papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:85/136)

ROLADA Z CUKINII 113

masa zacznie lekko brązowieć.  9. Wyjmujemy z piekarnika, czekamy, aż troszkę się ochłodzi i jeszcze ciepła przewracamy na druga stronę.   10. Faszerujemy w środku tym czym chcemy. Możemy wędliną, serem, warzywami itp  Ja proponuje zrobić prosty farsz z białego sera: 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy śmietanę, umyta i drobno pokrojona zieleń oraz przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek. Dokładnie(...)mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem Rolujemy nasza roladę: 1. Na wcześniej przewróconą roladę nakładamy równomiernie nasz farsz. Dodatkowo na farsz możemy ułożyć pokrojona paprykę lub ogórek. 2. Wspomagając się papierem powoli rolujemy nasza roladę 3. Roladę możemy z wierzchu udekorować. Podajemy pokrojona w plasterki. Przed krojeniem warto ja schłodzić by się lepiej kroiła.W lodowce trzymamy

Kulinarnie z Polką na Kresach
Chrupiące kopytka z papryką 307

kaczką lub faszerowanymi roladkami z kurczaka to wybieram tarte buraczki z jabłkiem na ciepło lub kapustę, w sezonie młodą z koperkiem. I choć jest przy nich trochę pracy to naprawdę warto! Ja je w takiej wersji uwielbiam!   Składniki: 1/2 kg ziemniaków 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej jajko sól pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Ziemniaki obieramy

Zasmakuj Kuchni
Chrupiące kopytka z papryką 372

kaczką lub faszerowanymi roladkami z kurczaka to wybieram tarte buraczki z jabłkiem na ciepło lub kapustę, w sezonie młodą z koperkiem. I choć jest przy nich trochę pracy to naprawdę warto! Ja je w takiej wersji uwielbiam! Składniki: 1/2 kg ziemniaków 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej jajko sól pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie: Ziemniaki obieramy

Zasmakuj Kuchni
NADZIEWANE KALMARY BABY 191

owoce można które często trafiają na nasz stół, głównie serwowane w postaci pieczonych pierścieni. Pyszne są również nadziewane takie jak ja przygotowałam. Farsz może być dowolny, przeważnie jednak są faszerowane oliwkami, czosnkiem, natką pietruszki, ryżem i pieczywem. Ja wybrałam farsz pośredni czyli pieczywo, oliwki i pomidory. Wyszły smaczne, polecam.           SKŁADNIKI : kalmary(...)sztuk 3 kromki czerstwego chleba 2 łyżki pasty pomidorowej 100 g zielonych lub czarnych oliwek 1 cebula 1 dojrzały pomidor 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki sól, pieprz, papryka do smaku  1/4 szklanka wytrawnego, białego wina ( lub porto ) 1/2 szklanki wody 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek       PRZYGOTOWANIE : Kalmary należy oczyścić, usunąć

Kulinarne Fantazje Marioli
Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami 263

mieście. Sakiewki faszerowane pieczarkami i porem są bardzo proste w przygotowaniu i z pewnością każdy sobie z nim poradzi. Danie z ciasta francuskiego idealnie sprawdzi się jako przekąska lub przystawka zarówno na co dzień, jak i na imprezę.  Składniki :  Opakowanie gotowego, rozwałkowanego ciasta francuskiego 400g pieczarek 2 pory 1 szalotka ser ricotta słodka i ostra papryka sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane pieczarkami w skorpukach 130

mianowicie - faszerowane skorupki. Farsz oparty jest na pieczarkach, a cały jest mocno doprawiony, wręcz pikantny. Tuż przed podaniem jajka są zapiekane z żółtym serem, dobrze smakują z kleksikiem keczupu ;) Są na prawdę pyszne, gorąco polecam:)  Składniki : 6 jajek ugotowanych na twardo 200g pieczarek 1-2 cebule 2 ząbki czosnku sól, pieprz pietruszka, koperek, szczypiorek papryka słodka papryka ostra

Codzienne Gotowanie
Pieczarki faszerowane serami i pomidorami 121

proponuję smaczne faszerowane pieczarki. Danie przekąskowe,  ale nie tylko...Serdecznie polecam. Składniki: 15 średnich pieczarek 2 jajka 100 g sera pleśniowego 2 plastry sera żółtego łyżka kwaśnej śmietany 1 nieduży pomidor garść świeżej bazylii kilka gałązek świeżego tymianku 2 ząbki czosnku pół niedużej czerwonej cebuli 1 łyżeczka bułki tartej sól i pieprz i czerwona słodka papryka do smaku Przygotowanie

Gosia gotuje
Portobello faszerowane quinoa 219

idealny zamiennik kotleta w wegeteriańskich burgerach. Ze względu na swoje rozmiary i kształt idealnie nadają się do faszerowania. Danie uniwersalne, bo składniki farszu można dowolnie modyfikować. U mnie faszerowana kaszą quinoa. Komosa ryżowa, ryż peruwiański lub "święte zboże Inków", jak kto woli, jest lekkostrawna, pyszna, bardzo delikatna w smaku i posiada multum wartości odżywczych. Pieczarka z tak smacznym nadzieniem zadowoli(...)łykowate nóżki Portobello odrzucamy. Składniki: 4 pieczarki Portobello 125 g quinoa -3/4 szklanki (200ml) bulion warzywny -2 szklanki 1 mała cebula 1 ząbek  czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 op. sera feta sól pieprz z młynka 1 łyżka masła ghee Wykonanie: kaszę quinoa wypłukać na sitku pod bieżącą wodą, następnie przelać wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej dla niej goryczki.W

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocne Polędwiczki 158

Wielkanocne Polędwiczki Delikatne mięso faszerowane jajkiem zanurzone w pysznym musztardowym sosie może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Mięso jest bardzo smaczne, na pewno goście się skuszą. Składniki: ·        1 polędwiczka wieprzowa ·        4 jajka ugotowane na twardo ·        1 marchew(...)Olej do smażenia ·        100 g musztardy sarepskiej ·        2 łyżki miodu ·        ½ łyżeczki papryki słodkiej ·        1 szklanka wody ·        1 łyżka mąki pszennej ·        Sól

Kulinarna Chwila
SOS MIĘSNY Z PASSATĄ 148

się do faszerowania ciasta francuskiego czy filo (tartaletek), tortilli czy calzone. Wdzięczny sos, który odgrzewany każdego dnia smakuje lepiej. Nadmiar można zamrozić, wyjąć kiedy trzeba. Podstawowe składniki to mięso mielone (u mnie cielęcina), passata, cebula i czosnek. Obowiązkowo przyprawy, spory mix ziół (bez tego się nie obejdzie:), papryczka chili. Zdarza się, że sos wzbogacam dodając oliwki, paprykę, posiekanego ananasa

Zasmakuj Kuchni
NALEŚNIKI FASZEROWANE PIECZONYMI UDKAMI 129

Pyszne faszerowane naleśniki , mięsem z pieczonych udek. Idealne danie dla każdego  z sosem tzatziki . Polecam i Smacznego,  SKŁADNIKI NA OK 10 SZTUK :   Naleśniki 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki mleka 1.5 szklanki wody gazowanej Sól pieprz do smaku 2 łyżki oleju Mięso 6 udek z kurczaka 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka czerwonej papryki ostrej

Gotowanie Patki
Faszerowane bakłażany 158

przepis na faszerowane bakłażany. Przeczytała, spisałam listę zakupów i przygotowałam. Sycące, zdrowe, kolorowe, jednym zdaniem wspaniałe danie na obiad. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, nie wymaga dużej liczby składników a efekt jest powalający. Zapraszam! Składniki: 2 duże bakłażany 25 dag mielonego mięsa z indyka 20 dag boczniaków 10 dag sera feta 1 mała cukinia 1 żółta papryka 1 pomidor

Życie ze smakiem
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 149

faszerowane cukinie Taki lekki warzywny posiłek da nam w letnie dni, nie tylko niezbędny zastrzyk pozytywnej energii, lecz także urzeknie swoim niecodziennym smakiem. składniki  dla czterech osób 4 średnie cukinie 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, lub ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 1 opakowanie camemberta  1 papryka

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania