pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:110/134)

Babeczki wytrawne z mielonym, bakłażanem i pieczarkami 112

koncentrant. Przełożyć do miski. Na suchą patelnie wrzucamy drobno pokrojone lub starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, na wolnym ogniu podsmażamy do odparowania wody, która znajduje się w pieczarkach. Wyłożyć do miseczki z mielonym. Na tej samej patelni wlewamy oliwe z oliwek ok. 2 łyżek rozprowadzamy po całym obrębie i wkładamy plastry bakłażana. Podsmażamy z dwóch stron na delikatnym(...)wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C na 10-15 min.Muszą być delikatnie rumiane. Po tym czasie babeczki wyjąć z foremek, wypełnić farszem mięsnym, posypać serem mozzarella. Zapiekać jeszcze 5 min. aby ser się roztopił. Smacznego

Kubki smaku
Paski z polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym z rozmarynowym tagliatelle 163

samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH W SOSIE ŚMIETANOWYM Z ROZMARYNOWYM TAGLIATELLE Składniki na polędwiczki w sosie: - 75 gram masła - 450 gram polędwiczek wieprzowych - 175 gram pieczarek - 1 łyżeczka musztardy (ja dałam dijon, ale każda inna będzie dobra) - kawałek świeżego imbiru - 2 łyżki wytrawnego sherry - 150 mililitrów śmietany kremówki - sól - pieprz Przygotowanie polędwiczek w sosie: Polędwiczki myjemy(...)zależy od naszego smaku), musztardę, sól i pieprz. Po 3 minutach duszenia, wlewamy sherry oraz śmietanę. Podgrzewamy jeszcze chwilkę, znowu jakieś 3 minuty i polewamy odstawione wcześniej mięso. Zapiekamy w piekarniku, w temperaturze 90 stopni, przez 10 minut.  Składniki na rozmarynowe tagliatelle: - 450 gram tagliatelle - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 115 gram masła Przygotowanie rozmarynowego

Życie zamknięte w smaku
Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg z kalafiora. 160

mielonym, kalafior z mięsem mielonym, kalafior faszerowany itp. Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym to moje kolejne danie z mięsem mielonym: po mielonych zrazach faszerowanych i mięsnych gniazdkach z pieczarkami należące do tych efektownych. Taki kalafior bardzo ciekawie prezentuje się na stole, a do tego wyśmienicie smakuje za sprawą dobrze doprawionego farszu z mięsa mielonego i rumianych plastrów boczku(...)układamy w naczyniu żaroodpornym. Blaszkę z kalafiorem wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni C i pieczemy przez 30 minut. Następnie podwyższamy temperaturę do 200 stopni C i zapiekamy ok. 10-15 minut, aż boczek będzie rumiany. Wyjmujemy i podajemy gorący. Smacznego! Dobre rady: – nie rozgotujecie kalafiora, lepiej go nie dogotować niż rozgotować! Gotujcie 10 minut maksimum. – danie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szaszłyki z Kurczakiem w Jogurtowej Marynacie z Ziemniakami z Szałwią i Rozmarynem 152

prostu odpocząć, więc dostosowałam obiad do moich leniwych planów, do tego taki aby promieniał fajną energią. Szaszłyki! Z dodatkami tylko takimi jakie lubi mój syn i nasze ulubione zapiekane ziemniaczki, tym razem z szałwią i rozmarynem. Dlatego z samego rana zamarynowałam kurczaka i potem miałam wolne aż do naszej pory obiadowej, czyli jak Młody wróci ze szkoły.  Składniki(...)oliwę i jogurt na gładką jednolitą masę, do której włożyłam pokrojone mięso z kurczaka, wymieszałam, miskę przykryłam folią spożywczą i odstawiłam na kilka godzin do lodówki (ok. 6 godzin). Pieczarki: kilka pieczarek  papryka mielona słodka oliwa lub olej sól ziołowa Pieczarki wyczyściłam i każdą przekroiłam na połowę. Spryskałam oliwą i posypałam papryką i solą, wymieszałam. Ziemniaczki z szałwią

