pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:111/302)

Pizza Neapolitańska z brokułami. 201

bazylii (lub łyżeczka suszonej) 1 łyżeczka cukru 2 ząbki czosnku sól pieprz DODATKI 1 pomidor 5 pieczarek 1 cebula 1 garść kukurydzy konserwowej 200 g ugotowanych brokułów 300 g kiełbasy wiejskiej 200-300 g mozzarelli lub sera żółtego      Przygotowujemy ciasto. Drożdże mieszamy z 1/4 szklanki letniej wody, z cukrem i stawiamy w ciepłym miejscu, by wyrosły. Mąkę(...)uzyskamy gęsty sos.      Na każdym placku rozsmarowujemy porcję sosu i układamy pokrojone pomidory, pieczarki, cebulę, kiełbasę, brokuły, posypujemy kukurydzą i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Po około 10 minutach układamy mozzarellę i pieczemy, aż ciasto się zarumieni. Gotowe!!!      Warto przygotować sos czosnkowy do polania pizzy. SOS CZOSNKOWY: 2 ząbki czosnku przeciśniętego

Rozpustne gotowanie
Krokiety Z Kapusty Coolwarp I Pieczarek 161

tylko najdzie mnie ochota na takie krokiety to będę mogła szybciej je sobie przygotować :) Składniki na 6 krokietów Ciasto naleśnikowe: 2 jajka kl L 1 szkl mąki 1 szkl wody gazowanej sól 2 łyżki oleju lub roztopionego masła Farsz: 400 g pieczarek 1/3 główki kapusty coolwarp 1 mała cebula liść laurowy (ewentualnie) 2 kulki ziela angielskiego (ewentualnie) sól, pieprz(...)smaku Panierka: bułka tarta 1 roztrzepane jajko 1. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe, a następnie smażymy cienkie naleśniki (smażyłam na patelni o śred. 24 cm ) 2. Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy do miękkości na oleju. Następnie obieramy pieczarki i ścieramy je na tarce na grubych oczkach i dodajemy do cebulki. w trakcie przesmażania solimy i pieprzymy pieczarki. Przesmażamy

Gotowanie...to proste !
Pizza 179

wyrośnięcia na 20-30 minut. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o grubości 1 cm i kładziemy na blasze wysmarowanej masłem. Na wierzch ciasta nakładamy przecier pomidorowy, ser żółty starty na tarce jarzynowej, wędlinę i pieczarki. Całość posypujemy przyprawami. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-30 minut w temperaturze 170 stopni. Podajemy na gorąco, pokrojoną na porcje. Smacznego

Salonik smaków
Pierogi z pieczarkami 170

dzisiejszy obiad polecam pyszne pierogi z farszem pieczarkowym. Farsz doprawiłam do smaku przyprawą do pierogów, którą otrzymałam od firmy RAFEX . SKŁADNIKI: Ciasto: 1/2 kg mąki 2 łyżki oleju 1 jajko woda Farsz: 25 dag pieczarek 1 cebula 4 łyżki oliwy 1,5 łyżeczki przyprawy do pierogów RAFEX , sól pieprz Dodatkowo: 1/2 cebuli 5 łyżek oleju PRZYGOTOWANIE : 1. Farsz: Pieczarki oczyszczam(...)kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą podsmażam około 10 minut na oliwie. Doprawiam do smaku przyprawą do pierogów, solą oraz pieprzem. 2. Z mąki, jajka, oleju oraz odrobiny wody zagniatam ciasto. Powinno być elastyczne. Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zlepiam pierogi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z jarmużem i pieczarkami 178

sera cheddara, grubo startego 80 g jogurtu 3 jajka kilka pomidorów koktajlowych do przybrania tłuszcz do smażenia przygotowanie ciasto przygotować zgodnie z  tym  przepisem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Podsmażyć na oliwie, lekko posolić i popieprzyć, odłożyć

Stare Gary
Ciastka Pieczarki 153

internetu - czyli ciastka przypominające swym wyglądem pieczarki, jakbym mogła ich nie zrobić ? Tak więc poszukiwania trwały i chodź znalazłam kilka przepisów tylko jeden z nich przypadł mi do gustu i miał sensowne komentarze, ponieważ powiem wam od razu ,że ciastka są smaczne i kruche lecz nie powalające, opierają się na mące ziemniaczanej i aromacie migdałowym co nie zmienia faktu(...)kulki wielkości orzecha włoskiego bądź ciut większe.  Korek, bądź gwint z butelki obtaczamy w kakao i odbijamy kółko tworząc imitacje pieczarki. Tak gotowe ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, bądź od razu na nim formujemy ciasta i pieczemy je w temp. 180*C przez ok. 15 minut. Ciastka delikatnie ściągamy z blaszki i studzimy. Ciastka są dość

W Moim Magicznym Domu
Beczki z gotowego ciasta francuskiego – przekąska na imprezę 84

beczki”, które można wypełnić ulubioną pastą warzywną albo owocami. Świetnie prezentują się na imprezowym stole i pysznie smakują. Polecam Z gotowego ciasta francuskiego polecam również ślimaki pizzowe , gruzińskie chaczapuri , pierogi z tofu i ze szpinakiem , paszteciki z pieczarkami . Z kolei ze słodkości polecam b aklawę z orzechami włoskimi , proste c iastka z jabłkami , rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: świeże gotowe

