pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:90/134)

Ziemniaczana zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami 281

Aromatyczna i bardzo smaczna zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem pieczarek, kiełbasek i jajek. Świetnie sprawdzi się na sycący obiad, zwłaszcza dla tych co lubią pieczone ziemniaki. 1,5 kg ziemniaków 300 g pieczarek 1 opakowanie kiełbasek drobiowych FRANKI Morliny 2 cebule 1 papryka marynowana 6 jajek 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki mleka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki masła pieprz(...)oleju. Pieczarki pokroić i wrzucić na suchą patelnię. Kiedy puszczą wodę, a następnie odparują, dodać masło. Smażyć, aż lekko się przyrumienią. Przełożyć do ziemniaków razem z przysmażoną cebulką i wszystko wymieszać. Wlać również olej spod cebuli. Kiełbaski pokroić w krążki i dodać do ziemniaków. Dokładnie wymieszać doprawiając solą, pieprzem oraz przyprawą do ziemniaków. Wszystko przełożyć do formy do zapiekania

https:KKuchniaMniam
Przepis #182 Orkiszowe pierogi o smaku pizzy🍕 179

dodałam moje ulubione dodatki do pizzy czyli mięso, pieczarki, sos pomidorowy i oczywiście ser. Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Zapraszam:)  Składniki Ciasto - 3 szklanki (350 g ) mąki orkiszowej lub pełnoziarnistej - jajko - pół szklanki ciepłej wody - 2 łyżki oleju Farsz - 1 zmielona pierś z kurczaka - 2-3 łyżki przecieru pomidorowego - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - sól, pieprz, czosnek, papryka(...)kostkę pieczarki a następnie pierś z kurczaka. Podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farsz nakładamy na każde wycięte z ciasta kółko i lepimy pierogi. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy ją. Następnie do wody wrzucamy pierogi i gotujemy do momentu aż wypłyną. na powierzchnię wody. Ugotowane pierogi układamy na blasze i posypujemy startym serem. Zapiekamy przez

Health-Fit-Life
Cukina faszerowana kaszanką 142

pieczarki odparują wodę. Potem dodać pokrojoną kaszankę i smażyć aż się rozpadnie. Farszu już nie doprawiałam bo kaszanka była dobrze doprawiona. Gotowym farszem nadziać wydrążone cukinie. Przykryć odkrojoną czapeczką z ogonkiem, dzięki temu farsz na wierzchu nam się nie wysuszy. Cukinie ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce do ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż cukinia

Monia miesza i gotuje
LAZANIA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ i mięsa 149

pomidory, pieczarki, wlewamy bulion i mieszamy aż mięso nie będzie zbite. Dusimy bez przykrycia około 15 minut. Kiedy płyny troszkę odparują dodajemy przecier, przeciśnięty czosnek przez praskę i przyprawy, mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, na dno układamy pierwszą warstwę liści kapusty, na to część farszu mięsnego, znowu liście kapusty, pozostały farsz i liście. Wierzch posypujemy obficie serem. Lazanie zapiekamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Schab z ananasem 234

kotlety i usmażyć tradycyjne schabowe. I już sięgałam po wytłoczkę z jajkami, kiedy w rękę wpadła mi napoczęta puszka ananasa. Pierwsza myśl - schabowy zapiekany pod ananasem i plasterkiem sera, druga myśl - tłuc, panierować, smażyć, zapiekać... za dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić(...)kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami ,  wątróbkę z czereśniami i rozmarynem . SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 2 kotlety ze schabu środkowego ( promocja klik  lub  klik ) sól pieprz

Kuchenne zapiski Edyty
Zapiekanki z pieczarkami na chlebie tostowym 167

pieczarkami. To danie to wspomnienie dzieciństwa, często robione przez moją mamę na kolację wczasach, gdy sklepy świeciły pustkami. Nie było wtedy grilli, tosterów, ale mieliśmy rożno (tak nie rożen, bo dla mnie rożen to hak do opiekania a ja zawsze na to ustrojstwo mówiłam rożno) i do niego właśnie mama wkładała kromki chleba z masą pieczarkową, które zapiekała. To chrupiące

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab zapiekany z dodatkami 524

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio przygotowałam na obiad pyszny schab pieczony z dodatkiem pieczarek, cebulki i żółtego sera. Mięso dodatkowo posmarowałam majonezem wymieszanym z ketchupem, dzięki czemu wyszło kruche, delikatne i bardzo pyszne. Idealne na obiad jeśli mamy zamiar wykorzystać mięso ze schabu, a do głowy przychodzi pomysł tylko ze schabowym(...)roli głównej, dodatkowo farsz może posłużyć do okraszenia młodych ziemniaczków, które akurat teraz królują na stole Post Schab zapiekany z dodatkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Cannelloni 237

cebule, pieczarki, czosnek, majeranek, oregano pieprz, całość podsmażyć, na koniec dodać puszkę groszku oraz 3 łyżki startego żółtego sera, 2. Nie ugotowane rurki nadziewamy farszem, 3. Sporządzamy sos beszamelowy , wlewamy go na spód naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, 4. Na sosie układamy jedną warstwę rurek z farszem, 5. Całość polewamy sosem bolońskim (rurki muszą być całkowicie pokryte farszem), 6. Zapiekamy

Kuchenne aromaty
Karkówka gotowana i zapiekana z warzywami 147

1-1,5 kg karkówki 2-3 l wody 2 listki laurowe 2-3 ziela angielskie 3 łyżki soli 1 łyżka pieprzu ziarnistego czarnego 3 ząbki

w mojej kuchni
Makaron z pomidorkami i parmezanem 195

Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na prostych składników, które w odpowiednim połączeniu tworzą wyśmienite danie. Tym razem będzie to makaron z pomidorkami i parmezanem. Lista składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka kurczaka pieczone na kapuście z grzybami 118

zapiekania wkładamy kapustę z grzybami. Na wierzch układamy udka. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Po tym czasie naczynie odkrywamy i dopiekamy w 180 – 190 stopniach, aż udka się ładnie zrumienią. Przepis jest uniwersalny, więc zamiast grzybów suszonych, można do kapusty użyć pieczarek

Kuchnia Na Wypasie
Naleśniki z papryką, pieczarkami i szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym 162

ciekawym farszem i zapieczone z sosem nabierają niecodziennego charakteru :) Składniki: Naleśniki 10 sztuk: 2 jajka 300 ml mleka 300 ml wody szczypta soli mąka pszenna* Nadzienie: 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 100 g liści szpinaku 120 g sera żółtego  sól, pieprz, słodka papryka Sos pomidorowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki bulion 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz(...)następnie usmażyć naleśniki. Nadzienie: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć aż zmiękną. Pod koniec smażenia przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Paprykę obrać i pokroić w niewielkie paski. Smażyć tak długo, aż zmięknie. Wówczas dodać szpinak i chwilę dusić, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pieczarki, paprykę, szpinak

My simple kitchen
Risotto z kurczakiem i szparagami 241

Risotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z przepisu Jamiego 247

Szukając inspiracji na smaczne i zdrowe śniadanie, Madzia znalazła przepis na pyszne naleśniki Jamiego. W oryginalnym wydaniu naleśniki były robione z mąki pszennej, my jednak postanowiliśmy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 769

Pieczarki, cukinię i paprykę kroję w większą kostkę, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu cayenne i czosnku niedźwiedziego. Na maśle podsmażam cebulę ze szczypiorkiem. Dodaję pomidory, posiekany czosnek i przyprawy (chili peperoncini wcześniej rozgnieść w dłoniach). Chwilę duszę na małym ogniu. Makaron łączę z warzywami i sosem, mieszam, przekładam do naczynia żaroodpornego. Całość posypuję serem. Zapiekam

JejKuchnia
Przekąski i przystawki na Sylwestra cz. 2 1889

/2016/02/saatka-z-kolorowym-tortellini-i-sosem.html Sałatka z kolorowy ryżem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html Wegetariańska tortilla   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/wegetarianska-tortilla.html  Pieczona ciecierzyca http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/pieczona-ciecierzyca.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html   Zapiekane okienka chlebowe http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/zapiekane-okienka-chlebowe.html   Ekspresowa sałatka z szynką i ananasem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/ekspresowa-saatka-z-szynka-i-ananasem.html   Bataty z aromatycznym farszem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/bataty-z-aromatycznym-farszen.html    Gulasz wołowy(...)Zapiekanka makaronowa a'la pizza   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/zapiekanka-makaronowa-la-pizza.html Naleśniki kukurydziane z mięsem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/nalesniki-kukurydzine-z-miesem.html   Muszle makaronowe z wołowiną http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/06/muszle-makaronowe-z-woowina.html   Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/holenderski-kebab-z-pieczarkami-kapsalon.html Sałatka z pierożkami ravioli http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/saatka-z-pierozkami-ravioli.html Nie znalazłeś dla siebie żadnej inspiracji? Zapraszam Cię więc do pierwszej części gdzie czeka na Ciebie kolejna porcja świetnych

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami 210

pieczarki z cebulą. Posolić i popieprzyć do smaku. Na upieczone naleśniki nakładamy farsz, zwijamy i układamy na wysmarowanej tłuszczem brytfance jeden obok drugiego. SOS: Margarynę roztopić dodać mąkę i delikatnie zrumienić. Gdy zacznie gęstnieć dodać mleko, chwilę zagotować ciągle mieszając. Przyprawić solą i pieprzem Sosem polać naleśniki (sos musi być dość gęsty). A na sos zetrzeć ser żółty. Zapiekać

Gotuję Testuję
Pasztet wegetariański z pieczarek babci Basi 173

pieczarki mielimy w maszynce do mięsa ( 2 X ) i na końcu bułki. Doprawiamy solą i pieprzem , dość intensywnie , bo jajka wyjałowią pasztet . Do otrzymanej masy dodajemy żółtka, urabiamy, Następnie ubijamy białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Formę ( od babki, naczynie żaroodporne itp. )smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Wkładamy masę lekko ubijając. Wierzch pasztetu dekorujemy widelcem i zapiekamy

Pysznosci Babci Basi
Papryka faszerowana 169

pieczarki, w razie potrzeby podlać niwielką ilością wody. Skrawki papryki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do farszu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, słodką i ostrą paprykę oraz ziołami - oregano i bazylią. Smażyć przez chwilę aż warzywa zmiekną, a sos nieco zgęstnieje.  Papryki ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, delikatnie napełnić je farszem i zapiekać

Codzienne Gotowanie
Jajka po hiszpańsku 228

pieczarki, posiekaną cebulkę oraz czosnek, pomidor pokrojony w kostkę i mieszankę warzyw z grzybami leśnymi. Smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz przekładamy do wysmarowanych kokilek robiąc na środku małe wgłębienie. Wbijamy po jednym jajku, delikatnie solimy i posypujemy suszonym tymiankiem. Wkładamy do nagrzanego do 100st C piekarnika na grzanie górne (ewentualnie grill z termoobiegiem) i zapiekamy. Długość

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekane krążki z cukinii 872

Zapiekane krążki z cukinii to rodzaj przekąski, które możemy przygotować na kolację z przyjaciółmi lub przyjęcie rodzinne. Możemy je zrobić wcześniej, a przed przyjściem gości zapiec w piekarniku. Jest to przekąska tania, smaczna, a przede wszystkim łatwa do przygotowania. Wasza rodzina będzie nią zachwycona! Składniki: 1 nieduża cukinia (u mnie 1/2 żółtej i 1/2 zielonej) 2 cebule(...)pieczarek kilka plasterków szynki 1/2 szklanki startego parmezanu lub innego sera garść oregano sól, pieprz, ostra papryka lub chili olej Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do odparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem. 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać

Danka Pichci
Faszerowane łódeczki z cukinii 214

Cukinia jest warzywem, które często gości na moim stole. Można ją zapiekać, dodawać do sosów warzywnych czy leczo, grillować. Nie wymaga długiej obróbki termicznej,  dzięki temu szybko możemy  cieszyć się smakiem  fantastycznego obiadu czy kolacji. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na faszerowane łódeczki z cukinii. Można je zaserwować na obiad jako dodatek do mięsa  bądź(...)solo  jako ciepłą kolację. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia, 1/2 czerwonej papryki, 5-6 pieczarek, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g sera feta, 1 łyżka oleju, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz, do smaku, natka pietruszki do ozdoby. Cukinię przekroić wzdłuż, łyżeczką usunąć pestki (wyrzucić) oraz miąższ (pozostawić). Połówki cukinii mają utworzyć łódeczki. Cebulę, paprykę, pieczarki oraz

Moja kraina smaków
ZAPIEKANKA Z CHLEBA TOSTOWEGO 487

dnie blachy ułożyć równo, obok siebie chleb tostowy, posmarować go ketchupem i posypać dość grubo startym żółtym serem. Na wierzchu ułożyć równomiernie podsmażoną pierś z kurczaka, paprykę i podsmażone pieczarki z cebulką, ponownie posypać ser, ale tym razem już mniej.  Na wierzchu ułożyć kawałki chleba tostowego i wszystko lekko docisnąć. Jajka roztrzepać z łyżką majonezu, solą, pieprzem i posiekanym(...)szczypiorkiem. Wszystko wylać na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 20-25 minut. Po tym czasie na zapiekankę posypać sporą warstwę żółtego sera i zapiekać do momentu aż ser się rozpuści

Zrób to smacznie
Zapiekane okienka chlebowe 191

jajko 350g sera żółtego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Chleb kroimy na kanapki (możemy kupić krojony) i nożem wycinamy miękkie środki, które kroimy w małą kostkę. Pieczarki myjemy i ścieramy na grubych oczkach lub drobno siekamy. Dodajemy do nich posiekaną paprykę,cebulę, jajka, przygotowany chleb i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy i dodajemy(...)farszu.  2. Przygotowanym farszem wypełniamy chlebowe okienka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na ok 15 minut, po tym czasie posypujemy pozostałym serem i zapiekamy ponownie ok 3 minuty. Podajemy z ketchupem

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekane cukinie 245

pieczarki i jajka doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę w zależności jak rzadka jest masa. Masa powinna być taka jak na kotlety mielone dość zwarta ale nie zbita. Masą mieloną wypełniamy łódeczki cukiniowe. Wykładamy do naczynia żaroodpornego lub na głęboką blaszkę, wlewamy olej tak by zakrył powierzchnię naczynia. zapiekamy

Garnkowe fanaberie
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 180

przesmażamy, aż do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę Dodajemy posiekany drobno czosnek, oraz pieczarki pokrojone w plastry, smażąc całość na dużym ogniu przez 10 minut. Teraz do pieczarek dokładamy pokrojone w paski papryki, oraz pomidory obrane ze skóry i pokrojone w cząstki i smażymy dalsze 5-7 minut.  Następnie do patelni dorzucamy ryz ( lub kaszę jaglaną) i czerwoną(...)fasolę, całość doprawiamy solą, oraz pieprzem i dusimy dalsze 3-5 minut. Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut.  Na pięć minut przed końcem pieczenia na wierzch każdej cukinii układamy plastry sera camembert Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki, lub bazylią czy też szczypiorkiem i podajemy

Miód i pieprz
Zapiekane kuleczki mięsne w sosie cebulowo- borowikowym wg Aleex 203

Nowy Rok (szósty rok na blogu) zaczynam od pysznego dania, które zrobiłam inspirując się przepisem na karkówkę w cebuli i borowikach . Mięsne kuleczki zapiekane w pysznym sosie z dodatkiem grzybów zaspokoją niejedno wymagające podniebienie. U mnie zniknęły w błyskawicznym tempie. Danie jest proste i szybkie, ale naprawdę świetnie smakuje. Nadaje się nie tylko na zwyczajny obiad, doskonale sprawdzi się(...)także w roli głównej na świątecznym stole. Polecam. Składniki: • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego od szynki • 50 dag borowików mrożonych lub świeżych (zastąpiłam pieczarkami) • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 1 średnia cebula • przyprawy: sól, pieprz, Delikat Knorr’a do mięs • 1 zupa francuska cebulowa Knorr’a • 1 zupa francuska borowikowa Knorr’a • 2 łyżki masła • 1-2 łyżki zimnej

W mojej kuchni
Sakiewki z makaronem w sosie pomidorowym 251

składników przekładamy cząstki pomidorów, posiekany tymianek oraz bazylię i gotujemy cały czas mieszając aż do zredukowania się sosu i wyparowania nadmiaru wody. Dosypujemy pietruszkę i doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki siekamy w talarki i podsmażamy bez dodatku tłuszczu. Dokładamy do sosu pomidorowego.  3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju smakowego na al dente. Odcedzony i przelany(...)zimną wodą łączymy z sosem pomidorowym. Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze rożki z tortilli, końce związujemy szczypiorkiem i układamy obok siebie w tortownicy. Posypujemy drobno startym żółtym serem i zapiekamy w nagrzanym do 170st C piekarniku ok 10 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego!  Do nadzienia makaronowego można także dodać drobno pokrojonego kurczaka usmażonego w przyprawach

Kuchnia w czekoladzie
koperty pieczarkowe w cieście francuskim 181

Pieczarki wraz z cebula poddusić do odparowania wody. Dodać ser topiony i podsmażyć do roztopienia i połączenia składników. Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić w kwadraty (powinno wyjść 10-12 kwadratów w zależności od wielkości ciasta). Żółty ser zetrzeć na tarce i połączyć z masą pieczarkową. Masę (ok 2 łyżeczek) nakładać na ciasto i zwijać jak na koperty (lub rulony. Zapiekać

ChilliJemy
Zapiekanka wszystko co mam 160

pieczarkami. Z fasoli odlać zalewę i również dodać do reszty składników. Mozzarellę pokroić w kostkę i dodać razem ze startym żółtym serem do makaronu. Wszystkie składniki wymieszać , dodać szczypiorek , przyprawić jeszcze do smaku vegetą i pieprzem. Jajka roztrzepać dodać do makaronu i jeszcze raz wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną , i przełożyć wszystkie składniki . Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego. Zapiekać

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania