Troczę inny sposób na pastę jajeczną. Ostatnio jak robię pastę jajeczną zamiast majonezu używam awokado. Polecam :) Składniki: 5 jajek ½ awokado 1 łyżka oliwy lub więcej sól pieprz sok z cytryny Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce. Wyciągnąć miąższ z awokado, dodać cytrynę i rozgnieść widelcem lub w blenderze. Do jajek dodać wszystkie składniki i wymieszać. Oleju dodajemy tyle, żeby pasta nie była zbyt sucha. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...