umyć i odparować na tej samej patelni co pieczarki, doprawiając odrobiną soli i pieprzu, wyłożyć na pieczarki. Na szpinak położyć musztardę francuską. Pomidorki umyć pokroić na ćwiartki i ułożyć na wierzchu. Polać śmietanką ze szczyptą soli. Posypać serem grana padano. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku 200 stopni przez 10 minut, wyłączyć i zostawić jeszcze na 5 minut
Kuchnia w opałachduszę na odrobinie masła. Chilli oczyszczam z pestek i drobno siekam, dodaję je pod koniec duszenia do pieczarek i mieszam.Kotlety rozbijam, przyprawiam solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładę po ok 1 łyżce farszu i formuję sakiewkę związując sznurkiem bawełnianym. Do zapiekania wybieram formę możliwie najbardziej dopasowaną rozmiarem do ilości sakiewek w tym przypadku jest to tzw. keksówka. Rozprowadzam
Mechanik w kuchniKURCZAK W JOGURTOWEJ PIKANTNEJ MARYNACIE: Składniki: 1 pierś kurczaka 1 świeży ananas lub ananas z puszki ok. 250 g pieczarek 2 łyżki oliwy z oliwek papryka
Blondynka GotujeZiti penne z salsiccia, pieczarkami i szpinakiem to kolejny pyszny obiad z makaronem . Wiecie co to jest ziti? Samo ziti oznacza oblubieniec i odnosi się do makaronów typu penne. Najbardziej popularne włoskie ziti to zapiekany makaron z klopsikami w sosie marinara. Ponoć rigatoni można również użyć do ziti. Mniejsza o to, zrobiłam ziti penne wrzucając suchy makaron od razu(...)sosu…Ten makaron można przyrządzić na wiele sposobów jednocześnie zachować jego oryginalność. Ziti penne Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu penne 300 g salsiccia 400 g leśnych pieczarek 1 cebula 1 czosnek solo 1 msk masła 650 ml wywaru z kurczaka 10 liści świeżej bazylii 200 g ricotta 30 g parmezanu 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżka przecieru
codojedzeniapodsmażamy. 3. Smarujemy naczynie żaroodporne tłuszczem i nakładamy ryż. Następnie mięso, paprykę i pieczarkę pokrojoną w kostkę, groszek, kukurydzę i przyprawiamy solą, pieprzem. Delikatnie przemieszać, aby przyprawy się rozeszły. 4. Jajo roztrzepujemy, dodajemy jogurt i starty ser żółty. Zalewamy zapiekankę i polecam posypać bazylią. Zapiekamy 20 min 180 stopni. Wartości odżywcze: 1038 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzujakiegoś czasu mam przyjemność współpracować z firmą ORZECH . Firma ta posiada w swoje ofercie bardzo duży asortyment przetworów i produktów warzywnych i owocowych. ORZECH oferuje nam min. buraczki, ogórki,pieczarki,sałatki, patisony, pikle,powidła,sosy. Ja w swojej paczce,którą dostałam od firmy ORZECH znalazłam: SAŁATKA PATISONOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-z-patisona Idealnie nadaje się do dań obiadowych, mięs(...)ŻYDOWSKU http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/ogorki-po-zydowsku Idealnie nadaje się jako przekąska, do sałatek, dań zapiekanych, dań obiadowych, ziemniaków, kasz, jajek czy ryb. SKŁADNIKI: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, marchew 4%, cebula 2%, koper, seler 1,5%, sól, przyprawy w tym gorczyca PIECZARKI MARYNOWANE http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/pieczarka-marynowana-315-ml Idealnie nadają się na przekąskę, do sałatek, dań obiadowych
Gotowanie PatkiZamieszać. Nie miałam jednej dużej formy do zapiekania więc użyłam dwóch mniejszych. Wyszły mi w sumie 4 małe pizze. Na spód formy wlać 1 łyżkę oleju, rozsmarować po brzegach i naczynie włożyć na 5 minut do nagrzanego do 220*C piekarnika. W tym czasie pokroić w piórka cebulę, brokuła, paprykę i pieczarki w cienkie plastry. Po tym czasie wyjąć formę
Jemy Pijemyugotowanych ziemniaków 3 kiełbasy śląskie 4 pieczarki 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego 4 łyżki mleka 6 jajek szczypiorek sól pieprz gałka muszkatołowa Ugotowane ziemniaki ugnieść z mlekiem i szczyptą gałki muszkatołowej. Na patelni rozgrzać masło i zarumienić cebulę, a następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i pieczarki. Całość dodać do ziemniaków i wymieszać. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, lekko(...)łyżką sześć dołków w ziemniakach i w każdy wbić jajko. Posypać jajka solą, pieprzem i szczypiorkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż jajka się zetną. ziemniaki zapiekane z jajkami
O kuchni z uczuciemSkładniki: (na 2 porcje) 2 garście Rukoli szynka parmeńska około 6-8 plasterków 20 g tartego żółtego sera 2 jajka 2 pieczarki 5 g
KreatywnePinypieczarki 50 dkg * ser żółty 40 dkg * sól * papryka ostra i słodka * ketchup * prażona cebulka jeśli ktoś lubi Pieczarki starłam na tartce jarzynowej o grubych oczkach. Podsmażyłam na patelni bez dodatku oleju i posoliłam w trakcie smażenia. Kajzerki przekroiłam w połowie i na każdą wyłożyłam po dwie łyżki farszu łącznie z sokiem z pieczarek. Jak dodaję sok z pieczarek, zapiekanki(...)środku są mięciutkie a na zewnątrz chrupkie po upieczeniu. Posypałam żółtym serem, włożyłam do piekarnika na 200 stopni i przez 15 minut zapiekałam. Kiedy już były zarumienione, wyciągnęłam je i posypałam paprykami a dla smakoszy prażonej cebulki - prażoną cebulką :) Polałam ketchupem i po zapiekankach śladu już nie było. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąSkorzystałam z przepisu z mojego bloga, gdzie jest przepis na zapiekane mielone i zrobiłam pulpety zapiekane, a potem wystarczy zalać sosem podgrzać w piekarniku czy mikrofalówce. Sos to już każdy robi wedle uznania ja zawsze robię pieczarkowy ale nie miałam pieczarek tym razem. Miałam kupny ale nie ma jak domowy
Moje Wyrobycieniutko masłem o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Na ciasto rozsmarowujemy równomiernie sos i wykładamy pieczarki. 5. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30- 35 minut do upieczenia i zrumienienia ciasta. Pod koniec pieczenia pizzę posypujemy serem i zapiekamy aż się roztopi. 6. Gotową pizzę kroimy i podajemy. Życzę smacznego
Izabelawkuchniświeżość. Bagietkę przekroić ostrym nożem na pół. Posmarować lekko masłem. Wierzch posypać czosnkiem granulowanym. Na to wyłożyć pieczarki. Doprawić je do smaku sola i pieprzem. Posypać na to cebulkę prażoną. Na wierzch dodać starty ser mozzarella. Zapiekanki przełożyć na blachę do pieczenia. Zapiekać w rozgrzanym do 180C piekarniku - grzałka góra-dół, w 1/3 wysokości piekarnika mierząc od dołu, bez termoobiegu
Grunt to przepis!łyżką przecieru pomidorowego. Na środek każdego naleśnika układałam po jednej kiełbasce, po łyżeczce kukurydzy i pieczarek. Na wierzchu rozłożyłam starty ser. Naleśniki złożyłam w chusteczkę. W ten sposób utworzyły się „szlafroczki” z pyszny farszem. Naleśnikowe szlafroczki włożyłam do naczynia do zapiekania i wstawiłam do nagrzanego do 180 ° C. piekarnika na około 10-15 minut. Gorące podałam na stół
Kuchnia u Krysi