pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:102/302)

Krokiety z kapustą pieczarkami i mięsem. 169

się zebrałam i zrobiłam,  do tego barszczyk i obiad w sam raz. Polecam na święta lub rodzinne imprezy.Do ciasta naleśnikowego użyłam mąki Młynów Stoisław .Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego http://www.mlynystoislaw.pl. Zapraszam :)  Składniki na farsz : 500 g pieczarek  2 kg kapusty kiszonej 500 g mielonego mięsa może być drobiowe sól, pieprz do smaku 1/2 kostki masła(...)masło , dodajemy pokrojona cebulę, mięso, pieczarki, pieprz, sol ewentualnie domowa vegeta i bazylię, podsmażamy. Przekładamy do kapusty i mieszamy, przyprawiamy do smaku solą lub pieprzem.  Do mleka dodajemy jajka, olej, sól i mąkę.Następnie mieszamy trzepaczką lub mikserem, nie może być grudek. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy odrobiną oleju najlepiej pędzelkiem, wylewamy nabierką porcję ciasta i smażymy z obydwu stron

Sama słodycz i szczypta chili
Krokiety z kaszą gryczaną 152

Składniki (na 8 krokietów) : Farsz: 100g kaszy gryczanej, 350g pieczarek, 1 cebula, 120g suszonych pomidorów, odsączonych, 60g startego sera żółtego, olej do smażenia. Ciasto: 400gmąki pszennej, 1 jajko, 250ml wody, 400ml mleka, sól. Panierka: 2 jajka, odrobina mleka, bułka tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Farsz: Kaszę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dobrze odsączyć i ostudzić(...)Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i razem podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Posolić i popieprzyć. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać razem z serem żółtym. Doprawić do smaku. Ciasto : Wszystkie składniki na ciasto razem wymieszać (zmiksować). Usmażyć naleśniki. Krokiety: Naleśniki zawinąć razem z farszem ( sposób zawijania tak jak  tu kliknij ). Jajka roztrzepać z odrobiną mleka

W kuchni u Moniki
Pizza 161

razem pozmieniałam nieco składniki i wyszło dokładnie takie jakie chciałam :-) Jeżeli chodzi o dodatki, to moja pizza miała następujące: cebula, szynka, salami, kukurydza, pieczarki, sos pomidorowy pikantny. Ale wszystko po kolei. Najpierw napiszę przepis na ciasto, a później dla zainteresowanych opiszę jak zrobiłam sos i nadzienie. PRZEPIS - dla 4 osób CIASTO NA PIZZĘ   Składniki: 600g mąki pszennej 60g świeżych(...)rozwałkować do wymiarów blaszki. Blaszkę nasmarować oliwą, po czym ułożyć na niej ciasto, porozciągać i podwinąć brzegi, tak żeby dodatki i ser się z pizzy nie wylały. Gotowe ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki i posypać serem. Piec na środkowym poziomie piekarnika na 220°C około 12-17 min. SOS I DODATKI Do blendera wrzucić garść świeżej bazylii i pół

Passions hobbies life
Vege frykadelki pieczarkowo – jajeczne 147

sprzedają pieczarek, bo chyba uważają je za ogólnie dostępne. A z pieczarkarzami jest tak, że wolą sprzedawać w hurcie. No, więc trzeba po pieczarki jeździć kilka kilometrów dalej, do następnej miejscowości. Ogólnie wszystkie dania, ciasta i inne rzeczy trzeba planować w wyprzedzeniem, bo nie wszystkie składniki można tutaj kupić. A jeśli chodzi o klopsiki pieczarkowo – jajeczne, to przepis(...)jajko 6 - 8 łyżek bułki tartej 2 płaskie łyżeczki soli (lub 1 łyżeczka soli i 1 łyczka vegety) Pieprz Dodatkowo: Bułka tarta do panierowania klopsików Olej do smażenia Obrane pieczarki kroimy drobno i smażymy na margarynie, po czym pozostawiamy na chwilę, by leciutko przestygły. Ugotowane i obrane jajka, ziemniaka i cebulę przeciskamy przez maszynkę do mięsa. Bułkę moczymy w zimnej

Smakowy Raj
Krokiety z białą kapustą i pieczarkami 132

Składniki: ciasto 200 g mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżki oleju sól farsz 1/2 główki białej kapusty 400 g pieczarek 1 duża cebula olej do smażenia(...)sól, pieprz dodatkowo 1 jajko 2 łyżki mleka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę. Na mocno rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, smażymy do miękkości. Ugotowaną kapustę osączyć z wody, przełożyć na patelnię dodać cebulę z pieczarkami

magiczna kuchnia Kasi
Pizza z pieczarkami i salami 157

kurczaka itp. Przygotowana pizza nie będzie ani na cienkim ani na grubym cieście. Nam bardzo smakuje, ponieważ wiemy co jemy - a zapach ciasta drożdżowego roznosi się po całym mieszkaniu. Składniki: spód na pizzę 200 g pieczarek 1 cebula kilka plasterków salami 1 duży ogórek konserwowy sos pomidorowy 1. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i drobno pokroić(...)smarować brzegów pizzy!). 3. Następnie dodać przesmażone pieczarki z cebulą, salami, pokrojonego na plasterki ogórka. 4. Wszystko posypać startym żółtym serem. 5. Piec około 15 minut w 180C. 6. Podawać z sosem czosnkowym bądź keczupem. P.S. Pamiętajcie, im mniej dodatków na spodzie do pizzy - tym danie będzie smaczniejsze, a ciasto mocniej wyrośnie

Ugotować
Pizzerinki z mięsem mielonym. 140

być dowolne - co kto lubi ;) Składniki: (na 6-7 sztuk)  na ciasto: 2  szklanki mąki szczypta soli szczypta cukru   7 g suchych drożdży   szklanka cieplej wody 1 łyżka oleju dodatki: 300 g mięsa mielonego    6-7 plasterków szynki 300 g pieczarek   2 czerwone cebule   ½ czerwonej papryki   2 małe ogórki kiszone(...)papryka Przygotowanie: Do miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy ręcznie około 5 min aż ciasto będzie jednolite, a następnie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. W tym czasie kroimy w kostkę paprykę i cebulę oraz w plasterki pieczarki, a następnie podsmażamy je na łyżce oleju. Na drugiej patelni smażymy doprawione solą i pieprzem mięso mielone

Symfonia smakowa
Uszka z grzybami i orzechami włoskimi 187

Przepyszne mięciutko ciasto, wyrazisty farsz i chrupiące orzechy. Uszka marzenie! Polecam w zestawieniu z barszczem z pieczonych buraków.   Składniki: Na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej Szklanka wody Dwa jajka M ¼ łyżeczki soli Na nadzienie: 500g pieczarek Duża cebula Masło klarowane do podsmażenia Garść łuskanych orzechów włoskich Sól, pieprz Sposób przygotowania: Farsz: Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o bardzo(...)cebulą. Na kilku łyżkach rozgrzanego masła klarowanego przesmażamy pieczarki Aż stracą niemal całą wodę. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Gdy pieczarki będą już miękkie odsączamy resztę płynu na sitku. Grzyby mieszamy z drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto: Z mąki, wody, jajek i soli zagniatamy elastyczne ciasto. Dzielimy je na dwie części. Jedna z nich zawijamy folia spożywczą żeby ciasto

Pyry na Gaz
Kulebiak wigilijny z kapustą 314

zrobić go na wigilię, ale planuję upiec go również na sylwestra. Składniki na ciasto 450 gramów mąki pszennej 230 ml. mleka 45 gramów masła 15 gramów cukru 7 gramów suchych drożdży szczypta soli 1 żółtko Składniki na farsz 400-500 gramów kiszonej kapusty 100 gramów pieczarek 1 cebula 3 łyżki oleju roślinnego 1 liść laurowy sól, pieprz 1 garść sezamu(...)lisć laurowy i gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy przez kilka minut. Następnie dodajemy kapustę a następnie doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Smażymy do czasu odparowania płynu. 4 Ciasto wykładamy na stolnicę i wałkujmy na kształt prostokąta. Na wierzch nakładamy letni farsz i zwijamy niezbyt ciasno w rulon

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 135

paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta kminku 1 łyżka oleju Ciasto: 350 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 100 g masła 50 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka cukru(...)Pieczarki i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju (najpierw cebulę, potem dodać pieczarki). Całość przełożyć do garnka z kapustą. Doprawić pieprzem i kminkiem, wymieszać i gotować jeszcze około pół godziny. Ostudzić. Przełożyć na sito i odlać nadmiar wody. Ciasto: Drożdże, cukier i sól rozpuścić w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wymieszać z pokrojonym, miękkim masłem, jajkiem

Bullio
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 226

paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta kminku 1 łyżka oleju Ciasto: 350 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 100 g masła 50 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka cukru(...)Pieczarki i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju (najpierw cebulę, potem dodać pieczarki). Całość przełożyć do garnka z kapustą. Doprawić pieprzem i kminkiem, wymieszać i gotować jeszcze około pół godziny. Ostudzić. Przełożyć na sito i odlać nadmiar wody. Ciasto: Drożdże, cukier i sól rozpuścić w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wymieszać z pokrojonym, miękkim masłem, jajkiem

Bullio
Krokiety z pieczarkami 295

szklanki mleka, jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli i cukru dodatkowo: jajko i bułka tarta do obtaczania farsz: 500 g pieczarek, cebula, sól, pieprz Przygotowanie : Naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki łączymy razem. Ciasto nie może być zbyt rzadkie, konsystencja typowa dla naleśniki - w razie potrzeby dodajemy mleko lub mąkę. Smażymy na rumiany kolor. Farsz: Pieczarki obieramy i kroimy

Lena Gotuje
Łaciaty sernik 156

piątkowe po południe. Wprawdzie wizualnie różni się od oryginału, bo bardziej przypomina ser zatopiony w cieśnie, ale w smaku rewelacja :) Przepis znalazłam na blogu Pieczarka Mysia ( klik ). Porcja na średnią tortownicę: Składniki: Ciasto: 125 g masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Masa serowa

My simple kitchen
Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym 262

zamrażalniku zawsze staram się mieć gotowy farsz. :-) Tym razem proponuję je w mięsno-szpinakowej odsłonie. Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko 250g margaryny w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki śmietany 1/2 łyżeczki cukru pudru 50g drożdży Farsz: 500g mięsa mielonego 500g mrożonego szpinaku 300g pieczarek 200g żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 cebule  olej sól, pieprz + sezam do posypania(...)przyprawionym solą i pieprzem mięsem mielonym. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, starte na tarce pieczarki. Smażymy chwilę, po czym dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy do odparowania wody. Wyłączamy gaz, dodajemy starty żółty ser, mieszamy. Doprawiamy do smaku, pozostawiamy do wystudzenia.  3. Ciasto dzielimy na 2 części. Rozwałkowujemy na cienki prostokąt, nakładamy farsz i sklejamy przeciwległe boki. Kroimy na kawałki

Szefowa kuchni