sycąca, może pełnić rolę lunchu czy obiadu, sprawdzi się na niejeden imprezie domowej, lub jako propozycja na weekendowe śniadanie. Moje ulubione dodatki do awokado to czerwona papryka świeża, przyprawa mielona papryka wędzona, oczywiście świeży czosnek, kolendra, pietruszka. Awokado lubi się również z oliwą z oliwek, makaronami czy ryżem. Jest przepyszne do ciepłej grzanki chleba. Ja jestem ogromną fanką awokado(...)lubisz takie szybkie dania polecam Ci również przepis na; - Jajka po turecku - Tosty z awokado i jajkiem w koszulce , dowiesz się tutaj również jak zrobić idealne jajko w koszulce - Faszerowane jajka z pstrągiem i chrzanem wasabi Sałatka z awokado, jajkami i kaparami: - 1 dojrzałe awokado - 4 jajka - 4 łyżki kaparów - świeża kolendra - 1/2 ząbku czosnku - 1-2 łyżki oliwy
SMYKWKUCHNIrozmarynem Bagietki czosnkowo-koperkowe Roladki z tortilli z szynką i papryką Bruschetta z pomidorami i mozzarellą Focaccia z oliwkami, pomidorkami i rozmarynem Ziołowe gofry z wędzonym pstrągiem i awokado Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i orzechami Jajka z farszem pieczarkowym Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami Jajka faszerowane szprotami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Parówki w szlafroczkach Muffinki z kabanosami
My simple kitchenboczku wędzonego surowego kilka mini kulek sera mozzarella (lub starty, żółty ser) 100 g sera żółtego w plasterkach 1 opakowanie śmietany 18% (150 g) oliwa oliwek sól, pieprz słodka papryka Ziemniaki bardzo dokładnie umyć i osuszyć. Ziemniaki (pojedynczo) układać na łyżce i dosyć cienko nacinać. Uwaga: nacięcie nie może być zrobione na wylot ziemniaka, tzn. ziemniak nie może być przecięty(...)sosem śmietanowym (śmietanę przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką) i posypać pokruszoną mozzarellą. Ziemniaki ponownie wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia około 15-20 minut w 225 °C , tj. do zarumienienia wierzchu ziemniaków i rozpuszczenia się sera. Gotowe danie od razu podawać. Nacinanie ziemniaków Faszerowanie upieczonych ziemniaków i wygląd dania przed drugim pieczeniem
Ugotowaćnożem wyrównujemy/odcinamy zbędne kawałki i zabieramy się do faszerowania śliwkami suszonymi. Długim nożem wycinamy wzdłuż/ pośrodku dziurkę przez całe mięso. Wkładamy śliwki i przyprawiamy mięso na zewnątrz: na dwa kg schabu dałem 1 łyzkę soli, 1 łyżkę cukru, 1 płaską łyzkę pieprzu, 1 czubatą łyżkę papryki. Dodajemy kilka łyżek smalcu i pieczemy w 200 st.C
chleba naszegoschabu , oraz inne sprawdzone przepisy z grilla , w tym Grillowane faszerowane piersi kurczaka z serem kozim. Jak przygotować najlepszy grillowany schab? Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego marynata: 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżka musztardy 1/2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczka suszonego tymianku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFaszerowane pomidory to doskonały sposób na oryginalną przystawkę lub kolację. Możecie zaserwować je zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Składniki: 6 średniej wielkości okrągłych pomidorów 15 dag mielonego mięsa drobiowego 15 dag pieczarek 1 cebula Pół papryki Połowę średniej wielkości pora Szklanka gorącego bulionu łyżka oleju 4 łyżki kaszy kuskus łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pomidory dokładnie
Podróż w kulinariaTANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek i jesteśmy kwita ze zdrowowym odżywianiem:D). Bardzo polecam! SKŁADNIKI: 4 cebule 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1 szklanka bułki tartej 1 łyżeczka soli 1 szklanka mąki pszennej 1 łyzeczka ostrej papryki w proszku olej do smażenia (ja użyłam rzepakowy) SKŁADNIKI NA JOGURTOWO
Słodko-Słony Świat IlonyFaszerowane roladki naleśnikowe Naleśniki zapiekane z pysznym mięsno-warzywnym farszem, pod pierzynką z beszamelu i żółtego sera to świetny pomysł na pyszne danie obiadowe dla całej rodziny lub imprezową zapiekankę. Polecam! Składniki: 7-10 sztuk naleśników PRZEPIS TUTAJ ok 5 dkg startego żółtego sera nadzienie: 1 cukinia 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 20dkg wędliny świeże(...)ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Faszerowane roladki naleśnikowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemmakaron cannelloni faszerowany mięskiem mielonym w sosie bolońskim, a to wszystko zapiekane w sosie beszamelowym z odrobiną mozzarelli z wierzchu! Smak pycha! Musicie koniecznie wypróbować! Zapraszam po przepis! Składniki: 12 rurek cannelloni sos boloński z tego przepisu: 500 g mięsa mielonego 3 pomidory butelka passaty pomidorowej 2 - 3 małe cebule (użyłam szalotki) 3 ząbki czosnku papryka ostra, papryka słodka(...)oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli. Na patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następne kroimy w kostkę. Do garnka, w którym będzie sos wlewamy passatę (przecier) pomidorową, dodajemy pokrojone i obrane ze skórki pomidory
Gotuj z Mąkąwytrawnym nadzieniem z sosem sezamowym. Polecam na pyszny, zdrowy obiad. FASZEROWANE BATATY Czas przygotowania 40-50 minut Z podanych składników przygotowałam jedną porcję Batat Garść ugotowanej ciecierzycy (może być gotowa ze słoika) Kilka pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki twarogu Pół łyżeczki pasty tahini Natka pietruszki Kumin, słodka wędzona papryka, sól, pieprz Batata przekrawamy na pół i każdą połówkę nacinamy
HealthyCreationskuchni. Leczo uwielbiamy, makarony z cukinią także. Nie dawno wypróbowałam faszerowane łódeczki z cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie cukinie 25 dag mięsa mielonego- u mnie wieprzowe 1 duży pomidor 1 średnia papryka 1/2 cebuli 20 dag sera żółtego sól pieprz olej przyprawy
Justa próbuje gotowaćAromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywszystkiego. Teraz sezon więc trzeba korzystać :-)). Tym razem zrobiłam faszerowaną kaszą jaglaną , do tego kiełbaska (dla moich panów), przyprawy, cebula, czosnek i natka pietruszki. Lubię tak :-))). Miłego dzionka :-)) Składniki: 2 cukinie 1 szklanka kaszy jaglanej 3 kiełbaski śląskie natka pietruszki 1 cebula szalotka 2 ząbki czosnku wędzona papryka sól pieprz oliwa do posmarowania cukinii Cukinię myję, wydrążam środek (ja zawsze
kruche babeczkiczasie rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Zrumienić je i dodać mielone mięso i czosnek. Udusić mięso. Posolić i popieprzyć. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać 2min. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Składniki sosu wymieszać. Upieczone bakłażany ułożyć w żaroodpornym naczyniu i faszerować mięsem. Udekorować pokrojonym na plaster pomidorem. Wlać sos i piec
Tureckie Przepisymaśle klarowanym, następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych warzyw dodajemy śliwkę suszoną pokrojoną w cząstki. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kolendrą i kminem rzymskim, dodajemy posiekaną natkę i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy, wkładamy do rękawa cukierniczego. Faszerujemy skórę z nóżek (w tej czynności może nam ktoś
My Culinary Art