Zapiekane krążki z cukinii to rodzaj przekąski, które możemy przygotować na kolację z przyjaciółmi lub przyjęcie rodzinne. Możemy je zrobić wcześniej, a przed przyjściem gości zapiec w piekarniku. Jest to przekąska tania, smaczna, a przede wszystkim łatwa do przygotowania. Wasza rodzina będzie nią zachwycona! Składniki: 1 nieduża cukinia (u mnie 1/2 żółtej i 1/2 zielonej) 2 cebule(...)pieczarek kilka plasterków szynki 1/2 szklanki startego parmezanu lub innego sera garść oregano sól, pieprz, ostra papryka lub chili olej Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do odparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem. 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać
Danka PichciCukinia jest warzywem, które często gości na moim stole. Można ją zapiekać, dodawać do sosów warzywnych czy leczo, grillować. Nie wymaga długiej obróbki termicznej, dzięki temu szybko możemy cieszyć się smakiem fantastycznego obiadu czy kolacji. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na faszerowane łódeczki z cukinii. Można je zaserwować na obiad jako dodatek do mięsa bądź(...)solo jako ciepłą kolację. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia, 1/2 czerwonej papryki, 5-6 pieczarek, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g sera feta, 1 łyżka oleju, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz, do smaku, natka pietruszki do ozdoby. Cukinię przekroić wzdłuż, łyżeczką usunąć pestki (wyrzucić) oraz miąższ (pozostawić). Połówki cukinii mają utworzyć łódeczki. Cebulę, paprykę, pieczarki oraz
Moja kraina smakówdnie blachy ułożyć równo, obok siebie chleb tostowy, posmarować go ketchupem i posypać dość grubo startym żółtym serem. Na wierzchu ułożyć równomiernie podsmażoną pierś z kurczaka, paprykę i podsmażone pieczarki z cebulką, ponownie posypać ser, ale tym razem już mniej. Na wierzchu ułożyć kawałki chleba tostowego i wszystko lekko docisnąć. Jajka roztrzepać z łyżką majonezu, solą, pieprzem i posiekanym(...)szczypiorkiem. Wszystko wylać na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 20-25 minut. Po tym czasie na zapiekankę posypać sporą warstwę żółtego sera i zapiekać do momentu aż ser się rozpuści
Zrób to smaczniejajko 350g sera żółtego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Chleb kroimy na kanapki (możemy kupić krojony) i nożem wycinamy miękkie środki, które kroimy w małą kostkę. Pieczarki myjemy i ścieramy na grubych oczkach lub drobno siekamy. Dodajemy do nich posiekaną paprykę,cebulę, jajka, przygotowany chleb i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy i dodajemy(...)farszu. 2. Przygotowanym farszem wypełniamy chlebowe okienka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na ok 15 minut, po tym czasie posypujemy pozostałym serem i zapiekamy ponownie ok 3 minuty. Podajemy z ketchupem
Kuchnia w czekoladziepieczarki i jajka doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę w zależności jak rzadka jest masa. Masa powinna być taka jak na kotlety mielone dość zwarta ale nie zbita. Masą mieloną wypełniamy łódeczki cukiniowe. Wykładamy do naczynia żaroodpornego lub na głęboką blaszkę, wlewamy olej tak by zakrył powierzchnię naczynia. zapiekamy
Garnkowe fanaberieprzesmażamy, aż do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę Dodajemy posiekany drobno czosnek, oraz pieczarki pokrojone w plastry, smażąc całość na dużym ogniu przez 10 minut. Teraz do pieczarek dokładamy pokrojone w paski papryki, oraz pomidory obrane ze skóry i pokrojone w cząstki i smażymy dalsze 5-7 minut. Następnie do patelni dorzucamy ryz ( lub kaszę jaglaną) i czerwoną(...)fasolę, całość doprawiamy solą, oraz pieprzem i dusimy dalsze 3-5 minut. Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie warzywa wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut. Na pięć minut przed końcem pieczenia na wierzch każdej cukinii układamy plastry sera camembert Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki, lub bazylią czy też szczypiorkiem i podajemy
