oleju -woda farsz -1 papryka czerwona -parę pieczarek -1 cebulka -170 g mięsa gotowanego -50 g sera żółtego startego -przyprawy -1 łyżka tłuszczu do smażenia Przygotowanie: 1. Smażymy naleśniki, polecam swój przepis- link . 2. Ugotowane mięso ścieramy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy ręcznie. 3. Warzywa siekamy drobno. Cebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem. 4. Składniki(...)pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy 20 min w 180 stopniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 1013 kcal
zdrowo i aktywnieCebulkę szklimy, pieczarki i paprykę dusimy pod przykryciem. 4. Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Zostawiamy trochę sera do posypania na wierzch. 5. Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej jedna koło drugiej odwrócone, wtedy przy posypywaniu serem nic się nie zmarnuje. Zapiekamy
Zdrowie i pysznie na talerzuczarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną(...)makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniaPapardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!duże pomidory, pokrojone w ćwiartki 5 pieczarek, pokrojone w ćwiartki 200 g młodych ziemniaków, obranych i pokrojonych na połówki lub ćwiartki 1 paprykę czerwoną, bez pestek i pokrojoną na kawałki 400 g puszka krojonych pomidorów posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200oC i przygotuj szerokie naczynie do zapiekania. Ułóż warzywa w naczyniu, polej olejem, dopraw od serca
karmelowyugotowanego makaronu. Smarujemy niewielką ilością sosu. Wykładamy pieczarki z papryką, posypujemy surową cebulą, dodajemy mięso kurczaka. Następnie dajemy resztę makaronu. Wierzch smarujemy pozostałym sosem. Posypujemy startym na dużych oczkach tarki serem cheddar. Naczynie z zapiekanką wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut (ja pierwsze 15 minut zapiekałam pod przykryciem, a potem zdjęłam pokrywkę
Smaki Na Talerzuwysokich brzegach , zalewamy śmietanką . Na ziemniakach układamy pieczarki , następnie podsmażone mielone, cukinię , cebulę ponownie solimy i pieprzymy . Na koniec pomidory z puszki , całość przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C przez 2 godziny . Następnie zdejmujemy folię i smarujemy wierzch jogurtem greckim , wymieszanym z tartym serem . Ponownie zapiekamy ( bez przykrycia ) , do momentu aż wierzch zapiekanki ładnie
Ogrodnik w podróżymeksykańskie burrito z kurczakiem i warzywami zapiekane w piekarniku. Wcześniejszy przepis na burrito z dodatkiem ryżu znajdziecie tutaj . Do przygotowania 3 naleśników burrito będziemy potrzebować: - 3 placki tortilli - 200 g tartego żółtego sera (u mnie pół na pół parmezan i mozzarella) Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 1 pierś z kurczaka - 4 pieczarki - 1 czerwoną paprykę - kilka zielonych oliwek - 1 łyżkę
Bez CebuliPieczarki portobello, piękne gigantyczne kapelusze o lekko słodkawym smaku i pięknym aromacie. Można je podawać w różnoraki sposób albo po prostu je nadziać. Ja dziś proponuje je nadziać frankfurterkami i kapustą kiszoną, efekt rewelacyjny a oczy się śmieją. Zapraszam na obiad albo przystawkę. Portobello zapiekane z frankfurterkami i kiszoną czerwoną kapustę. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedowolna 2 pomidory/ ewentualnie puszka krojonych Grzyby/ pieczarki lub inne, dowolne Natka pietruszki Sól, pieprz Żółty ser ketchup Wykonanie: Do ugotowane ryżu dodajemy pokrojone w kostkę i plasterki produkty, pietruszkę siekamy. Cebulę i paprykę możemy wcześniej podsmażyć ( ale nie musimy ). Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy do naczynia do zapiekania, posypujemy startym serem i zapiekamy 30 minut
Smaki Ewykostki oraz pomidora, doprawiamy oregano pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, smażymy na maśle z kroplą oliwy z oliwek na złoty kolor, pod koniec smażenia doprawiamy solą i cynamonem oraz ostrą papryką warzywa mieszamy na jednej patelni, kurczaka smażymy, dodajemy do warzyw. Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy na patelni lub w piekarniku. Możemy posypać tartym
