pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:52/107)

Pieczarkowe kule nadziewane śląską 255

Pieczarkowe kule nadziewane śląską Pani nuda , do kuchni nie ma wstępu , tak więc dzisiaj ukulałam pieczarkowe kule . Smakowite panierowane pieczarki z farszem z kiełbachy i sera

Ogrodnik w podróży
Przepisy na Sylwestra 148

burakami Sałatka z kuskusem, kurczakiem i fetą Sałatka z kurczakiem i tortellini   Sałatka z zupek chińskich Sałatka z kuskusem, awokado i suszonymi pomidorami     Sałatka ryżowa z pieczarkami     Sałatka wiejska    Tradycyjna sałatka jarzynowa     Sałatka warstwowa z tuńczykiem       Sałatka meksykańska     Sałatka z selerem, ananasem i kurczakiem(...)Śledzie w sosie tatarskim     Pikantne serowe paluchy       Domowe zapiekanki z serem, pieczarkami i sosem czosnkowym    Jajka z farszem orzechowo - serowym z chili      Kurczak w galarecie     Jajka faszerowane - najprostsze      Koreczki DRINKI Drink cytrynowo-miętowy

My simple kitchen
Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 176

Bardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno

Kuchnia Pokoleń
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 147

Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja – nie ma passaty – jest śmietanka ze szczypiorkiem. Dodałam także marchewkę, pietruszkę i ugniecione ziemniaki gotowane w mundurkach. Inaczej, ale też pysznie. Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się

Zasmakuj Kuchni
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 161

Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chilli, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja - nie ma passaty - jest śmietanka ze szczypiorkiem. Dodałam także marchewkę, pietruszkę i ugniecione ziemniaki gotowane w mundurkach. Inaczej, ale też pysznie. Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się nie udało

Zasmakuj Kuchni
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 344

Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną.   9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski mięso z udek, na to farsz szpinakowy. Zalewamy resztą sosu beszamelowego. Posypujemy tartym serem lub bułką tartą

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Jajka faszerowane pieczarkami 192

Lubimy je i z chęcią jemy czy to na Wielkanoc czy w środku tygodnia! Są smaczne, szybkie i zawsze to odmiana dla regularnych śniadań.  Składniki

Plate of Joy
Faszerowany kurczak 405

Faszerowanego kurczaka robię na specjale uroczystości rodzinne i zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry.  Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg.  Dokładnie myjemy(...)postępuję z udkami. Po usunięciu wszystkich kości nacieram kurczaka przyprawami i pozostawiam na 2-3 godziny. farsz: 700 g filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki masła Wątróbkę  usmażyć w całości na maśle, po wystygnięciu pokroić

Kolorowa kuchnia Elki
Faszerowany bakłażan z mozzarellą 151

pięknie się prezentują na naszych talerzach. Pyszne są też ziemniaki, czy też coraz bardziej popularne ostatnio pomarańczowe bataty. Doskonale smakują również faszerowane odmiany mięsistych i dojrzałych pomidorów. Ulubionym nadzieniem możemy także napełnić duże cebule oraz spore kapelusze pieczarek. Ostatnio w sklepach pojawiły się nawet tacki z samymi pieczarkowymi kapeluszami, specjalnie przygotowanymi do napełniania. Idealnie do faszerowania nadaje się także dynia

Kulinarne przygody Gatity
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 667

Robiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny obiad

Kuchnia Ellie
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 156

świętach marnuje się bardzo dużo żywności w wielu domach, a na prawdę można z nich wyczarować pyszne obiady. Ja część zamroziłam, a resztę faszerowanych udek i pieczonych polędwiczek wykorzystałam w pysznym makaronie z pieczarkami i cukinią w sosie pomidorowym ze słodką śmietanką. Wyszło pysznie, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami (4 porcje) Składniki

karmelowy
Naleśniki z dynią, pieczarkami i wędliną 218

Jeszcze póki sezon - dynia. Może ona być również ciekawym dodatkiem do faszerowania naleśników. Inwencją do powstania tego obiadu było tzw. "czyszczenie" lodówki. Tutaj znalazło się kilka pieczarek, kawałek dyni, wędliny i już był fajny pomysł na farsz do naleśników. Ciekawi smaku? Sami spróbujcie  :) Naleśniki możecie przygotować według własnego, sprawdzonego przepisu, a jeśli chodzi o farsz to dodać

My simple kitchen
PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 144

Może najpierw zacznę od tego co to właściwie są te pieczarki portobello. Są to pieczarki większe niż te tradycyjne, charakteryzują się ciemniejszą barwą kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki

Zrób to smacznie
Papryki faszerowane przepis 169

Papryki faszerowane - przepis Papryki wychodzą soczyste i aromatyczne dzięki kompozycji rozgrzewających przypraw. Składniki: - 4 papryki - 0,5kg mięsa wołowego - 250g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano - sól morska (szczypta) - pieprz świeżo mielony (do smaku) - 3 łyżki oliwy - 250g przecieru pomidorowego - kilka plasterków żółtego sera(...)mięso zalej przecierem pomidorowym, w razie potrzeby dopraw dodatkowo solą morską i świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki i cebulę - wszystko duś przez ok.10-15 minut, - papryki umyj, przetnij na pół i wydrąż środek, następnie faszeruj przygotowanym nadzieniem, - na wierzch każdej papryki połóż mały plasterek sera żółtego, - całość zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem przez

MintTaste
Jajka faszerowane łososiem 115

Jajka to podstawowy i zdrowy element codziennego menu. Faszerowane jajka można zrobić na wiele sposobów z tuńczykiem, pieczarkami czy szynką. Tym razem zrobiłam je z wędzonym łososiem. Wyszło naprawdę pysznie i zdrowo (warto zamiast majonezu użyć serka śmietankowego, wtedy będzie już super zdrowo).Polecam szczególnie na śniadania, które powinny być pełnowartościowe i pełne witamin-a jajka i łosoś doskonale spełniają

Krylowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania