pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:11/255)

Pasta z sardeli zwanych anchois 191

Już dawno za mną chodziła pasta z anchois, czyli po polsku sardeli, miał być dip jest pasta z jajek z dodatkiem tych małych rybek. Smak całkiem inny niż pasta z makreli czy też łososia lub innych ryb wędzonych. Idealnie nadaje się do faszerowania jajek jak i jako pasta na grzanki. Składniki 4 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka kaparów

Piekielna Kuchnia Pati
Rybna pasta z makreli i łososia 183

zacznę to robię bardzo często. Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą i rybą a teraz taka. Dziś pastę z wędzonego łososia i makreli z jajkiem i cebulką. Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem na śniadanie lub kolację. Do pasty użyłam dla podkręcenia smaku musztardy, którą też bardzo lubię. Może się skusicie i taką pastę zrobicie w domu ??? Polecam. Rozwiń

Ewa w kuchni
Pasta z twarogu i jajek 142

Dziś prosta pasta z twarogu, jajek ugotowanych na twardo i siekanego szczypioru . Wspaniała alternatywa dla wędliny na śniadanie, choć pastą smarujemy kromki, cały dzień podjadamy, a co Pasta lekka, zdrowa, na pyszne śniadanie każdego dnia. Do smarowania nadają się chrupkie tosty, świeża bagietka, pieczywo pełnoziarniste. Pastę przygotowuję także z oliwkami, suszonymi pomidorami, kukurydzą lub tartymi pieczarkami. Pastę wzbogacam jogurtem naturalnym

Zasmakuj Kuchni
Najprostsza pasta jajeczna na kanapki 122

taką najprostszą, tylko z odrobiną przysmażonej cebulki i majonezu. Niech Was jednak ta prostota nie zmyli: ta pasta jest pyszna! Po świątecznych przysmakach taka pasta na pewno będzie smakowała wybornie. Składniki: 6 jajek 1 średnia cebula 3-4 łyżki masła sól i świeżo zmielony pieprz do smaku majonez Jajka umyć i ugotować na twardo (8 minut od zimnej wody(...)tarce jarzynowej. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle na średnim ogniu aż cebula zacznie się złocić. Dodać do jajek wraz z majonezem. Majonezu powinno być tyle, aby uzyskać najlepszą konsystencję. Jedni lubią pastę bardziej zbitą, inny wolą więcej majonezu, dlatego nie podaję jego ilości. Doprawić sola i pieprzem, dobrze wymieszać. Ze świeżym pieczywem...pycha

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką 149

drożdżowy 2 łyżki mąki 3 łyżki mleka 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Ciasto właściwe 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 łyżeczka pasty waniliowej 50 g cukru 60 g masła 1 jajko Nadzienie rabarbarowe 450 g rabarbaru 1 galaretka malinowa 50 g cukru Kruszonka 80 g mąki pszennej 50 g masła 4 łyżki cukru Dodatkowo(...)drożdże. Rozcieramy i odstawiamy na około 10 minut do wyrośnięcia. Ciasto właściwe Masło rozpuszczamy, a mleko lekko podgrzewamy. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy ciepłe masło, ciepłe mleko, cukier, jajko, pastę z wanilii i zaczyn drożdżowy. Ciasto dokładnie wyrabiamy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nadzienie rabarbarowe Rabarbar myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe, jedno centymetrowe kawałki

Wędrówki po kuchni
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 546

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Składniki: 3 jajka 1 czubata łyżeczka serka mascarpone (ok. 25g) 2 czubate łyżeczki majonezu (ok. 50g) 3 duże kawałki suszonych pomidorów w oleju (takich ze słoiczka) (ok. 45g) pół łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz do smaku Pasta jajeczna z […] The post Pasta jajeczna

Kulinarne Przeboje
Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem 145

Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka(...)Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta jajeczna z wędzonąym łososiem 128

pastę jajeczną: 3 jajka 100g wędzonego łososia ( lub dorsza, makreli ) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie pasty: 1. Jajka ugotować na twardo, pozostawić do ostygnięcia. ostygnięte jajka obrać ze skorupek i drobno posiekać lub rozgnieść widelcem. 2. Do jajek dodać rozdrobnioną rybę i szczypiorek. 3. Pastę wymieszać z majonezem

kolorowotorcikowo
Pasta z serka śmietankowego, tuńczyka i jajka 178

Pasta z serka śmietankowego, tuńczyka i jajka jest propozycją na kolację. Takie kanapeczki sprawdzą się również na imprezkach, jako przekąska. Pasta jest aromatyczna, konkretna w smaku, a równocześnie, za sprawą serka, delikatna. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula czerwona 1 jajko, ugotowane na twardo 1 czubata łyżka siekanej natki pietruszki 150 g serka śmietankowego sól(...)pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyka odsączamy z zalewy. Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty łączymy. Solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pasta wymaga dość sporo pieprzu. Smacznego

Smak mojego domu
Pasta z soczewicy i kabanosa. 179

dzisiaj zrobiłam na kolację  pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle.  Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie  Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle    kawałek kabanosa tak około

Sama słodycz i szczypta chili
Tapas V - Antipasto, przekąski 237

być orginalnie - czytaj nie tak samo jak wszyscy :) Dzisiaj podrzucam Wam nowy pomysł na imprezę i nie tylko.Zaczynamy: Składniki  :6 jajmała puszka kukurydzy natka pietruszkimajonezsól, pieprzbagietkasałata Wykonanie pasty z jajek:Jajka kroimy w kosteczkę- ja użyłam maszynki. Bardzo drobno kroimy  pietruszkę, dodajemy do jajek kukurydzę.Dajemy 2-3 łyżki majonezu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta gotowa.Na(...)dużym talerzu w centralnym miejscu kładziemy pastę z jajek, ukłądamy sałatę , i na to pokrojoną bagietkę. Drugi talerz:Salamikabanosyserranoszynka z indykarukola Układamy na talerz, gotowe :)Super imprezy życzę

Smaki Edyty
Pasta z jajek 261

koperek w tej samej ilości. Jak to zwykle bywa, prostota okazała się najsmaczniejsza. Pasta jest prawdziwie jajeczna i pasuje na każdy rodzaj pieczywa. Polecamy szczególnie na wczesne śniadanie. :) Pasta z jajek Składniki: 5-6 jajek 2 duże łyżki masła po 1 garści posiekanego szczypiorku, natki pietruszki i koperku kilka łyżek zielonej rzeżuchy 1 duża łyżka majonezu  1 łyżka kwaśnej(...)pieprz z młynka  Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białek, żółtka ucieramy z miękkim masłem, białka kroimy w drobną kostkę. Utarte z masłem żółtka łączymy mieszając łyżką z białkami, dodajemy majonez, zioła, przyprawy, mieszamy dokładnie, ewentualnie doprawiamy i dodajemy śmietanę ( okazuje się, że jednak śmietana jest w konieczna, ze względu na zawartość masła - pasta po schłodzeniu może się

Kuchnia Prezydentowej
BUŁECZKI Z SOCZEWICY Z PATELNI 109

pomysłu na wykorzystanie soczewicy.Jednak przepis jest ,bułeczki też ,świeże i pachnące i jak cudownie smakują z każdą pastą do chleba czy szynką.Robi się je łatwo i przyjemnie , a smak - niebo.Polecam!. 1 startą cukinią ze skórką 1 szkl.namoczonej ,surowej soszczewicy 1 jajko 1 łyżka mąki 0.5 papryki czerwonej sól pieprz pieprz cajune sypka papryka czerwona natka kolendry kasza manna(...)wymieszać.Formować okrągłe bułeczki , lekko spłaszczyć w dłoniach ,obtoczyć w kaszy manny i smażyć na rozgrzanym tłuszczu  na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym ,wystudzić.Smacznego!.Podajemy z pastami ,jajkami lub same też wyśmienicie smakują

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 230

czerwonych papryk (dużych)- 1000g mielonego mięsa (u mnie z łopatki)- 750g mrożonych warzyw w paski (marchew,pietruszka, seler, por)- 1 jajko- 3/4 łyżeczki soli himalajskiej (lub morskiej)- 1 łyżka suszonego oregano- 1 łyżka suszonego tymianku- 1/2-1 łyżeczki czerwonej pasty z curry- świeżo mielony pieprz- 1/2 płaskiej łyżeczki chilli- 1 łyżeczka oleju kokosowego bezzapachowego lub oliwy z oliwekDodatkowo:Ser do posypania(...)mnie max.10 minut). Lekko posolić i odstawić do przestudzenia.Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki i białe części, odstawić.W misce wymieszać zmielone mięso z przestudzonymi warzywami, dodać jajko, pastę curry, sól, oregano, tymianek, pieprz (do smaku), chilli i dokładnie wymieszać. Nadziać farszem połówki papryki.Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim nafaszerowane papryki ( mnie wyszło

Smaczne Zdrowe
Jajka faszerowane z bryndzą 165

Jeszcze jeden pomysł na faszerowane jajka. Pasta z bryndzy i żółtek jest bardzo wyrazista. Koperek znakomicie ją uzupełnia. Polecamskładniki4 jajka3 - 4 łyżki posiekanego koperku + koperek do przybrania1 nieduża szalotka - drobno pokrojona2 łyżki bryndzy2 spore łyżki majonezu  sól, pieprzprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Koperek drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać koperek, bryndzę, majonez(...)Wszystko delikatnie wymieszać widelcem. Doprawić solą i pieprzem,  do smaku. Farszem napełniać połówki jajek. Przybrać koperkiem. Smacznego

Stare Gary