pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:19/255)

Kanapkowa pasta śledziowo-jajeczna 216

pasta. Wertując ostatnio swój stary kajet z przepisami natknęłam się na ten przepis, a na myśl o smaku pasty śliniaki się obudziły;) Moja pamięć mnie nie zmyliła - pasta smakuje wyśmienicie. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 2 ugotowane marchewki (ok 200g) 200g filetów śledziowych a'la matjas (u mnie Seko ) 100g serka topionego (najlepiej miękkiego, tzw. serdelek) szczypiorek z jednej(...)guzika - chodzi o to, by śledzie były rozdrobnione, ale nie papkowate*. Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem. Marchew obrać, rozgnieść widelcem. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki - śledzie, jajka, marchew, szczypiorek i serek - wymieszać na pastę, doprawić pieprzem i najlepiej odstawić na godzinę, żeby smaki się przegryzły. Gotową pastę można przechowywać w lodówce 2-3 dni. *Opcjonalnie: śledzie, marchew i jajka można

Obiad gotowy
Pasta jajeczna z remouladą i suszonym szczypiorkiem 177

Ostatnio do pasty jajecznej dodałam remouladę Fanex , wyszła bardzo smaczna. Smak wzbogaciłam dodając do niej suszony szczypiorek, polecam na piątkowe śniadanie. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki suszonego szczypiorku 3 łyżki remoulady Fanex 2 łyżki majonezu sałtkowego Fanex 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotowane na twardo obieramy, kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce

Bajeczna Kuchnia
Pasta jajeczno-serowa na krakersach. 172

zdjęć jestem zadowolona, a dodam, że robiłam je w niezłą śnieżycę. Pasta jest pyszna, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i nie trzeba jej solić, bo krakersy już są słone. Zróbcie koniecznie i zaskoczcie taką przekąską rodzinę lub gości. Możecie przygotować również na świąteczny stół. Zapraszam :) Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 15 dag twardego sera żółtego 1 kopiasta łyżeczki(...)szczypiorek, majonez i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 5. Krakersy układamy na talerzu i smarujemy pastą, przekładamy je do wyczerpania składników. Wierzch smarujemy cieniutko majonezem, posypujemy odłożonym startym jajkiem, serem żółtym i na koniec posypujemy szczypiorkiem. 6. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki, im dłużej przekąska postoi tym bardziej krakersy zmiękną

Izabelawkuchni
Zakręcone drożdżówki z twarogiem 151

tortów typ 650 3 żółtka - małe jajka 1/4 łyżeczki soli MASA TWAROGOWA: 500g twarogu - u mnie już zmielony, prosto z wiaderka 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżka pasty waniliowej 1 jajko - całe DEKORACJA cukier perłowy Drożdże rozkruszyć i rozmieszać w dobrze ciepłym mleku z 1 łyżką mąki i 3 łyżkami cukru. Odstawić do wyrośnięcia(...)przykryć drugą miską - i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. do podwojenia objętości. W oczekiwaniu na wyrośnięcie ciasta, przygotować masę twarogową. Do sera dodać 1 całe jajko, cukier oraz pastę waniliową i dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią , w ten sposób je odgazowywujemy.   Chwilę pozagniatać, składając je i formując niewielki prostokąt

Grunt to przepis!
Pasta jajeczna z rzodkiewką 166

Pasta jajeczna z powiewem wiosny w postaci świeżych kolorowych dodatków rzodkiewki i dymki. Lekko ostry smak dodatków świetnie współgra z mało wyrazistym smakiem jajek. Najlepsza z dodatkiem ciepłego pieczywa! Składniki: 6 jajek pęczek rzodkiewki łyżeczka musztardy francuskiej kilka łyżeczek majonezu pół pęczka szczypiorku lub dymki sól, pieprz czarny, ostra papryka Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo a następnie studzimy. Rzodkiewkę

Pyry na Gaz
Pasta jajeczna z fetą 143

Dziś kolejny przepis na pastę do chleba.  Ponieważ nie lubię gotowych wędlin, a ile można jeść zwykły ser czy jajka(...)odmiany staram się przygotowywać różne pasty.  Są one proste w wykonaniu, smaczne  i można je przygotować na wiele sposobów, z przeróżnych składników.  Tym razem pasta z jajek z dodatkiem sera feta. Składniki: pół opakowania sera feta (około 130 g), 3 jajka, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (lub szczypiorku), pieprz do smaku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać

Moja kraina smaków
Pasta z tuńczyka 113

kiszonkami, szczególnie kiszonymi ogórkami, bakłażanami i papryką. Pastę z tuńczyka przygotowuję jeszcze na kilka sposobów: dodaję do twarogu i tuńczyka świeże pomidory lub passatę, koncentrat dodaję do pasty kiszone ogórki dodaję jajka ugotowane na twardo dodaję warzywa konserwowe, np. fasolę lub groszek dodaję zamiast twarogu serek wiejski lub majonez. Pasta z tuńczyka poleca się na śniadanie, na kanapki, z dodatkiem(...)oleju. Dziś wybrałam opcję nr 2, czyli odsączyłam jedną puszkę z oleju, tzn. pozbyłam się oleju. Suszone pomidory i jajka (opcja) kroję na kawałki. W misie blendera umieszczam tuńczyka i resztę składników, miksuję na gładko, doprawiam do smaku. Pasta z tuńczyka, kremowa, idealna na kanapki gotowa

Zasmakuj Kuchni
Zakręcona szpinakowa frittata z tuńczykiem, kaparami i zielonym pieprzem 228

również na potrzeby celebracji wczorajszego międzynarodowego dnia szpinaku.  Składniki :  5 dużych  jajek (L) 100 g startego parmezanu  szczypta soli  i białego pieprzu  450 g mrożonego Szpinaku Hortex 40 g masła  1 mała cebula  Na nadzienie Pastę z tuńczyka :  120 g tuńczyka w sosie własnym  150 g kremowego serka(...)cebulkę, Smażymy chwilę do jej zeszklenia. Dodajemy szpinak i zmniejszamy ogień, całość dusimy przez ok 8-10 minut. Odstawiamy i studzimy do temperatury pokojowej. Następnie blendujemy na gładką pastę.  2. Jajka roztrzepujemy i ubijamy z szczyptą soli. Do ubitych jajek dodajemy starty parmezan, mieszamy, a następnie dodajemy pastę szpinakową.  3. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia

vaniliowoczekoladowa
Pasta jajeczna 313

śniadania dla dwóch osób. Pasta najlepiej smakuje na następny dzień, jak wszystkie składniki dokładnie się połączą. Potrawa w całości przygotowana przez mojego misia :) Składniki na pastę jajeczną: 3 jajka mały pęczek szczypioru 100g sera żółtego w kostce 100ml majonezu (1/4 słoiczka) pieprzCZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUTPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo (10 minut), odstawiamy do ostygnięcia, a następnie obieramy

My Culinary Art
Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem 125

jajka. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną kolendrą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Proste guacamole → Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca i beurre noisette → Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą → Jajka faszerowane awokado → Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Oryginalny smak
Pasta z makreli 132

Pasta, którą pewnie każdy z nas chociaż raz jadł w swoim życiu. U mnie w wersji najprostszej, bez zbędnych dodatków - taka, jaką lubię :) Składniki: 1 makrela wędzona 2 jajka 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżka keczupu pieprz szczypiorek Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Makrelę pozbawiamy ości. Cebulę drobno siekamy. W misce łączymy

My simple kitchen
Jajka z pastą sardynkową 218

Pyszne jajeczka nadziewane pastą sardynkową. Znakomite na przekąskę i śniadanko czy też kolację, doskonale sprawdzą się też na Wielkanocnym stole. składniki: 5 jajek 1 puszka sardynek w oleju, u mnie sardynki SuperFish z pastą pomidorowo-czosnkową 2-3 łyżki majonezu natka pietruszki do dekoracji Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Każde(...)jajko przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Do rozdrabniacza przełożyć wydrążone żółtka oraz osączone sardynki razem z pastą pomidorowo-czosnkową. Dodać majonez i zmiksować na gładką masę. Połówki jajek napełnić przygotowaną pastą, ja zrobiłam to za pomocą szprycy. Udekorować natką pietruszki i ułożyć na talerzu

Monia miesza i gotuje
PASTA JAJECZNA Z SZYNKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM 257

już tak jest, że w sumie cokolwiek się nie dorzuci, to i tak jest smacznie 😊  Przynajmniej dla mnie - miłośniczki wszelakich smarowideł do pieczywa. Tym razem do mojej pasty wykorzystałam oprócz jajek, szynkę drobiową i "dosmaczyłam" pokrojonym drobno ogórkiem konserwowym oraz odrobiną chrzanu.  Wyszło pysznie! 😋  Nie podaję proporcji, bo są one uzależnione od tego jaką ilość pasty chcemy(...)Użyłam: jajek szynki drobiowej ogórków konserwowych odrobiny chrzanu trochę majonezu soli pieprzu koperku Wykonanie: Szynkę drobno siekamy, wraz z ugotowanymi na twardo jajkami blendujemy. Dodajemy pokrojone ogórki konserwowe, chrzan, majonez, sól i pieprz. Oczywiście taką pastę możemy doprawić wg własnego uznania. Chłodzimy w lodówce. Po wyjęciu posypujemy koperkiem lub szczypiorkiem

Walijskie Pichcenie