Pasta z Jaj

Pasta z Jaj

Pasta z Jaj

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z jaj. Jest ona rewelacyjna dla wszystkich miłośników jajek. Świetnie pasuje do pomidorów i oliwek. Składniki: 5 jaj ½ małej cebuli 1 łyżeczka musztardy 1 – 2 łyżki majonezu sól pieprz   Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce. Dodać do jajek. Do jajek z cebulą dodać musztardę i majonez, doprawić solą i pieprzem, wszystko wymieszać. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.