Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) lub do faszerowania wielkanocnych jajeczek :) Oczywiście pastę można dowolnie modyfikować i wzbogacić o swoje ulubione zioła :) Pasta
Kulinarne Przebojeuwierzyć, że nie ma w niej majonezu. Była doskonale kremowa i wilgotna. Polecam naprawdę, jeśli musicie ciąć kalorie a nie chcecie tracić na smaku Drukuj Pasta jajeczna z rzodkiewkami bez majonezu Składniki 5 jajek ugotowanych na twardo 5 sporych rzodkiewek szczypiorek, natka sól, pieprz Sos 1/2 małego serka wiejskiego 1 łyżka musztardy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przygotowania Jajka(...)tarce. Szczypiorek i natkę siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos Składniki sosu blendujemy na gładką masę. Sos musi być dobrze doprawiony. Mieszamy sos z jajkami. 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajeczna-rzodkiewkami-bez-majonezu/ MieszamWGarnku Jeśli szukasz przepisu na dietetyczną pastę jajeczną bez majonezu , sprawdź również ten przepis. Artykuł Pasta jajeczna z rzodkiewkami bez majonezu – dietetyczna pasta pochodzi z serwisu Przepisy na dania
Mieszam w GarnkuPyszna pasta na chlebek, wystarczy kilka minut i gotowa. Polecam. Łososia lekko rozdrobnić, dodać ugotowane jajka na twardo, chrzan, trochę pieprzu. Zmiksować za pomocą blendera. Miksowanie Thermomix – do naczynia blendującego dodać łososia, ugotowane jajka na twardo, chrzan, trochę pieprzu, zmiksować obroty 6, czas 5-6 sekund. Dodać posiekany koperek i majonez. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem
Kuchnia PokoleńPasta z makreli wędzonej i jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co akurat było pod ręką. Najlepiej taka pasta smakuje mi ze świeżą bułeczką i oprószona dodatkowo posiekanym szczypiorkiem :) Jeśli lubicie tego typu pasty(...)adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli wędzonej i jajek – Składniki: 1 wędzona makrela – ok. 230 g 5 jajek 1 mała cebula – ok. 60 g 3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe
Kulinarne Przebojeskrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przestudzone jajka kroimy w małą kostkę i dodajemy do awokado. Przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i dodajemy jogurt. Mieszamy i podajemy z pieczywem.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Nie przechowujemy długo, gdyż awokado ściemnieje.Pyszna pasta do kanapek , smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeszpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Pasta z awokado z jajkiem i grana padano Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Sałatka ziemniaczana z jajkiem
Moja smaczna kuchniajednym z programów kulinarnych pesto z zielonego groszku, stwierdziłam, że przepis ten idealnie będzie pasować w okresie świątecznym. Pesto z zielonego groszku , to świetna pasta do kanapek. Pasta jest bez jajek, więc jeśli nie macie pomysłu czym uzupełnić menu wielkanocne, bogate już w jajeczne potrawy, to polecam kanapki z pastą z zielonego groszku. Pięknie się będą prezentować na wielkanocnym stole(...)amatorów. Jeśli nie jesteście smakoszami oliwy z oliwek użyjcie oleju rzepakowego, gdyż smak oliwy jest dość wyczuwalny. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/pesto-z-groszku-zielonego-kanapki-wielkanocne-bez-jajek-vegan-easter-1170x874.jpg The post Pesto z zielonego groszku – wielkanocna pasta bez jajek appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaDomowe pasty są szybkie i łatwe do przygotowania. Ostatnio postanowiłam połączyć twaróg z ugotowanymi jajkami. Uwierzcie mi, pasta wyszła rewelacyjna! Kremowa, lekko ostra (z powodu cebuli) i pyszna. Jeżeli nie macie koperku to dodajcie posiekaną zieloną pietruszkę. Radzę nie pomijać zieleniny, ponieważ ona dodaje smaku. Składniki: 200 g twarogu 4 duże jajka 1/2 cebuli 2 łyżki posiekanego koperku(...)Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Do miski/pojemnika dodać twaróg, cebulę, jajka oraz koperek. Za pomocą majonezu wszystkie składniki połączyć ze sobą. Posmakować i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotowaną pastę schłodzić. Najlepiej smakuje podana ze świeżym, domowym pieczywem (np. takim chlebkiem
Ugotowaćkruchego ciasta z pastą groszkową. Ciasteczka: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 125 g margaryny 1 żółtko z jajka L 1 łyżeczka soli Pasta: 2 jajka 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej(...)temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy. 2. Jajka gotujemy na twardo. 3. Groszek odsączamy, kilka sztuk odkładamy do dekoracji, pozostałe miksujemy wraz z jajkami, majonezem, solą i pieprzem. 4. Tak przygotowaną pastę wykładamy na ciasteczka. Posypujemy czerwoną papryką, dekorujemy groszkiem
Szefowa kuchniUwielbiam takie pasty, a moja rodzina - tylko wtedy - kiedy nie wiedzą z czego są zrobione. Do jajek nie mają zastrzeżeń, ale ciecierzyca i suszone pomidory niestety nie przejdą. Tym razem się udało, a pasta wpisała się na listę do częstego przygotowywania. Jestem z tego bardzo zadowolona, ponieważ jest przepyszna! Mogę podjadać ją prosto z miseczki, ale często szybko znika(...)soli morskiej (lub do smaku) Dodatkowo (opcjonalnie): woda/zalewa z ciecierzycy Jajka należy ugotować na twardo. Ciecierzycę zblendować z jajkami, połową suszonych pomidorów, czosnkiem, oliwą, olejem sezamowym i solą. W czasie miksowania dolać tyle zalewy z ciecierzycy (lub wody z gotowanej), aby pasta miała konsystencję odpowiednią do smarowania. Dodać resztę pomidorów i całość miksować przez kolejne kilka sekund (w paście powinny
Di gotujebłyskawicznie. Spróbujcie sami! Składniki: (blaszka 39x27,5) 1 szklanka jogurtu naturalnego (250 g) 3 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej 3 jajka 1 szklanka(...)oleju rzepakowego 3 łodygi rabarbaru Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i dokładnie mieszamy. Do drugiej miski dajemy jogurt, pastę waniliową, jajka i olej i wszystko razem mieszamy. Płynne składniki przelewamy do miski z sypkimi składnikami i krótko mieszamy, do powstania jednolitej masy. Masę przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia
Smakowity Blog Kulinarnykuchni. W związku z tym, że zbliża się Wielkanoc zrobiłam dzisiaj pastę jajeczną. Będzie rewelacyjnym pomysłem na świąteczne śniadanie. Dodałam tylko ogórka konserwowego i odrobinę tymianku, efekt rewelacyjny. Proporcję są dla dwóch osób, przy wielkim stole świątecznym proponuję podwoić lub może nawet potroić proporcje. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 2 małe ogórki konserwowe
pieprzny smaczekMili czytelnicy, bardzo lubię jajka faszerowane, ale nie bardzo mam pomysł czy je nafaszerować. Wiem, że w internecie znajdę dużo przepisów jak mogę to zrobić. Jednak
Oka w rosole czyli KaFka gotujekakao polecam Wam ten przepis! Składniki: Ciasto: 65 dag mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 300 ml mleka 3,2% 100 g cukru+ 1 łyżeczka do rozczynu ½ łyżeczki pasty waniliowej 2 jajka 90 g masła ½ łyżeczki soli Nadzienie: 150 g serka kremowego-takiego do smarowania pieczywa 1 łyżka musu z pomarańczy lub dżemu pomarańczowego 1 łyżeczka cukru jajko do posmarowania(...)było ciepłe, odlać ½ szklanki i wkruszyć drożdże oprószyć łyżeczką mąki odstawić rozczyn na 5 minut do podrośnięcia. Mąkę wymieszać w misce z solą oraz cukrem, wbić jajka, dodać pastę waniliową, wlać mleko oraz rozpuszczone lekko ciepłe masło i zaczyn, wyrobić dokładnie ciasto ręką, oprószyć łyżką mąki przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce. Nadzienie
Wanilia i Kardamon