Lamarida.pl
Tarta z fasolką szparagową na boczku 209

troszkę inna i nie sposób się nią znudzić.   Przygotowuję ją na domowym, własnoręcznie robionym, półkruchym cieście - moja wersja idealnego ciasta na tartę TU - co dodatkowo dodaje tu smaku. Ciasto takie zwykle mrożę w porcjach i mam potem na późniejsze wykorzystanie do szybkiego obiadu. Dla nas z Panem Mężem, tartowego posiłku zawsze starcza na 2 dni. Wyśmienicie odgrzewa się(...)wariacje w temacie tarty to: Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św.Patryka   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Idealne ciasto na tartę Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na idealne ciasto

Grunt to przepis!
Pizza na cienkim cieście 106

grubym cieście. Bardziej był to placek drożdżowy z dodatkami, ale i tak dobrze wspominam ten smak z dzieciństwa. Po przeprowadzce do Poznania polubiłam pizzę na cienkim cieście i to podawaną nie z sosami, a z oliwą z oliwek. Nigdy nie umiałam sama takiej zrobić, ale metodą prób i błędów dziś się udało. Potrzebujemy: Ciasto: 25 g drożdży świeżych(...)środkowym poziomie. Dobrze jeśli piekarnik posiada prowadnice. Ciasto dzielimy na dwie kulki - z tej proporcji mamy 2 pizze. Na papierze do pieczenia rozgniatamy/rozciągamy ciasto. Przekręcamy kilka razy w trakcie rozciągania. Pierwsza trochę się poprzerywała, ale druga już była idealna :) kwestia złapania wprawy. Przekładamy ciasto na deskę lub płaski duży talerz. Smarujemy ciasto sosem - ok 2 łyżki. Wykładamy połowę mozzarelli

Emskie Smaki
Dorsz w cieście z porem 288

zaczyn: 3 łyżki mąki pszennej typ 500 1/3 szklanki wody letniej szczypta cukru 1 dkg drożdży ciasto: 100 g masła 1 szklanka mąki pszennej typ 500 zaczyn 1/3 łyżeczki soli farsz: 40 dkg filetu z dorsza 1 por biała część 15 dkg pieczarek sól, pieprz, przyprawa do ryby 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki(...)Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pieczarki pokrojone na cienkie paseczki. Do pieczarek dodaję por i doprawiam. Filet dorsza pozbawiam skóry i kroję na małe kawałki. Przekładam do miski, dodaję płatki owsiane, bułkę tartą, jajko, natkę, sól, pieprz, sok z cytryny. Całość mieszam. Ciasto wyrośnięte zagniatam na desce podsypanej mąką. Dzielę na dwie części.  Na papierze rysuję

wesoła kuchnia
Wiejskie kieszonki naleśnikowe 136

średnie jajka 1 szklanka mąki pszennej – ok. 160 g szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego do ciasta + olej do smażenia Wiejskie kieszonki – Składniki na farsz: 250 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 małe cebule – ok. 160 g 150 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Wiejskie kieszonki – Dodatkowe składniki: mąka(...)stron na rumiano. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Z podanych składników powinny wyjść 4 naleśniki o średnicy ok. 26-27 cm. Po usmażeniu przełożyć naleśniki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Poukładać naleśniki jedne na drugim, a następnie szczelnie owinąć folią i odstawić (dzięki temu naleśniki będą mięciutkie i łatwo się je będzie potem zwijać). Pieczarki oczyścić (zobacz wpis: Pieczarki – obierać

Kulinarne Przeboje
Pizza na cienkim spodzie 145

ostrą. Na koniec dodać jogurt naturalny i dokładnie wymieszać. Podawać do pizzy. Ciasto nie wałkować tylko rozciągnąć na posypanym mąką blacie lub dłońmi w powietrzu położyć na oliwionej blasze i dokończyć formowanie. Posmarować przygotowanym sosem do posmarowania pizzy, posypać startym serem, na to dowolne składniki według uznania (pieczarki kłaść surowe) i jeszcze trochę startego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Mix smaku
Naleśniki ze szpinakiem 135

Naleśniki ze szpinakiem , świeżymi pieczarkami z dodatkiem żółtego sera oraz czosnku to bardzo aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się o każdej porze roku. Przyznam, że uwielbiam to połączenie, które dobrze pamiętam z dzieciństwa. Dziś, wiele lat później powracam do tego smaku zawsze gdy tylko mam okazję. Wypełnienie to oczywiście szpinak. Naleśniki ze szpinakiem w wersji wegetariańskiej będą kombinacją szpinaku(...)wody, najlepiej gazowanej 4 jajka 1 szczypta soli Farsz ze szpinakiem 300g świeżego szpinaku (może być mrożony) 200g pieczarek starty ser żółty 3 duże ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości sól, pieprz, gałka muszkatołowa Naleśniki ze szpinakiem Wykonanie Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać szczyptę soli. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Świerzy szpinak płuczemy

Naleśniki
Ciasto na pierogi 724

oliwek.  Przy okazji zachęcam do wypróbowania wielu przepisów na przeróżne farsze: Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierogi z jagodami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem

Moja smaczna kuchnia
Dietetyczne pizzerinki 251

użyć light - dostępne w Lidlu) 30 g sera mozzarella (startego) 3-4 pieczarki Przygotowanie:   Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Salami kroimy na mniejsze kawałki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Składniki na ciasto mieszamy dokładnie.   Na końcu dodajemy do nich pianę z białek i delikatnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy(...)pieczenia. Na blasze układamy ciasto w odległości około 4-5 cm. Staramy się formować bułki w kształt spiczastych kupek. Ciasto w trakcie pieczenia opadnie, dlatego dobrze aby na samym początku bułeczki były wyższe. Na środku nakładamy odrobinę pieczarek, salami i papryczki. Posypujemy serem. Pieczemy około 30 minut, aż bułki się zrumienią. Wyciągamy z piekarnika i czekamy aż lekko ostygną

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania