pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:100/134)

Śmieciuchy 152

pietruszki, ogórki pokroić w półplasterki .(Można jeszcze jeszcze innych dodatków np: kukurydza, groszek konserwowy, oliwki i co jeszcze komuś wpadnie na na myśl, dlatego własnie śmieciuchy, że bazę stanowią pieczarki i ser, a reszta to już pełna dowolność)Wszystkie składniki dodać do gorących pieczarek.Dodać również wędlinę. Ser zetrzeć na tarce.Część można dodać do letniego farszu.Farsz można nakładać(...)serem.Zapiekać w mikrofalówce aż do rozpuszczenia się sera. Pod zapiekankę koniecznie podłożyć papier do pieczenia wtedy bułka nie zrobi się mokra od spodu!Lepsza lecz dłuższa wersja to zapiekanie w piekarniku, też do rozpuszczenia się sera.Najlepsze z ulubionym ketchupem

Mix smaku
Portobello a'la pizza 133

sklepu jw) 1 szalotka 2 jajka garść liści szpinaku 50 g sera morskiego 1/2 papryczki chili 1 ząbek czosnku Szczypta kurkumy Sol i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym, oderwać korzonki (jeszcze się nam przydadzą). Pomidory pokroić w kosteczkę, szalotkę drobno posiekać, szpinak umyć i oderwać wszystkie łodyżki, drobno pokroić. Chili i czosnek drobniutko posiekać, ser zetrzeć(...)pokroić.  Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jajka i przyprawy, dobrze wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać grzyby. Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas zapiekania opadnie. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć na nie grzyby, wstawić do piekarnika z termoobiegiem    i piec 20-25 minut. Podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego

Gosia gotuje
Pomysł na pieczone ziemniaki 3 345

przykłady), 145g startego sera żółtego. Przygotowanie: Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry. Pieczarki umyć i dobrze osuszyć, pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne lekko naoliwić i poukładać ziemniaki i pieczarki. Posypać przyprawą. Na górę wyłożyć w kostkę lub w paski pokrojony boczek lub bekon i zetrzeć masło na tarce o grubych oczkach ( nie za dużo - ilość widać na zdjęciu). Przykryć(...)czas jest bardzo różny, w zależności od ziemniaków - dziś mi się dopiekały ponad godzinę) Miękkość ziemniaków najlepiej sprawdzać wykałaczką. Pod koniec pieczenia ściągnąć folię aluminiową i posypać serem żółtym. Zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego

W kuchni u Moniki
Pikantny gulasz w bułce 185

łyżce przyprawy gajowego oraz do steków i podlewamy 1/2l wody. Dusimy ok 1 godzinę a następnie dosypujemy czerwoną soczewicę i ponownie dusimy przez kolejne 45 minut.  2. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki, paprykę w krótkie paski, a papryczkę pepperoni w krążki. Cebulę drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę. Na osobnej patelni dusimy warzywa z 1/4 szklanki wody. Do duszonego(...)śmietaną oraz mąką. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i przyprawą w płynie. 4. Z bułek odcinamy wierzch (jak najcieńszy) i wydrążamy środki. Gorącym gulaszem napełniamy bułki i zapiekamy ok 8 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 150st C. Przyprawy Bella- Bis dostępne na stronie Producenta, zapraszam poniżej

Kuchnia w czekoladzie
Pizza chlebowa czyli utylizacja starego chleba 146

ciasta (nie jest konieczny jak mi zostaje jeden to wrzucam) - jajko - mleko (parę łyżek do zalania chleba aby nasiąkł) - góra wedle uznania tak jak na pizzę ser + sos + pieczarki , jednym słowem ulubione dodatki Wykonanie: Pieczywo kroimy w kostkę. Wbijamy w niego jajko i dodajemy mleko do namoczenia (od paru łyżek do pól kubka, jak okaże się za dużo płynu(...)się rozmoczył. Po upływie wyznaczonego czasu przekładamy chleb do formy (ja używam papieru do pieczenia) cienką warstwą tak jak na pizzę. Ugniatamy trochę łyżką. Nakładamy sos i dodatki. Zapiekamy w 200 stopniach 25 minut (grzanie z obu stron). Ostatnie 5 - 10 minut można przełączyć na grill jeśli ktoś lubi zarumieniony ser. Bajecznie proste i dobre. Smacznego

Lubczyk i Wanilia
Zapiekanka a la lazania 173

czerwona papryka- 1 żółta papryka- 40 dag szynki- 1 puszka kukurydzy- 2 cebule- 25 dag startego żółtego sera- keczup- sól i pieprzPrzygotowanie:Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Pieczarki i cebule obieramy, kroimy w plasterki i blanszujemy. Z papryk usuwamy miąższ, kroimy w kostkę i podsmażamy. Wędlinę kroimy w małe kawałki. Podsmażone warzywa, wędlinę i kukurydzę przesypujemy do miski(...)następnie warstwę farszu. Czynność powtarzamy aż do skończenia składników, ostatnią warstwą jest makaron. Pieczemy w 180 C przez 20 minut, następnie wyciągamy posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy jeszcze 5 minut

Zainspirowana w kuchni
Karkówka pieczona na kapuście 246

laurowe. Wymieszaj, przykryj i ostaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Młodą kapustę drobno poszatkuj. Dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem i wyłóż do naczynia do zapiekania. Na kapustę połóż cebulę marynowaną razem z karczkiem. Na wierzch ułóż plastry karkówki. Naczynie przykryj. Wstaw do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 15 minut, a następnie zmniejsz(...)karczek jest już wystarczająco miękki. Pieczona karkówka na kapuście gotowa! Poznaj przepis na pyszną karkówkę wieprzową w sosie własnym , a także świetny pomysł na obiad, czyli karkówkę z pieczarkami i cebulą . Sprawdź również prosty przepis na karkówkę duszoną w sosie . Życzymy smacznego! Artykuł Karkówka pieczona na kapuście pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Czarujące udka meksykańskie 110

Przyprawa do kurczaka ·        Sól ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        2 serki topione ·        1 sos meksykański w słoiku ·        Pieprz ·        Olej(...)udek wyjmujemy kości. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.    Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia. 7.    Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy

Kulinarna Chwila
Mięsne naleśniki 144

łyżeczki ostrej papryki oliwa 200g żółtego sera sól pieprz Wykonanie: 1.  Ciasto Składniki na ciasto zmiksować mikserem, doprawić solą i usmażyć naleśniki na rozgrzanej patelni. 2.  Farsz Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać,  a następnie wszystko usmażyć na oliwie. Dodać mielone mięso, pokrojone w kostkę pomidory i smażyć do momentu aż mięso będzie dobre(...)uzyskania gęstego farszu. 3.  Naleśniki posmarować farszem, posypać startym żółtym serem, zwinąć w rulon i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wierzch naleśników polać ketchupem, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 226

przygotowania Filety poprzekrawać tak by powstał większy płat. Opruszyć przyprawami z obydwu stron. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać pieczarki i smażyć chwilke, aż płyn odparuje. Dodać koncentrant i przyprawy. Farsz nakładać na płat, następnie zwinąć ciasno roladkę. Roladki można spiąć wykałaczką, obwiązać nicią lub obtoczyć w mące  mocno(...)czosnek, wino, musztardę. Doprawić solą, pieprzem i zagotować. Gotowe roladki układać w naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem. Wstawić do zimnego piekarnika i nastawić temp 200 stopni. Od momentu jej osiągnięcia zapiekać pod przykryciem 30 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 20 zmniejszając temp do 180st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kubki smaku
Warstwowa zapiekanka makaronowa . 162

łyżeczki mąki ziemniaczanej   2 szklanki startego sera żółtego  1 awokado Wykonanie : Makaron gotujemy all dente. Mięso podsmażamy na maśle z cebulą pokrojoną w kostkę i pieczarkami pokrojonymi w pół talarki.Dodajemy przecier i 1 szklankę bulionu . Przyprawiamy do smaku solą pieprzem , szczyptą chili i ziołami prowansalskimi.Dusimy na małym ogniu około 15 minut. Małe żaroodporne naczynie smarujemy margaryną . Makaron(...)Następnie wykładamy makaron i pokrojone w plasterki obrane  awokado lekko solimy i pieprzymy. Następnie mięso , ser żółty , makaron i tak do wykończenia składników. Wierzch posypujemy startym serem .   Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 35 minut. Przygotowanie sosu: Bulion podgrzewamy dodajemy przecier pomidorowy , przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem , szczyptą chili. Zagotowujemy , następnie w około 1/2 szklanki wody rozrabiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekane ziemniaki w boczku 223

Zapiekane ziemniaki w boczku to zarówno dodatek do innego dania, ale również może być pełnowartościowym posiłkiem. Potrawę najlepiej jest przygotować z młodych ziemniaków, jednak nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem mielonym 230

mielonego 1 kostka bulionu (np. drobiowego) 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka masła olej Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i wrzuć do miski. 2. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę i usmaż na łyżce masła - dodaj do ryżu. 3. Mięso dopraw przyprawami i usmaż na oleju - odsącz z nadmiaru tłuszczu i wymieszaj w misce z pozostałymi składnikami(...)połówki i wydrąż z nich środek - wypełnij je przygotowanym farszem. 6. Kostkę bulionową rozpuść we wrzątku i wlej do naczynia żaroodpornego. 7. W naczyniu poukładaj papryki i całość zapiekaj (pod przykryciem) 50 min. w temp. 190°C - opcja piekarnika: góra/dół. 8. Gotowe danie wyjmij na talerz - posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką

Alutka-Gotuje
pieczone cukinie faszerowane boczkiem i wieprzową łopatką 198

rozgrzany spory rondel ( z przykrywką) kładziemy boczek pokrojony w drobną kostkę wytapiając z niego tłuszcz. Teraz do boczku dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pokrojone w  plastry  pieczarki, oraz   drobno posiekane ząbki czosnku. Całość   smażymy  pięć minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę  wieprzową łopatkę i  smażymy   dalsze  7-10 minut(...)dusimy przez 12-15 minut, dodając na koniec ugotowany ryż ( lub  kaszę). Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut. Na pięć minut przed końcem pieczenia  na cukinie kładziemy  mozzarellę  pokrojoną w plastry . Gotowe danie  posypujemy  posiekaną natką pietruszki, oraz szczypiorkiem i podajemy

Miód i pieprz
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, cukinią, pomidorami i serem mozzarella 620

przyprawy (jeżeli posiadacie, to warto dodać świeże liście bazylii i oregano). Wszystko zblendować razem i przelać do brytfanny. Jak cukinia będzie już miękka, to dodać ugotowany makaron i pieczarki, delikatnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Potrawa ma mieć przyjemny ziołowy smak, dlatego też chilli należy dodać jedynie małą szczyptę.   Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Na  tarce zetrzeć(...)skórki i pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w płaskie kawałki. Na warstwie sera ułożyć plastry pomidora, oprószyć pieprzem i solą, ułożyć na nich mozzarellę i posypać całość mocno oregano. Zapiekać około 35 minut, chyba że składniki były jeszcze ciepłe, to wystarczy 15-20 minut.  Ja całość przygotowywałam w brytfannie, którą można wkładać do piekarnika, jeżeli jednak takiej nie posiadacie

Passions hobbies life