pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:57/107)

FASZEROWANA CUKINIA 145

Pomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego

Kuchnia MagdaLeny
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 133

Papryka faszerowana należy do moich obiadowych faworytów. Tym razem przygotowałam dla Was p rzepyszną, aromatyczną  wersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną (ja użyłam w woreczku, wykorzystałam 1/3) - kilka pieczarek - świeże zioła - koncentrat pomidorowy - 1 czerwoną paprykę(...)opcjonalnie ser do posypania Paprykę przekroić na dwie połówki. Oczyścić, opłukać i osuszyć. Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Pieczarki wyszorować i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodać kaszę, koncentrat, zioła i całość podgrzać. Połówki papryki faszerować kaszą. Wierzch posypać ziołami. Jeżeli macie ochotę można je również posypać zółtym serem i zapiec w piekarniku! Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Bakłażan faszerowny pęczakiem z pieczarkami i suszonymi pomidormi 210

się na naszym stole. Jakiś czas temu bakłażan pojawił się w pysznej Mussace bez mięsa , a dziś proponuję Bakłażana faszerowanego pęczakiem. BAKŁAŻAN FASZEROWANY  PĘCZAKIEM  Składniki 2 średnie bakłażany 1 i 1/2 szklanki pęczaku 15 dkg pieczarek 5 dkg suszonych pomidorów (nie z zalewy) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki serka kremowego typu Almette 2 łyżki oliwy żółty

Magiczna kuchnia Darii
Jajka faszerowane 224

Jedną z tradycyjnych potraw Świąt Wielkanocnych , są jajka faszerowane. Na Święta szykujemy jajka pod wieloma postaciami. My najbardziej lubimy  faszerowac je pieczarkami i szczypiorkiem. W ten sposób przygotowane , kojarzą mi sie z nadejściem wiosny :)  Bardzo lubię ten okres , jest taki optymistyczny i radosny

Słodkości i nie tylko
Faszerowane kotlety mielone 157

Faszerowane kotlety mielone Kotlety mielone każdy zna i prawie każdy lubi . Piszę prawie i wiem co mówię , jednego ich przeciwnika posiadam w domu . Mój młodszy syn jest wielkim antagonistą klasycznego kotleta mielonego, ale o dziwo jego wersje modyfikowane już go nie odstraszają Dlatego też specjalnie dla niego od czasu do czasu serwuje wersję wzbogaconą o różne dodatki . Najlepiej sprawdzają się(...)ponownie wyrabiamy . Nabieramy porcję mięsa , delikatnie rozpłaszczamy , w środku umieszczamy pieczarkę , tarty ser . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zamykamy formując zgrabne kulki . Obtaczamy w mące i smażymy w dość głębokim oleju na złoty kolor z obu stron . Serwujemy na gorąco , doskonale pasują do serowego pure ze szczypiorkiem Smacznego ! Artykuł Faszerowane kotlety mielone pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zapiekane faszerowane cukinie 77

Sezon cukiniowy więc nie może jej zabraknąć na naszym stole. Powstała kolejna wersja faszerowanej cukinii ale nieco w innej formie. Cukinię pokroiłam na duże kawałki, które wydrążyłam tworząc takie małe "kubeczki" na farsz. Do farszu wykorzystałam mięso mielone z indyka, pieczarki, brązowy ryż oraz mozzarellę. Całość zapiekłam w sosie pomidorowym. składniki: 3 średnie cukinie po ok 800 g ( średnica cukinii(...)spłynął. Przygotować farsz. Ryż ugotować al'dente. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić cebulę. Następnie dodać pieczarki, smażyć aż pieczarki odparują nadmiar płynu. Odstawić do przestudzenia. Do zmielonego mięsa dodać ryż i podsmażone pieczarki. Dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Na dno każdego "cukiniowego kubeczka

Monia miesza i gotuje
DIETETYCZNE DE VOLAILLE NADZIEWANE MOZARELLĄ, PAPRYKĄ I PIECZARKAMI (OK. 120 KCAL W JEDNYM!) 1809

Odstawiam do miseczki i przykrywam folią na 1-2 godziny, aby mięso przesiąkło zapachem. Po upływie tego czasu zabieram się do faszerowania roladki. Zaczynam od mozzarelli - kruszę na drobne kawałeczki ok. 10g na roladkę. Następnie kroję w paski pieczarki i paprykę i układam na sznyclu posypując nieco solą i pieprzem. Takie sznycle zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Teraz kolej

All My Fit Life
Makaron z mięsem mielonym i pomidorami 162

Makaron z mięsem mielonym i pomidorami to chyba klasyka, to danie jest bardzo często spotykane na naszych stołach. Jest bardzo sycące i jego przygotowanie nie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowana cebula 142

Składniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul  kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz

Gaździnka warzy
Faszerowana papryka 164

tłuszczy tylko 4,57), dlatego może być dobrym pomysłem na lekką kolację nawet po późnym treningu. Papryka faszerowana warzywami Składniki: 1 średniej wielkości papryka czerwona (około 200g); 50 g czerwonej soczewicy (suchej); woda; 75 g pieczarek; 1 mała cebula; 1 marchew; 1 łyżka przecieru pomidorowego; 1 łyżka natki pietruszki; 1 ząbek czosnku; pieprz, sól, bazylia. Zaczynamy(...)początku opłukaną soczewicę czerwoną gotuję 10 minut w lekko osolonej wodzie, ale nie dopuszczam do rozgotowania. W tym czasie na patelnię wrzucam starte na "dużych oczkach" pieczarki oraz marchewkę i cebulę pokrojoną w kostkę, duszę wszystko z odrobiną wody aż warzywa będą dość miękkie. Najlepiej żeby były al dente, ponieważ będą się jeszcze piekły w piecu

Życie na widelcu
Faszerowane pomidory 140

szybciutko usmażyć je z cebulką i wykorzystać do różnych potraw. Oto jedna z nich - pomidory faszerowane różnościami, wprawdzie bez dodatku mięsa, ale mimo to (a może właśnie dlatego) bardzo smaczne :) Składniki: 4 średnie pomidory – 55 dag 4 duże zielone oliwki 3 pieczarki – 7 dag masło sklarowane do usmażenia pieczarek 4 dag żółtego sera 2 kopiaste łyżki ugotowanego ryżu długoziarnistego sól

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania