pasta - 17303 przepisów (strona:634/1154)

Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową… czyli z czym można jeść hummus? 140

Przepis na hummus z suszonymi pomidorami , okazał się jednym z najlepszych na domową pastę z ciecierzycy. Z dwóch puszek ciecierzycy wyszła niezła porcja. Wiadomo, wyrób domowy, krótki termin, więc dobrze byłoby skonsumować w parę dni. Z czym można jeść hummus? Hummus jest doskonałym dodatkiem do chleba, pity, krakersów, warzyw lub właśnie do sałatek. Najsmaczniejszy jest taki, przygotowany w domu

Tajemnice Smaku
Dolcetti Alle Nocciole – świąteczne ciasteczka orzechowe z mąką kasztanową 125

kasztany mielimy (w młynku do kawy lub np. w thermomix) do uzyskania konsystencji mąki. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku. CIASTKA Wszystkie składniki mieszamy w mikserze lub ręcznie na gęsta pastę. Białek nie ubijamy! Z przygotowanej masy formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtaczamy obficie w cukrze pudrze i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy

Tajemnice Smaku
Imbirowa konfitura z marchwi i czerwonych pomarańczy 107

wskazówek Arka Andrzejewskiego –  Chlebodawcy . Kiedy wyrobione ciasto spokojnie wyrastało w foremkach, my w tym czasie przygotowaliśmy  z Leszkiem, gospodarzem Kulinarnego Atelier dodatki do pieczywa. Pyszna pastę rybną, krem z pieczonych buraków i chrzanu oraz hummus z dodatkiem papryki. Oprócz wytrawnych dodatków przygotowaliśmy również ekspresowy słodki dodatek do chleba, a była to konfitura z imbiru, pomarańczy i marchwi

Tajemnice Smaku
Ziołowy labneh z jogurtu naturalnego i serka z koziego mleka 102

labneh z jogurtu naturalnego i jogurtu z koziego mleka. Spróbowałam zamienić kozi jogurt na kozi serek kanapkowy i dodać pikantną mieszankę z ziół i suszonych pomidorów. Wyszła bardzo smaczna pasta do smarowania chleba, która już na dobre zagościła w mojej kuchni. Bardzo lubię faszerować tym serkiem małe marynowane papryczki . A co zrobić z wodą, która zostaje po odsączeniu jogurtu? Nigdy

Tajemnice Smaku
Pesto z jarmużu i orzechów nerkowca 122

W ostatnim czasie termin pesto odnosi się do wielu różnych przepisów, jednak przygotowywanych z podobnych zestawów składników i tą samą metodą. Klasyczne pesto jest zazwyczaj wytwarzane

Tajemnice Smaku
Ramen. Zupa szczęścia i miłości – Tove Nilsson 108

godzin) i dobrej jakości składniki. Tare to esencja smaku . Najbardziej klasyczne esencje smakowe to sos sojowy, miso, które łączy się z bulionem bezpośrednio w misce. Mogą to być również pasty przyprawowe, oleje smakowe sól ziołowa, octy lub cytrusy. Makaron to niezależna dyscyplina naukowa . Prawdziwy makaron ramen jest zrobiony wyłącznie z mąki pszennej, wody i kanusi. Co to jest kanusi? Jest

Tajemnice Smaku
Koktail młodości, czyli zwiększ swój Ożdżas 150

tego mam zespół drażliwych jelit. Jak ognia musze unikać gotowych dań, a wypieki na bazie mąki pszennej jeść maksymalnie raz w tygoniu. Nie dla mnie kupne pieczywo, gotowe pasty i hummusy. Z jednej strony dla nas wegusów super, że pojawia się coraz więcej roślinnych opcji, ale zauważyłam, że jak ze wszystkim ich jakość i skład z czasem pozostawia wiele

greenscarf
Marynowane tofu 140

inaczej. Ten serek wyjęty z opakowania nie smakuje niczym, istota tkwi w odpowiednim przyprawieniu tego produktu. Te białe kostki dają nam mnóstwo kulinarnych możliwości. Możemy je wykorzystać do przygotowania past, zup, zapiekanek, kotletów czy do curry lub ramenu lub pho. Bardzo smaczna jest tofucznica, czyli wegańska jajecznica. Tofu możemy też podać na słodko, czyli zrobić na przykład sernik. A ponieważ

Kulinarne przygody Gatity
Malinowa chmurka 10143

bezowy blat. Schłodzić w lodówce przez minimum 4 godziny a najlepiej przez całą noc. Ciasto malinowa chmurka będzie dobre w lodówce jeszcze około 3 dni. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek 2020-01-25 Malinowa chmurka 2020-01-24 5 trików, dzięki którym zawsze kupisz świeże mięso! 2020-01-19 Jak wybrać najsmaczniejsze pomarańcze? 4 ważne rady

To Musisz Wiedzieć
Pizzerinki 118

zarobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia n ok 30 minut. Po wyrośnięciu podzielić na 8-10 mniejszych kawałków i uformować z nich małe krążki. Uformowane krążki posmarować pastą pomidorową i poukładać dowolne dodatki. Posypać serem i zapiekać przez ok 15-20 minut w temperaturze 210 stopni. Artykuł Pizzerinki pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Gołąbki z kaszą bulgur 147

składniki 4 duże pory 250 g mięsa mielonego 1/4 szklanki (około 45 g) ryżu 1/3 szklanki (około 60 g) drobnej kaszy bulgur 1 łyżka przecieru z czerwonej papryki (turecka pasta biber salçası - ostra lub łagodna) 1 cebula mały pęczek natki pietruszki pół łyżeczki chili pół łyżeczki suszonej mięty 750 ml passaty pomidorowej sól, pieprz i mielona papryka do smaku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chlebek naan 1638

chlebek. Możesz go piec w piekarniku lub też uprażyć na patelni. A do tego to tylko kilka składników! - chleb naan na jogurcie i drożdżach - świetny do curry oraz wszelkich past - fantastyczny zamiennik do chleba

AniaGotuje.pl
Drożdżowe pałeczki pomidorowe z dynią i słonecznikiem 131

użyć dużej drewnianej łyżki, trzepaczki, lub wymieszać za pomocą robota z hakiem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Pomidory z olejem miksujemy do uzyskania pasty. Słonecznik, dynię prażymy na suchej patelni. Do zaczynu drożdżowego dodajemy pomidory, pieprz, zioła toskańskie i całość mieszamy. Przesiewamy pozostałą część mąki z pełnego przemiały, mieszamy do połączenia się wszystkich składników

Moniki Smakołyki
Zapiekanka ziemniaczana z rybą i boczkiem 147

pewnością wam zasmakuje. Przepis znalazłam w starej książce kucharskiej „Kuchnia polska” z lat 80. Choć część przepisów sprzed czterdziestu lat dzisiaj wydaje mi się dziwna, np. na pastę z konserwy, pieczeń baranią, pasztet z koniny, czy kotlety z mózgu, to jednak większość się nie zdezaktualizowała, czego zresztą dowodem jest poniższy przepis. Swoją drogą, chętnie bym wypróbowała niektóre z tych nietypowych

e-PrzepisyKulinarne