 Jajka na twardo 121
Jajka na twardo 121tuńczykiem, łososiem. Bez jajek ugotowanych na twardo nie wyobrażam sobie także sałatki jarzynowej. Jajka ugotowane na twardo są idealne jako baza do faszerowania, szczególnie w okresie wielkanocnym. Możesz je podać z farszem z pieczarek lub innych warzyw. Jajka na twardo smakują wyśmienicie podane na stole lub na kanapce z majonezem (lub sosem czosnkowym, chrzanowym) z posiekanym szczypiorem. Z jajek
Zasmakuj Kuchni Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym 171
Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym 171ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne wykorzystanie ziemniaków, co pozostały nam z obiadu. W poprzednim wpisie podawałam przepis na kotlety ziemniaczane z farszem z pieczarek, robiąc te przygotowałam w podobny sposób ciasto. Te kotleciki można faszerować mięsem co pozostało nam z rosołu, przekręcić tylko przez maszynkę i dodać zrumienioną na oleju czy maśle cebulkę. … Czytaj dalej Kotlety ziemniaczane
Pieprzyć z Fantazją Przepisy na Wielkanoc 165
Przepisy na Wielkanoc 165szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Jajka nadziewane pieczarkami Sałatka z jajek, pora i kukurydzy Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Wegetariański pasztet z cukinii Domowy
Kuchnia Bazylii Faszerowane ziemniaki a’la gyros 229
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 229Faszerowane ziemniaki a’la gyros Ziemniaki a’la gyros , to prosty sposób na obiad . Smakują każdemu , bo kto nie lubi gyrosa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wykonanie nie przysparza żadnych kłopotów , potrawa jest bardzo prosta . Można ją zaliczyć do serii domowe fast food . Nie muszę już pewnie nawet dodawać ,że moje dzieci były zachwycone(...)przepisy , które u mnie w domu chwyciły " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki 6 średniej wielkości ziemniaków 2 pojedyncze piersi z kurczaka 4-5 pieczarek 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 cebulka 1 ogórek kiszony lub korniszon sól do smaku trochę startego sera do posypania Piersi z kurczaka tniemy na małe
Ogrodnik w podróży Bataty faszerowane 448
Bataty faszerowane 448smakują świetnie. Do tego farsz można zmieniać w zależności od upodobań. Można do nich dodać boczniaki, pieczarki czy czarne oliwki. Jeśli bataty podamy np. z sałatką, to taką porcją najedzą się cztery osoby, ponieważ słodkie ziemniaki są dość sycące. Bataty faszerowane: 2 duże bataty (słodkie ziemniaki) 200 g sera typu kanapkowo-sałatkowego (np. feta) 8-10 kawałków suszonych pomidorów(...)oliwy lub oleju 2 duże garści rukoli lub świeżego szpinaku 4-6 plastrów szynki parmeńskiej (można pominąć w wersji wege lub zamienić na starte pieczarki) płatki chili (jeśli lubimy) 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku duża garść liści kolendry sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bataty dokładnie myjemy, wycieramy
Poezja smaku Zapiekana faszerowana kapusta włoska 208
Zapiekana faszerowana kapusta włoska 208Faszerowana kapusta jest świetną alternatywą dla klasycznych gołąbków, cała kapucha wygląda jak super danie, idealne na „niedzielny obiad”, więc jeżeli macie dość pasztetów i klopsów, to zachęcam to zrobienia tej potrawy, bo oprócz podsmażonej cebulki nic absoulutnie do niej więcej nie potrzeba, jest w pełni wartościowym posiłkiem. Składniki na 4-6 porcji 1 kapusta włoska (moja miała(...)pieczarek 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula łyżeczka soli pół łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka pieprzu Cebulę i pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnku który zmieści całą kapustę zagotuj wodę. W średniej wielkości garnku pogrzej 2 łyżki oleju i zeszklij na nim cebulę, po czym partiami dodawaj pieczarki. Do gotującej się wody wrzuć całą kapustę (nie odrywaj brzydkich
greenscarf Cukinia faszerowana mięsem mielonym 198
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 198Bardzo lubię cukinię i już dawno miałam zrobić cukinię faszerowaną . Można ją przygotować na wiele sposobów. Ja dziś zrobiłam cukinię z mięsem mielonym i pieczarkami. Pycha. Nawet mój mąż, który nie przepada za cukinią zjadł i poprosił o dokładkę.;-) Składniki: 5 cukinii, 0,5 kg mięsa mielonego, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 0,4 kg pieczarek, 2 pomidory, 3 łyżki(...)pół, wydrążamy miąższ (nie wyrzucamy go). Pieczarki podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem. Dodajemy mięso i część miąższu z cukinii. Smażymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jak już mięso będzie miękkie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Dusimy aż pomidor będzie miękki. Na koniec dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki. Faszerujemy cukinię. Pieczemy 35 min w 180C
Passion of Cooking Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 204
Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 204łyżka papryki słodkiej kilka kropli tabasco sól i pieprz do smaku sos 1 puszka pomidorów posiekanych 0,5 papryki czerwonej 100 g pieczarek 1 łyżka papryki słodkiej i słonej sól z pieprzem do smaku faszerowane ziemniaki 6 dużych ziemniaków 0,5 buraka 1/4 kapusty czerwonej ( ok 2 kg miała kapusta) pęczek kopru 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła(...)kolor z każdej strony, odrzucamy do innego naczynia. sos na tłuszczyku, który pozostał na patelni podsmażamy pomidory, paprykę drobno posiekaną i pokrojone pieczarki, wszystko smażymy na wolnym ogniu ok 10 minut doprawiamy do smaku, następnie dodajemy pulpety i dusimy wszystko jeszcze ok 20 minut na wolnym ogniu. sos tatarski ogórka obieramy i wydążamy
Niezły Młynek FASZEROWANE PORTOBELLO 150
FASZEROWANE PORTOBELLO 150Portobello to odmiana naszej popularnej pieczarki. Różni się od białej pieczarki przede wszystkim wielkością, kolorem (jest ciemniejszy) i bardziej wyrazistym smakiem. Ten duży, mięsisty grzyb wspaniale nadaje się do faszerowania. Postanowiłam to wykorzystać , zwłaszcza, że od faszerowanej papryki zostało mi sporo pysznego farszu. Oczywiście jak to bywa z każdym przepisem możemy go dowolnie modyfikować. Jeśli nie mamy możliwości kupić
Walijskie Pichcenie Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 553
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 553Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na letni obiad. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera soki z papryki. Pieczarki i pietruszka nadają smaku, a dzięki ryżowi danie jest sycące i nie wymaga innych dodatków. Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Składniki: ok. 6 papryk podobnej wielkości(...)dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy także obrane i starte na tarce jarzynowej pieczarki. Dosypujemy bułkę tartą oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy rękami, aż składniki połączą się. Na końcu dosypujemy ugotowany ryż i ponownie mieszamy. Papryki myjemy i odcinamy górne części. Pozbywamy się gniazd nasiennych. Faszerujemy papryki przygotowaną masą mięsno-ryżową i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy „czapeczkami
Poezja smaku Jajka inaczej 255
Jajka inaczej 255żeby nie było nudno. Jajka lubię faszerować. Nadziewam je różnymi farszami ale dziś pokażę chyba znany i prosty. Na dodatek, moje faszerowane jajka będą jeszcze podsmażane :) Składniki: 5 jajek + 2 jajka do panierowania 1/2 cebuli 15 dag pieczarek bułka tarta sól pieprz Sos: 1 mała Activia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu sól pieprz
Olikowa kuchnia Pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc-z cebulką, szynką i pieczarkami +FILM 160
Pyszne jajka faszerowane na Wielkanoc-z cebulką, szynką i pieczarkami +FILM 160Cześć Kochani, święta Wielkanocne już za kilka dni, a jak Wielkanoc to jajka :) Dziś chcę Was zaprosić na przepyszne i łatwe jajka faszerowane. Farsz składa się ze składników, które posmakują każdemu. Z cebulki, szynki, pieczarek. Bardzo polecam, takie jajka są pyszną alternatywą dla tych powszechnie znanych z majonezem. Zapraszam też na film SKŁADNIKI -5-6 jajek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku 17 przepisów na lunch do pracy 175
17 przepisów na lunch do pracy 175pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Placuszki bananowe bez mąki i jajek Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Focaccia z czarnymi oliwkami i oregano Focaccia z cukinią, pomidorem i pieczarkami Kuskus z cukinią i suszonymi pomidorami
Moja smaczna kuchnia ” Kościerskie ” sakiewki drobiowe z lubczykiem i pieczarkami 212
” Kościerskie ” sakiewki drobiowe z lubczykiem i pieczarkami 212” Kościerskie ” sakiewki drobiowe z lubczykiem i pieczarkami Sakiewki Kościerskie , to nic innego jak filet z piersi z kurczaka , nadziewany pieczarkami z cebulką , lubczykiem i
Ogrodnik w podróży