 Cukiniowe krążki 237
Cukiniowe krążki 237pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym farszem jest doskonałą propozycją na letni obiad lub kolację. duża cukinia 10 dag ryżu ok. 20 dag miąższu z cukinii 50 dag mięsa wieprzowego posiekany koperek 20 dag pieczarek 1 cebula jajko olej 1/2 litra
Salonik smaków Ziemniaki faszerowane 164
Ziemniaki faszerowane 164chyba jedno z ukochanych dań mojego męża. Faszerowane ziemniaki mógłby jeść codziennie :) Nie ukrywam, są pyszne! Składniki: 1kg ziemniaków 200g pieczarek 100g szynki szwarcwaldzkiej 100g sera edamski od Mlekoma 200g jogurtu naturalnego 2 cebule szalotki 2 łyżki masła pieprz Ziemniaki myjemy, nie obieramy ich ze skórki, podgotowujemy. Ziemniaki powinny być delikatnie twarde. Studzimy je, kroimy na pół
Gotowanie i blogowanie Pieczarkowe kule nadziewane śląską 291
Pieczarkowe kule nadziewane śląską 291Pieczarkowe kule nadziewane śląską Pani nuda , do kuchni nie ma wstępu , tak więc dzisiaj ukulałam pieczarkowe kule . Smakowite panierowane pieczarki z farszem z kiełbachy i sera
Ogrodnik w podróży Przepisy na Sylwestra 194
Przepisy na Sylwestra 194burakami Sałatka z kuskusem, kurczakiem i fetą Sałatka z kurczakiem i tortellini Sałatka z zupek chińskich Sałatka z kuskusem, awokado i suszonymi pomidorami Sałatka ryżowa z pieczarkami Sałatka wiejska Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka meksykańska Sałatka z selerem, ananasem i kurczakiem(...)Śledzie w sosie tatarskim Pikantne serowe paluchy Domowe zapiekanki z serem, pieczarkami i sosem czosnkowym Jajka z farszem orzechowo - serowym z chili Kurczak w galarecie Jajka faszerowane - najprostsze Koreczki DRINKI Drink cytrynowo-miętowy
My simple kitchen Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 223
Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 223Bardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno
Kuchnia Pokoleń Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 196
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 196Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja – nie ma passaty – jest śmietanka ze szczypiorkiem. Dodałam także marchewkę, pietruszkę i ugniecione ziemniaki gotowane w mundurkach. Inaczej, ale też pysznie. Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się
Zasmakuj Kuchni Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 397
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 397Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną. 9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą
dobra gospodyni dom wesołym czyni Jajka faszerowane pieczarkami 244
Jajka faszerowane pieczarkami 244Lubimy je i z chęcią jemy czy to na Wielkanoc czy w środku tygodnia! Są smaczne, szybkie i zawsze to odmiana dla regularnych śniadań. Składniki
Plate of Joy Faszerowany kurczak 446
Faszerowany kurczak 446Faszerowanego kurczaka robię na specjale uroczystości rodzinne i zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry. Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg. Dokładnie myjemy(...)postępuję z udkami. Po usunięciu wszystkich kości nacieram kurczaka przyprawami i pozostawiam na 2-3 godziny. farsz: 700 g filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki masła Wątróbkę usmażyć w całości na maśle, po wystygnięciu pokroić
Kolorowa kuchnia Elki Faszerowany bakłażan z mozzarellą 198
Faszerowany bakłażan z mozzarellą 198pięknie się prezentują na naszych talerzach. Pyszne są też ziemniaki, czy też coraz bardziej popularne ostatnio pomarańczowe bataty. Doskonale smakują również faszerowane odmiany mięsistych i dojrzałych pomidorów. Ulubionym nadzieniem możemy także napełnić duże cebule oraz spore kapelusze pieczarek. Ostatnio w sklepach pojawiły się nawet tacki z samymi pieczarkowymi kapeluszami, specjalnie przygotowanymi do napełniania. Idealnie do faszerowania nadaje się także dynia
Kulinarne przygody Gatity Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 732
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 732Robiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny obiad
Kuchnia Ellie Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 208
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 208świętach marnuje się bardzo dużo żywności w wielu domach, a na prawdę można z nich wyczarować pyszne obiady. Ja część zamroziłam, a resztę faszerowanych udek i pieczonych polędwiczek wykorzystałam w pysznym makaronie z pieczarkami i cukinią w sosie pomidorowym ze słodką śmietanką. Wyszło pysznie, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami (4 porcje) Składniki
karmelowy Naleśniki z dynią, pieczarkami i wędliną 261
Naleśniki z dynią, pieczarkami i wędliną 261Jeszcze póki sezon - dynia. Może ona być również ciekawym dodatkiem do faszerowania naleśników. Inwencją do powstania tego obiadu było tzw. "czyszczenie" lodówki. Tutaj znalazło się kilka pieczarek, kawałek dyni, wędliny i już był fajny pomysł na farsz do naleśników. Ciekawi smaku? Sami spróbujcie :) Naleśniki możecie przygotować według własnego, sprawdzonego przepisu, a jeśli chodzi o farsz to dodać
My simple kitchen PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 190
PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 190Może najpierw zacznę od tego co to właściwie są te pieczarki portobello. Są to pieczarki większe niż te tradycyjne, charakteryzują się ciemniejszą barwą kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki
Zrób to smacznie Papryki faszerowane przepis 212
Papryki faszerowane przepis 212Papryki faszerowane - przepis Papryki wychodzą soczyste i aromatyczne dzięki kompozycji rozgrzewających przypraw. Składniki: - 4 papryki - 0,5kg mięsa wołowego - 250g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano - sól morska (szczypta) - pieprz świeżo mielony (do smaku) - 3 łyżki oliwy - 250g przecieru pomidorowego - kilka plasterków żółtego sera(...)mięso zalej przecierem pomidorowym, w razie potrzeby dopraw dodatkowo solą morską i świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki i cebulę - wszystko duś przez ok.10-15 minut, - papryki umyj, przetnij na pół i wydrąż środek, następnie faszeruj przygotowanym nadzieniem, - na wierzch każdej papryki połóż mały plasterek sera żółtego, - całość zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem przez
MintTaste