Pieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami to może być nie tylko weekendowa propozycja na rodzinny obiad. Możecie zrobić ją każdego innego dnia, spakować w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ponad miesiąca jestem posiadaczką patelni głębokiej Woll Diamond (28 cm). Uwielbiam głębokie patelnie, które pozwalają mi na przygotowanie obiadów dla całej rodziny. A ta dodatkowo pozwala na zapiekanie, pieczenie i przygotowywanie dań bez odrobiny tłuszczu (idealnych dla moich dzieci). Jedna patelnia, a tyle możliwości! Przyznam Wam szczerze, że moją recenzję mogłabym zakończyć pisząc proste dwa słowa „ZAKOCHAŁAM(...)odpinały się podczas przenoszenia patelni. Z powodzeniem zostały zarejestrowane w niemieckim Biurze Patentowym. Patelnia jest niezwykle solidnie wykonana, elegancka i co ciekawe można w niej piec i zapiekać różne dania. Patelnia jest żaroodporna (do 250 stopni) . Przed włożeniem do piekarnika wystarczy odpiąć rączkę, a później w prosty sposób ją zapiąć i ułatwić sobie wyciąganie dania z piekarnika. Przyznam
Słodkie okruszkimakaronu spaghetti przyprawa do kurczaka sól i pieprz. Wykonanie: Makaron ugotować na miękko, odcedzić. Kurczaka obrać, posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię posiekane drobno: cebulę, paprykę oraz pieczarki. Podsmażać przez kilka minut, aż zmiękną. Za pomocą rózgi połączyć mleko i mąkę, wlać na patelnię, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka (dodać jej tyle(...)frittatę, placuszki z dyni, i byłam zaskoczona tym, jak długo jeszcze po wyłączeniu palnika, patelnia trzymała wysoką temperaturę, wręcz całość jeszcze dłuższą chwilę skwierczała. No i ta możliwość zapiekania w piekarniku do 250 stopni - zarówno z pokrywką, jak i bez. REWELACJA. Oszczędność. Ułatwienie i usprawnienie życia. Komfort odpięcia rączki to także fajna rzecz przy utrzymaniu porządku w szafkach
Poezja Smaków - blog kulinarny