pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:116/302)

Calzone 97

Calzone - czyli pizza w kształcie pieroga, z ulubionymi dodatkami w środku. Każdy z naszej trójki dostał takiego, jakiego lubi, z jego ulubionymi składnikami. Przepis na ciasto ze strony Moje Wypieki. Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki drożdży suchych (8 g) lub 16 g drożdży świeżych 2 łyżki oliwy z oliwek 250 ml letniego mleka(...)mnie suszona bazylia i oregano przeciśnięty ząbek czosnku (można pominąć) Ulubione dodatki do środka: tarty ser żółty szynka/kiełbasa/podsmażony kurczak podsmażone pieczarki podsmażona cebulka papryka itd Do posmarowania: jajko zioła suszone Przygotowanie: Ciasto: Drożdże rozpuścić w połowie przygotowanego ciepłego mleka. Do misy wsypać mąkę, sól, wlać rozpuszczone drożdże, resztę mleka i oliwę. Wymieszać i wyrobić ciasto aż będzie

Kocham..lubię..gotuję..
Quiche z kurczakiem i pieczarkami 176

łyżki kwaśnej śmietany sól nadzienie: 500g piersi z kurczaka masło klarowane do smażenia 8 dużych pieczarek 3 ząbki czosnku 4 łyżki pesto pomidorowego 2 jajka 100ml śmietanki słodkiej sól, pieprz czarny, pieprz biały, gałka muszkatołowa, tymianek, słodka papryka Sposób przygotowania : Wszystkie składniki ciasta zagniatamy w jednolitą masę. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Ciasto

Pyry na Gaz
Pizza wcale nie jest trudna (dodatkowo przepis na dwa sosy) 198

siebie, bo jak ciasto rośnie to nie musimy na nie patrzeć,ani wspomagać go w żaden sposób. Samo świetnie daje radę. U mnie jak ciasto rośnie ja wtedy przygotowuję sos pomidorowy, czosnkowy, ścierem ser, kroję pieczarki i inne takie, które zamierzam rzucić na pizzę. Z dodatkami do pizzy to u mnie jest różnie, czasami idę do sklepu po produkty,które(...)można kombinować do woli rzucając składniki de luxe lub robiąc wersję ekonomiczną. Zawsze wyjdzie pyszna i zawsze się uda. Nie odkryję Ameryki pisząc, że podstawą dobrej pizzy jest ciasto i tu trzymam się jednego przepisu od kilku lat, bo po co ulepszać co jak dla mnie jest idealne. Aaaa, dla mnie ważne jest by nie wałkować ciasta, bo wtedy pizza

Blondynka Gotuje
Paszteciki z kapustą i grzybami 144

łyżeczka soli farsz: 400 g kapusty kiszonej 100 g suszonych grzybów lub 10 pieczarek i 5 grzybów mun 2 cebule ziele angielskie kilka sztuk 3-4 liście laurowe sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżka mleka kminek Przygotowanie: ciasto: Drożdże rozrabiamy w 1/2 szklance mleka z dodatkiem cukru i jedną łyżka mąki. Odstawiamy(...)masło, sól  oraz zaczyn drożdżowy. Wszystko zagniatamy na dość plastyczne ciasto, które odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia.  farsz: Grzyby moczymy przez całą noc w zimnej wodzie, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie,aż zmiękną (około godzinę). Ugotowane kroimy. (Jeśli używamy pieczarek to obieramy je, kroimy w kostkę i smażymy na patelni z zeszklona

Bon appetit mon amie
FIT KROKIETY 556

serem ale przypadkiem zauważyłam, że pieczarki, które mam w lodówce trzeba koniecznie zjeść bo się zepsują. I tak tym przypadkiem wymyśliłam naleśniki z pieczarkami, a w rezultacie wyszły mi fit krokiety FIT KROKIETY: Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki soli 1 jajko woda Wszystkie składniki dajemy do miski i miksujemy, stopniowo dolewając wodę

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pierogi z mięsem i pieczarkami – pyszne! 144

malutkich, kształtnych pierożków, ja do wykrawania ciasta wzięłam największą szklankę jaką miałam Składniki (na ok 40 dużych pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml wrzątku • łyżka oleju Farsz: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 150 g pieczarek • niewielka cebula • jajko • sól, pieprz •masło Przygotowanie Przygotowujemy farsz: pieczarki oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy(...)mielone. Od czasu do czasu mieszamy. Po jakiś pięciu minutach dodajemy pieczarki i podsmażamy, aż odparuje z nich sok. Farsz doprawiamy, a kiedy ostygnie dodajemy do niego jajko i mieszamy. U mnie niektóre kawałki mięsa były zbyt duże, dlatego farsz wytłukłam tłuczkiem do ziemniaków. Zbieramy się za ciasto: mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej. Wodę podgrzewamy, aby była

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z kaszą jaglaną i brązowymi pieczarkami 198

mało klasyczna. W farszu połączyłam kaszę jaglaną i pieczarki brązowe, które bardzo lubię. Smaku pierogom nadają pieczarki i podsmażona cebulka. Kasza jaglana jest zdrowym uzupełnieniem farszu. Powoduje, że farsz jest bardziej plastyczny. Nie ma jednak wpływu na smak pierogów. Składniki na ciasto (na około 33 pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około 150 ml ciepłej wody(...)odparowaniu wody z pieczarek, podsmażamy je jeszcze przez chwilę.  Łączymy zeszkloną cebulę, pieczarki i kaszę jaglaną. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku (jeśli zachodzi potrzeba). Farsz powinien być doprawiony dość mocno, nie może być mdły. Gotowe :) Wykonanie pierogów: Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy, do momentu, aż ciasto przestanie lepić się do rąk. Ciasto powinno być mięciutkie

Smak mojego domu
Cepeliny wegetariańskie / Kartacze wegetariańskie 204

ryżu 2 cebule olej majeranek pieprz papryka słodka pieprz czosnkowy sól  Składniki na sos pieczarkowy: 400 g pieczarek 250 ml bulionu warzywnego 250 ml śmietanki 8 % sól, pieprz, suszony koperek, pieprz czosnkowy 2 łyżki mąki pszennej  Wykonanie:  Ciasto: 1. Ziemniaki obieramy z czego 0,5 kg gotujemy a 1 kg surowe trzemy na tarce, po czym włożyć(...)kładziemy farsz i sklejamy brzegi.   Uwaga: Jeśli ciasto będzie się nam w dłoni zbytnio kleić, polecam natłuścić ręce olejem będzie łatwiej.  3. Gotujemy osoloną wodę do której będziemy wrzucać cepeliny ja wrzucałam do 5 litrowego garnka po 5 cepelinów, czas gotowania od 15 - 20 min.  Sos:  1. Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy i smaż ymy na masełku

Mój pomysł na
Na obiad, na imprezę. Prosta i szybka a la pizza na cienkim cieście. 229

oleju różowa sól himalajska w młynku Stovit czarny świeżo mielony pieprz kilka pieczarek 1 czerwona papryka kilka plasterków kiełbasy krakowskiej suchej 2 ząbki czosnku ser (polecam mozzarelle, ja dziś niestety nie miałam) sos pomidorowy, passata pomidorowa lub ketchup na spód Przygotowanie: Do miski (u mnie specjalna do ciast drożdżowych – używam takiej) wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże, odrobinę oleju (około(...)można przykryć ściereczką) na około 30 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, paprykę kroimy w kostkę. Przekładamy na patelnię z odrobiną oleju, dodajemy starte ząbki czosnku i chwilę podsmażamy. Podrośnięte ciasto wykładamy na wysmarowaną olejem formę i ugniatając ręką formujemy w odpowiedni kształt. Ciasto lekko nakłuwamy widelcem, smarujemy sosem pomidorowym

