papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:103/136)

Jajeczne kurczęta 137

Jaja faszerowane w wielkanocnej odsłonie. Są ozdobą Świątecznego stołu. Można je również przygotować na inne okazje, wtedy wystarczy jaja przekroić na pół.  Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo 10 listków świeżej bazylii 2 łyżeczki tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz Jaja przekroić na pół w tzw. ząbek(...)powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy, a z pora lub marchewki dzióbki

Słodki Zakątek
Enchiladas - wersja z grzybami. Yummy :) 138

Witajcie Dzisiaj zawitamy do Hiszpanii. Uwielbiamy tą kuchnię za jej zróżnicowanie i niesamowity wybór potraw z warzyw. Dzisiaj chcemy Wam zaproponować wersję z azjatycką nutą. Ostatnio

vegetanie
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 186

Uwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane muszle makaronowe z mięsnym farszem 156

Ta porcja jest duża wystarczy na obiad dla 4-5 osób. Smaczny pomysł na obiad. Przygotowanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać, wrzucić posiekaną cebulkę i

Kuchnia Pokoleń
IMAM BAYILDI - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI 111

Imam bayıldı bakłażan nadziewany warzywami Po więcej inspiracji z kuchni tureckiej zapraszam na Turcja od kuchni SKŁADNIKI: 2 średniej wielkości bakłażany 1 cebula lub szczypior 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 3 średnie pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek tymianek kumin sól   pieprz   A jak to zrobić:  Bakłażana kroimy na pół(...)dodajemy również drobno posiekaną pietruszkę, (część zostawiamy do posypania gotowej potrawy) oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Bakłażany myjemy smarujemy oliwą z zewnątrz i od środka.  Faszerujemy warzywami i układamy w formie wysmarowanej oliwą.  Na dno wlewamy odrobinę wody. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż bakłażany będą miękkie (około godziny) Przed podaniem posypujemy drobno

Kuchnia w opałach
Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado 210

Tym razem przepis na  jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z

Stare Gary
Kiełbaski zapiekane w kapuście włoskiej z słodkim sosem pomidorowym. 179

Witajcie  : -) Spieszę do Was ze wspaniałym przepisem na nietypowy, ale fantastyczny w swej prostocie obiad.  Gołąbki faszerujemy zazwyczaj mięsem mielonym, a przecież kiełbasa to nic innego, jak mięso zmielone z dodatkiem przypraw.  Przyszło mi na myśl, by zawinąć ją w liście kapusty włoskiej i zapiec z lekko słodkim i intensywnie pomidorowym sosem. Gdy robimy gołąbki, to zawsze(...)tutaj przepis , ale świetnie sprawdzi się też ryż. Składniki na 10 sztuk: 10 białych kiełbas główka włoskiej kapusty puszka pomidorów w puszce ząbek czosnku pieprz ziołowy, sól, oregano, słodka papryka jako przyprawy cukier - na wyczucie, ja dałam 1 łyżkę do sosu, sos powinien być słodki sos tabasco - wg uznania tłuszcz do posmarowania naczynia folia aluminiowa Wykonanie. Z kapusty odrzucić pierwsze

Poezja Smaków - blog kulinarny
Długo duszona wołowina z pieczarkami 176

Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
wspaniałe kotlety z kaszy jaglanej z jajkami 141

spożywać jak najczęściej. Ja ostatnio włączyłam kaszę jaglaną do domowego menu i nie mam zamiaru się z nią rozstawać :-) Z kaszy jaglanej można zrobić wiele pysznych dań, np. faszerowane warzywa, knedle,placuszki, potrawki i inne.  Ja dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu(...)zaczynamy SKŁADNIKI -6 jajek ugotowanych  na twardo -2 torebki kaszy jaglanej po 100g-czyli 200g kaszy  -pęczek natki  pietruszki -pieprz -wegeta -1 łyżeczka słodkiej papryki -2 szczypty ziół prowansalskich -4 łyżki mąki pszennej -6 łyżek bułki tartej -3 małe cebulki lub 1 duża -trochę grzybów lub pieczarek  -1 jajko (surowe) -łyżka masła -2 duże ząbki czosnku

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 275

kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa(...)Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane 128

koleżanki pokazać trochę coś odmiennego, ale niezwykle smacznego Składniki: - 10 jaj; - 10 dag wędliny; - mała puszka mieszanki warzywnej; - szczypior; - mały słoik majonezu; - biały pieprz, sól ziołowa, curry, słodka mielona papryka Wykonanie: Gotujemy, obieramy jajka, kroimy je na pół i wyciągamy żółtka. Wyciągnięte żółtka rozdrabniamy, dodajemy pokrojoną w małe kawałki wędlinę, odsączone warzywa, pokrojony szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i przyprawiamy(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/jajka-faszerowane/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('6062816316e01648b05a3c73c1f0b6b7').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Jajka faszerowane appeared first

dom-agi.pl
Cukinie faszerowane mięsem mielonym z mozzarella 186

Owoce i warzywa w tym roku są zdecydowanie tańsze niż rok temu (co bardzo nas cieszy:)) W związku z tym do każdego posiłku staramy się dorzucić

Kolizje Smaków
Ratatouille w cukinii z grillowaną wędzoną Newellą 192

zioła: bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn lub suszone zioła prowansalskie ząbek czosnku 1/2 kieliszka czerwonego wina oliwa Newella wędzona Przygotowanie: Cukinię kroimy w 0,5 cm plastry, bakłażana w kawałki, papryki w 2 cm kostkę. Warzywa mieszamy w misce z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek i wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową. Przyrumieniamy przez około 8 minut. W garnku o grubym dnie(...)pieprzem. Newellę wędzoną kroimy w plastry i grillujemy z obydwu stron na patelni, na której wcześniej grillowaliśmy warzywa. Okrągłe cukinie przecinamy i wydrążamy środek łyżeczką. Oprószamy solą i pieprzem. Faszerujemy każdą przygotowanym ratatouille i plastrami grillowanej Newelli. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanką gorącej wody i zapiekamy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Pozostałe ratatouille

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekane bakłażany z kaszą jaglaną i mięsem mielonym 157

mielonego z łopatki wieprzowej lub szynki - 2  woreczki kaszy jaglanej - 3 średniej wielkości bakłażany - pomidory w puszcze - 2 - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka suszonej kolendry - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - świeża bazylia - ser mozzarella - sól, pieprz - oliwa z oliwek Sposób przygotowania:  Bakłażany myjemy, przekrajamy wzdłuż  na pół. Delikatnie nacinamy miąższ i posypujemy solą(...)przez około 8 - 10 min.  Bakłażany wyjmujemy z piekarnika. Delikatnie łyżeczką wydrążamy miąższ.  Mieszamy razem z kaszą jaglaną, pomidorami i usmażonym mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie faszerujemy łudeczki bakłażanowe.  Na wierzch dodajemy pokrojony ser mozzarella. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.   Po wyjęciu dodajemy pokrojone liście bazylii

Pan i Pani Smith w kuchni
Bakłażany faszerowane mięsem i serem 149

faszerowane, takie kształtne, zgrabne i wypełnione pysznym aromatycznym farszem. Podaję je z sałatką batawską lub masłową z jogurtem na słodko z cukrem pudrem i sosem pomidorowym, zazwyczaj ostrym. Bakłażany faszerowane mięsem mielonym, sosem z pomidorami, pieczarkami i serem. Jedne z moich ulubionych dań kuchni bałkańskiej. Podaję je z sałatą i sosem pomidorowym. Danie smakuje obłędnie! Nikt nie jest głodny Dziś(...)bułki tartej 100 g startego sera 50 g masła + do trochę posypania gotowych bakłażanów 50 g mąki 500 ml mleka 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka, oregano, lubczyk Przygotowanie: Z bakłażanów odetnij szypułki. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej z każdej strony, na średnim ogniu bakłażany, aż będą brązowe. Odłóż je do ostygnięcia

Zasmakuj Kuchni
Pałki kurze faszerowane grzybami. 149

Zrobiłam to danie na urodziny mojego wnuczka. Danie super, łatwo się je serwuje i odgrzewa. Było bardzo dobre. Tutaj potrzebne nam będą pałki kurze bez kości

Kuchnia Pokoleń
Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną 121

Cieszę się, że przygotowując bakłażana faszerowanego zamiast tradycyjnego ryżu, wybrałam kaszę jaglaną. Trochę obawiałam się tej zamiany, jednak okazało się, że to był strzał w dziesiątkę. Wprawdzie kasza nie ma jakiegoś charakterystycznego smaku, ale to okazało się plusem, gdyż pozostałe dodatki znakomicie nadały smak i charakter potrawie. Jeszcze bardziej ucieszyłam się gdy wyczytałam, że kasza jaglana jest zasadotwórcza, co oznacza(...)tejże kaszy można jeszcze wiele wyczytać, tak więc do dzieła.       Składniki na jedną porcję:   1 młody bakłażan 1/4 szklanki kaszy jaglanej 3 pieczarki 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula mały kawałek cukinii 1 jajko 3 ząbki czosnku sól, pieprzy, oregano, bazylia olej do smażenia   Bakłażana należy przekroić na pół, wydrążyć środek pozostawiając

Jadło i czytadło
Faszerowana cukinia. 212

komponuje się z różnymi farszami. Chociaż w tym okresie jest droga to warto w kuchni warto ja mieć lub jak w moim przypadku jesienią mrożę  a zimą zamrożoną faszeruje . Przekąskę lub obiad mam w 30 minyt. Dużą cukinię tnę na 4 cm plastry, Wydrążam środek , zostawiając cienkie dno. Plastry układam jeden na drugim oddzielając pergaminem lub folią, mrożę(...)cukinii . - Cukinię ułożyć w garnku , zalać wodę do wysokości 3 cm. - Gotować ok 30 minut. - Koncentrat wymieszać z wodą doprawić  solą i pieprzem ( ja dodaje jeszcze 1 łyżeczkę papryki ostrej)  - Po 30 minutach  sos wlać do garnka z cukinią, gotować na małym ogniu ok 15-20 minut.  Od czasu do czasu polać cukinię sosem

Eli Gotowanie
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 316

mowa, to przepyszna potrawa, która  choć na pierwszy rzut oka wydaje się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu.  Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy  na złoty kolor. Ciasto francuskie  z zewnątrz  staje się chrupiące, a mięso pozostaje(...)porcja dla dwóch osób): 2 filety z piersi kurczaka 8 pieczarek 0,5 cebuli 4 plastry chudego boczku 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sól świeżo zmielony  pieprz papryka słodka oliwa z oliwek WYKONANIE: Ciasto francuskie rozłóż na blasze (nie wyciągaj spod niego pergaminu, w który było zawinięte). Wytnij z niego  dwa prostokąty o wymiarach około

Słodko-Słony Świat Ilony