Rolady z indyka pieczone z rozmarynem

Rolady z indyka pieczone z rozmarynem

Rolady z indyka pieczone z rozmarynem

Rolady to potrawa z  mięsa, Przygotowuje się rolady przez zawinięcie farszu w kawałek mięsa. Tradycyjnie była to wołowina, ale można spotkać też rolady robione z użyciem innego mięsa. Rolady obecnie przygotowuje się  z różnych gatunków mięsa. Mięso  tnie się w sporej wielkości plastry, lekko rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. boczkiem, wędzoną słoniną, dodaje cebulę, musztardę, czerstwe pieczywo, ogórki kiszone, również grzyby leśne. Tym razem rolady przygotowałam rolady z indyka faszerowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, rozmaryn, rolada z indyka, roladki, ziemniak, mięso, ogórki, zrazy, pasty, pasta, indyk, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, pieczone ziemniaki, grzyby, ogórek, pączki, pomidor, pieczywo, boczek, cebula, roszponka, lekka, duszone, czosnek, sałatki, proste i szybkie przepisy, papryka, sałatka, pierś z indyka

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.