Luźna Kuchniadusimy na maśle klarowanym. Skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nam nie ściemniały. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Posiekaną cebulę dusimy na oleju. Kotleta smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy warstwę pieczarek z cebulą. Posypujemy serem żółtym. Zawijamy ścisło. Rolada nr 2: Świeży szpinak pozbawiony łodyg wrzucamy na rozgrzane masło klarowane. Mieszamy. Dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Wyłączamy. Doprawiamy odrobiną soli(...)sznurujemy. Posypujemy z wierzchu przyprawą do indyka. Obsmażamy krótko z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do rękawa foliowego. Na wierzch roladek kładziemy odrobinę masła. Podlewamy małą ilością wody. Zapiekamy w rękawie ok. 40 minut. Temperatury nie znam bo to gazowy piekarnik Teściówki ;) Następnie wyciągamy z rękawa i dopiekamy roladki przez ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym. Polewamy
Kuchnia po mojemuDorsz zapiekany w warzywach z sosem tzatziki Świetny przepis na letnie, upalne dni - zapiekany dorsz w warzywach podany z sosem tzatziki z młodymi ziemniaczkami lub bez. Wbrew pozorom nie jest to wcale taki trudny przepis! :) Potrzebne będą: - filety z dorsza (w zależności od wielkości i porcji jaką chcecie przygotować - ja podzieliłam 3 filety na mniejsze kawałki, zatem wyszło(...)paczuszek z rybą); - pieprz cytrynowy; - sól morska; - oregano; - pieprz cayenne; - farsz warzywny: 1 cukinia, 1 por, 0,5kg pieczarek, 1 papryka, 4 ząbki czosnku; - 2 łyżki oliwy; - 2 łyżki masła; - świeży koperek; - 3 plasterki sera mozzarella; - 10 kawałków suszonych pomidorów; - sos tzatziki: mały jogurt naturalny, 1 świeży ogórek, 2 ząbki czosnku, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól morska. Przygotowanie: - filety
MintTastenaleśniki ze szpinakiem lub porem i pieczarkami . Dzisiaj mam dla was przepis na naleśniki po meksykańsku. Nadzienie do nich jest zrobione z podsmażonego mięsa mielonego z dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasoli. Naleśniki po nałożeniu na nie farszu i zawinięciu układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy bez przykrycia w piekarniku. Przygotowanie tego dania jest
Danka Pichcibazie majonezu z nutą oregano i papryki wędzonej. Smaczny, ale umiarkowanie pikantny. Składniki półbagietka wieloziarnista 200g pieczarek 100g pikantnego salami 100g tartego żółtego sera papryka czerwona ogórek kiszony szczypiorek sos BBQ Brown sól Zapiekanka BBQ – przepis Zaczynamy od obrania i umycia pieczarek. Następnie kroimy je w plasterki i dusimy 2-3 minuty na rozgrzanej patelni. Doprawiamy szczyptą soli. Dodajemy(...)pokrojone w kostkę salami i dla podbicia smaku dodajemy łyżkę sosu BBQ. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, na każdej z połówek układamy farsz, posypujemy żółtym serem i zapiekamy ok. 5 minut w temperaturze 220 st. C. Po wyjęciu układamy na wierzchu pokrojoną paprykę, ogórka, polewamy sosem BBQ i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Zapiekanka BBQ Zapiekanka BBQ Wygląda obłędnie, smacznego! Wpis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, pieczarkami, cebulą oraz dużą ilością sera żółtego. Składniki: 700 g makaronu typu rurki 500 g mięsa mielonego z szynki, 250 g pieczarek, 2 małe cebule, 2 łyżki przecieru pomidorowego, łyżka przeprawy do makaronu, łyżka majeranku, łyżka masła, ser żółty - około 250 g sól, pieprz szczypiorek do posypania Przygotowanie: Ser ścieramy na grubych oczkach. Makaron gotujemy(...)osolonej wodzie al'dente. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w grubsze plastry. Cebulę obieramy kroimy w piórka - podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy mięso mielone, smażymy około 3-4 minut, dodajemy pieczarki. Dusimy na średnim ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając przez około 5-7 minut. Następnie dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy - mieszamy. Na dno naczynia wykładamy 1/3 makaronu, 1/3 mięsa
Lena Gotujewłaśnie na taki moment będą faszerowane kiełbaski, pieczone w piekarniku w plastrach boczku. Polecam! Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie kiełbasy z szynki Morliny 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła Sól, pieprz do smaku Cienkie i długie plastry boczku Warzywa- mix papryk, czerwona cebula, różyczki podgotowanego wcześniej brokuła Sposób(...)maśle, a następnie wrzucamy pokrojone również drobno pieczarki. Smażymy do całkowitego odparowania wody. Łączymy z mięsem i jeśli trzeba- delikatnie jeszcze doprawiamy. Kiełbaski kroimy wzdłuż ale tylko do 1/3 głębokości, by ich całkowicie nie przekroić. Rozchylały i napełniamy przygotowanym farszem. Owijamy mocno boczkiem i układamy na żeliwnej patelni lub w naczyniu do zapiekania. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st
Kuchnia w czekoladziePyszna, soczysta pierś z kurczaka zapiekana w aromatycznym, warzywnym sosie okazała się tak pyszna, że powtarzałam ją już dwa razy w ciągu czterech dni ;) Danie zachwyca, polecam. Składniki na kurczaka pieczonego w warzywnym sosie: 4 pojedyncze piersi z kurczaka Vegeta Natur 1/2 łyżeczki ziół do drobiu 1 duża cebula 4 pieczarki kawałek czerwonej papryki (taki 5x5 cm) 2 łyżki
Rozpustne gotowanienaleśniki! Na słodko, na wytrawnie, każde są pyszne :) Tym razem zrobiłam je z mięsem mielonym, pieczarkami oraz papryką i zapiekłam w sosie pomidorowym, mniam! :D Składniki na ok. 4-5 porcji: Nadzienie: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 250 g pieczarek 1 czerwona papryka przyprawa do mięsa mielonego sól, pieprz Sos pomidorowy: ok. 700 ml passaty pomidorowej(...)tłuszcz, wrzucić na nie mięso, doprawić przyprawą do mięsa mielonego i usmażyć. Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć. Pieczarki oraz paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, wrzucić do mięsa, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż pieczarki odparują a papryka zacznie mięknąć. Gotowym nadzieniem napełnić każdy naleśnik, zwinąć go w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Simply Foodpieczarek 3 większe kiełbasy 2 cebule 400 g śmietany 18% 2 jajka 130 g żółtego sera sól, pieprz Ziemniaki obrać i pokroić w równej wielkości plastry (około 0,5 cm grubości). Podgotować je w osolonej wodzie aż nieco zmiękną, ale nadal będą w całości (trwa to około 5 minut). Odcedzić i przestudzić. Pieczarki obrać, pokroić w plastry(...)nachodzić na siebie). Na nie wyłożyć podsmażone pieczarki i 1/3 startego sera. Następnie poukładać drugą część ziemniaków, na nie cebulę z kiełbasą i drugą część sera. Na końcu rozłożyć ostatnią część ziemniaków. Zapiekankę zalać masą śmietanowo-jajeczną i posypać resztą sera. Włożyć ją do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekać aż wierzch zapiekanki ładnie się zrumieni (około
My simple kitchenpokrojony w 5 mm kawałki kabanos, posiekane pieczarki. Po 5 min dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, koncentrat pomidorowy, smażymy jeszcze chwilę. Dokładnie ze sobą mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniach żaroodpornych (takich na jedną osobę), na dnie układamy farsz. Na wierzchu układamy warstwę z ziemniaków, posypujemy startym serem, zapiekamy 20 min w 180°C. Posypujemy szczypiorkiem
R'n'G Kitchenmiejsce zajmuje Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Na 6 miejscu znalazł się Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki 7 miejsce zajmują Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią 8 miejsce zajmują Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Na miejscu 9 znalazły się Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Na ostatnim 10 miejscu znalazło
karmelowyszaszłyków nadziewamy kolejno papryki, cukinie i pieczarki. Z części mięsa mielonego formujemy płaskiego kotleta, układamy na nim patyk z warzywami i zawijamy / obklejamy ( jeżeli mięso lepi się do rąk wystarczy zwilżyć ręce wodą ). Na patelni rozgrzewamy olej ( ok. 2 łyżek ) obsmażamy szaszłyki z każdej strony a następnie układamy w naczyniu do zapiekania. Warzywa których nie wykorzystaliśmy do szaszłyków, drobno
Smaki Ewy