chleb - 26176 przepisów (strona:845/1746)

Chlebek z cukinią i żółtym serem 95

żółtym serem to wypiek, który gościł na moim stole w ubiegły weekend. Jak już wspominałam nie raz, jestem zagorzałym fanem domowego pieczywa i robię je naprawdę często. Zarówno bułki, chleb, słodkie drożdżówki pochodzą najczęściej z mojego piekarnika, aniżeli z półki sklepowej. Pieczywo , które wypiekam w domu bazuje na różnych mąkach, ale mąka często nie jest jedynym składnikiem, który ma znaczenie

MeCooks
Pasta z bobu z sezamem 74

Sezon na bób pełni, więc grzechem by było nie korzystać z tych sezonowych letnich dobroci. Tym razem przygotowałam bardzo proste smarowidło do chleba. Pasta z bobu z sezamem jest prosta do zrobienia, wystarczy wszystko dokładnie zblendować, a ponieważ bób bardzo się lubi z czosnkiem, więc nie może go tu zabraknąć. W składnikach znajdziesz również tahini, czyli pastę sezamową, którą dodaje

Kulinarne przygody Gatity
Pyszne śniadanie, czyli pełnoziarnista kanapka z ricottą, konfiturą i awokado 75

wcale nie trzeba tak wiele. Pamiętaj – kanapka z ricottą i awokado – uczyń czyjś ranny posiłek wyjątkowym. A jak przygotować takie lekkie i słodkie śniadanie? Składniki pajdka chleba pełnoziarnistego (mój miał w sobie ziarna i miód) 2 łyżeczki ricotty 2 łyżeczki ulubionej konfitury (ja wykorzystałam bananowo-aloesową) 1/3 awokado kilka orzechów włoskich + filiżanka pysznej kawy Wykonanie Chyba nie muszę

Raj dla Podniebienia
Bułka codzienna 256

Czy jest coś lepszego aniżeli świeżo upieczone domowe pieczywo, ten zapach rozchodzący się po całym domu. Pokażę Wam jak przygotować domowe pieczywo – bułkę codzienną. My

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek rwany 110

tortowej lub 25/25cm uprzednio wysmarowanej masłem i obsypanej np.sezamem. Odstawiamy na 15 min. Chlebek rwany wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 30 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chleb z masłe czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Chlebek rwany pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Razowiec z mąki żytniej i samopszy 103

Miałam resztki mąki żytniej i mąki z pszenicy samopszy, idealnie tyle aby powstał chleb. Wyszedł idealny, wyśmienity na śniadanie do kanapek, na grzanki czy z samym masłem. Pieczcie koniecznie. Razowiec z żyta i samopszy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb z mąki z żyta z krzycy 82

Żyto krzyca to jedna z najstarszych odmian żyta. Ziarno bardzo zdrowe i warte wykorzystania w kuchni. Tym razem chlebek, pyszny domowy zakwasowiec, polecam gorąco. Chleb z krzycy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Owsiany chleb śniadaniowy z makiem 85

tylko świeżo dokarmiony zakwas. Ale na szczęście w lodówce czekało jakby specjalnie na tą okazję schowane ciasto, które zostało mi po robieniu pizzy. Schowałam  … The post Owsiany chleb śniadaniowy z makiem appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Wielkanocne chlebki do żurku 157

Wielkanocne chlebki do żurku są smaczne, robi się szybko i bardzo prosto.Chlebki długo zachowują świeżość, można odgrzać je w piekarniku. Polski żurek podany w chlebie to prawdziwy ratytas. SKŁADNIKI 500 g mąki pszennej 75 g mąki razowej 25 g drożdży 300 ml wody 1 łyżeczki  … The post Wielkanocne chlebki do żurku appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Przepis na focaccie, czyli płaski włoski chleb 89

pizze lub do kebaba. Tak więc zastosowanie może być różne...  👉Jak zrobić focaccie wersje podstawową?   Link do filmu z przepisem Focaccia DOMOWA - Wersja PODSTAWOWA! - Przepis na PŁASKI CHLEB włoski - 289   Składniki: 350g mąki 25g drożdży 220ml letniej wody płaska łyżeczka soli 3 łyżki oliwy plus jeszcze dodatkowo do posmarowania gotowej focacci rozmaryn lub inne zioła Przygotowanie: Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pyszne śniadanie, czyli pełnoziarnista kanapka z ricottą, konfiturą i awokado 64

wcale nie trzeba tak wiele. Pamiętaj – kanapka z ricottą i awokado – uczyń czyjś ranny posiłek wyjątkowym. A jak przygotować takie lekkie i słodkie śniadanie? Składniki pajdka chleba pełnoziarnistego (mój miał w sobie ziarna i miód) 2 łyżeczki ricotty 2 łyżeczki ulubionej konfitury (ja wykorzystałam bananowo-aloesową) 1/3 awokado kilka orzechów włoskich + filiżanka pysznej kawy Wykonanie Chyba nie muszę

Raj dla Podniebienia