Zupa grzybowa i Wielkie Grzybobranie 226line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Ingredients: ½ cup dried wild mushrooms 1 handful of pasta, e.g. penne optionally: 1 tbs dried vegetables 1 carrot soy and mushroom sauce, salt 1-2 tbs regular or plant cream Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Qlinarnie i Qlinarnie
Zestaw do sushi 260Cena zestawu: ok. 20zł. Na wszystkich opakowaniach dokładne instrukcje. Ryż do sushi Skład: ryż okrągłoziarnisty. Masa netto: 500g. Sushi nori Skład: prażone algi morskie. Masa netto: 28g. Pasta wasabi – ostry chrzan do sushi Skład: woda, chrzan, substancja słodząca-sorbitol, olej roślinny, sól, kurkuma, wasabi, aromat, substancja zagęszczająca-guma ksantowa, barwnik-błękit brylantowy. Masa netto: 43g. Sushi set Haven’t tasted
Qlinarnie i Qlinarnie
Najszybsze ciasto z owocami i z OpenCard w Broadwayu 285dania jarskie do wyboru. Pewnie mięsożercy będą zadowoleni (chociaż mój nie był - spaghetti po bolońsku było z dodatkiem ketchupu:/). Nachos muchachos (zapiekane chipsy z tortilli) Penne z pastą brokułową Anka (nie-weganka) Wnętrze klubu Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Qlinarnie i Qlinarnie
Minestrone i Węgry (1) 204piece of white cabbage 2-3 potatoes ½ small zucchini 2 carrots 1 onion 3 cloves of garlic 1 red bell pepper 3-4 tbs tomato concentrate 1-2 handfuls pasta a few allspice grains 2-3 bay leaves lovage salt, pepper Heat butter and olive oil in a wide saucepan. Finely slice/chop all veggies, place them in the saucepan
Qlinarnie i Qlinarnie
Marchewka po libijsku, Koneser 259zmieniony z książki Libia od kuchni T. Valko. Sos smakuje świetnie z falaflem albo na kanapce. Składniki: 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wody 3 łyżeczki pasty sezamowej (tahiny) sól, pieprz sok z cytryny do smaku opcjonalnie: miód Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj albo zblenduj i gotowe. Koneser (2013, Giuseppe Tornatore) - warto obejrzeć. Wątek kryminalny i romans
Qlinarnie i Qlinarnie
Paprykarz warzywny Sante 255soja, kukurydza), ekstrakty i olejki eteryczne przypraw, ekstrakt drożdżowy, aromaty (seler). Firma: Sante. Cena: ok. 4zł. Masa netto: ok. 120g. Bardzo smaczny. Niezastąpiony, gdy brak czasu na przygotowanie własnych past do chleba. Nie zawiera glutaminianu sodu. Do kupienia np. w L’eclercu. Paprykarz warzywny (rice and vegetable bread spread) Ingredients: cooked rice, water, textured soy protein, vegetable oil, vegetables (onion
Qlinarnie i Qlinarnie
Pasztety: meksykański i orientalny 243cebula, skrobia kukurydziana, rodzynki, olej roślinny, wiórki kokosowe, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, przeciwutleniacz – (witamina C) kwas askorbinowy. Firma: Primavika Sp. z o.o. Cena: ok. 5 zł. Masa netto: 170g. Pasty nie zawierają konserwantów i smakują rewelacyjnie. Idealne do kanapek z warzywami. Najlepiej kupić w Piotrze i Pawle. Nie radzę w Realu – droższe o 1,60zł za sztukę. Dla wegetarian
Qlinarnie i Qlinarnie
Pesto jarmużowe, Pod mocnym aniołem 214cheese (with artificial rennet, grated), some lemon juice and olive oil (a few tbs or more). Finely chop the kale and blend all the remaining ingredients. Stir with hot pasta. That's it. The trailer of Pod mocnym aniołem (2014, Smarzowski) may confuse – the film is not a light comedy but a heavy drama which exposes our national weakness. Like
Qlinarnie i Qlinarnie
Pasztety Primaviki – c.d. 244rodzaje mogą zawierać śladowe ilości soi, selera, glutenu. Do kupienia np. w Piotrze i Pawle. Waga każdego: 170 g. Cena: ok. 5zł. Kupuję regularnie. Produkt polski. Więcej o tych pastach do chleba przeczytasz tutaj . Polish bread spreads by Primavika Very tasty, typically for vegetarians and vegans (but also for meat eaters). They do not contain any preservatives, sugar
Qlinarnie i Qlinarnie
Humus z kuminem, Tajemnica Filomeny 255łyżki oliwy 1-2 ząbki czosnku sól czosnkowa lub zwykła Zmiksuj lub zblenduj ciecierzycę z wodą. Następnie dodaj pozostałe składniki i ponownie zblenduj, ewentualnie dopraw do smaku. Jeśli pasta jest za gęsta, dodaj jeszcze trochę wody. I jeszcze krótko o ostatnio obejrzanej Tajemnicy Filomeny (2013, Steven Frears). Warto - mimo kilku niedociągnięć. Po pierwsze - ciekawa fabuła oparta na faktach (starsza kobieta
Qlinarnie i Qlinarnie
Gulasz warzywny z pieczonym czosnkiem, Proś odważnie 247Pieczony czosnek smakuje wyśmienicie – jest bardzo aromatyczny, ale pozbawiony ostrego smaku i zapachu. Najlepiej upiecz od razu kilka główek i nadmiar wykorzystaj, np. jako pastę do chleba (po prostu rozsmaruj na bagietce lub chlebie i zjedz) – pycha! P.S. Oczywiście zamiast fasolki możesz dodać inne sezonowe warzywa. Składniki: 4-6 ząbków czosnku kilka łyżek oliwy lub oleju 4-5 ziemniaków
Qlinarnie i Qlinarnie
Rolada biszkoptowa z grzybami, polska superżywność – cz. 2 246cholesterolu, poprawia odporność i funkcjonowanie układu krążenia. Jem praktycznie codziennie. Olej dodaję do sałatek i surówek lub obiadu. Pamiętajcie, aby go nie podgrzewać! Traci wtedy wszystkie cenne właściwości. Pasta z chudego twarogu i oleju lnianego zwana jest „miksturą długowieczności”. Stosowana przez co najmniej 6 miesięcy, oprócz opisanych wyżej działań, poprawia stan stawów i chrząstki oraz przynosi ulgę w bólach
Qlinarnie i Qlinarnie
Pieczony czosnek, Podróż na sto stóp 261Używałam go już do tego gulaszu . Dziś w jeszcze innym wydaniu: jako pasta do chleba. Smakuje genialnie i wcale nie jest ostry. Przepis pochodzi z kuchni amerykańskiej, a dokładniej, z Kalifornii. Po upieczeniu czosnku, najlepiej wycisnąć go prosto z główek na pieczywo i rozsmarować. Wspaniałe:). Składniki: 4 główki czosnku 2 łyżki oliwy tymianek, rozmaryn 1 liść laurowy sól, pieprz
Qlinarnie i Qlinarnie
24. Roladki chlebowe 162zależy od fantazji nas samych, jak i zawartości lodówki. Tak więc podstawowy składnik to chleb tostowy. Odkrawamy skórkę, wałkujemy na cienko, smarujemy masłem, układamy plastry szynki, sera, smarujemy dowolnymi pastami, układamy warzywa pokrojone w długie słupki (ogórek, rzodkiewkę, paprykę itp). Roladki zawijamy ciasno w folię spożywczą i przynajmniej na 2 godziny wkładamy do lodówki. Przed podaniem rozwijamy
Jadło i czytadło
Salceson gruszkowy 165Ciastka (21) Dania główne (58) Dekoracje (14) Desery (37) FILMY (1) Gril (4) Grzyby (4) Kreatywnie (6) Lecza (6) Makarony (5) Mufinki (6) Napoje (8) Owoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia (6) Pizza (3) Przetwory (9) Przystawki (43) Ryby (14) Sałatki (33) Sosy (3) Surówki (5) Torty (5) warzywa (15) Wegetariańskie (38) Zapiekanki (3) Zupy
Jadło i czytadło