pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:65/134)

Faszerowane ziemniaki 167

Przekroić na połówki . Łyżeczką wydrążyć środki . - Do miseczki włożyć pokrojoną drobno wędlinę, posiekane jajko i drobno pieczarkę ,   rzeżuchę, doprawić solą i pieprzem ,dokładnie wymieszać , dodać jogurt jeszcze raz wymieszać . - Łyżeczką nakładać farsz do ziemniaków ,lekko ugnieść , posypać z tartym serem żółtym   zapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 10 minut

Eli Gotowanie
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i pieczarkami 171

Dolewamy mleko i wodę. Gotujemy aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos wylewamy na pieczarki z cebulą. Szpinak podsmażamy na maśle (5 dag) na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szpinak wykładamy na wierzch zapiekanki. Całość posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. pół godziny

Pobite gary Barbary
Ryż zapiekany z fasolką i pieczarkami 126

Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ugotowany ryz wymieszać z warzywami, przełożyć do formy do zapiekania. Posypać startym serem. Zapiekać przez 15 minut

Moja Galeria Smaku
Ziemniaczane gniazdo z farszem 194

kurczaka. Podsmażyc na maśle z cebulką i marchewką. Dodać wodę do podduszenia. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, nadal dusząć. Przyprawić solą i przyprawami. Ziemniaki obrać, ugotować i przedusić. Wymieszać z masłem i śmietaną. Na blasze wyłożonej papierem formować gniazda z ziemniaków. Zapiekać do zarumienienia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Na gniazda nakładać farsz i się zajadać :)\ Smacznego

ChilliJemy
Dietetyczny pasztet z pieczarek 332

minut, odstawiamy do wystygnięcia. Bułki namoczyć i dokładnie odciskamy z wody. Przekręcić przez maszynkę do mielenia pieczarki oraz bułki. Do masy dodajemy żółtka oraz pozostałe przyprawy, dokładnie łączymy składniki ze sobą. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Zapiekamy nie całą godzinę najlepiej w naczyniu żaroodpornym na termoobiegu w temperaturze 150 stopni. Po ostudzeniu podajemy z pieczywem

kgwjanczewo
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i mozzarellą 194

gyrosem i smażymy. Brokuły gotujemy na pół twardo. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy makaron, na to pieczarki z cebulą, różyczki brokuła i kawałki kurczaka. Śmietanę dokładnie mieszamy z jajkami i przyprawami, polewamy składniki zapiekanki. Na wierz układamy pokrojoną w plastry mozzarellę. Zapiekamy ok. 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

KasiekGotuje
Faszerowana cukinia 260

gotowego mięska dodajemy pokrojonego w kostkę i obranego z łupki pomidora. Całość dusimy i dodajemy pieczarki z cebulką oraz pokrojoną natkę pietruszki.Nasz farsz jest już gotowy :) Układamy wydrążoną cukinię na blaszce i wypełniamy ją farszem. Całość posypujemy serem żółtym i zapiekamy 40 minut w 180 stopniach.Idealnie smakuje z dressingiem jogurtowym

Lawendowe Niebo
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką i pieczarkami 591

minut. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w talarki. Paprykę umyć, osuszyć , usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pieczarki i paprykę dodać do mięsa. Przesmażyć pod  przykryciem. Dodać bulion, kukurydzę i makaron. Wymieszać, doprawić według uznania. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać startym serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 190oC Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat

Świat Smaku
Galette z rybą , szparagami i pieczarkami 136

Galette z rybą , szparagami i pieczarkami Galette robiłam dzisiaj pierwszy raz . Troszkę się denerwowałam , czy aby mi się nie rozjedzie w piekarniku , więc włożyłam w papierowe kondoniki dla pewności Okazało się jednak że niepotrzebnie panikowałam , utrzymała fason doskonale , sama i do tego ładnie się „zawinęła ” do środka Galette od tarty i kiszu różni się przede wszystkim(...)napełniamy farszem w którym układamy kawałki surowej ryby. Wstawiamy do wygrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu aż galette się zrumieni , a farsz całkowicie zetnie . Serwujemy na gorąco lub zimno udekorowaną odrobiną beszamelu i sporą ilością kopru . Smacznego ! Artykuł Galette z rybą , szparagami i pieczarkami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
ZAPIEKANKI ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 209

posypując resztą sera i przykrywamy. Zapiekamy w 180 stopniach C przez 10 minut. Do przyrządzenia zapiekanek wykorzystałam SOS KIELECKI KANAPKOWY firmy WSP SPOŁEM . Sos idealnie wpasował się w charakter zapiekanek, nadając im pikantnego smaku z nutą orientu. Wytworzony jest z bez substancji konserwujących. Charakteryzuje się kawałkami warzyw i grzybów konserwowych tj. ogórka, cebuli, pieczarek i kopru. Polecam do różnorodnych kanapek

Prosto i Smacznie z Anetą
Lasagne z pieczarkami i gorgonzolą 173

Bardzo lubię lasagne i wszelkiego rodzaju zapiekane makarony. Można je przyrządzić na mnóstwo sposobów zależnie od naszego pomysłu. Dzisiaj bardzo prosty przepis, wykorzystałam po prostu to co było w domu. Składniki: 25 g masła 40 g mąki 500 ml mleka 250 g pieczarek 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku garść oliwek 1 łyżka gorgonzoli parmezan 3 suszone pomidory suszone(...)bazylia  6 płatów ugotowanego al dente makaronu lasagne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dodajemy drobno pokrojony czosnek i suszone pomidory. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, dodajemy gorgonzolę, suszone oregano i bazylię, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do momentu aż woda zostanie odparowana dodajemy pokrojone oliwki i całość dokładnie mieszamy. Przygotowujemy beszamel.W garnku roztapiamy masło

Delusional Trine
Gnocchi alla Romana czyli tradycyjne włoskie kluseczki 206

szynki włoskiej około 6-7 suszonych pomidorów 100 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej cebuli    ząbek czosnku 2 pomidory 6-7 pieczarek 1 łyżka sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz zioła prowansalskie Dodatkowo: oliwa garść rukoliokoło 40 g tartej mozzarelli około 60g sera gorgonzola Przygotowanie: Mleko wlewamy(...)grubość około 0,5-1 cm (ja użyłam wałka). Pozostawiamy ciasto do ostygnięcia. Kiedy masa się ochłodzi i zetnie, wykrawamy z niej kółka za pomocą małej szklanki. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą i układamy w nim wycięte kółeczka, powinny delikatnie na siebie zachodzić. Pomiędzy kółka wkładamy pozostałe masło i wszystko posypujemy pozostałym parmezanem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury

Mania Gotowania
Kotlety z kalafiora z sosem pieczarkowym 209

mięs. Osobiście uwielbiam kalafiora zapiekanego pod sosem beszamelowym (przepisem się kiedyś z Wami podzielę), ale ta wersja skradła moje serce od pierwszego kęsa. Składniki: główka kalafiora 3 łyżki natki pietruszki 2 ząbki czosnku duża cebula 3 łyżki kaszy manny łyżeczka curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 2 jajka sól, pieprz 50dag pieczarek 2 łyżki śmietany cebula 2 łyżki

ChilliJemy
Pie z kurczakiem i pieczarkami 144

postanowiłam połączyć mięso z kurczaka z pieczarkami i aromatycznymi ziołami. Do przygotowania takich zapiekanek używam gotowego ciasta francuskiego, dzięki czemu danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Gorąco polecam pie z kurczakiem i pieczarkami, bo jest pyszny! Pie z kurczakiem i pieczarkami Składniki:  mięso rosołowe, obrane z kości i rozdrobnione 500g pieczarek (lub więcej w zależności od ilości mięsa(...)kurczakiem i pieczarkami?  Na dużej patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę.  Gdy cebula zmięknie i lekko zbrązowieje dodać pieczarki pokrojone w niezbyt cienkie plasterki.  Dodać słodką i ostrą paprykę, tymianek i zioła prowansalskie,  wszystko wymieszać i smażyć aż pieczarki zmiękną.  Dodać serek

Codzienne Gotowanie
Ryba z piekarnika z warzywami i ryżem / Baked Fish with Rice and Vegetables 176

tych, które najbardziej lubicie i które macie pod ręką. Zamiast papryki i cukinii dobrze sprawdzą się pieczarki, bakłażan, oliwki, suszone pomidory, a także soczewica lub świeży szpinak. Ryba na ryżu to bardzo uniwersalny przepis, za każdym razem może smakować troszkę inaczej. Ryba zapiekana w piekarniku dobrze smakuje z białym ryżem, ryżem basmati, jaśminowym, brązowym, dzikim lub czerwonym - wybierzcie taki

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania