chleb - 26516 przepisów (strona:854/1768)

Szybka pasta jajeczna 37

Pasta kanapkowa to smaczne smarowidło do chleba, które świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Jest szybka w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Dziś mamy dla was przepis na szybką pastę jajeczną, którą robi się błyskawicznie i rewelacyjnie smakuje. Co sprawia, że pasta jajeczna jest tak wyjątkowa? Jajka są znakomitym źródłem pełnowartościowego białka, a także wielu innych substancji odżywczych

Alle Dobre!
Bezglutenowy chlebek bananowy 34

odczuciu są one zdrowsze. Poza tym chcę pokazać ludziom, że nawet jeśli nie jedzą glutenu, to nadal mogą jeść smacznie i w dodatku nie odmawiając sobie takich produktów jak chleb, ciasto czy wczorajsza granola z kaszy gryczanej . Długo zastanawiałem się z jakiej mąki zrobić chlebek bananowy, który w dodatku ma być bezglutenowy. W moim mąkowym arsenale mam większość dostępnych

Blendman
Kolorowy świat hummusu – Hummus w każdym kolorze – smak, który zachwyca! 43

gładsza. Niezależnie od tego, czy używam ciecierzycy suszonej, czy konserwowej, zawsze dbam o odpowiednie przyprawienie hummusu, by wydobyć z niego pełnię smaku. To bardzo aromatyczna pasta idealna do posmarowania chleba. Ciemna strona hummusu – głęboki smak i wyjątkowa nuta sezamu! Alternatywną wersją klasycznego hummusu, którą szczególnie lubię, jest ta na bazie czarnej fasoli i czarnego sezamu . Ma nie tylko intrygujący, głęboki

codojedzenia
Szybki chlebek czosnkowy z ciasta na pizzę 48

był odpowiednio cienki. Dzięki temu w wysokiej temperaturze ładnie się zrumieni. Pyszny chlebek czosnkowy to tak naprawdę upieczona na płasko pizza bez dodatków, którą kroimy na chrupiące kawałki. Chleb czosnkowy pieczemy w wysokiej temperaturze, ale za to bardzo krótko. Domowy chlebek czosnkowy piekę w piekarniku nagrzanym do 200 C stopni przez około 10 minut. Skupiam się na tym, by dobrze

Wiszniówka
Pinsa zapiekany z pomidorami i pieczarkami 86

oliwie cebulę i czosnek a potem dodałam pomidory i smażyłam aż puściły sok a potem odparowały i sos zrobił się gęsty. Dodałam sól, pieprz i cukier oraz posiekane zioła. Chleby posmarowałam sosem pomidorowym i nałożyłam plastry szynki, pieczarki i posypałam serem.  Zapiekałam 200 minut w 190 C. Posypałam listkami kolendry. Smacznego Przepis własny

Moje Małe Czarowanie
Smalec domowy 62

nich dość tłuszczu) dodać zmielone mięso i smażyć krótko Do czystych i suchych słoików przelać ostrożnie gorący smalec, przykryć i szczelnie zamknąć dekielkami. Takie smarowidło zawsze można wykorzystać do chleba, wystarczy do tego ogórek, cebula czy rzodkiewka. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i potrzeby

Proste Potrawy
Warzywa na słodko – słodkie muffiny z cukinią, cynamonem i czekoladą 79

dzięki czemu deser nie jest zbyt ciężki. Doskonale sprawdza się również w wypiekach bezglutenowych, gdzie często brakuje puszystości. Jeśli chodzi o wypieki na słono, cukinia nadaje się idealnie do chlebów , placków czy nawet na tartę . W połączeniu z serem, ziołami lub czosnkiem, wypieki nabierają aromatu i bogactwa smaku. Dodaję ją również do pizzy , focaccii czy bułeczek z ziołami – dzięki temu

codojedzenia
Jajecznica Historia i Pochodzenie 85

popularna jest jajecznica z chorizo (pikantną kiełbasą) oraz dodatkiem papryki i cebuli. 4. Włochy — Włoska jajecznica może zawierać dodatki takie jak pomidory, cukinia, bazylia i często jest podawana z chlebem ciabatta. 5. Japonia — Tamagoyaki to japońska wersja jajecznicy, która jest zwijana w formie omletu i często podawana na zimno. Jest przygotowywana z dodatkiem sosu sojowego i cukru, co nadaje

RafalCook
Bułki jogurtowe 64

u017cki miodu,\r","200ml jogurtu naturalnego,\r","450g m\u0105ki pszennej,\r","3 \u0142y\u017cki oleju,\r","1 jajko,\r","1 \u0142y\u017ceczka soli"],"name":"Bu\u0142ki jogurtowe","recipeCategory":"chleby, \u015bniadania","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Do ciep\u0142ej wody wsypa\u0107 dro\u017cd\u017ce i doda\u0107 mi\u00f3d. Wymiesza\u0107 i odstawi\u0107 na ok 10 minut

Bardzo Gruby Smok
Chlebek bananowy. 75

potas, błonnik i witaminy, co może pomóc w regulacji ciśnienia krwi, trawieniu i ogólnemu zdrowiu jelit. Chlebek bananowy jest dodatkowo bardzo smaczny i może być świetną alternatywą dla tradycyjnych chlebów.  Podaję przepis na chlebek bananowy, który zrobiłąm na Święta, ale nie zdążyłam opublikować. Lubię do niego wracać, bo jest zdrowo nadziany orzechami. Składniki : - 4 jaja od szczęśliwych

Z Kuchni Do Kuchni
Bułki z nadzieniem meksykańskim 72

cytryny i sól do smaku. Mieszaj smażąc do czasu, aż całość porządnie zgęstnieje. Wymieszaj z tartym serem. Odstaw do wystudzenia. Składniki z listy ciasto umieść w maszynie do wyrabiania chleba lub wyrób ręcznie. W razie potrzeby możesz dolać więcej maślanki jeśli ciasto jest zbyt gęste lub więcej mąki jak jest zbyt rzadkie i klejące. Po wyrobieniu na gładką masę, odstaw

Ogrodnik w podróży
Lawaszowe pakiety 71

Lawasze to gruzińskie chleby które można kupić już coraz częściej nie tylko w marketach ale i sklepach piekarniczych. Można je wykorzystać na wszelaki sposób a dziś zobaczcie co wymyśliłam. Trzeba usmażyć dość zwartą jajecznicę. Będzie smacznie i szybko, zaczynamy. Lawaszowe pakiety - przepis CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowe pieczywo wieloziarniste z pomidorami i oliwkami 64

Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.  Wyjąć na kratkę i wystudzić. ----- Podobne: bezglutenowy chleb na zakwasie struan małdrzyki lub mądrzyki krakowskie

Weekendy w domu i ogrodzie
Scaccia z serami i salami 67

Tłumaczenie z języka angielskiego: Scaccia, scacciata lub schiacciata to nadziewany płaski chleb w kuchni sycylijskiej. Scaccia składa się z bardzo cienkiej, prostokątnej warstwy ciasta, złożonej trzy lub cztery razy. I jeśli już sami nie wiecie czy lepiej zjeść calzone czy może lepiej lasagne to w scaccii oba te dania połączyłam w jedno. Pomysł zaczerpnęłam od Kingi Paruzel i Michała Wojaszka

Moje Małe Czarowanie
Smarowidło z batatów 74

Człowiek nie tyle z nudów, ile z chęci urozmaicenia sobie straw, szczególnie śniadań, wymyśla coraz to "dziwaczne" połączenia. No bo jak to jeść słodkiego ziemniaka z chlebem lub bułką?!? Powiadam wam, można! I nawet przecudownie smakuje. I jakie zdrowe...Nadmienię jeszcze, że fajnie też smakuje z kaszą, np. pęczakiem lub moim ulubionym bulgurem. No mówię wam, poezja! Myślę

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania