kanapek to świetne urozmaicenie śniadaniowych, czy kolacyjnych kanapek. Najczęściej jednak goszczą u nas pasty rybne lub jajeczne: Pasta jajeczna Pasta rybna do kanapek Mus z wędzonej makreli Pasta z jajek Pasta z avocado i sałaty: Pasta z awokado i sałaty jest banalnie prosta do przygotowania, jednak smakuje wyśmienicie. Avocado / awokado w pastach doskonale zastępuje majonez gdyż jest bardzo kremowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsuszonymi pomidorami z zalewy oliwnej i posiekaną natką pietruszki. Błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealna na kanapki dla zabieganych. Polecam również klasyczną pastę jajeczną ze szczypiorkiem lub bardziej wyszukaną z j ajek przepiórczych z awokado i rzeżuchą Składniki: 6 jajek 6 – 7 kawałków suszonych pomidorów (w oleju) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka(...)suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz majonez, musztardę i ketchup. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pasta jajeczna ze szczypiorkiem → Jajka faszerowane awokado → Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą → Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów → Pasta z suszonych pomidorów i twarogu
Oryginalny smakPasta jajeczna wg przepisu mojego taty – jest najlepsza! 🙂 Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 Składniki: 5 jajek 200 g sera żółtego 4 łyżki stołowe majonezu ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki(...)pieprzu duży pęczek szczypiorku Przygotowanie: Jajka ugotować i przelać zimną wodą, żeby ostygły. Obrać. Na tarce zetrzeć jajka i ser żółty na grubych oczkach, szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać z majonezem. […] Artykuł Pasta jajeczna pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plDawno nie jadłam awokado. Czekało na parapecie kilka dni na swoją kolej. Awokado najlepiej smakuje mi przygotowane w formie pasty z jajkiem na twardo. Przygotowałam dzisiaj kanapki z pastą z awokado z jajkiem , do której dodałam dwa sery: wyrazisty grana padano i delikatny serek capri. To było naprawdę udane śniadanie! Kanapki z pastą z awokado, z jajkiem(...)dodajemy sok wyciśnięty z 1/4 limonki. dodajemy olej rzepakowy. Miksujemy na pastę. Na koniec doprawiamy do smaku. Miksujemy raz jeszcze. Każdą kromkę chleba smarujemy sporą warstwą pasty. Ugotowane na twardo jajko obieramy ze skorupek. Kroimy na plasterki. Jajka układamy na kanapkach. Kanapki posypujemy czarnuszką, grana padano oraz serkiem capri
Moja smaczna kuchniaminut, aż z pieczarek odparuje woda. Przestudzone pieczarki wymieszać z 5 żółtkami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do farszu dodać drobno posiekany koperek i nafaszerować nim jajka. Wykonanie – pasta z pieczonej papryki: Paprykę umyć i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 45-60 minut, aż skórka papryki będzie czarna. Upieczoną paprykę włożyć do woreczka foliowego(...)skórki i zmiksować z orzechami włoskimi i parmezanem. Do papryki dodać żółtka, oliwę z oliwek i całość wymieszać lub zmiksować. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową pastą nafaszerować jajka i udekorować orzechami włoskimi
Kuchnia Bon AppetitPasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą zagościła u mnie wczoraj na śniadanie. Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą Pasty można przygotować z jajek, sera białego, warzyw pieczonych, warzyw surowych, ryb i całej(...)masy innych produktów jarskich jak i mięsnych. Na śniadanie idealnie sprawdzą się pasty, które są sycące i zapewnią nam energię przez co najmniej kilka godzin. Jak dla mnie pasty na bazie jajek oraz na bazie sera białego sprawdzają się tutaj najlepiej. Guacamole, pesto, ajvar, humus wszystkie są pyszne ale bardziej do przekąszenia w ciągu dnia. Na drugie śniadanie jak znalazł
mecooksJAJEM w roli głównej 1. Jajecznica z cukinią i pieczarkami 2. Kotlety jajeczne z kaszą manną 3. Muffiny jajeczne ze szpinakiem 4. Omlet ze szpinakiem 5. Jajka faszerowane pastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 7. Panierowane jajko w koszulce 8. Zapiekanka brokułowa z jajkami 9. Pizza z jajeczną osłonką 10. Kotlety jajeczne z ryżem
Tradycyjna KuchniaSzwecja kanapkami stoi, dlatego też zdecydowałam się na przygotowanie kilku ich wersji, używając jednych z najpopularniejszych „kanapkowych” składników w tym pięknym kraju. I tak mamy: pasta kawiorowa z jajkiem (pasta obowiązkowo z tubki, najlepiej Kalles lub ABBA) ogórek + sałatka krewetkowa z koperkiem jajko, odrobina majonezu, łosoś, kawior. Obowiązkowy koperek do ozdoby i kilka kropli [...] Artykuł SZWEDZKIE KANAPKI pochodzi z serwisu
SandraFrej.comTaka pasta jest idealna na nachosy, jako sos do tortilli, na kanapki itp. Jajka ugotować na twardo, oskrobać i wrzucić do głębokiej miski. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć miąższ. Wrzucić do jajek. Szczypiorek posiekać i dodać do pozostałych składników. To samo zrobić z chilli i czosnkiem. Za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Dodać
Kuchnia PokoleńSkładniki na ok. 35 szt: 175 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 75 g cukru białego, drobnego 100 g miękkiego masła 1/4 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżeczka pasty z wanilii 100 g pistacji łuskanych 100 g chocolate chips <----tu przepis jak je wykonać samodzielnie w domu; lub po prostu czekolady posiekanej, mlecznej(...)gorzkiej lub jednej i drugiej Sposób przygotowania: Włączyłam piekarnik i ustawiłam temperaturę na 180 stopni. Masło i sól zmiksowałam na jasną puszystą masę. Nadal miksując stopniowo dodawałam cukier. Następnie jajko, pastę waniliową i mąkę. Na końcu wsypałam grubo pokrojone pistacje i kropelki czekoladowe (można posiekaną czekoladę). Wymieszałam w taki sposób aby dodatki rozprowadzone były w całym cieście. Dużą blachę wyłożyłam
Blondynka Gotujeczubate łyżeczki jogurtu greckiego, łyżeczka majonezu, żółtka z 3 jajek, 1/4 małej papryki czerwonej, garść płatków migdałów; farsz z czerwoną fasolą: 2 łyżki fasoli czerwonej Bonduelle, żółtka z 3 jajek, garść ziaren słonecznika, czubata łyżeczka majonezu, kilka gałązek natki pietruszki. Przygotowanie: Farsz z kukurydzą: Zmiksować żółtka z kukurydzą, musztardą i majonezem. Dodać bardzo drobno posiekanego ogórka oraz koperek ze szczypiorkiem(...)uprażyć na suchej patelni. Zmiksować żółtka z fasolą i majonezem. Dodać ziarna słonecznika (odrobinę zostawić do dekoracji) i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Pastami faszerować jajka - każdym rodzajem pasty po 6 połówek. "Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie tak dobierają
JejKuchniaAwokado zapiekane z jajkiem z sosem curry – to przystawka, która swoim wyglądem zachwyci nie jednego niejadka. Poprzez strukturę awokado nie jest to produkt, po który często
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek to bardzo proste w wykonaniu, sycące i smaczne smarowidło do kanapek, a przy okazji bardzo zdrowe, sama makrela to bogate źródło kwasów Omega-3, witaminy D oraz składników mineralnych takich jak selen, fosfor, czy potas. Pasta z makreli i jajek Składniki: 1 Makrela ok. 350g 1 Cebula 3 Jajka 1 Ogórek(...)sobą, dodajemy dwie łyżki majonezu, doprawiamy pieprzem i lekko solą – pamiętajmy, żeby nie przesolić gdyż makrela i ogórek są już dosyć słone, następnie dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta z makreli i jajek podana na białym lub pełnoziarnistym pieczywie to doskonałe źródło energii na śniadanie. Z apraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Naleśniki
Księga-Smakujest inny smak. Świetnie sprawdzi się również na śniadanie wielkanocne. Na blogu znajdziecie również przepis na pastę jajeczną z serem i ogórkiem kiszonym oraz na pastę z makreli wędzonej . Składniki: * 8 jajek ugotowanych na twardo * sól i pieprz do smaku * 1 łyżka majonezu * pół łyżeczki musztardy sarepskiej * szczypiorek drobno posiekany Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek
Zrób to smaczniebagietkach. Pasty jajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem… smakują rewelacyjnie! Zobacz też: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Przepis na pastę jajeczną z groszkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 jajka pół puszki groszku konserwowego 1/4 średniej cebulki(...)łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przepis 1 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. 2 Do jajek dodajemy groszek oraz posiekaną cebulkę. 3 Dodajemy majonez, mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Artykuł Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazylii