pasta z jajek - 3825 przepisów (strona:15/255)

Jagodzianki najlepsze z najlepszych (test 4-ech przepisów) 3989

świeżych drożdży 180 ml mleka  3 łyżki cukru  100 g masła 3 szklanki mąki pszennej tortowej  szczypta soli 1 łyżeczka pasty waniliowej  1 jajko  2 żółtka  Nadzienie: ok. 400 g jagód 3 łyżki cukru  1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej     Kruszonka: 50 g zimnego masła 80 g mąki 80 g cukru(...)wyrośnięcia. Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. 2,5 szklanki mąki przesiać do miski, dodać sól i pozostałe 2 łyżki cukru. Do mąki wlać rozczyn, dodać jajko, żółtka, pastę waniliową i zagnieść ciasto dodając po troszku płynnego masła i reszty mąki. Ciasto ma być miękkie i elastyczne, trzeba je wyrabiać ok. 10 min., aż będzie odchodziło od dłoni i miski

Domowa Cookierenka Agi
Pasta chrzanowa z rzeżuchą 188

Pyszna pasta w świątecznym-wielkanocnym wydaniu z chrzanem i rzeżuchą. W sam raz na śniadanko lub jako farsz do kruchych babeczek. składniki: 500 g białego sera 5-6 jajek 3-4 łyżki jogurtu 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki tartego chrzanu, u mnie ze słoika sól,pieprz(...)garście rzeżuchy Ser rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jajka i ser wymieszać. Dodać majonez i jogurt, ilość taka aby uzyskać konsytencje pasty, wszystko zależy jak wilgotny ser. Dodać także chrzan. Ilość chrzanu wedle uznania, zależy jak mocny smak  chrzanowy chcemy uzyskać. Całość dokładnie wymieszać, doprawić

Monia miesza i gotuje
Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) 238

składnikach nie znajdziecie kalorycznego majonezu. Dzięki temu pasta jest równie pyszna co klasyk, ale zdecydowanie lżejsza i mniej kaloryczna od oryginału. Pasta jajeczna jest idealna kiedy dosyć mamy kanapek z serem lub wędliną albo macie ochotę na jajka ale już nie w majonezie. Można do niej dodać tuńczyka, natkę, szczypiorek, pokroić(...)szynkę czy doprawić do smaku czarnuszką lub cieszyć się jej smakiem solo. Świetnie komponuje się z tradycyjnym, pszennym pieczywem, jak i tym pełnoziarnistym. Osoby przyzwyczajone do tradycyjnego smaku pasty z jajek, mogą się pierwszym kęsem zdziwić, ale przy kolejnych, nie czuć już żadnej różnicy. Drukuj Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 5 jajek

Mieszam w Garnku
PASTA KANAPKOWA Z MAKRELĄ 242

Pasta idealna do kanapek... Urozmaici zarówno śniadanie jak i kolację. Składniki: 1 makrela wędzona 4 jajka pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek drobno kroimy. Makrelę obieramy ze skóry, czyścimy z ości i rozrywamy rękami na małe kawałki. Ugotowane i ostudzone jajka drobno siekamy nożem lub ścieramy na tarce na ostrych oczkach. Wszystkie składniki

Kuchnia MagdaLeny
Jajka faszerowane pastą śledziową babci Basi 223

odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek wkładamy bardzo

Pysznosci Babci Basi
Pasta jajeczna 154

Pasta jajeczna, podobnie jak z twarogu to u nas rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek. Idealne smarowidło na kanapki. Dobra alternatywa dla wędlin i serów na kanapki. Polecam pastę z jajek, majonezu i musztardy z dodatkiem przypraw i świeżo skrojonego szczypioru. SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 1,5 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ostrej sól, pieprz do smaku świeżo(...)skrojony szczypior PRZYGOTOWANIE: Jajka siekam na mniejsze kawałki, umieszczam w misie blendera, dodaję majonez i musztardę oraz połowę szczypiorku, miksuję prawie na gładko. Robię to pulsacyjnie czuwając nad konsystencją pasty. Dodaję sól i pieprz, próbuję, gdy jest w sam raz dodaję resztę posiekanego szczypioru i miksuję (prawie na gładko) zostawiając niewielkie grudki białka i szczypioru. Smaruję pieczywo, dekoruję szczypiorem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z samych jajek z pastą z buraczków i ciecierzycy 133

jest równie genialna ;) Tym razem postanowiłam wykorzystać pastę na ekspresowy obiad. W tej wersji podałam pastę z naleśnikami bez dodatku mąki. Szybko, zdrowo i smacznie. NALEŚNIKI Z SAMYCH JAJEK I PASTA Z BURACZKÓW I CIECIERZYCY Czas przygotowania 20 minut Składniki podane na jedną porcję Pasta 3 łyżki tartych buraczków 4 łyżki ciecierzycy 3-4 zielone oliwki 2 małe ogórki konserwowe(...)pomidorki koktajlowe Łyżka serka naturalnego Pieprz, sól Naleśniki Jajko Łyżka zmielonego siemienia lnianego Woda/mleko Pasta Połowę ciecierzycy rozgnieść widelcem, resztę zostawić w całości Ogórki, oliwki i pomidorki pokroić na mniejsze kawałki Połączyć wszystkie składniki i przyprawić Naleśniki Jajko roztrzepać, połączyć z siemieniem i dodać odrobinę wody lub  mleka (2-3 łyżki) Masę wylewać na rozgrzaną patelnię i smażyć krótko

HealthyCreations
Pasta z tuńczyka (z cebulką i jajkami) 161

Pasta z tuńczyka to idealny pomysł na urozmaicenie śniadania. Połączenie tuńczyka, cebulki i jajek to naprawdę pyszna kombinacja. Pastę przygotujecie w niecałe 15 minut, a na pewno przypadnie Wam do gustu.  Składniki: 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 2 ugotowane na twardo jajka 1 mała cebulka sól, pieprz majonez Do miski dodać odcedzonego tuńczyka. Cebule obrać i bardzo drobno

Ugotować
Prosty chlebek z patelni z pastą paprykową i jajkami 180

cudownie rozpływającym się żółtkiem. Wszystko połączone w przepyszną aromatyczną całość przy tak niewielkim wysiłku. To co, już Was skusiłam? ;) To zapraszam po przepis! CHLEBEK Z PATELNI Z PASTĄ PAPRYKOWĄ I JAJKIEM Czas przygotowania 15 minut Składniki do przygotowania jednej porcji Chlebek z patelni 2 łyżki jogurtu naturalnego 3-4 łyżki mąki (u mnie pół na pół zwykła pszenna i orkiszowa(...)pełnoziarnista) Odrobina oliwy Dodatki 2 jajka Pomidorki koktajlowe Oliwki Szczypiorek Pasta ajvar Jogurt naturalny Papryka słodka Wodę na jajka zagotować, gdy zacznie wrzeć włożyć jajka i gotować 5-6 minut tak, żeby żółtko pozostało półpłynne Składniki na chlebek zagnieść na miękkie elastyczne ciasto. Ilość mąki dostosować tak, żeby udało się uformować placek Z wyrobionego ciasta rozwałkować placek o grubości około

HealthyCreations
Pasta z jajek i awokado 157

Dziś na dworze prawdziwa zima. Świat za oknem pokrył się białym puchem i na taką zimę czekaliśmy już chyba wszyscy.  Na zimowe śniadanko polecam bardzo energetyczną pastę z awokado. 3 jajka ugotowane na twardo 1 awokado   1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku  Awokado przeciąć na 2 połówki,wyjąć pestkę(...)skropić sokiem z cytryny. Jajka rozgnieść widelcem,dodać awokado wybierając łyżką sam miąższ  i połączyć w jednolitą masę. Dodać szczypiorek,przyprawić do smaku solą i pieprzem.  Pasta wyśmienicie smakuje z pieczywem