Słodkie okruszki
Pizza, najlepsze przepisy 389

całym świecie. W wersji podstawowej to płaski placek z wytrawnego ciasta drożdżowego (focaccia), posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, można ją jeść też na zimno. Ja przygotowuję pizzę z różnymi dodatkami, wykorzystuję m.in. pieczarki, cebulę, pomidory, oliwki, wędlinę i sery, formuję ją zaś różnie, moja pizza jest(...)pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Pizza z szynką, pieczarkami i serem w postaci 4 mniejszych blatów, wtedy nie trzeba jej kroić Focaccia z papryką, pomidorkami koktajlowymi i rozmarynem Focaccia to potrawa z kuchni włoskiej, ciasto jest podstawą pizzy. Nie ma na niej jednak sera i sosu pomidorowego.   The post Pizza, najlepsze przepisy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsza Domowa Pizza 415

dość duże spody) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli ok. 150g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, bazylia, sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) ponadto: dowolne składniki na pizze (np. pieczarki, szynka, boczek, salami, oliwki itp.) Najlepsza Domowa(...)Jeżeli tak się nie dzieje to możliwe, że drożdże są nieświeże i niestety musimy użyć innych. Następnie do powstałego rozczynu wsypujemy przesianą mąkę, resztę wody oraz sól i olej. Ciasto dobrze wyrabiamy, a następnie przekładamy do oprószonej mąką miski. Wierzch ciasta smarujemy olejem lub przykrywamy ściereczką i odkładamy znów w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 1,5 godziny). Ciasto będzie

Słodka Strona
Krokiety staropolskie 176

Marcinem krokiety. Nasze ulubione to te z pieczarkami i żółtym serem, którym do tej pory byliśmy wierni. Jednak czas wypróbować coś nowego:) Jestem fanką pierogów ruskich i stąd pomysł aby farsz z pierogów użyć do przygotowania krokietów. Jak to wyszło? Może ocenicie sami?:) 8 krokietów 2,5 h składniki: Ciasto naleśnikowe jak w tym przepisie: TUTAJ farsz: 400 g ziemniaków

Ania i Marcin gotują
Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem 218

plastry . Formę do tarty wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - zapobiega przypalaniu się.  Ciasto kroić nożem na plastry i wylepić nimi formę. Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia . Podpiec 15 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, bez termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy.   W międzyczasie(...)serów ci w tarcie dostatek :) Inne moje wariacje w temacie tarty poniżej: Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św.Patryka   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Idealne ciasto na tartę

Grunt to przepis!
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIEŚCIE FRANCUSKIM 247

smak... naprawdę dobra :) Taka rolada jest idealna jako danie obiadowe jak i również jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * ok. 500 g mięsa mielonego * pół czerwonej papryki * 5-6 większych pieczarek * 1 mała cebula * sól, pieprz, ulubione przyprawy i zioła do smaku * 1 jajko * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1 szklanka ugotowanego już ryżu Wykonanie(...)oliwek (doprawiając do smaku ulubionymi przyprawami). Pod koniec smażenia dodać pieczarki, cebule i paprykę, wymieszać i smażyć jeszcze chwilę na małym ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Ugotować ryż w osolonej wodzie. Odmierzyć jedną szklankę ugotowanego ryżu, dodać do mięsa mielonego i dokładnie wszystko wymieszać. Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, ułożyć na nim równomiernie farsz. Zawijać w roladę

Zrób to smacznie
Naleśniki na ostro 224

puszcze krojone (1/2 puszki) sól pieprz pikantna przyprawa do grilla  woda Czas przygotowania: 35 min. Liczba porcji: 8 naleśników Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki. W trakcie smażenia robimy sos. Najpierw obieramy i kroimy pieczarki. Wrzucamy na patelnię, dolewamy odrobinę wody, solimy i dusimy. Myjemy i kroimy paprykę. Dokładamy do pieczarek. Następnie kroimy w kostkę patisony i również dorzucamy

Weganka gotuje

Proponowane wyszukiwania