papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:94/136)

Jajka w galarecie z warzywami 241

moim domu co roku na Wielkanoc podawane są przynajmniej trzy rodzaje faszerowanych jajek. W tym roku do tego smakowitego grona dołączą jajka w galarecie z warzywami. Oprócz tego, że smakują nieziemsko ich ogromną zaletą jest przede wszystkim piękny wygląd. Najlepiej przygotować je w podłużnej foremce do keksa a warzywa układać warstwami – wtedy uzyskamy ciekawy wizualny efekt. To jakie warzywa(...)nich wykorzystacie zależy tylko i wyłącznie od was – dowolność składników jest tutaj ogromna. Ja do moich jajek wybrałam brokuła, marchew, kukurydze, groszek oraz czerwoną paprykę. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 brokuł, podzielony na różyczki i ugotowany na parze 2 marchewki, obrane, pokrojone w plastry i ugotowane na parze puszka groszku konserwowego puszka kukurydzy konserwowej pół czerwonej papryki

Życie ze smakiem
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 141

przez 3 minuty, żeby zmiękł i dał się przekroić na pół. Można z tego zrezygnować i nafaszerować rurki w takiej długości jakie są. Wówczas nie gotujemy już makaronu. Faszerujemy makaron, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Zalecam też zrobić podwójną porcję sosu beszamelowego, żeby rurki były całkowicie zamoczone. Moje były na wierzchu chrupkie, bo nie zostały pokryte w pełni(...)łopatki wieprzowej (zmielonego) 1 mała cebula 120 g pieczarek 70 g startego żółtego sera 1 jajko 30 g startego żółtego sera 3 łyżki oleju oregano natka pietruszki słodka papryka sól, pieprz Jeżeli chcemy rurki podać w wersji pionowej gotujemy makaron 3 minuty. Tak, aby był miękki, ale nie rozgotowany. Uważamy też, żeby w garnku makaron się nie posklejał. Po ugotowaniu

Moja Galeria Smaku
Domowy paprykarz 157

również zdziwiło naszła mnie straszna ochota na bieganie! więc mimo deszczu ruszyłam tyłek i wybiegłam w trasę ;) ALE TO JESZCZE NIE KONIEC! po powrocie wylądowałam w kuchni, gdzie przygotowałam faszerowane pieczarki, domowe kabanosy oraz domowy paprykarz ;) kiedy w końcu usiadła obejrzałam w najlepszym towarzystwie film z Pradem Pittem, podczas którego zabrałam się do ćwiczeń z postawionego przed sobą 30-dniowego(...)Inspiracja Składniki: 1 wędzona makrela 200-300g koncentratu pomidorowego (po raz setny napiszę, że najlepszy koncentrat jest w NETTO!:)) 100g brązowego ryżu sól, pieprz, słodka i ostra czerwona papryka wg smaku 1 cebula 1 łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu makrelę starannie i wnikliwie obieramy :D cebulę kroimy w drobną kostkę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2639

białego sera półtłustego majonez sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Cebulę i korniszony również kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, po czym drobno siekamy. Łączymy w misce z resztą składników. Do miski dodajemy też(...)dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie faszerujemy nim muszle makaronowe. Źródło

Smaki Na Talerzu
Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem 128

Szybkie zapiekane danie, które fajnie rozgrzewa, więc przyrządzam je w chłodniejsze dni. A, że takich w maju nie brakowało, to piekłam warzywa na okrągło ;) 3 małe

Mienta blog
Jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym 141

Moja propozycja na potrawę wielkanocną to jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym. Szybkie w wykonaniu i bardzo dobre. A że w mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego z trzech głównych powodów: - babki wielkanocne najlepsze są z olejem rzepakowym - jest najlepszy do marynaty do mięs - idealny do zrobienia domowego majonezu Składniki: - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 6 jajek(...)mała cebulka - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki oleju rzepakowego - barwniki spożywcze (żółty, zielony i pomarańczowy) - sól - pieprz - papryka Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy farsz. Tuńczyka dokładnie odciskamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Cebulkę bardzo drobno kroimy, dodajemy do tuńczyka razem ze szczypiorkiem. Jajka po ugotowaniu kroimy na pół. Usuwamy żółtka, rozdrabniamy

Kulinarne życie
Cannelloni po meksykańsku 144

fasola puszka kukurydzy puszka pomidorów bez skórki 500g mielonej karkówki/szynki 2 duże cebule 300g pieczarek 300g sera żółtego 2 łyżki oleju sól, pieprz ulubione przyprawy (u mnie ostra papryka, zioła prowansalskie, tymianek, czosnek) sos beszamelowy (poprzedni post) Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy warstwami ok. 3 min. Odstawiamy do ostygnięcia. 2.Przygotowujemy farsz: rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy cebule na złoty(...)mielone mięso i przyprawiamy do smaku. 5. Odcedzoną kukurydze, fasole i pieczarki dodajemy na patelnie. 6. Całość zalewamy pomidorami z puszki i posypujemy połową żółtego, startego sera. 7. Cannelloni faszerujemy i ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym cienką warstwą sosu beszamelowego. 8. Po pierwszej warstwie makaronu, smarujemy kolejną porcją sosu i czynność powtarzamy, aż do wykorzystania całego makaronu. 9. Wierzch

FITBUuK
Curry z pomidorowym ryżem 136

pamiętacie, ostatnio faszerowałam bataty i odłożyłam do lodówki to co wydłubałam. Nadszedł dzień na wykorzystanie resztek. Jest to przewrotne curry, bo nie pływa w sosie, bo sosem napoiłam ryż. Składniki na duże porcje: około 1 batat litr soku pomidorowego (użyłam własnej roboty) 200 g suchego ryżu puszka ciecierzycy 1 rzodkiew (opcjonalnie) 1 cebula 200 g posiekanego jarmużu 2 ząbki czosnku(...)kostki miłości jeżeli nie masz kostek, to możesz dodać łyżkę brązowego sosu sojowego łyżeczka pieprzu łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka soli Przygotowanie: W średnij wielkości garnku rozgrzej 22 łyżki oleju, wrzuć ryż, i dokładnie wymieszaj. Smaż go cały czas mieszając, aż się zeszkli po czym dodaj 1/3 soku. Wymieszaj. Gdy ryż wchłonie płyn znowu dodaj 1/3 soku, wymieszaj

greenscarf
Schab podwójnie grzybowy 207

Dawno nie robiłam faszerowanych mięs, a że w zamrażarce zalegało trochę schabu, postanowiłam w końcu go wykorzystać. Jako nadzienie użyłam nie tylko pieczarek, ale i farszu grzybowo-mięsnego, który pozostał mi z drożdżowych pierożków do barszczu. Bo przecież nic nie może się zmarnować ;) Składniki: 2 kg szerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych(...)cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gajowego 1 łyżka przyprawy do steków 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki oleju ok 20g masła Sposób przygotowania: 1. W schabie robimy nacięcia w dwóch miejscach obok siebie przez całą długość schabu. Pieczarki kroimy w drobne talarki i smażymy bez tłuszczu z 1/2 łyżeczki soli. Studzimy. Grzyby leśne namaczamy (najlepiej dzień wcześniej

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane bakłażany z mięsem, suszonymi pomidorami i gorgonzolą 126

Bardzo lubimy faszerowane warzywa. Z mięsem lub bez, z kaszą czy z ryżem. Dlatego, póki sezon wciąż obfituje w nie obfituje, często sięgamy po takie na obiad. Dzisiaj postawiliśmy na bakłażany. Z mięsem, (które miało wylądować w mielonych), z ryżem, z aromatycznymi suszonymi pomidorami i równie wyrazistą gorgonzolą. Brzmi ciekawie? Smakuje także dobrze :) Składniki: 2 bakłażany 1 torebka ryżu białego(...)mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów ser gorgonzola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, zioła prowansalskie Ryż ugotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na złoty kolor. Dorzucić posiekany czosnek. Wsypać ostrą i słodką paprykę i chwilę przesmażyć. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i smażyć przez

My simple kitchen
Kolorowy makaron z kurczakiem 213

Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane faszerowane bataty 177

przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli czubata łyżka ulobionej masali*mieszanki przypraw- u mnie ostatnio wygrywa tandoori, czyli mieszanka chili, kminku, imbiru, czosnku, kozieradki, gorczycy,czarnego pieprzu, cynamonu, gałki(...)głębokiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć mieszankę przypraw i podsmaż przez kila sekund. Dodaj kiełki* i smaż przez około 10 minut. W międzyczasie dodaj prokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na samym końcu wrzuć rozdrobnione widelcem tofu i sól. Smaż wszystko razem kolejne 10 minut. Upieczone babaty wydrąż i wypełnij nadzieniem.Wstaw ponownie do piekarnika na około 20 miniut

greenscarf
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami 1073

zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media(...)jajkami – Składniki: 2 białe kiełbasy (ok. 200g) 4 jajka 1 garść roszponki (ok. 30g) 1 garść rukoli (ok. 30g) połowa główki sałaty lodowej (ok. 180g) 1 czerwona papryka (ok. 230g) 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu szczypiorek sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z białą kiełbasą i jajkami – Wykonanie: Kiełbasę podgrzać lub ugotować (w zależności

Kulinarne Przeboje
Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! 838

Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! Kolorowe rollsy, koreczki z tortilli to świetny pomysł na pyszną przekąskę na imprezę lub drugie śniadanie do szkoły albo do

Blog z Apetytem
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11151

Ziemniaki podobnie jak i inne warzywa można faszerować na różne sposoby. Dziś podaję najprostszy i najmniej skomplikowany sposób - ziemniaki mocno serowe - doskonałe jako samodzielne danie np. na postny obiad  lub ciepłą kolację, ale takie ziemniaczki mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków(...)łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam. Ostudzone ziemniaki przekroiłam wzdłuż na pół i z każdej połówki wydrążyłam środek. Wydrążone środki ziemniaków przełożyłam do miseczki, dodałam do nich masło i śmietanę, ugniotłam

Kuchnia z widokiem na ogród