pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:46/107)

Jajka faszerowane 131

prostym zadaniem. Najlepiej sprawdzi się tutaj naprawdę porządny nóż. W zasadzie jajka możemy faszerować w sposób dowolny. Tutaj prezentuję zupełnie podstawowy przepis. Możemy dodać do farszu pieczarek, albo obrać całe jajka i faszerować tylko żółtko nadzieniem np. z żółtek i suszonych pomidorów czy żółtek i oliwek. W tym wydaniu na końcu po faszerowaniu, jajka obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy

Mieszam w Garnku
Jajka faszerowane pieczarkami w skorpukach 122

Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na jajka faszerowane. Tym razem w nieco w innym stylu, a mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały jest mocno doprawiony, wręcz pikantny. Tuż przed podaniem jajka są zapiekane z żółtym serem, dobrze smakują z kleksikiem keczupu ;) Są na prawdę pyszne, gorąco polecam:)  Składniki : 6 jajek ugotowanych na twardo 200g pieczarek

Codzienne Gotowanie
Pieczarki faszerowane ricottą i suszonymi pomidorami 195

Smaczna przystawka. Farsz trzeba dobrze doprawić pieprzem, żeby pieczarki nie były mdłe. Robiłam 4 duże grzyby Portobello, ale farszu wystarczy na sześć sztuk. Grzyby całkiem smaczne

Stare Gary
Bakłażany faszerowane sosem bolognese i pieczarkami 121

wydrążone z miąższu) 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 marchewka 10 pieczarek 3 szklanki passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 średnie pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka cukru masło klarowane do smażenia tarty żółty ser do posypania faszerowanych bakłażanów sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka słodka i ostra – wedle uznania vegeta natur – do przyprawienia(...)mięsa Jak przyrządzić? Na rozgrzanym maśle podsmaż pokrojone w cienkie plasterki pieczarki z czosnkiem i cebulą pokrojoną w drobną kosteczkę. Gdy zmiękną dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę, koncentrat, passatę i świeże pomidory pokrojone w kostkę. Duś do połączenia składników. Dopraw do smaku przyprawami, dodaj cukier. Bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż dłuższej części, wydrąż środek tak by utworzyć łódeczki, w które

Zasmakuj Kuchni
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 151

Pieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory

Kuchnia MagdaLeny
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 151

Pieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory

Kuchnia MagdaLeny
Pieczarki faszerowane, pomysł na obiad bez mięsa 205

Wyszło super, jestem pewna, że zrobię to danie ponownie. Można zrobić takie grzybki w wersji na imprezy . Wtedy nie podawać ziemniaków, tylko rozłożyć grzyby na sałacie

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z kapustą i pieczarkami z rzeżuchą 132

różne pierogi. Są fantazyjne, można je faszerować dowolnym nadzieniem. Smakują wytrawne, słodkie, słodko-kwaśne, itp. Są dość tanim daniem, ciasto to jedynie mąka i woda (w wersjo na bogato dodaje się jajko;) Choć lepienie pierogów jest czasochłonne to te chwile spędzone w kuchni się opłacają - pierogi zawsze smakują pysznie. Pierogi z kapustą i pieczarkami podałam z rzeżuchą, pyszota:) Składniki: ciasto(...)dodawać powoli gorącą wodę do momentu kiedy ciasto będzie elastyczne i równomiernie dobrze wyrobione. Z ciasta wałkujcie cienkie placki, wykrawajcie z nich szklanką lub ozdobnym kołem kółka. Faszerujcie farszem z kapusty i pieczarek. Oto jak zrobić farsz: Kapustę zagotuj w wodzie do miękkości, około 30 minut na średnim ogniu. Gdy będzie miękka, dokładnie ją odcedź, lekko wystudź i drobno posiekaj

Zasmakuj Kuchni
Pieczona papryka faszerowana kaszą i warzywami 125

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie papryki faszerowane kaszą jaglaną, warzywami oraz serem feta, które są świetnym sposobem na wymiecenie resztek z lodówki. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 6 średniej wielkości kolorowych papryk (czerwone są najsłodsze) Do przygotowania farszu będziemy potrzebować: - 100 g kaszy jaglanej (1 torebka) - 250 g pieczarek - 250 g zielonej fasolki szparagowej (u mnie mrożona) - kilka suszonych pomidorów(...)którego wlewamy pół szklanki wody. Całość przykrywamy (można użyć folii aluminiowej) i wstawimy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1,5 h. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również faszerowanych cukinii z kuskusem i pieczarkami