Miód i pieprzNowy Rok (szósty rok na blogu) zaczynam od pysznego dania, które zrobiłam inspirując się przepisem na karkówkę w cebuli i borowikach . Mięsne kuleczki zapiekane w pysznym sosie z dodatkiem grzybów zaspokoją niejedno wymagające podniebienie. U mnie zniknęły w błyskawicznym tempie. Danie jest proste i szybkie, ale naprawdę świetnie smakuje. Nadaje się nie tylko na zwyczajny obiad, doskonale sprawdzi się(...)także w roli głównej na świątecznym stole. Polecam. Składniki: • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego od szynki • 50 dag borowików mrożonych lub świeżych (zastąpiłam pieczarkami) • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 1 średnia cebula • przyprawy: sól, pieprz, Delikat Knorr’a do mięs • 1 zupa francuska cebulowa Knorr’a • 1 zupa francuska borowikowa Knorr’a • 2 łyżki masła • 1-2 łyżki zimnej
W mojej kuchniskładników przekładamy cząstki pomidorów, posiekany tymianek oraz bazylię i gotujemy cały czas mieszając aż do zredukowania się sosu i wyparowania nadmiaru wody. Dosypujemy pietruszkę i doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki siekamy w talarki i podsmażamy bez dodatku tłuszczu. Dokładamy do sosu pomidorowego. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju smakowego na al dente. Odcedzony i przelany(...)zimną wodą łączymy z sosem pomidorowym. Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze rożki z tortilli, końce związujemy szczypiorkiem i układamy obok siebie w tortownicy. Posypujemy drobno startym żółtym serem i zapiekamy w nagrzanym do 170st C piekarniku ok 10 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego! Do nadzienia makaronowego można także dodać drobno pokrojonego kurczaka usmażonego w przyprawach
Kuchnia w czekoladziePieczarki wraz z cebula poddusić do odparowania wody. Dodać ser topiony i podsmażyć do roztopienia i połączenia składników. Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić w kwadraty (powinno wyjść 10-12 kwadratów w zależności od wielkości ciasta). Żółty ser zetrzeć na tarce i połączyć z masą pieczarkową. Masę (ok 2 łyżeczek) nakładać na ciasto i zwijać jak na koperty (lub rulony. Zapiekać
ChilliJemypieczarkami. Z fasoli odlać zalewę i również dodać do reszty składników. Mozzarellę pokroić w kostkę i dodać razem ze startym żółtym serem do makaronu. Wszystkie składniki wymieszać , dodać szczypiorek , przyprawić jeszcze do smaku vegetą i pieprzem. Jajka roztrzepać dodać do makaronu i jeszcze raz wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną , i przełożyć wszystkie składniki . Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego. Zapiekać
Sama słodycz i szczypta chiliUwielbiam makaron, a jeszcze bardziej zapiekanki makaronowa. Oto jedna z moim propozycji podania makaronu muszli. Moja ukochana szynka parmeńska i trzy ulubione sery… pychaJ Muszle zapiekane z szynką parmeńska i trzema serami Składniki: Sos pomidorowy: 100 ml pomidorów z puszki 100 ml przecieru pomidorowego oliwa z oliwek 1/2 czerwonej cebuli ząbek czosnku ½ papryczki chili 1 łyżka(...)sosu worhestershire 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz zioła prowansalskie Farsz do makaronu: 100 g szynki parmeńskiej 250 g makaronu muszle ½ papryki 8 dużych pieczarek 8-9 pomidorów suszonych 50 g oliwek 100 g sera mozzarella (lub zwykły żółty ser) 70 g sera pleśniowego 100 g sera Raclette (lub inny ser o intensywnym aromacie) garść świeżej
Mania Gotowaniasmak , szczególnie te w śmietanowych sosach z pieczarkami , zielonym groszkiem lub boczniakami Czyli delikatne w smaku, wersje z papryką w meksykańskim czy węgierskim stylu cenią nieco mniej ale też nie odmawiają Poniższy przepis jest właśnie śmietankowy z pieczarkami i smakowitym zielonym groszkiem …mniam Składniki : 0,5 kg szynki wieprzowej 6 pieczarek 1/2 szklanki mrożonego groszku 3 ziemniaki 2 małe(...)push({}); Mięso z szynki płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w zgrabną kostkę . Przekładamy do miski , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , solimy i zalewamy winem . Odstawiamy na noc . Cebule i pieczarki kroimy i podsmażamy na maśle . Jak się zrumienią przekładamy do glinianego garnka ( może być rzymski lub brytfanka ) dodajemy pokrojoną marchewkę , pasternak . Na patelni, na smalcu obsmażamy kawałki szynki odłowione
Ogrodnik w podróżyPierś z indyka umyj i pokrój w kostkę, a następnie usmaż na oleju kokosowym. Przypraw solą oraz pieprzem. Gdy mięso będzie usmażone dodaj do niego szpinak i rozdrobniony czosnek. Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Pomidora i paprykę również umyj i pokrój w kostkę. Gdy szpinak będzie gotowy dodaj pokrojone składniki. Smaż przez kilka minut. Na koniec dodaj trzy(...)łyżki jogurtu greckiego, dopraw solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na przykład z makaronem. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Indyk z batatem i sosem czosnkowym indyk bataty czosnek
Fit&Fast Kitchensposób zapiekany karp bardzo mi smakował , choć nie za bardzo lubię dania robione na wytrawnym białym winie.Mięso ryby jest delikatne i soczyste,przechodzące smakiem z soku owocu pomarańczy.Tak zrobionego karpia polecam do wypróbowania w Waszych kuchniach.Zapraszam. 1.5 kg.karpia 30 dag.pieczarek 3 pomarańcze 3 łyżki masła 2 szkl.białego wytrawnego wina- uzyjcie dobrego wina jakosciowo bułka tarta pieprz(...)sól ***************************"********** Pieczarki kroimy w drobną plasterki.Pomarancze wyszorować,opłukać ciepłą wodą i wraz ze skórką pokroić w ósemki.Sprawioną rybę natrzeć solą i pieprzem,ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanej oliwą , obłożyć dookoła pomarańczami , posypać bułką tartą , przykryć pieczarkami , podlać winem , na wierzch ułożyć wiórki masła( nie ! margaryny ).Piec w 160 stopniach ok.40 minut.Możemy rybę udekorować miętą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilekko zmiękły. 2. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej pokrojony w kostkę czosnek oraz cebulę. Gdy cebula lekko zmięknie dodaj pokrojone w plasterki lub kostkę pieczarki oraz suszone pomidory, duś chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, przypraw. Gdy mięso będzie gotowe dodaj pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę(...)smaki się połączyły ze sobą. 3. Bakłażany faszeruj nadzieniem mięsno - warzywnym. Możesz tak jak ja jeszcze przyozdobić je żółtym serem. 4. Zapiekaj około 30-35 minut w temp. 190C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Ja podaję takie zapiekane bakłażany ze świeżo siekaną sałatą maślaną. Smacznego
Zasmakuj Kuchniaromatycznymi grzybami. Polecam! Scroll down for recipe in English Karp pieczony z pieczarkami (4-6 porcji) Składniki: 1 1/2 kg karpia w całości (oczyszczonego i bez głowy) 300 g pieczarek, przekrojonych na połówki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżki oleju do smażenia 100 ml białego wytrawnego wina mały pęczek natki pietruszki, posiekany 100 g roztopionego masła sól i pieprz(...)smaku Przygotowanie: Natrzyj karpia od zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem i odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie nafaszeruj go połową pietruszki i przełóż do naczynia do zapiekania. Na średniej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę do zeszklenia. Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 5 minut, po czym wlej wino i smaż aż odparuje dopraw solą i pieprzem
karmelowywyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety i obsmażamy je z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zrumienione wyjmujemy, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojone warzywa – cebula, por, papryka i pieczarki + przyprawy. Jak warzywa nieco zmiękną, dodajemy pół puszki pomidorów i drobno pokrojone ząbki czosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną. Zagotowujemy. Po przygotowaniu warzyw, przekładamy je (cały(...)naczynia żaroodpornego, zatapiamy w nich pulpety i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30-40 min. Można podać z ryżem lub makaronem. Artykuł Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami pochodzi z serwisu Ugotuj
Ugotuj to sam ...kroimy w plastry.Dynię bez skórki kroimy w kostkę.Na rozgrzanej patelni smażymy cebulkę ze zmiazdzonym czosnkiem.Po ok. 4-5 minutach dodajemy do niej pokrojona w paski paprykę ,następnie pieczarki .Smażymy około 6-8 minut i po tym czasie dodajemy dynie i startą marchewkę - u mnie marchewka tarta ze słoika .Dusimy przez ok.10 min.-ja to robie w głębokiej(...)Doprawiamy do smaku. Naczynie zaroodporne lekko smarujemy masłem,lub olejem Na spodzie umieszczamy ugotowaną kasze. Posypujemy 2 łyżkami startego sera .Na ser wykładamy warzywa i posypujemy resztą startego sera. Zapiekamy przez ok. 25-30minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.. Kasza jaglana (proso) to absolutne, żywieniowe dobrodziejstwo. Nie zawiera glutenu Jest zasadotwórcza, co oznacza, że wspomaga trawienie i wyrównuje
w mojej kuchniciepłe, pożywne i żeby za dużo nie trzeba się było przy tym napracować...Tak powstał przepis na zapiekane naleśniki. W końcu zostały pochłonięte na gorąco... i ekspresowo :) Zapiekane naleśnikiSkładniki na ciasto:1 szklanka mąki1 szklanka mleka1 szklanka mineralnej wody gazowanejszczypta solipół łyżeczki granulowanego czosnkułyżeczka suszonego koperku jajkoSkładniki na nadzienie:pieczarkicebulakiełbaskaser żółtyPrzygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto ubijamy(...)masę. Jeśli wyjdzie nam zbyt rzadka, można dosypać troszkę mąki, ale nie za dużo (jeśli ciasto będzie zbyt gęste, naleśniki nie będą się chciały ładnie zwijać). Drobno pokrojone pieczarki, cebulę i kiełbaskę podsmażamy (bez tłuszczu!) i delikatnie doprawimy - jeśli lubimy mocno przyprawiony farsz :)Smażymy naleśniki i na każdym kładziemy porcję nadzienia. Zawijamy, tak jak krokiety i układamy w naczyniu
Lawendowe NieboCałość przyprawiłem niewielką ilością soli, świeżo mielonym czarnym pieprzem, łyżeczką suszonego oregano, łyżeczką suszonego tymianku i łyżeczką suszonego majeranku. Pieczarki z cebulą podsmażałem, aż do całkowitego odparowania puszczonej przez pieczarki wody. Na środku płata ciasta francuskiego ułożyłem 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej - w poprzek ciasta. Na szynkę ułożyłem podsmażoną polędwiczkę i farsz pieczarkowy. Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki(...)szynki, a następnie w ciasto francuskie, które skleiłem i odciąłem jego nadmiar, a następnie tak zawinięte ciasto ułożyłem na blasze do pieczenia. Ciasto posmarowałem z góry roztrzepanym żółtkiem i zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z włączonym termoobiegiem przez 25 minut. Po upieczeniu istotnym jest, aby ciasto odpoczęło w ciepłym, ale nie gorącym miejscu przez około 15 minut przed
Wyprawy kulinarneUwielbiam potrawy zapiekane zawijane gdzie różne smaki się przeplatają i 'wymieniają się' swoim aromatem. Jednym z takich dań na szybko są zawijane podsmażone warzywa w makaronie lasagne obficie posmarowanym serkiem kanapkowym. To danie świetnie się sprawdzi jako przystawka na imprezie (na zimno również dobrze smakuje). Zachęcam was do udziału w konkursach durszlak.pl są bardzo inspirujące, gdyby nie konkurs(...)potrzebować 10 zawijańców Makaron lasagne - 10 platów Serek Arla Apetina grillowana papryka i oliwki Serek Arla Apetina z suszonymi pomidorami farsz warzywny cukinia - 1 mała papryka - 1 mała pieczarki - 5 szt(większe) cebula - 1 mała czosnek - 2 ząbki świeże zioła rozmaryn/bazylia jarmuż - garść świeżych liści oliwa koncentrat pomidorowy - 1 łyżka sól/pieprz/bazylia/papryka suszona - wg uznania Sos Śmietana