Blondynka Gotuje
Cannelloni przepis 157

waszych bliskich :) Z poniższego przepisu, wyszło mi 26 rurek cannelloni :) Smacznego :) Składniki na cannelloni: makaron cannelloni Nadzienie: 500g mięsa mielonego 400g szpinaku mrożonego, przygotowanego wg. tego przepisu 5 pieczarek w kosteczkę ( opcjonalnie ) pół papryki czerwonej w kosteczkę 1 cebula w kostkę 1 jajko 2 garście startego sera mozzarella 5 przeciśniętych ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Beszamel: 3 łyżki masła(...)konsystencji. Wlewamy mleko, ciągle intensywnie mieszając, przyprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli sos jest za gęsty, dolewamy stopniowo mleko ( powinien mieć konsystencję gęstej śmietany ). Do naczynia żaroodpornego, w którym będziemy zapiekali makaron, wlewamy część sosu pomidorowego, tak by przykrył dno naczynia. Teraz czas na nadziewanie rurek makaronu, przygotowanym wcześniej farszem. Nadziewamy surowe rurki. Ja robiłam to małą łyżeczką do herbaty

NiePieprz.pl
Makaron penne z pesto pietruszkowym 228

Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki drobiowe a’la devolay 164

pokroiłam. Ser można zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ja miałam ser w plasterkach więc rozdrobniłam go w blenderze. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i zeszkliłam cebulę. Dodała pieczarki. Przyprawiłam sola i pieprzem. Po odparowaniu nadmiaru płynu wsypałam ser. Wymieszałam. Kiedy masa się zagęściła, zestawiłam patelnię z gazu.   Filety opłukałam osuszyłam papierowym ręcznikiem. Każdy filet rozcięłam tak, żeby(...)koniec w bułce tartej. Tak przygotowane roladki przełożyłam na rozgrzaną na średnim gazie patelnię i smażyłam ok. 3 minuty   z każdej strony. Usmażone roladki włożyłam do naczynia do zapiekania. Podlałam 1 łyżką wody i wstawiłam pod przykryciem do piekarnika na 15 minut.     Najlepiej smakują podane zaraz po upieczeniu. Chociaż... smaczne s ą również na zimno

Kuchnia u Krysi
Zupa porowa z klopsikami 176

aromatem dorównują grzybom leśnym, jest niesamowity. Polecamy część podsmażyć na maśle i udekorować nimi zupę. Składniki 50 g masła 3 białe części pora 2 ząbki czosnku 200 g brązowych pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 ml białego wytrawnego wina 150 g pęczaku 2 l bulionu drobiowego natka pietruszki Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 50 g startego parmezanu(...)miękkości kaszy. W tym czasie przygotowujemy pulpety: Mięso łączymy z serem, bułką tartą, natką i koncentratem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki, które zapiekamy 15 min w temperaturze 190°C. Do zupy wkładamy pulpeciki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy od razu po przygotowaniu. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Zapiekane ziemniaki z farszem wołowym zawinięte w Proscuitto 152

ViolaPassion Pomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania  i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg wołowiny 1/2 natki pietruszki posiekanej drobno 1/2 koperku posiekanego drobno 1/2 startej cebuli 4 ząbki czosnku kilka plastrów Proscuitto kilka garstek żółtego sera zioła suche: bazylia ,tymianek cząber, rozmaryn(...)Następnie ściągamy folię z ziemniaków  i studzimy. Następnie ścinamy górę ziemniak i nożem delikatnie wydrążamy dziury Faszerujemy mięsem , i owijamy szynką długo dojrzewającą Proscuitto. Przykrywamy ziemniaki folią aluminiową. Zapiekamy 35 minut w 200C. Następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy kolejne 7 minut. Smacznego słoneczka i życzę udanego i słonecznego weekend

Viola cooks with passion
Zapiekanka pasterza 148

Składniki (na 2-3 porcje): 500g mielonej wołowiny 3 małe marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 mały por 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku pół szklanki mrożonego groszku 500g pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego 200ml bulionu drobiowego 2 łyżki oleju 1kg ziemniaków 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku   Zacznijmy od ziemniaków, które będą się chwile gotować – ziemniaki(...)naciowy kroimy na drobno. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Ząbki czosnku obieramy.   Na patelnie po mięsie dodajemy jeszcze łyżkę oleju i wrzucamy na niego cebulę, por oraz seler – smażymy aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając – około 5 minut. Następnie, dodajemy marchewkę oraz pieczarki i wszystko razem smażymy, aż woda z pieczarek odparuje i zaczną się

Smaczna Strona
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 191

można je nadziewać kaszą, ryżem z dodatkiem sezonowych warzyw, jako farsz możemy wykorzystać co nam wpadnie do głowy. Każdy może znaleźć wśród takich pomysłów coś dla siebie: Papryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki faszerowane. Do faszerowania cukinii polecam wszelakie mięsa, może to być wieprzowina, wołowina, mielone mięso z indyka, cielęcina, czy jagnięcina, bo mięso mielone z cukinią świetnie się(...)pietruszki do farszu sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia oliwa do skropienia blaszki do posypania świeże zioła: oregano, tymianek, natka pietruszki Przygotowanie: Jak zrobić zapiekane łódeczki z cukinii, faszerowane mięsem mielonym i pomidorami? To nic trudnego, postępujcie krok po kroku jak w opisie! Cukinię myjemy i kroimy na pół wzdłuż. Środek wydrążamy łyżeczką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane naleśniki z kolorowym farszem----Frittelle al forno ripieni di colore 117

Z książki Michela Rouxa „Jajka, 130 prostych przepisów”. Naleśniki z tego przepisu są super cienkie. Składniki na naleśniki: 125 g mąki 15 g drobnego

w mojej kuchni
Kapuściana zapiekanka 134

duża włoska kapusta, 350g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego, 250g wędzonego boczku w plasterkach lub innej wędzonki, 3 duże cebule, 1 jajko, 300g grzybów leśnych / teraz mrożonych / lub pieczarek,   2 torebki brązowego lub zwykłego ryżu, pęczek natki pietruszki, sól i pieprz do smaku. odrobinę smalcu.     Kapustę przygotowujemy jak do gołąbków. Ścinamy w liściach główne zgrubienia. Możemy wykorzystać(...)liście kapusty i boczek w plasterkach. W zapiekance powinno być 3 warstwy nadzienia i 4 warstwy kapusty. Liście kapusty od razu możemy podzielić na 4. Na dno naczynia do zapiekania układamy połowę boczku i układamy pierwszą warstwę kapusty. Następnie układamy na liściach 1/3 farszu z ryżem i ¼   z grzybami. Układamy następną porcję liści, farsz z ryżem i grzybami

Leśny Zakątek
Bataty faszerowane 357

kawałków suszonych pomidorów z oliwy lub oleju 2 duże garści rukoli lub świeżego szpinaku 4-6 plastrów szynki parmeńskiej (można pominąć w wersji wege lub zamienić na starte pieczarki) płatki chili (jeśli lubimy) 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku duża garść liści kolendry sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bataty(...)brzegach). Rozgniatamy go lekko widelcem. Dodajemy miąższ do farszu i mieszamy. Przyprawiamy płatkami chili, solą oraz pieprzem. Nakładamy do wydrążonych łódek z batatów. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i zapiekamy ok. 15 minut. Po upieczeniu możemy udekorować rukolą. Podajemy z kolendrowo-czosnkowym jogurtem. Post Bataty faszerowane pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Najlepsze pomysły na imprezowe przekąski 53

kawałki i nabić je na wykałaczki. Koreczki można przyrządzić w wielu różnych wersjach. Do ich przygotowania sprawdzą się m.in. takie składniki jak oliwki, żółty ser, kabanosy, korniszony, papryka, marynowane pieczarki czy pomidorki koktajlowe. Sałatki – różnego rodzaju sałatki to jedne z najbardziej popularnych imprezowych dań. Warto przygotować np. uwielbianą przez wiele osób sałatkę z makaronem ryżowym, szynką, żółtym serem, ogórkiem, kukurydzą(...)przygotowaniu. Aby ją przyrządzić, wystarczy pokroić bagietkę na ukośne kromki i na każdej z nich ułożyć ulubione składniki – mogą to być np. żółty ser, wędlina, pomidory czy oliwki. Następnie zapiekamy danie w piekarniku przez 7-10 minut w temperaturze 180°C. Pizza – jedno z najbardziej popularnych imprezowych dań na ciepło. Pizzę możesz zrobić samodzielnie lub zamówić danie w swojej ulubionej

Ugotowane pozamiatane