Bez Cebuli
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 268

przepis.  7. Pulpeciki w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  8. Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego -  Kliknij po przepis.  9. Jajka faszerowane -  Kliknij po przepis.  10. Pieczarki w cieście naleśnikowym -  Kliknij po przepis.  11. Rolada szpinakowo marchwiowa -  Kliknij po przepis.  12. Pizza inaczej -  Kliknij po przepis.  13. Rogaliki

W kuchni u Moniki
12 różnych farszy do jajek wielkanocnych 151

Faszerować połówki jajek. Posypać kolendrą lub rzeżuchą. Farsz z twarożku i chrzanu 100 gram białego miękkiego twarogu 2 łyżeczki chrzanu natka z pietruszki ( 1 łyżeczka) sól i pieprz do smaku 4 jaja na twardo Z ugotowanych i przekrojonych na pół jaj wyjąć żółtka. W misce rozetrzeć twaróg z chrzanem, wkruszyć żółtka, doprawić solą, pieprzem natką pietruszki. Wymieszać razem. Faszerować połówki(...)średnich pieczarek łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz ziołowy natka pietruszki i szczypiorek ząbek czosnku Pieczarki zetrzeć na tarce i udusić z czosnkiem na oleju. Pod koniec dodać sól i pieprz ziołowy. Na patelni nie powinno być wody z duszenia pieczarek. Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka.żółtka i utrzeć widelcem dodać przestudzone pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać. Połówki jajek faszerować masą

AZgotuj!
Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg z kalafiora. 156

Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Inne nazwy jakie możecie spotkać w Internecie to kalafior faszerowany mięsem mielonym, kalafior z mięsem mielonym, kalafior faszerowany itp. Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym to moje kolejne danie z mięsem mielonym: po mielonych zrazach faszerowanych i mięsnych gniazdkach z pieczarkami należące do tych efektownych. Taki kalafior bardzo ciekawie prezentuje się na stole

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak faszerowany grzybami 281

Kurczak faszerowany grzybami to alternatywny pomysł na podanie piersi z kurczaka. Głęboki grzybowy aromat świetnie pasuje do delikatnego mięsa i kremowego puree z ziemniaków. Kilka składników i mamy coś innego niż zwykle. Smak sosu i nadzienia będzie(...)zależał od użytych grzybów – najlepiej użyć mieszanki różnych gatunków: podgrzybków, borowików, maślaków, kurek itp. Jeśli nie przepadacie za grzybami leśnymi można użyć tych hodowlanych np. suszonych pieczarek i orientalnych shitake. Kurczak faszerowany grzybami: 4 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 40 g suszonych grzybów leśnych (tym razem użyłam samych suszonych kurek, dlatego sos jest tak jasny – najlepiej użyć mieszanych

Poezja smaku
Papryka nadziewana gryką z dodatkami 82

zapraszam na faszerowane papryki, zdrowy obiad na czasie. Już się pogubiłam, która to ich wersja na tym blogu. Takich jeszcze nie robiłam, to pewne, bo dotychczas podawałam przepisy na wersje wegańskie. Dziś wersja wegetariańska powstała podczas sprzątania lodówki. Z pewnością będę wracać do tego przepisu. Was też zachęcam 😊 Składniki : 5 papryk 300 ml ugotowanej kaszy gryczanej 4 pieczarki pół cebuli

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczarki z grilla, z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką 196

grilla. Pieczarki grillujemy na średnim żarze w następujący sposób: najpierw układamy je na grillu blaszkami w dół i grillujemy 4-5 minut. Po tym czasie, gdy pieczarki ładnie się zarumienią, obracamy je i faszerujemy mozzarellą. Na wierzchu układamy kawałek plastra szynki szwarcwaldzkiej. Po nafaszerowaniu mozzarellą i szynką, pieczarki grillujemy jeszcze około 5 minut. Pieczarki są gotowe, gdy się lekko zarumienią

Smak mojego domu