pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:102/134)

Makaron z krewetkami i cukinią 146

Bardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z porami w cieście francuskim 271

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane naleśniki warzywne z kiełbasą 193

drobną kostkę, zalać 1/2 szklanki wody i 2 łyżkami oleju. Dusimy pod przykryciem.   3. Gdy warzywa troszkę zmiękną dodajemy pokrojony w pół plasterki por, kapustę pokrojoną w kostkę, pieczarki i kiełbasę. Dodajemy również przyprawy- wg własnego smaku i nadal dusimy.  4. Gdy jarzyny będą już miękkie dodajemy wymieszany sos: Blendujemy koncentrat pomidorowy, śmietanę, jajko, mąkę oraz serek topiony(...)żółtego ścieramy na drobnych oczkach i mieszamy ze śmietaną. Smarujemy każdego naleśnika, a wierzch posypujemy resztą startego na dużych oczkach sera. Wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika i zapiekamy ok 15 minut. Smacznego! Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Wegańskie gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami 123

inaczej moje dzisiejsze wegańskie gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami (lub pieczarkami) są smaczne i warte polecenia Wam - zapraszam więc do kuchni, a potem do stołu. Jak zrobić gołąbki z kaszy jęczmiennej i grzybów - krok po kroku Składniki: 1 średnia główka kapusty 500 g świeżych grzybów (ewentualnie pieczarek) 250 g kaszy jęczmiennej 1 średnia cebula 2 większe ząbki czosnku(...)wrzątku, aby dobrze się sparzyły i wizualnie były "szkliste". Kaszę ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. (Poniżej znajdziecie wskazówki jak to zrobić.) Po ugotowaniu wystudzić. Grzyby lub pieczarki oczyścić. Połowę pokroić w drobną kostkę, a połowę w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i posiekać. 2 łyżki oleju rozgrzać w głębszej patelni. Podsmażyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym / Duck, mushroom and spinach pasta in tomato cream sauce 186

jest do użytkowania na kuchenkach ceramicznych, gazowych i halogenowych, a co dla mnie osobiście jest bardzo pożądane, garnki i patelnie Logic wytrzymują do 220 st. C, dzięki czemu można zapiekać w nich dania także w piekarniku. Ważną zaletą tej patelni jest niespotykane nigdzie indziej przewodnictwo i kumulacja ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności(...)prawda? Przejdźmy teraz do testu. Postanowiłam przygotować dla moich gości jedno z moich ulubionych dań, makaron (u mnie akurat bucatini) z kaczką, której sporo zostało mi po pieczeniu z pieczarkami, papryką i szpinakiem i dużą ilością sosu śmietanowo-pomidorowego. W związku z tym, że przygotowywałam danie dla większej ilości osób zastanawiałam się, czy patelnia da sobie radę w kwestii pojemnościowej

karmelowy
Pierś z kurczaka z maślakami zapiekana w cieście francuskim 193

Niestety w wyścigu po grzyby zawsze przegrywam:) Po prostu nie jestem w stanie zmusić się w weekend do wstania o jakiejś nieludzkiej godzinie. Kiedy wychodzę o

Kraina Tysiąca Smaków
Pieczeń z kolorowymi warzywami 156

pieczarki Sól Pieprz Suszona natka pietruszki Czerwony pieprz w ziarnach (do dekoracji) Brokuł, kalafior oraz mini marchewki gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę, czerwoną paprykę oraz pieczarki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Natkę pietruszki oraz lubczyk siekamy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem oraz pokrojonymi warzywami. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszoną natką pietruszki. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia(...)blat  lub dociskamy wierzch aby masa była zwarta. Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 50 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze 15 minut. Wierzch dekorujemy ziarnami czerwonego pieprzu

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym 245

Składniki : 300 g mięsa mielonego, 3 duże ziemniaki, 6 łyżek oleju z oliwek,  1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżka ziół prowansalskich, 2 ząbki czosnku, 1 por,  5 pieczarek, 2 marchewki, 100 g startego sera. Przygotowanie:Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę, gotujemy je w osolonej wodzie przez 5 minut.Olej mieszamy z przyprawami i drobno posiekanymi ząbkami czosnku(...)wykładamy pozostałe warzywa. Całość polewamy pozostałą  oliwą  ziołową. Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180' C. Po 15 minutach zdejmujemy przykrycie i posypujemy startym serem i zapiekamy przez jeszcze 10 minut.Smacznego

cookpl
Kurczak z warzywami i koperkiem 169

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piersi kurze w sossie Bruschetta z makaronem 148

papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i smażyć chwilkę, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso kurczaka i smażyć, aż lekko się przysmaży. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i chwilkę smażyć. Co jakiś czas zamieszać. Wszystko z patelni wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na tą samą patelnię na której smażyło się mięso wylać gotowy sos Bruschetta(...)spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli

Kuchnia Pokoleń
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI 253

mniejsze kawałki. Szparagom odłamać końcówki, wymoczyć je dobrze, by nie było piasku. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone w kostkę cebule, zeszklić je. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i podsmażyć. Następnie dorzucić cukinię oraz kawałki szparag. Smażyć całość ok.10-15 minut. Odstawić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, al'dente.Do naczynia żaroodpornego wykładamy odcedzony makaron, polewamy go sosem pomidorowym i mieszamy(...)wierzch startym serem. Ilość dowolna. Ser nadaje super smak całości ale wystarczy również gdy będzie go cieniutka warstwa. Tak przygotowaną zapiekankę umieszczamy w nagrzanym do 200*C piekarniku i zapiekamy w tej temperaturze ok.25 minut (termoobieg) aż ser się lekko zrumieni. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Krokiety w orzechowej panierce 202

jajko posiekane orzechy wloskie wykonanie:Zaczynamy od usmazenia nalesnikow.Pieczarki oczyszczamy i osuszamy, kroimy w plastry. Wrzucamy je na patelnie z 1 lyzka masla i smazymy az plyn z pieczarek odparuje, a one lekko sie przyrumnienia. dokladamy wtedy drobno posiekana cebule i smazymy jeszcze przez okolo 5 minut az cebulka sie zeszkli. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem, dodajemy troche ostrosci(...)mozna do kazdego krokieta dodac troche tartej goudy, ktora nakladamy na pieczarki.Zwiniete nalesniki maczamy w rozmaconym jajku, a nastepnie w posiekanych orzechach wloskich.Krokiety ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym i zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.Smacznego

Przysmaki Karolki
KROKIETY Z NAWODNIONEJ TAPIOKI – Z GRZYBAMI, CUKINIĄ I SEREM – przepyszne! 87

zawsze dostępna TUTAJ! Ps. Tak jak mówiłam ostatnio Nawodniona Tapioka Kola jest produktem: * bezglutenowym * wegańskim * 100% naturalnym * hipoalergicznym Idealnym dla osób na diecie! SKŁADNIKI: * Tapioka nawodniona KOALA – KLIK! * pieczarki * ulubiony ser ( u mnie edamski i cheddar ) * cebula * cukinia * sól, pieprz * jajka do panierowania * bułka tarta do panierowania * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Banalnie prosty! Na suchą patelnię ( tym razem większą(...)granulki równomiernie pokryły patelnię. Smażymy minutę z jednej strony, obracamy, smażymy minutę z drugiej strony. Na osobnej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy posiekaną cebulę, przesmażamy, wrzucamy pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy kilka minut. Dodajemy tartą cukinię, smażymy do momentu odparowania wody. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Farsz układamy na placku z tapioki, zwijamy w krokiety

Ostra na Słodko
ZAPIEKANKA KEBABOWA + FILMIK 20934

typu kebab, z makaronem, kurczakiem, serem, pieczarkami i dodatkami. Bardzo smaczna, z pysznym sosem i ciągnącym serem, polecam.  SKŁADNIKI :  1 pierś z kurczaka 250 g makaronu świderki, ugotowanego 1 czerwona papryka 2 cebule sól, przyprawa kebab  3-4 łyżki kukurydzy z puszki 1/4 część kapusty pekińskiej 1 ogórek konserwowy, kilka pieczarek ( mogą być konserwowe(...)ogórek, poszatkowaną kapustę pekińska, podsmażone mięso i lekko mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.  Składniki sosu mieszamy oprócz sera, wylewamy na makaron i lekko mieszamy. Posypujemy serem i zapiekamy około 25 minut w temperaturze 180 %C.  Zapiekankę nakładamy na talerze gorąca i podajemy. Jest przepyszna. Polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasztet jaglany z pieczonymi warzywami (150 kcal) 116

przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę również przekrawamy na pół. Warzywa układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, papryki skórką do góry. Skrapiamy olejem lub oliwą. Zapiekamy ok pół godziny w temp 180 C, aż skórka papryki się lekko przypali. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, z papryk zdejmujemy skórę. Kaszę jaglaną, cebulę, paprykę i czosnek mielimy(...)nagrzanym do 180 C przez około 45 minut. [caption id="attachment_8259" align="aligncenter" width="685"] Pasztet jaglany[/caption] Zobacz inne przepisy na wegetariańskie pasztety: Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Pasztet Sojowy Z Daktylami Pasztet Jajeczny Z Pieczarkami Pyszny Pasztet Pieczarkowy (71 Kcal) Pasztet Z Czerwonej Soczewicy (77 Kcal) Pasztet Z Cukinii Artykuł Pasztet jaglany z pieczonymi warzywami

e-PrzepisyKulinarne
Pappardelle z krewetkami 184

Pappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klopsy jaglane z kalafiorem , kiełbasą bekonową zapiekane pod sosem bolońskim. 175

Hańderek 1 mały kalafior 2 cebulki 2 łyżki posiekanego  szczypiorku domowa vegeta do smaku pieprz , szczypta chili do smaku około 1 szklanki  bułki tartej 4 jajka 3 pieczarki 520 g sosu bolońskiego Jamar Wykonanie : Ugotowany w osolonej wodzie kalafior podusić tłuczkiem do ziemniaków.Na patelni rozgrzać masło dodać pokrojoną w kostkę cebulkę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę.Podsmażyć(...)ępnie dodać roztrzepane jajka i bułkę tartą.Dobrze wyrobić cała masę.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, ręce maczać w wodzie i formować dość duże klopsy, układać obok siebie w naczyniu. Zapiekać w piekarniku około 40 minut, następnie wlać sos i zapiekać jeszcze około 15/ 20 minut. Podawać z dowolna sałatką.Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Roladki z Lasagne 118

ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pomidory suszone  2 łyżki masła sól , pieprz do smaku  oliwa do smażenia  Wykonanie Krok 1 Umyte  pieczarki , cebulę ,  oczyszczona , pokroić  i  podsmażyć  w  rozgrzanym  rondlu              lub  głębokiej patelni Krok(...)każdy  płat  nakładać  łyżkę  farszu . Zwinąć . Układać  w  żaroodpornym  naczyniu. Krok 6 Na  wierzch  roladek  rozłożyć  masło .  Zapiekać  w  180  stopniach  ok  15 minut

Eli Gotowanie
Pieczarki portobello faszerowane po liguryjsku 210

dużym kapeluszu. Pieczarki portobello faszerowane po liguryjsku przepis z książki "Łatwa kuchni śródziemnomorska" Claudii Roden  z modyfikacjami Składniki (na 6 pieczarek): 6 pieczarek portobello lub zwykłych dużych pieczarek 2 grube kromki wczorajszego białego chleba lub 4 łyżki bułki tartej 5 łyżek natki pietruszki, drobno posiekanej 2-3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 papryczka pepperoncino 3 łyżki koniaku(...)odrobiną oliwy i obsmaż na niej kapelusze grzybów z obu stron przez ok. 5 minut. W trakcie smażenia posyp je solą i pieprzem. Gotowe kapelusze przełóż do naczynia do zapiekania stroną z blaszkami do góry. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Nóżki grzybów posiekaj drobno lub rozdrobnij w robocie kuchennym. Kromki chleba pokrusz na bułkę tartą lub wykorzystaj gotową bułkę

Chilli Czosnek i Oliwa