Wylizany Rondelekspresowy pomysł na śniadanie! JAJKA W KOSZULCE Z PIECZARKAMI - 1 łyżka masła - 150 g pieczarek - 3 garście szpinaku - ząbek czosnku - sól morska - szczypiorek - pieprz - jajka Jajka przygotowujemy, jako jajka w koszulce. Jeśli nie potrafisz takich zrobić to w tym poście znajdziesz instrukcję - JAK ZROBIĆ JAJKO W KOSZULCE? Pieczarki umyj dokładnie, potnij na plasterki, podsmaż na zloty(...)sól morską. Podawaj najlepiej z domowym pieczywem! Wypróbuj również pomysł na: 1. JAK ZROBIĆ JAJKA PO TURECKU? ŚNIADANIE IDEALNE ! 2. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 3. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI POD KRUSZONKĄ
SMYKWKUCHNIOlej do smażenia · Brokuł · 10 dag sera żółtego · 20 dag pieczarek · 2 łyżeczki mąki pszennej · ½ szk. śmietany 36 % · Kostka rosołowa(...)Smażymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Brokuły dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Podlewamy 1 szk. wody i dodajemy kostkę rosołową. 8. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną
Kulinarna ChwilaCiekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek z bułki, szczególnie dla osób, które muszą unikać glutenu... Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Są świetną alternatywą dla pieczywa i idealnie sprawdzą się do przygotowania(...)kratce. Farsz: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli. Smażymy do momentu, aż cała woda z pieczarek wyparuje. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz ziołami. Mieszamy. Na gofry wykładamy smażone pieczarki z cebulką. Ser ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego
Kuchnia MagdaLenyCiekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek z bułki, szczególnie dla osób, które muszą unikać glutenu... Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Są świetną alternatywą dla pieczywa i idealnie sprawdzą się do przygotowania(...)kratce. Farsz: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do cebuli. Smażymy do momentu, aż cała woda z pieczarek wyparuje. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz ziołami. Mieszamy. Na gofry wykładamy smażone pieczarki z cebulką. Ser ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego
Kuchnia MagdaLenyręcznikowym) z każdej strony aż się zarumienią - staraj się wlewać jak najmniej ciasta na patelnie aby były cieniutkie; - usmażone naleśniki odłóż i przygotuj farsz - pokrój pierś z kurczaka, paprykę, pieczarki i pomidory suszone - wszystko dopraw ulubionymi przyprawami - ja dodałam sól himalajską, pieprz ziołowy oraz zioła prowansalskie; - na patelnię wlej 1 łyżkę oleju rzepakowego - usmaż na niej wszystkie dodatki, - każdy naleśnik(...)twarogowym serkiem i na środek ułóż ok.2 łyżki farszu - każdy z naleśników zwiń w rulon; - naleśniki z kurczakiem i warzywami układaj w naczyniu żaroodpornym, które wcześniej wysmaruj masłem; - naleśniki zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut, aż się zarumienią i będą chrupkie. Po wyjęciu z piekarnika polecam posypać naleśniki z kurczakiem i warzywami świeżą rukolą. 😋 SMACZNEGO
MintTastewrzącej i osolonej wody, gotować 8 minut, wyjąć, osączyć na sicie. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać pieczarki, chwilę razem poddusić. Papryki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Szczypiorek umyć, pokroić drobno. Do mięsa mielonego dodać wszystkie składniki, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całego kalafiora nadziać między(...)farszem. Kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować majonezem, dobrze obsypać żółtym serem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stop.na 20 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywę z naczynia i zapiekać jeszcze przez 15 minut w 150 stop. Podawać zaraz po przygotowaniu, polanym keczupem
Kuchnia Danusi