pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:225/302)

Jaka dieta dla ćwiczących – praktycznie o odżywianiu dla ludzi aktywnych i nie tylko 225

cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy jak najbardziej.   Podwieczorek i kolacja Sojusznikiem wieczornych(...)razowe, koktajle owocowe oraz gotowane warzywa. Nie zaszkodzi także jeśli wyposażymy naszą lodówkę i spiżarnię w takie składniki jak: nasiona słonecznika, pestki dyni, jajka, brokuły (można je podać w cieście z sosem miodowo-paprykowym), czy nawet bukiet wiosennych surówek. Smacznie, kolorowo i co najważniejsze zdrowo. Polecamy eksperymentować i poszukiwać kolejnych przepisów na własną rękę, uwzględniając oczywiście swoje ulubione składniki

upichcona
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 145

czosnek przeciśnięty przez praskę i dobrze wymieszać, każdą pierś wzdłuż pokroić na 3 plastry, cebulę pokroić i posypać cukrem, pieczarki pokroić na pół plasterki na blaszkę wsypać pieczarki, cebulę i parę łyżek marynaty, zamieszać wsypać pokrojone ziemniaki, parę łyżek marynaty i zamieszać, poukładać piersi natarte marynatą, jeśli marynata została to polać po wierzchu całość obficie posypać startym parmezanem, piec(...)surówką jaką się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza Clauditta 104

Ciasto musimy bardzo dobrze wyrobić (początkowo bardzo przykleja się do dłoni), umieścić w naczyniu, przykryć ściereczką i owinąć w koc i pozostawić do podwojenia objętości (około 1 godzinkę). Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią. Podzielić na 2 części. Z nich należy uformować spody na pizzę, pozostawiając grubsze brzegi. (na posmarowaną masłem blaszkę położyłam papier do pieczenia) Na spód wyłożyć sos pomidorowy, oraz(...)dzisiaj piekłam trochę dłużej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia. Dodatki: sos pomidorowy - pomidory z puszki wymieszane z koncentratem pomidorowym wraz z posiekaną bazylią, 0,2 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego- uprzednio usmażonego na patelni z chili oraz czosnkiem 1 pomidor świeża bazylia 0,5 kg sera mozzarella - wiórki 1 cebula czosnkowa 0,4 kg mieszanki

ClauditteMissCooking
CYTRYNOWIEC 129

Odwiedzając wczoraj blog Pieczarka MySia znalazłam w nim wiele przepisów na różne słodkości. Jeden przepis utkwił mi w pamięci na tyle znacząco, że nie mogłam myśleć o niczym innym. I oto od samego rana bieganina: zakupy ( bo nie wszystkie potrzebna składniki znajdowały się w mojej kuchni), sprzątanie ..... i wreszcie mogłam się zająć pieczeniem. Przepis może się wydawać skomplikowany(...)taki diabeł straszny jak go malują. Jeśli się odpowiednio zorganizujemy, to nawet się nie obejrzymy, a ciasto już się chłodzi.  SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka 1 białko 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na poncz 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru

Kuchnia w opałach
Patison smażony w cieście 153

ryżem, kaszą lub ziemniakami, jak również samodzielnie np. z sosem czosnkowym , tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej(...)pokrój na cienkie plastry (grubość ok. 1 cm) . Jeśli nasiona w środku są twarde, wykrój je. W misce wymieszaj jajka, wodę i przyprawy, a później mieszając powoli wsyp mąkę. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję gęstej śmietany, by nie spływało z krążków. Każdy kawałek patisona zanurz w cieście i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor

Kulinarny S.O.S.
Patison smażony w cieście 153

ryżem, kaszą lub ziemniakami, jak również samodzielnie np. z sosem czosnkowym , tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej(...)pokrój na cienkie plastry (grubość ok. 1 cm) . Jeśli nasiona w środku są twarde, wykrój je. W misce wymieszaj jajka, wodę i przyprawy, a później mieszając powoli wsyp mąkę. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję gęstej śmietany, by nie spływało z krążków. Każdy kawałek patisona zanurz w cieście i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor

Kulinarne S.O.S.
Śledzie po włosku 442

oliwek 8 zielonych oliwek 1 ogórek kiszony pół czerwonej papryki pół czerwonej cebulki pół białej cebulki 1 łyżka kaparów garść rukoli kilka listków bazylii opcjonalnie: ogórek kiszony, kilka marynowanych pieczarek olej rzepakowy lub słonecznikowy   *** Śledzie płuczemy (jeśli są bardzo słone to moczymy w wodzie przez kilka godzin) i kroimy na 2 centymetrowe kawałki *** *** Cebulki kroimy w półplasterki, ogórka(...)dosyć ciasno *** *** Całość zalewamy olejem. Słoik zamykamy i odkładamy do lodówki na przynajmniej 2 dni *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POTRAWY WIGILIJNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Śledzie po włosku pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kruche ciasteczka świąteczne 201

następnie ugnieć rękami składniki tworząc z nich jednolite cisto. Zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki na minimum 30 minut. Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni. Rozwałkuj ciasto do placka grubości 5 mm. Wytnijcie foremką gwiazdki lub inne formy i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut(...)ostygną, przy wyjmowaniu ciepłych mogą się bardzo łamać. Zdejmuj je z blachy bardzo ostrożnie i układaj w płaskim naczyniu. SMACZNEGO!   Lubicie ciasteczka? Zajrzyjcie do podobnych przepisów: – ciasteczka z pieczarkami – ciasteczka browinie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne   Artykuł Kruche ciasteczka świąteczne pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje

nietylkopasta.pl
KROKIETY Z MŁODEJ KAPUSTY Z SEREM I PIECZARKAMI. 617

dag.pieczarek ok.20 dag.sera żóltego gouda 1 cebula sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Dodatkowo: ~~~~~~~~ jajko bułka tarta olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko miksujemy z jajkami i wodą,dodajemy porcjami przesianą mąkę i sól,miksujemy aby w cieście nie było grudek.Odstawiamy na 30 minut.znów wymieszać,ja dolewam jeszcze odrobinę oleju aby się nie przyklejały do patelni.Ciasto wylewamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniki z obu stron(...)żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,w rzucamy cebulkę,posypujemy odrobiną soli,wtedy ona nam szybko zmięknie,dorzucamy pieczarki i kapustę,przyprawiamy i dusimy do miękkości kapusty.Studzimy. Naleśniki napełniamy farszem ,zwijamy krokiety,obtaczamy w rozmąconym jajku,i panierujemy w bułce,smażymy na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 191

kroję w półplasterki. 3. N patelni rozpuszczam masło. Układam karpia. Dodaję cebulę. Rybę smażę na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony. 4. Do karpia dodaję podsmażone pieczarki oraz makaron. Całość zalewam śmietaną. Duszę na małym ogniu około 5 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 5. Gotową potrawę wykładam na talerz. Posypuję posiekanym świeżym koperkiem. Do przygotowania(...)Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy wystarczy zebrać 6 naklejek. Każda jest przyznawana klientowi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naleśniki z farszem. 216

podsmażyć z łyżką przyprawy do gyrosa. Pieczarki i cebulę, pokrojone w kostkę podsmażyć razem z pieprzem i odrobiną soli. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, dodać do podsmażonych pieczarek, dodać również piersi z kurczaki. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do momentu, aż papryka zmięknie. Odkryć i chwilę jeszcze zostawić na ogniu - pilnować by woda całkiem nie wyparowała, by farsz(...)wymieszać z serem żółtym (pozostawić trochę do posypania naleśników). Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać (można zmiksować). Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, na którym usmażyć pierwszego naleśnika. Do ciasta wlać 2-3 łyżki oleju - wymieszać ( nie ma już potrzeby lania tłuszczu na patelnię). Naleśniki smażyć dość cienkie, ponieważ grube mogą pękać przy zawijaniu. Kolejne etapy: Przecier pomidorowy wymieszać

W kuchni u Moniki
Calzone. 131

papryka ostra 1 łyżka oleju  600 g mąki 50 g świeżych drożdży 1 żółtko jajka 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju Przygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w talarki, a cebulę i paprykę w kosteczkę. Wrzucamy na gorącą patelnie, bez tłuszczu, gdyż zależy nam tylko, aby warzywa zmiękły oraz odparowały wodę. Filety z kurczaka(...)Usmażone piersi z kurczaka oraz warzywa łączymy i odstawiam do wystygnięcia. Następnie dodajemy do naszego farszu starty ser żółty oraz ketchup i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz oregano. Przygotowujemy ciasto. Drożdże rozcieramy z cukrem i pozostawiamy na około 5 minut. Mąkę mieszamy z solą, wlewamy zaczyn z drożdży, ciepłą wodę oraz żółtko jaja. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. Gdy będzie zbyt

Symfonia smakowa
Kopytka z sosem pieczarkowym 96

sól do smaku Stolnicę podsypujemy lekko mąką. Wykładamy tłuczone ziemniaki, robimy w nich dołeczek, wbijamy jajko, zasypujemy mąką i solą. Całość zagniatamy szybko i formujemy wałek lub kulę. Z ciasta odrywamy kawałki, z których dłońmi wałkujemy cienki rulon. Za pomocą ostrego noża odkrajać małe kawałki (2 lub 3cm), o wielkości, jaką lubimy. Kopytka wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy(...)durszlaka, lekko „hartujemy” chłodną wodą i przekładamy na talerz. Jak przygotować sos grzybowy?   60 g suszonych podgrzybków wcześniej namoczonych w wodzie i krótko podgotowanych 150 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 12% 1,5 łyżeczki mąki pszennej sól, pieprz do smaku Na patelni stapiamy masło, dodajemy poszatkowaną cebulę, smażymy aż do zeszklenia

Raj dla Podniebienia
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 158

oraz dodałam proszek do pieczenia. Następnie dolałam mleko. Całość dokładnie wymieszałam. Na koniec wsypałam odrobinę tymianku. Naleśniki smażyłam na patelni bez tłuszczu ( jeden naleśnik to około 1,5 łyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera  - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek Na patelni podsmażyłam cebulkę(...)dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz.  Następnie na naleśnikach ułożyłam farsz i zwinęłam w rulon. Sos tatarski Składniki - 1 jogurt grecki - 3 ogórki konserwowe - 6 pieczarek marynowanych - pół pęczka szczypiorku - sól, pieprz oraz czosnek Do miseczki wrzuciłam jogurt oraz pokrojone w kostkę: pieczarki oraz ogórki konserwowe. Szczypiorek drobno posiekałam i także dodałam do jogurtu. Całość dokładnie

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania