Pasta z makreli i jajek 138Pyszna. Lubię właściwie chyba każdą wersję tego typu past. I czym więcej ziół, tym lepiej. Problem trochę jednak polega na tym, że obecnie zioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula
Kardamonovy
Kurczak z warzywami i ryżem 149brakuje To wdzięczne danie mięsne, które można jadać od rana do wieczora Jeśli chcecie ostrzejszą wersję śmiało dodajcie posiekaną ostrą papryczkę. Jeśli do mięsa i warzyw dodamy pastę curry i mleczko kokosowe powstanie aromatyczny kurczak curry, który równie dobrze komponuje się z jakimkolwiek ryżem, ba! zjadamy nawet z makaronem. Gotowe danie posypcie natką i parmezanem, będzie pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójna
Zasmakuj Kuchni
Menu na tydzień: Jak zrobić 5 dań w godzinę 182mając bazę szybko można przygotować posiłki, dodając upieczone składniki. Sami zobaczcie: Sałatka z soczewicy : mieszamy soczewicę z komosą pieczonym batatem, cebulą, rzodkiewką, kalarepką i doprawiamy super prostym dresingiem Pasta z pesto: mieszamy makaron z pesto (my zrobiliśmy własny, można kupić gotowy) i krewetkami Chińczyk : tu trzeba użyć patelni albo woka, na którym smażymy boczniaki (lub kurczaka, jeśli wolicie), dodajemy prosty
Niedzielny kucharz
Zielone kopytka 181Szpinak podsmażamy na oleju. 2. Do szpinaku dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i dusimy aż odparuje cała woda. 3. Szpinak łączymy z jogurtem i blendujemy na gładką pastę. 4. Łączymy ziemniaki ze szpinakiem, mąką, jajem, szczyptą soli i krótko wyrabiamy ciasto. 5. Z ciasta formujemy wałek i kroimy ukośnie. 6. Kopytka gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kotlety pieczarkowe 137łyżki), dodać posiekany czosnek, pokrojone w kostkę pieczarki i listki tymianku. Smażyć mieszając przez kilka minut, aż płyn z grzybów odparuje. Przestudzić i zmielić blenderem (nie na pastę, mają pozostać drobne kawałki). Dodać do soczewicy. Pestki podprażyć na patelni, wsypać do masy. Dodać jajko, płatki i bułkę, posiekana natkę pietruszki, doprawić do smaku, wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać
Obiad gotowy
Paprykarz 391mój prosty i sprawdzony przepis na paprykarz szczeciński . Wiele ciekawych porad oraz bardzo dokładny opis wraz ze zdjęciami krok po kroku, pomogą Ci zrobić najpyszniejszy domowy paprykarz. Zapraszam! - świetna pasta na kanapki i nie tylko - idealny smak domowego paprykarzu - wiele zamienników do różnych składników
AniaGotuje.pl
Portugalia do zjedzena Bartka Kieżuna - recenzja 141Portugalii. To, co jemy i z kim jemy ma znaczenie i jest ważną częścią naszej kultury. Portugalskie ryby i owoce morza są fantastyczne i najlepsze na świecie, a skosztowanie Past é is de nata to wręcz życiowa konieczność." - Joao Bras Jorge, prezes Banku Millennium - Portugalczyk z polską duszą, od 12 lat mieszkający w Polsce Chyba nic nie muszę więcej
Di gotuje
Hummus – przepis podstawowy + 3 modyfikacje 110Pasta z ciecierzycą, czyli hummus jest znana już od tysięcy lat. W Internecie możesz spotkać wiele modyfikacji, jednak kilka składników jest zawsze niezmiennych: ciecierzyca, oliwa
Vegan Taste
Pasty kanapkowe: pasta z groszku i pasta z pieczonej papryki 123Zawsze gdy piekę domowe pieczywo przygotowuję również pasty kanapkowe. Uwielbiam odkrywać nowe smaki i połączenia – szczególnie pod postacią dodatków do pieczywa. Ostatnim razem przygotowałem
Vegan Taste
Sałatka z kurkami, suszonymi pomidorami i sosem musztardowo-konopnym 193wartość odżywczą i walory smakowe. Olej konopny nie nadaje się do smażenia, ponieważ w bardzo wysokiej temperaturze traci swoje cenne właściwości. Olej świetnie sprawdzi się jako składnik owsianek, past kanapkowych, koktajli i smoothie, sałatek, zup, dań z makaronem, a nawet deserów. Z oleju konopnego można tworzyć także domowe kosmetyki. Składniki aktywne doskonale odżywią skórę i zapewnią jej optymalne nawilżenie
My Chcemy Jeść
Tarta a'la Ferrero Rocher (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 168postaci tarty z budyniem. Lista składników jest dość spora ale samo wykonanie nie jest skomplikowane, dlatego warto się na ten przepis skusić. Kluczowym składnikiem jest tutaj pasta z orzechów laskowych Nutura , która nadaje temu ciachu ten niesamowity smak 😍 Składniki: Kruchy kakaowy spód -90 g skrobi ziemniaczanej -90 g mąki ryżowej -50 g mąki gryczanej
Candy Pandas
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym z ryżem 230cebula się zeszkli a papryka lekko zmięknie dodaję posiekane pieczarki. Mieszam, dodaję mięso, przyprawiam. Gdy mięso się kilka chwil przesmaży i zmieni kolor wlewam pomidory z puszki oraz pastę ajwar. Jeśli nie macie możecie ją pominąć. Mieszam, smażę, w razie potrzeby przyprawiam do smaku. W tym czasie ryż gotuję w osolonej wodzie do miękkości, na koniec wsypuję go do dania
Zasmakuj Kuchni
Kapusta kiszona z pomidorami , bajeczne przetwory 209sobie równych , no chyba że kapusta kiszona z papryką Polecam spróbujcie a już zawsze będzie w Waszym repertuarze Składniki : 2 główki kapusty 8 pomidorów , najlepiej typu pasta lub innych dość twardych ( malinówki się rozpadną i wyjdzie ciapa ) 3 łyżki soli 5 marchewek Kapustę szatkujemy na mandolinie do warzyw cieniutko lub skrawamy nożem . Ważne żeby była naprawdę cieńko pokrojona im cieniej
Ogrodnik w podróży
Farszynki Z Pysznym Farszem Z Mięsa Mielonego 212koniec zdejmujemy przykrywkę i pozwalamy mu odparować. 3. Następnie przekładamy mięso do rozdrabniacza od blendera wraz koncentratem i ewentualnymi warzywami z rosoły i całość krótko miksujemy ( nie na pastę, ale aby wszystko się w miarę połączyło) Smakujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotowy farsz odstawiamy. Ciasto 2. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę
Gotowanie...to proste !
Boczek pieczony do kanapek 129font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jakoś tak wędliny ostatnio omijamy szerokim łukiem. Pasztety jak już, mazidła, wszelakie pasty, pomidory…O tak! Jednak jak zobaczyliśmy surowy boczek…O maj god! Składniki: 1 kg surowego boczku 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka cukru palmowego 1 łyżka ketchupu podkowiańskiego 1 łyżeczka
R'n'G Kitchen