następnie tak nadziane kawałki kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić delikatnie olejem. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 1,5 godziny funkcja termoobieg. Pod koniec pieczenia mozna odkryć aby skórka bardziej się przyrumieniła
Monia miesza i gotujeplasterki żółtego sera light 60 g. 1 szkl.soku jabłkowego 200 ml. **************************************************** Drobno pokrojone pieczarki i cebulę poddusić,wymieszać z mielonym MIĘSEM , jajem i ugotowanych RYŻEM , przyprawić do smaku. Oczyszczoną paprykę napełnić mięsnym farszem , nakryć plasterkiem sera , owinąć w folię i zapiekać w piekarniku.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki