papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:82/136)

Kwiaty dyni, smażone w cieście naleśnikowym 116

kontrolę nad ich świeżością i wielkością. Kwiaty dyni można smażyć, zapiekać, faszerować, dusić, grillować, marynować, jeść na surowo, np. w sałatkach. Doskonale nadają się zarówno do dań wytrawnych, jak i na słodko. Podając na słodko, do ciasta dodaję cukier i cynamon. Można smażyć je bez dodatków, albo na przykład faszerować. Ja, do smażenia używam masła klarowanego, masło nadaje kwiatom lekko orzechowy(...)mąka -ok 3/4 szklanki woda-1/2szklanki mleko- 1/2 szklanki 1-2 jajka, szczypta soli, pieprz masło klarowane Jeśli lubimy bardziej wyraziste smaki do ciasta możemy dodać suszonych płatków papryki, lub trochę czosnku niedźwiedziego. Kwiaty oczyszczamy z robaczków. Mąkę, mleko, wodę i jajka wrzucamy do miseczki i mikserem mieszamy do momentu, aż składniki się połączą. Ciasto powinno mieć gęstą, lejącą

Kasia i jej kobiecy świat
Rolada z indyka z brokułem i fetą 255

rolada z indyka faszerowana brokułem i fetą, przykryta pod warstwą szynki parmeńskiej to moja propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie! Rolada z indyka z brokułem i fetą Drukuj przepis Ilość porcji: 4-6 Składniki -1 pierś z indyka (800 g) -sól, pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek -1 brokuł

Marta Gotuje
Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana 199

baba ghanoush oliwą, posypać wędzoną papryką oraz pestkami granata i kolendrą. Podajemy z pieczywem. Zobacz także: Ciasteczka piwne z parmezanem Biorę udział w "Książęcych Mistrzostwach Smaku". W... Pasztet drobiowy - dwuwarstwowy Pasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego ... Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu znajdziecie chyba na każdym blogu kulinarny... Jajka faszerowane w skorupkach Smażone jajka faszerowane

Poezja smaku
Kalafior pieczony 284

liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 324

Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku

Kulinarne przygody Gatity
Schab ze śliwką i boczkiem. Domowa wędlina, danie obiadowe. 161

sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Dodatkowo - folia aluminowa Wykonanie Schab obieram z błonek i zbędnego tłuszczyku, płuczę i osuszam papierowymi ręczniczkami. Z wierzchu schabu robię kilkanaście nacięć ostrym nożem i wkładam w nie  pocięty na słupki boczek. Przy pomocy ostrego, długiego noża w środku schabu robię otwór i faszeruję go śliwkami. Mięso polewam odrobiną oleju

Kuchnia z widokiem na ogród
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 161

przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki z mięsa w waflu Imprezowe przekąski na krakersach Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy MUSZLE MAKARONOWE faszerowane serkiem i suszonymi pomidorami PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ

Weekendy w domu i ogrodzie
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1692

wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku słodka papryka sól pieprz ziołowy ziele angielskie liść laurowy

Walijskie Pichcenie
Wytrawna Dziesiątka z Sosem Tysiąca Wysp 196

ketchup, dodałam ogórka, jajko, przyprawiłam papryką i solą. Na koniec wymieszałam (można także zmiksować dla uzyskania drobniejszej konsystencji). Pozostawiłam do zawiązania smaku. naleśniki  400g mięsa mielonego ser żółty kukurydza zioła (oregano, bazylia, czosnek) sos tysiąca wysp Usmażyłam naleśniki. Mięso mielone podsmażyłam z dodatkiem ziół. Pod koniec smażenia dorzuciłam kukurydzę.  Każdy naleśnik faszerowała mięsem i posypałam sporą ilością startego

bastalena
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 135

serach z Łomnicy. Hitem z całą pewnością są krewetki w tempurze. Świeże, duże i chrupiące, ze świetnymi sosami obok (kabayaki niszczy system). Inne propozycje to carpaccio (jak najbardziej poprawne), faszerowane smardze na pureé selerowo-pietruszkowym (według mnie dość nijakie, chociaż samo pureé jest znakomite) i rewelacyjne boczniaki, pełne smaku umami, podawane również z takim samym pureé. Te ostatnie zdecydowanie zdobyły(...)papryka nadziewana, papryka grillowana, seler naciowy, humus klasyczny, chutney z czerwonej cebuli, kindziuk, szynka parmeńska, pieczywo. Grzanki: z pomidorami, z mozzarellą i szynką parmeńską oraz z pastą, przypominającą tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki w tempurze z 3 sosami: mango, limonkowym i kabayaki. Carpaccio z marynowanego antrykotu z roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka

Food Square
Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym 248

Składniki: - 4 spore ziemniaki - 250 g mięsa mielonego z łopatki - 4 duże ząbki czosnku - duża cebula - 200 g sera żółtego - pęczek kopru - 3 łyżki musztardy delikatesowej

Cook&Love
Kurczak po węgiersku 452

Kurczak po węgiersku Schyłek lata i zapowiedź nadchodzącej jest , to czas , kiedy chętniej zaglądam do kuchni węgierskiej , szukając w niej inspiracji, może dlatego ,że papryka , cebula

Ogrodnik w podróży
Chrupiące faszerowane pałki kurczaka 92

duże ziemniaki ½ żółtej papryki ½ pęczku natki pietruszki 1 czosnek 150 g sera ½ łyżeczki ostrej papryki ⅓ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki soli 1 jajko bułka tarta olej do smażenia 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzamy i gnieciemy. Pałki gotujemy w osolonej wodzie przez 45 minut i odcedzamy. 2. Kroimy drobno paprykę i natkę pietruszki. Ser ścieramy(...)kształt pałki kurczaka. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Gotowe… Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł Chrupiące faszerowane pałki kurczaka pochodzi z serwisu

karolgotuje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i mozzarellą 136

Faszerowana cukinia jest szybka do wykonania i, stosunkowo, mało pracochłonna. A smak skusi niejednego:-) Skład niki: 3 średniej wielkości, młode cukinie 500 g mielonego mięsa - najlepiej wieprzowina, która ma trochę tłuszczyku 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula cukrowa 1 opakowanie mozzarelli w zalewie 2 średnie pomidory 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, odrobina cukru szczypta ostrej, mielonej papryki tymianek(...)ryżem lub kaszą jaglaną.  Przed podaniem można oprószyć natką pietruszki lub świeżą bazylią.  Smacznego 😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę mięsa to można je wykorzystać, np. do faszerowania pomidorów lub do makaronu

Ze smakiem bez glutenu
Faszerowane kiełbaski 315

rozwiązaniem właśnie na taki moment będą faszerowane kiełbaski, pieczone w piekarniku w plastrach boczku. Polecam! Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie kiełbasy z szynki Morliny 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła Sól, pieprz do smaku Cienkie i długie plastry boczku Warzywa- mix papryk, czerwona cebula, różyczki podgotowanego wcześniej brokuła

Kuchnia w czekoladzie
Schab przekładany warzywami... 516

Schab przekładany papryką i cebulą... Potrzebne będą : 1-1,5 kg schabu 2 cebule  świeża czerwona papryka  tymianek, majeranek  lub inne ulubione zioła  czosnek suszony  słodka i ostra papryka  sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy nie przecinając do końca, tworząc takie jakby kieszenie.  Cebule kroimy w talarki lub piórka, paprykę myjemy(...)się wcierały, wysmarować nimi cały schab, także w środku kieszeni, do każdej wkładamy pokrojone warzywa, jak coś się nie zmieści można poukładać w naczyniu żaroodpornym obok schabu. Schab możemy faszerować czym lubimy, np. Pieczarki, boczek, cukinia i inne.  Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 1,5h. Na koniec odkrywamy i pieczemy do zrumienienia. Mięso

