pasta - 17303 przepisów (strona:641/1154)

Wędzone makrele 140

Domowe wędzone makrele - nie ma nic lepszego niż ciepła ryba prosto z wędzarni, lub później na zimno do pasty lub sałatki. Przepis już znacie z bloga - identycznie robiłam pstrągi , lecz tym razem udało mi się zakupić świeże makrele, zrobić zdjęcia to i przepis powtórzę :) W ten sposób można przygotować nie tylko makrelę, ale również pstrągi, halibuta lub łososia (o hodowlanym

Kocham..lubię..gotuję..
Imprezowy chlebek ziołowy 189

dziwnego-jest pyszny, ma ciekawy wygląd i jest bardzo podzielny. Wystarczy oderwać kawałek i już można się nim zajadać. Sprawdza się idealnie jako dodatek do sałatek, zup, hummusu, wszelkich past i dipów, ale sam w sobie również może być ciekawą przekąską. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, jeszcze ciepły, polecam więc wypiekać tuż przed imprezą. Ciasto: 600 g mąki pszennej tortowej

Zawsze głodna!
Rollsy z ogórka i kimchi 127

jednego ogórka powinno wyjść 6-7 plastrów. W misce rozgniatamy avokado, dodajemy solidną łyżkę kimch, które siekamy na drobno, dodajemy wasabi i doprawiamy do smaku.  Plastry ogórka smarujemy pastą, dodajemy do środka kiełki rzodkiewki i wszystko zawijamy, przebijać wykałaczką aby się rollsy nie rozwinęły.  Gotowe rollsy posypujemy prażonym sezamem

Niezły Młynek
Bruschetta z szynką parmeńską i parmezanem 161

bądź koncentratu pomidorowego, w prasce przeciśnij 1 ząbek czosnku i dodaj do miseczki. Następnie dodaj łyżeczkę cukru, odrobinę soli i wymieszaj dokładnie. Na każdą kanapkę nałóż łyżeczkę przygotowanej wcześniej pasty pomidorowej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szynkę parmeńską poszarp na niewielkie kawałki. Parmezan pokrój w cieniutkie plasterki chyba, że masz parmezan w plastrach. Na każdą kanapeczką nałóż szynkę, ser. Piekarnik rozgrzej

To Musisz Wiedzieć
Ramen - zupa szczęścia i miłości 130

niezbędne do przygotowania ramenu, obszerny fragment poświęcony prawidłowemu przyrządzaniu bulionów, w tym słynnych na całym świecie dashi i tonkotsu, oraz nie mniej istotne receptury na esencje smakowe jak syczuańska pasta z chili czy mayu - olej z palonym czosnkiem. Miłym zaskoczeniem były dla mnie przepisy na makarony -  ramen, udon i soba oraz sos ponzu. Dotychczas wykorzystywałam do ramenu przyprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta z brokułów na kanapki 101

łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania: Brokuły gotuj do miękkości, cebulę posiekaj w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania prawie gładkiej pasty. Podawaj ją na kromkach pełnoziarnistego pieczywa, kładąc na wierz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę

Wymiar Zdrowia
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i grana padano 123

zapiekanki z pieczarkami, prawie takie jak w PRL-9, tylko, że z grana padano, na chrupiącej bagietce, ależ to było smaczne! Dzisiaj prezentuję Wam kolejny pomysł na pastę, tym razem z kurczakiem, oliwkami i pieczarkami. Takie domowe danie na jesienne obiady. Do tego ulubione wino i basta.  Makaron z kurczakiem, pieczarkami i grana padano / 2 porcje Składniki

Moja smaczna kuchnia
Trufle czekoladowe 157

sztuk) - awokado (ok. 210 g), - tabliczka czekolady deserowej (ok. 100 g), - łyżeczka gorzkiego kakao (ok. 5 g). Sposób przygotowania 1. Awokado obieramy ze skóry i blendujemy na gładką pastę. 2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 3. Łączymy awokado z czekoladą i ponownie blendujemy. 4. Masę chłodzimy w zamrażarce ok. 1 h. 5. Z masy formujemy okrągłe trufle i obtaczamy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Krwawe babeczki bakaliowe 186

pieczenia 1/2 szkl. oleju rzepakowego 2 łyżeczki cynamonu 1 szkl. bakalii (żurawina, wiórka kokosowe, ziarna konopi, sezam, nasiona chia, orzechy) Opcjonalnie: 1 kopiasta łyżka kakao Polewa : 3 łyżki pasty kokosowej rozpuszczonej w ciepłej wodzie i barwnik spożywczy lub gotowa czerwona polewa/pisak. Przygotowanie : Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy. Przekładamy masę do kokilek. Babeczki pieczemy przez 25 min. Upieczone

Czarnawisienka
Biszkopt z masą jabłkowo-kisielową 154

ubijać , następnie także stopniowo dodawać żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.Ciasto wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej magiczną pastą .Piec w temp.180 stopni około 30 min.Ciasto wystudzić, a następnie przekroić na dwa placki. Kisiel ugotować w 650 ml wody z 4-6 łyżkami cukru.Do ugotowanego gorącego kisielu dodać utarte

Moje domowe kucharzenie
Kardamonowe ciasto z dżemem z czerwonej borówki i … 134

łyżki mąki 2 łyżki zmielonych migdałów 30 g masła Nastaw piekarnik na 175ºC. Wszystkie składniki do ciasta powinny być w pokojowej temperaturze. Zmiksuj cukier z miękkim masłem i pastą waniliową. Następnie dodaj po jednym jajku cały czas miksując. Dodaj śmietanę i zmiksuj do połączenia. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę ze zmielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Jeśli używasz niesolonego masła

codojedzenia
Curry z burakiem i dynią 139

patelni uprażyć ostrą paprykę lub pieprz kajeński, kurkumę i kolendrę. Gdy przyprawy zaczną pachnieć przesypać je do małej miseczki. W misce rozrobić mąkę z wodą, dokładnie wymieszać na gładką pastę, dodać jogurt, wymieszać.  Na patelni rozgrzać oliwę z masłem i przesmażyć na niej gorczycę, czosnek i czerwoną papryczkę chilli pokrojone w cienkie plasterki. Smażyć do czasu aż czosnek się

Codzienne Gotowanie
20 przepisów z dynią (20 ricette con la zucca) 162

Penne con zucca, funghi e pancetta) Dyniowe risotto (Risotto alla zucca) Pieczona frittata z dynią (Frittata al forno con zucca) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato di pasta con zucca, porri e pancetta) Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) Muszle nadziewane dynią i pancettą (Conchiglioni ripieni di zucca e pancetta) Tarta z brokułami

La grande e la piccola cuoca
Frittata ze szpinakiem i fetą 112

jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką FRITTATA ZE SZPINAKIEM I FETĄ PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 5 jajek – 2-3 łyżki mleka – 2 garści świeżych liści szpinaku

nietylkopasta.pl