SZYBKA I NAPRAWDĘ PYSZNA PASTA NA CHLEBEK-BARDZO CZĘSTO ROBIĘ JĄ NA ŚNIADANIE LUB KOLACJĘ-POLECAM SERDECZNIE SKŁADNIKI: 3 JAJKA SZCZYPIOREK SEREK KANAPKOWY(NP.MÓJ ULUBIONY MAŁY) ŁYŻKA MAJONEZU,MAŁA ŁYŻECZKA ŚMIETANY 18% SÓL, PIEPRZ CURRY PRZYGOTOWANIE: JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO,ROZGNIATAMY WIDELCEM,SZCZYPIOREK KROIMY DROBNIUTKO,DODAJEMY SEREK,MAJONEZ I ŚMIETANĘ,DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I CURRY MIESZAMY
Swojskie jedzonkoPasty jajeczne na dobre zagościły w moim domu-dziś z szynką i serem. SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane około 5 dag. ser żółty starty na drobnych oczkach 4-5 plastrów szynki pietruszka 2-3 łyżki majonezu WYKONANIE: ugotowane jajka i ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki, szynkę pociąć w drobną kostkę, pietruszkę drobno posiekać, wszystkie składniki wymieszać z majonezem, dodać sól
Kuchnia BeatyAromatyczna pasta z kurczakiem w kremowym śmietanowym sosie z dodatkiem suszonych pomidorów, cebulki i bazylii. Składniki na 2 porcje: duża pierś z kurczaka 200 g makaronu kilkanaście suszonych pomidorów z zalewy 200 ml śmietany do sosów cebula świeża bazylia sól, pieprz Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni podgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulkę. Pierś z kurczaka
wyzwania kuchennetorebki ryżu Basmati Przygotowanie: kurczaka myjemy, kroimy w plasterki, w plasterkach robimy nacięcia tak aby powstały kieszonki orzechy, masło, łyżeczkę miodu oraz po łyżeczce przypraw wrzucamy do blendera powstałą pastę łyżeczką nakładamy do kieszonek czosnek i cebulę szatkujemy wszystko wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, doprawiamy gałką i pieprzem kurczaka obsmażamy, zalewamy śmietaną wymieszaną z miodem i cynamonem, dodajemy
Luźna Kuchnianiedzielne śniadanko polecam pastę z tuńczykiem- szybka i bardzo dobra. Potrzebujecie zaledwie 15 min., żeby ją przygotować. SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w bulionie warzywnym 2 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 2 - 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku WYKONANIE: Kawałki tuńczyka rozdrobnić widelcem, szczypiorek drobno posiekać, ugotowane jajka utrzeć na drobnych oczkach tarki, wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą
Kuchnia Beatyoregano. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory, dodać balsamico. Wymieszać, gotować ok 15 minut aż sos zgęstnieje. Na koniec zmiksować na gładka pastę. Odstawić do przestudzenia
Pełny talerzpolecam to danie - wygodne, a przede wszystkim bardzo smaczne! Inspiracja tutaj składniki sos: 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka mąki 1 łyżka koncentratu pomidorowego - u mnie pasta pomidorowa 1 łyżeczka przyprawy Garam masala 1 łyżeczka curry w proszku 2 - 4 ząbki czosnku, przekrojone na pół 400 g pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę
Stare Garyminut, łącznie z wyrabianiem. Na blaszce bułeczki urosły w ciągu 30 minut. Zapach piekących się bułek - nieoceniony. Śniadanie okazało się wyborne, smaczne i zdrowe. Do jeszcze ciepłych bułek przygotowałam pastę z wędzonej dymem makreli, białego świeżego twarożku, cebuli, czarnych oliwek i świeżego estragonu oraz szałwii. Połączenie - znakomite. Bułki śniadaniowe orkiszowo - żytnie z otrębami. Składniki: 100 g mąki żytniej
Naturalna Kuchniadrodzy, dzięki uprzejmości firmy BAKRA w moim domu zagościły wspaniałe, zdrowe i pyszne produkty: Tahini - czyli pasta sezamowa: Tahini powstaje ze zmielonych ziaren sezamu, znanego i cenionego na całym świecie. To bogate źródło magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Tahini jest idealna do sałatek, deserów, sosów i innych potraw. Znajdziemy ją w składzie hummusu, chałwy. Karob - proszek z Chleba Świętojańskiego
Słodkie okruszkimalakser. Mamy wtedy 100% pewność, że nie ma dodatku oleju, soli czy cukru, sami możemy wybrać czy chcemy masło z kawałkami orzechów, czyli typu "crunchy" czy raczej gładką pastę, czyli "smooth". Samo masło można robić nie tylko z orzechów ziemnych, ale i z włoskich, macadamia, laskowych, migdałów czy nerkowców. Warto też mieć na uwadze jedną rzecz - orzechy (szczególnie ziemne
Powiedz dietom niełyżki dowolnego oleju Rozgrzać patelnię. Nasiona uprażyć na złoty kolor, uważając, aby się nie spaliły. Lekko ostudzić. Nasiona, sól i słodzidło umieścić w blenderze. Zmielić/zmiksować na gładką pastę. Dodać olej, dobierając pożądaną konsystencję. Przechowywać w słoiku umieszczonym w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin Blogoczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Tutaj trochę zmieniłam przepis oryginalny i podsmażyłam pieczarki z cebulką na odrobinie masła. Posolić. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Czosnek rozetrzeć na pastę. Jeżeli lubimy pietruszkę - to drobno ją posiekać. Teraz należy wszystko razem wymieszać - podsmażone pieczarki, czosnek, pietruszkę, majonez i ketchup. Pokrojone mięso rozłożyć (jeden obok drugiego zachowując min. 2 cm odstępu
Świat Domowej Kuchnipieprzem. Całość ponownie posiekałem, dodałem porcjami oliwę. Gotową tapenadę przełożyłem do miski, przykryłem i wstawiłem do lodówki na godzinę. Kromki pełnoziarnistego pieczywa natarłem czosnkiem, skropiłem oliwą, nałożyłem na nie pastę. Zapiekałem 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
R'n'G Kitchenmożna je podać z oliwą, pesto lub domowym sosem warzywnym. Na zimno będzie znakomitą bazą do kanapek... jak każde pieczywo :) . Focaccia z figami i cebulą rewelacyjnie łączy się z pastami serowymi i mozzarellą, wystarczy dodać listek sałaty i smaczna kanapeczka gotowa :) Porcje: forma o średnicy 26 cm Czas przygotowania: 170 - 210 minut Składniki: 450 g mąki, 230 ml wody
SzczyptaSmaQbułką tartą. W taki oto sposób padło na fasolkę z sosem z tahini, w ekstrawaganckim, lecz smakowitym stylu. Składniki: - 500g fasolki szparagowej - sok z połowy pomarańczy - 2 łyżki tahini (pasta, masło sezamowe) - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końce i gotujemy do miękkości. (Wrzucamy ją do zimnej wody, ok. 2l wody na 500g fasolki
Be Fit Be Strong