Kolorowa kuchnia Elki
Wegańska pasta jajeczna - odsłona świąteczna 178

całą sprawę , my natomiast możemy dobrać sobie resztę pożywnych i zdrowych składników do naszej pasty. Jako baza genialnie sprawdza się ciecierzyca, która swoją konsystencją przypomina żółtko jajka.  Ta pasta jest wyjątkowo dobra, bo delikatna i kremowa. Jestem pewna, że posmakuje nie tylko weganom. Myślę, że zapakowana w małe ozdobne słoiczki mogłaby być pomysłowym i pysznym „zajączkiem” dla najbliższych(...)ujrzeć ich minę, kiedy po spróbowaniu uświadomisz im, że pasta nie zawiera ani grama jajka. Nie zdziw się, jeśli Ci nie uwierzą.  Składniki: 3 łyżki zdrowego roślinnego majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon ¾ kostki naturalnego tofu 1/3 szklanki roślinnego mleka  1 ½ szklanki ugotowanej cieciorki ½ łyżeczki kurkumy 1 łyżka oliwy pęczek cebulki dymki (3-4 sztuki) sól kala namak oraz

Roślinna - blog wegański
Jajka faszerowane guacamole 658

Jajka faszerowane guacamole Jajeczka nadziane pastą z awokado. Są zdrowe, pyszne i kolorowe, idealne na lekkie śniadanie, kolację lub jako przystawka na przyjęcie. Wyglądają efektownie i wybornie smakują. Polecam!     Składniki: 6 jajek 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z limonki 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 niewielki pomidor pół pęczka szczypiorku szczypta chili, sól(...)chili *** *** Pomidora obieramy ze skórki, usuwamy pestki, kroimy w drobną kosteczkę i odsączamy z soku *** *** Pomidora dodajemy do pasty i delikatnie mieszamy *** *** Białka wypełniamy farszem *** *** Papryki i pozostałe awokado kroimy w drobniutką kosteczkę *** *** Jajeczka dekorujemy z wierzchu kawałkami papryki i awokado **** *** Jajka faszerowane guacamole należy przygotować nie więcej niż kilka godzin przed podaniem i przechowywać w lodówce, gdyż z biegiem

Blog z Apetytem
Ciasto migdałowe z bitą śmietaną 170

Nieskomplikowane w wykonaniu, gwarantuje sukces cukierniczy i uśmiech na twarzy ukochanej Mamy. Składniki na ciasto: 150 g mielonych migdałów BlackMitt 50 g wiórków kokosowych Kresto łyżeczka pasty waniliowej 3 łyżki kakao 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)glutenu) 150 g cukru Dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka pasty waniliowej konfitura jagodowa Przygotowanie: Cukier ubijamy mikserem na puszystą pianę z jajkami. Dodajemy pastę waniliową lub esencję waniliową. A suche składniki mieszamy razem, pamiętając by kakao przesiać,  i dosypujemy do jajecznej piany. Mieszamy łyżką do połączenia składników i wylewamy na kwadratową blaszkę

Karczma Honorietty
Przystawka – babeczki z pastą jajeczną i łososiem 946

łososiem – składniki 10 babeczek z kruchego ciasta 100-150g wędzonego łososia 4 jajka 1/2 pęczku szczypiorku łyżka majonezu łyżeczka musztardy sól pieprz Babeczki z pastą jajeczną i łososiem – przepis Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Łososia kroimy w mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy, ostudzone jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta jajeczna – nie tylko na śniadanie. Patent na obieranie jajek w kilka sekund 196

Pasta jajeczna i grzanki. Zderzenie dwóch tekstur – kremowej, delikatnej z chrupiącą i przypieczoną. Śniadaniowy duet idealny. Moja pasta jajeczna jest mocno przyprawiona a dodatek curry, selera naciowego i kwaskowych korniszonów idealnie podkreśla w niej smak jajek. Ubóstwiam jajka. Najbardziej te z jeszcze płynnym żółtkiem, czyli jajka na miękko i poszetowe, takie gdzie w żółtku mogę maczać grzankę, fasolkę, szparagi… Sałatka(...)kwestii tak banalnej można sobie jeszcze bardziej ułatwić życie. Dużo łatwiej obierają się ze skorupek jajka superświeże niż te, które już swoje w lodówce przeleżały.   Do pasty zawsze używam dużych jajek L – najpierw ogrzewam je w misce z ciepłą wodą, a w garnku gotuję wodę z łyżeczką sody oczyszczonej i soli. Do wrzątku wkładam zagrzane jajka i gotuję

Karo in the Kitchen