Blanszowanie – co to jest i jak się robi?

Blanszowanie – co to jest i jak się robi?

Blanszowanie – co to jest i jak się robi?

Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się miękkimi i oczyszczonymi z bakterii. Na czym dokładnie polega blanszowanie i jak długo blanszować poszczególne warzywa? O tym możesz przeczytać w poniższym poradniku. W garnku zagotuj wodę i wrzuć do niej ulubione warzywa. W zależności od rodzaju warzyw, gotuj przez czas określony poniżej: 1 minuta R... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PysiaGotuje.pl

Autor

KurkaNielotkaKurkaNielotka

Na blogu KurkaNielotka znajdziesz zarówno przepisy na dania tradycyjne, jak i na kulinarne eksperymenty. Szybkie, tanie i smaczne dania z pewnością przypadną Ci do gustu. W serwisie znajdziesz także praktyczne porady związane nie tylko z gotowaniem, ale również z innymi czynnościami domowymi. Na stronie KurkaNielotka.pl na pewno znajdziesz coś dla siebie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, deser, desery, obiad, ciasto, grzyby, brokuły, brokuł, kalafiorem, brukselka, szpinak, kalafior, cukinia, szybkie ciasto, tanie ciasto, szybki obiad, obiad na szybko, tani obiad, deser z owocami, pieczarki w cieście, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z PysiaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.