Pelusiowa Kuchnia
WEGAŃSKIE GOŁABKI Z KASZĄ JAGLANĄ 115

sól pieprz pół łyżeczki wędzonej hiszpańskiej papryki (pimienton) łyżka siemienia lnianego zmielonego 1 cebulę, czosnek, marchew, selera, piertruszkę podsmażamy na oliwie z odrobiną wody. przekładamy do miski. Podsmażamy drobno pokrojone pieczarki (na suchej patelni). Wszystkie usmażone/uduszone warzywa mieszamy z kaszą jaglaną, siemieniem lnianym, natką z pietruszki, posiekanym porem., przecierem pomidorowym i przyprawami. Faszerujemy masą liście kapusty.  Na dnie

Cytryna&Co.
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 144

aromatyczne.  Kurczak po Polsku faszerowany. Wersja z farszem z wątróbki, zwana kurczakiem po polsku, jest dość łatwa do przyrządzenia i niedroga. Wygląda imponująco i ma wielu amatorów. Skorzystajcie z tej lekcji, a będziecie mogli to klasyczne danie włączyć do swojego repertuaru. SKŁADNIKI: kurczak  zagrodowy około 2 kg 1- 2 łyżki czerwonej papryki wędzonej mielonej 4 łyżki musztardy miodowej

Moja Książka Kucharska
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 90

środek”, którym będę chciała faszerować pierogi to wyciągam trochę wcześniej ciasto i przyrządzam Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko około 1 szklanki ciepłej przegotowanej wody łyżeczka miękkiego masła szczypta soli farsz: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka Przygotowanie ciasta: przesiana mąkę wymieszaj

Zasmakuj Kuchni
Kalafior zapiekany z pulpetami 176

smaczne warzywo. Szczególnie polecam kalafior faszerowany mięsem mielonym . Mega! Jeśli ktoś z Was skorzysta z mojego przepisu to proszę o podzielenie się opinią w komentarzu. Składniki 1 średni kalafior Kalafiora ugotować w posolonej wodzie na półtwardo. Pulpety 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz 3 łyżki oleju 2 łyżki

O kuchni z uczuciem
kotlety wołowe faszerowane serem 116

potraw .którą podali była wołowina faszerowana..Postanowiłam zrobić podobną ale niemniej na swoją nutę .ponieważ nie znałam składu..I wyszła inaczej ale także bardzo smaczna.. skład: 40 dag dobrej mielonej wołowiny/wyjdą 3 kotlety/ 1 jajko 3 ząbki czosnku sól.pieprz.odrobina imbiru.papryka ostra i przyprawa gyros kawałek sera żółtego oraz papryki czerwonej

Ugotujmy Coś
Pieczarki faszerowane chorizo 181

depczą im po piętach.  Pieczarki faszerowane chorizo okazały się "strzałem w dziesiątkę", były przepyszne - pikantne chorizo którego użyłam idealnie komponuje się z delikatnymi i nieco mdłymi pieczarkami. Polecam! Składniki : 12-15 średniej wielkości pieczarek 1 kiełbaska chorizo pikantna (~200g) pęczek dymki 2 ząbki czosnku 2 garście bułki tartej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki wędzonej papryki

Codzienne Gotowanie
Pieczarki faszerowane ... jajkiem! 239

więc dziś na obiad wymyśliłam pieczarki faszerowane jajkiem, szynką i pomidorami. Doskonale nadadzą się również jako przekąska na imprezę, zarówno na ciepło jak i na zimno - z dipem lub ketchupem. Składniki na 1 porcję: 4 duże pieczarki 1 duże jajko 3 suszone pomidory 2 plastry wędliny drobiowej 1 mały ząbek czosnku szczypta ostrej papryki szczypta tymianku 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Alutka-Gotuje